Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

  1. Kyllä

    253 ääntä
    37,2%
  2. Ei

    349 ääntä
    51,3%
  3. Eos

    78 ääntä
    11,5%
  1. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jos kannabis laillistuisi tyyliin, että sitä saisi poltella kotona ja näissä kannabis baareissa, niin 100% varmaa olisi, että sitä polteltaisiin myös julkisilla paikoilla ja "normaaleissa" baareissa ym. ja muut ihmiset altistuisivat sille. Itse tosin en semmoista katselisi. Baari reissuista tulisi hurupäiden pieksemisiltoja.
     
  2. heretic

    heretic Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2001
    Viestejä:
    407
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sattuu olemaan niin, että yleensä niitä tarkastuksia tehdään sellaisille tyypeille, jotka omalla käytöksellään herättävät viranomaisten mielenkiinnon. Nämä samat tyypit myös haukkuvat poliiseja natseiksi ja kuseksivat Marimekon tai jonkun muun yrityksen portaille. He taistelevat riistokapitalisteja ja yrittäjiä vastaan. He eivät käy töissä, koska näitä *******nkin pelkäämiä pinfaceja ei kukaan täysjärkinen ota töihin -ainakaan jos pitää olla ihmisten kanssa tekemisissä. Täytettyään (kenties) 30 vuotta, nämäkin lapset ymmärtävät, että elämä on muutakin kuin aineilla pakoa ja anarkian lietsontaa. Jos kuria ja käytöstapoja ei opita kotona, koulussa tai armeijassa, niin viimeistään sen oppii siellä katuojassa -mutta jokainen sen oppii.

    Kurdtille toteaisin, että uskoakseni (- toivoakseni) Steffe ei tarkoittanut, että kaikki hörhöilijät olisivat jotain kääntentekeviä yhteiskuntaneroja. Maailmanhistoria tuntee toki tukun aikanaan, syystä tai toisesta, väärinymmärrettyjä suurmiehiä/naisia. Lähes äärettömän moninkertaisella joukolla on ollut usko omasta asiastaan, mutta onneksi historia ei tunne näitä tapauksia.
     
  3. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse olisin pikemminkin huolissani siitä töhnästä mitä pössyttely jättää keuhkoihin, oli siinä savukkeessa sitten mitä tahansa yrttejä tai kasveja.
     
  4. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kukaan ei vieläkään tainnut kommentoida tuota klassista väitettä "Yksi marisätkä vastaa kymmentä tupakkaa." Eli miten asian laita on? Itse kun muistelisin, että tämä pätee juuri tervan määrän suhteen, mutta voin muistaa väärinkin. Ennemmin menetän ryyppyreissulla ne aivosolut kuin roskaan keuhkoni tervalla. :)
     
  5. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    No en kommentoinut kun luulin sitä huonoksi vitsiksi. Tuosta voit päätellä jutun oikeellisuuden.
     
  6. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Täytyy myöntää että osittain oma kielteinen kanta johtuu myös tästä mielleyhtymästä joka yhdistää pilvenpolttajat ja vaihtoehtonuoret sun muut kettutytöt samaan nippuun. Itsellänikään ei ole kyllä minkään valtakunnan kunnioitusta ihmisiä kohtaan, jotka "yhteisen hyvän" nimissä tekevät hallaa rehellisille ihmisille. Pohjanoteerauksia ovat nämä talojenvaltaukset ja tarhaeläinten vapautukset. Suurin osa tästä porukasta on työttömiä ja elävät valtion kustannuksella.

    Ehkä tämä ei enää nykyään pidä paikkaansa, kun kuten Eput ovat osuvasti todenneet: "Kuule mutsi flower power oli sata vuotta sitten over..."
     
  7. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siis kouluissa ja muualla näytettävät valistusvideot ovat oikeasti pelkkää roskaa? Nuorisolle iskostetaan vääriä faktoja päähän ja lapsia kusetetaan. Propagandaa kannabista vastaan, koska kaikkien tutkimusten mukaan se on vain ja ainoastaan hyvä asia. Olisi mukava lukea niitäkin tutkimuksia, joissa tuodaan esille niitä kannabiksen haittapuolia vai eikö niitä todellakaan ole?
     
  8. Harry Lime

    Harry Lime Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 492
    Saadut tykkäykset:
    11
    No jos siitä lähdetään niin kyllähän valistuserkit kouluissa liioittelevat sydämensä kyllyydestä. Vaikka totta kai kannabiksesta on enemmän haittoja kuin hyötyjä, mutta kuitenkin
     
  9. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Etkö nyt oikeasti voi lukea noita linkkejä mitä olen tuossa laittanut?
     
  10. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Justiinsa.

    Aika hyvä muuten, paitsi että tuo mainitsemasi passiivinen polttelu ei nyt satu vaikuttamaan mitenkään (ja sitäpaitsi, ei siellä baareissa sitä kuitenkaan suvaittaisi, eli et sitä joutuisi sietämään juuri enempää kuin nytkään), ja toisekseen tuo "hurupäiden pieksemisiltoja" kommentti kertoo aika hyvin sen, mitä olet Anslingerin 'valistuksesta' oppinut :D

    Edes alkoholin ja kannabiksen yhteisvaikutus ei - subjektiivisen otannan perusteella - tunnu tuottavan millään lailla aggressiivista vaikutusta, vaan lähinnä pahemmanlaatuisen "jumin".

    Itse näenkin kannabiksen suurimmiksi haittapuoliksi assosioinnin tupakointiin, joka tulisi todennäköisesti siis lisääntymään, mikäli kannabiksen käyttö sallittaisiin yleisesti alkoholin tavoin. Tiedä sitten, onko sillä ollut vaikutusta asiaan, mutta meinasin itse säikähtää todenteolla kulttuurishokkia käydessäni Amsterdamissa ensimmäistä kertaa, kun havaitsin miten paljon (ja ylipäätänsä, missä, mäkkärin kassoilta lähtien) siellä tupakoitiin! Toinen shokeeraava, tosin hupaisa ja ihan mukavakin asia oli kyseisessä kaupungissa vallitseva pyöräilykulttuuri, ja mm. kolmikerroksinen parkkitalo polkupyörille ydinkeskustassa :D

    Toinen haittapuoli on passivoituminen, minkä olen itsekkin havainnut tapahtuvan ns. "avaimet käteen" henkilöillä useasti; ei tietenkään rajoitu vain näihin henkilöihin, mutta tuntuisi olevan huomattavasti yleisempää tämän ihmisryhmän keskuudessa.
     
  11. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Saisi muuten Suomeenkin tulla toi uusi laki mikä tuli olikos se Tanskassa ja Viro meinaa myös pistää sen, eli julkisella paikoilla kuten ravintoloissa tupakointi kielletään kokonaan. Siinä olis monella itku silmässä.
     
  12. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Paras kannanotta tähän asiaan tuli tämänpäiväisessä The Simpsons jaksossa jossa Homer innostui kannabiksesta.Jos jokin kemiallinen asia saa nauramaan Johtaja Burnsin vitseille SE PItää kieltää ehdottomasti lailla ..............
     
  13. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ei mutta taashan päästään siihen, että monet käyttää olutta rentoutumiseen ja seurustelujuomana. Kannabiksessa tuo jumitus ja pilvessä oleminen riippuu poltettavasta lajikkeesta. Joku voi aiheuttaa polttajalleen kunnon jumituksen ja joku toinen taas todella hilpeän fiiliksen. Kyllä minusta myös kannabista käytetään pelkästään rentoutumiseen ja ainahan ihmiset ovat käyttäneet kemikaaleja rentoutumiseen. Esimerkiksi "nyt pitää käydä röökillä ku jännittää"..

    On muuten näissä kannabiksen luvatuissa maissa myös henkilöitä jotka harrastavat sitä maun takia. Vähän samaantyyliin kuin sikari harrastajat jne.
     
  14. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    En viitsi. Tekstiä on pienen kirjan verran ja tiedän jo ennalta että nuo tekstit vain ylistävät kannabista.

    Kysäisin parilta kaverilta tänään, että saako yhdestä grammasta tosiaan 2-3 kertaa polteltua ja sain makeat naurut päälle. Nämä todella harvoin (ehkä kerran 2-3kk:ssa tai harvemmin) pössyttelevät kaverini tuppaavat sen ykkösen vetämään kerralla. Ei se sitten ainakaan halvemmaksi tulisi.
     
  15. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Juu, en sillä sitä tarkoittanut. Vaan sitä, että joskus - harvoin - kapinointia ja lievää anarkiaa tarvitaan, jotta tietty asia tulee yhteiskuntaa tukevaksi - ei sitä rikkovaksi. Näin ollen tehden maailmasta "paremman paikan elää". Eli tarkoitus pyhittää keinot -periaatteella.
     
  16. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Jeps. Asia selvä. En sitten enää viitsikkään vastata sinun kysymyksiisi kun ei virallisienkaan tahojen linkit kerta uppoa etkä viitsi edes lukea mitä sinulle kirjoitetaan.

    No riippuu paljon lajikkeesta, onko jatkettua *****a ja monesta muusta asiasta. Kyllä monet sen ykkösellä kiskaisevat, mutta tuo 2-3 kertaa on napattu kokototuus.comista, mutta ethän sinä sitä tiedä kun et viitsi lukea.
     
  17. mn2346

    mn2346 Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2002
    Viestejä:
    477
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hämmästyttävää, niillä kolmella kerralla kun olen siellä käynyt, en ole kovinkaan vaikuttunut että "pössyttelyä" suosiva ympäristö on semmoinen jollaisen haluaisin minnekkään Suomeen. Lähinnä kommenttisi koski sitä että "Damista" on niin helppoa ja vaivatonta saada mietoja huumeita? Se todellakin olisi ollut helppoa...tosin kadulla minua lähestyttiin muutamaan otteeseen ja tarjottiin näyte-erää heroiinia joten lieveilmiönä näyttäisi olevan lisääntynyt kovien huumeiden tarjonta. Tutkimustuloksilla ei nyt kannata hyökätä – tämä on empiiristä tietoa. Osa Amsterdamin vetovoimasta johtuu nimenomaan sen maineesta, se halutaan vain nähdä. Suuri osa porukasta oli kameroiden ja vaimojensa kanssa ottamassa kuvia kanavien varren kujista (joissa ovat siis prostituoitujen ikkunat). Siis suurin osa kyttäsi maisemia samalla lailla kuin porukka pyörii taidenäyttelyssä joita muuten on sielläpäin paljon (Van Gogh museokin). Vanhana satamakaupunkina paikalla on paljon historiaa. Minä kävin opiskelun puitteissa (päivällä) ja illalla turistina katsomassa pahamaineista Amsterdamia. Mielestäni tulppaanit olivat todella kauniita meidän nukkumapaikkamme lähellä olevassa puistossa. Lisäksi kevät oli kuukauden verran edellä Suomea joten sekin oli mukavaa.

    Hardrock-konglomeraatti on näkökulmastani amerikkalaisen PR-teollisuuden riemuvoitto ja loistava rahastuskeino omistajilleen, joten kierrän ne aina kaukaa ja katson myös hieman kieroon tyyppiä joka haluaa ostaa itselleen kyltin joka kertoo mistä on t-paitansa ostanut. Omituista miten ihmiset kuvittelevat ulkokultauksen kertovan jotain syvällistä siitä mitä liikkuu korvien välissä kun melkein kaikessa kuvauksessa siitä miltä näyttää viisas taikka valistunut korostetaan sitä että fyysinen ulottuvuus on pelkistetty. No ehkäpä se on keskustelu joka täytyy käydä toisella ajalla.

    Kristianian (olen käynyt sielläkin ja ei ollut nättiä) aika on muuten ohi. Suljettiin tässä kuussa. Poliisit valvovat katua. Luultavasti alueella tehdään lähitulevaisuudessa muutoksia.Ehkäpä kokeilu ei ollut onnistunut?Monesti näyttäisi käyvän niin että ihmiset eivät oikeasti tiedä mikä on heidät parhaakseen he vain kuvittelevat tietävänsä. Demokration ongelma onkin siinä että kaikki saavat tuoda julki mielipiteensä mutta ainoastaan sillä on merkitystä mitä enemmistö päättää tehdä. Joskus tosin on parempi ettei enemmistön mielidettä uskota vaan toimitaan kuten on heidän parhaakseen.

    Kivahan näissä paikoissa oli käydä mutta lähinnä samalla lailla kuin haluaa nähdä todella huonon elokuvan, onpahan sitten nähty ettei toista kertaa tarvitse kokea. Tosin ehkä kiva on väärä sana, mielenkiintoinen taitaa olla se mitä tarkoitin.

    Lieveilmiöistä en ole varma mikä oli ensin mutta prostituutio oli todella päällekäyvää Amsterdamissa. Uskoisin että keskiverto k-marketissa on vähemmän lihaa tarjolla kuin siellä oli ja tämä ei ole vitsi vaan totuus ja ensimmäinen asia mikä tuli mieleeni kun siellä kävelin. Eivätkä nämä prostituioidut olleet mistään pornoleffasta vaan oikeita ihmisiä joiden en todellakaan usko olemassa toteuttamassa unelma-ammattiansa. Muutoin kuin poikkeustapauksessa, mutta niitä löytyy aina ja siitä on turha aloittaa väittelyä.

    Mielestäni tässä keskustelussa tavoitellaan omituisia sävyjä. Puolustellaan omaa kantaa esimerkiksi vertaamalla aineita keskenään (viina, tupakka & kannabis) mikä ihme siinä on että on pakko vetää pää sekaisin? Eikö siellä muutoin saa liikkumaan riittävän mielenkiintoisia ajatuksia? Kokemukseni perusteella kaikki viina on pahaa ja luonnollinen reaktio on hylkiä sitä, tosin sen aiheuttama kokemus voi tuntua miellyttävältä joten sitä oppii sietämään, miettikääpä miksi meille tulivat nämä "limuviinat". Kannabis ei kiinnosta, riippumatta sen joko tutkitusta taikka tutkimattomasta koukutuksesta huolimatta.Miksi korvata yksi ongelman aiheuttaja toisella kun pitäisi pyrkiä kokonaan pois koko ongelmasta!

    Kaikkein hauskin elementeistä on käsite "muotihuume", on muotia / COOL / IN / what_ever tehdä kovaa duunia ja unwind sitten perjantaina ottamalla vähän rentouttavaa...pelleilyä...opittua stereotypiaa jolla pyritään sopeutumaan johonkin kuviteltuun malliin, johon liitettyyn joukkoon toivoisi kuuluvansa. Kaupungeissa näyttäisi olevan korostettu tarve esiintyä muille ja sen mukana hakea jotain aluetta jolla voi erottautua, olla erillainen ja yksilö. Kokeilunhalun kanssa risteytettynä tästä seuraa kaikenlaista omituista epälajityypillistä käyttäytymistä kuten itsetuhoisia tekoja päihteiden, rajojen (laki tms.) & extreme lajien kanssa. Sitähän tämä huumeilukin tämän Ahteen pellen tapauksessa oli, turhautuneen lapsen kokeilunhalua ja rajojen etsintää tyyliin”minä uskalla hypätä vajan katolta, katsokaa ja ihailkaa...” ja sitten itketään kun ei ymmärretä taikka on vaikeaa. No tottakai on vaikeaa jos ei vaivauduta ajattelemaan.

    Ei tätä asiaa ratkaista linkeillä taikka tutkimuksilla vaan moraalisilla valinnoilla. Tosin siinä on aina se riski että niille valinnoille täytyy perustelut löytää oman pään sisältä.

    -M
     
  18. Naiman

    Naiman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    2
    Todellakin, kaikista huumeista valistetaan aika lailla propagandalla. Jopa lääkärit harrastavat sitä, muun muassa mua kun kävin aivan muilla asioilla lääkärillä niin ilmeisesti mutsi oli kertonut jostain kannabiksen-kokeiluista ja lääkäri kertoi sitten mulle että on todella yleistä että nuoret kannabiksen käyttäjät halvaantuvat (puolet ruumiista). :D
    Kannabiksen haittapuolista ei paljon lue tutkimuksissa koska niitä ei ole, mitään vaarallisia siis. Tietenkin pientä masennusta päivittäis-käyttäjillä ja ehkä flegmaattisuus, joillekkin varmaan voi tulla jonkunasteinen psykoosi, mikä tosin on jopa yleisempää alkoholin-käyttäjillä. Varmaan kaikki jo tietävät että WWO vai oliko WWH teki tutkimuksen missä kannabis todettiin alkoholia terveellisemmäksi, se pitikin sitten salata jotta propaganda voisi jatkua..
     
  19. Oceansoul

    Oceansoul 1998 - 2005 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.05.2003
    Viestejä:
    983
    Saadut tykkäykset:
    1
    A. tavara on tosi huonoa
    B. diileri huijaa määrissä
    C. poltteluringissä on 10 tyyppiä
    D. kaverisi haluavat olla todella sekaisin
    E. kaverisi nauttivat sen syömällä tai teenä

    Jokin noista vaihtoehdoista on varmaan syynä siihen, jos gramma menee kerralla. Kyllä siitä kolmet paukut pitää saada. Vähintään.
     
  20. Softail_200

    Softail_200 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2003
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainahan voi leipoa kakkuja ja pipareita, jolloin on mitä vieraillekkin tarjota :thumbsup: . Eikä pidä unohtaa nauttimis muotoa, pala laattaa teen tai kahvin kera. Eipä tervasta tietoakaan, saatikka tuhoutuneista aivosoluista :D .

    Itse kannatan. Etenkin lääkkeenomaista käyttöä (MS ja reuma). Ja vapaampaa käyttöä jos vastaavasti kovien huumeiden tuomioihin tuntuvia muutoksia.

    Uusia aistimuksia = pala laattaa + kuullokkeet päähän + Pink floyd soimaan.

    T:softail_200