Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

  1. Kyllä

    253 ääntä
    37,2%
  2. Ei

    349 ääntä
    51,3%
  3. Eos

    78 ääntä
    11,5%
  1. danzu

    danzu Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2001
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sattumalta tämän viikkoisissa Simpsoneissa ja South Parkissa käsiteltiin kannabista. SP:ssa esim. juliste jossa palavat WTC tornit ja kannabislehti oli liitetty toisiinsa, oli osuvaa kuittailua huumevalistuksesta, jonka täälläkin näköjään monet ovat omaksuneet.

    Simpsoneissa sivuttiin myös pilvi vs. alkoholi aihetta.

    Lisa: We wan't the old dad back! The one who yelled at us, the one who drank a lot.... Wait a minute. I'm conflicted.

    Lenny ja Carl yrittivät tulla väliin huolestuneena Homerin pössyttelystä, mutta Carl sai alkoholimyrkytyksen suunnittelubileissä...

    Simpsonit toisaalta vahvisti negatiivisia stereotypioita pilvestä esim. mielettömät hallusinaatiot ja psykedeelisyys, mitä se ei, joidenkin mielestä valitettavasti ja joidenkin mielestä onneksi, aiheuta.
     
  2. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ei alkoholistia välttämättä tunnista. Luin noin ehkä vuosi sitten jostain naisten lehdestä juttua korkeassa asemassa olevasta naisesta ja kertoi omaa tarinaansa. Hän joi joka päivä kaksi viini pulloa. Ennen töihin lähtöä puoli pulloa ja ruokkiksella toisen puolen. Vielä illalla hän tuhosi yhden pullon. Eli siis alkoholisti tietyissä määrin. Mikä tekee tästä hassua oli se, että työkaverit kuvailivat naista alkoholin kanssa varovaiseksi (ei ilmeisesti baarissa vedä kovia työporukan kanssa tms.), mukavaksi ja erittäin hyvin työnsä hoitavaksi. Nainen ei siis jäänyt alkoholismistaan missään vaiheessa kiinni työpaikkallaan vaan päätti muista syistä astua julkisuuteen juttunsa kanssa. Ohessa oli myös toinen juttu samanlaisesta tapauksesta, mutta siitä en muista paljoa. Tuo juttu vaan jäi mieleeni kun se oli niin "järkyttävä" siitä miten paljon tapahtuu mitä ei itse huomaa. Nainen vielä kertoi, että tietää monia kymmeniä samanlaista elämäntapaa noudattavia ihmisiä. Tämän jaarittelun pointti on siis se, että halutessaan ihminen kyllä pystyy peittämään vaikka mitä. Esimerkiksi kovempien aineiden, kuten kokaiini, heroiini ja amfetamiini on yleistä hyvin toimeentulevilla suhteellisen nuorilla miehillä. 80-luvun meklareiden kokaiini touhut eivät ole hävinneet mihinkään, se on vaan painunut maan alle. Huoh, törkee kasa taas johdantoa.

    Pilvessä olevaa ei tunnista kunnolla, ellei hän ole juuri polttanut (jää makea haju vaatteisiin aivan kuten tupakoitsijalle tupakan haju) tai ole sitten hirveissä pössyissä. Kyllä tuon jälkimmäisen tunnistaa helposti. Itse taas mieluummin työskentelisin kannabistin kanssa kuin alkoholistin kuten tuo nainen. Alkoholismi on kuitenkin paljon vakavempi sairaus ja se voi viedä ihmisen todella syvälle. Tuo nainen saa olla onnellinen että onnistui pitämään homman hanskassa.

    Toleranssi kasvaa kannabiksen kanssa samalla tavalla kuin alkoholismissa. Ei tosin kannata ajatella, että kaikki jotka tylsistyy yhteen aineeseen tai pettyy sen efektiin, siirtyy heti vahvempiin. Minä petyin aikanani alkoholin tuomaan vaikutukseen ja sen haittoihin, en siirtynyt kovempiin huumeisiin vaan nykyään olen pelkästään olut miehiä tai ehkä välillä pari valkoista ryssää uppoa, mutta ei muuten. Minusta todennäköisempi vaihto kyllästymisessä on lopettaa kuin mennä kovempiin aineisiin. Nykyään ihmisillä on kuitenkin suhteellisen hyvä tieto mitä kovemmista huumeista käy. Se on tosin sääli, että miedot huumeet kuten kannabis luetaan tähän samaan kategoriaan. Kyllä ne ketkä sen päänsä haluavat sekaisin keinoja kaihtamatta löytävät siihen keinon ja käyttävät sitä.

    Näitä "kannabis maita" on eri puolilla maapalloa jännä kyllä. Mutta nyt unohdat sen, että suurinpiirtein kaikissa muissa maissa paitsi Suomessa, kannabiksen poltteluun ei juurikaan puututa vaikka laki sen kieltääkin. Myynti on toki asia erikseen, mutta Suomessa vaan sattuu olemaan käsittämätön politiikka huumeiden ja poliisien resurssien käyttämisen suhteen. Minä en vain pysty käsittämään, että mitä järkeä on napsia kadulta jotain satunnaisia käyttäjiä kun isot myyjät jätetään rauhaan. Eikö olisi paljon fiksumpaa suunnata nuokin voimavarat isojen tekijöiden kiinni ottamiseen.

    Onhan alkoholi myös hyödyllistä, se tappaa bakteereja ja eikös se jotenkin niin mennyt, että yksi viinilasillinen päivässä tekee hyvää sydämelle? Moniko suomalainen juo niin? Alkoholia käyttää väärin ehkä 90% juojista. 10% ovat sitten viinin harrastajia ja muita ketkä ottaa ehkä yhden paukun illalla ennen nukkumaan menoa. 90% juojista käyttää sitä luomaan humalatilan. Pienen tai suuren, ihan sama, aina kun päästään humalaan asti, sitä on käytetty väärin verrattuna tuohon suositukseen yhdestä viinilasillisesta.
     
  3. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Anna tulla vaan :D

    No päättelin siitä, että ihmiset yleensä eivät pidä krapulasta tai alkoholin tuomista oksenteluista. Lisäksi kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutuksesta tulee hieman huononlainen. Viinan hylkäämiseen auttaisi myös kun tehtäisiin kamppanja jossa kerrottaisiin faktoja. Vaikkapa taulukko missä on haitat ja ihmiset voisivat vertailla niitä. Valitettavasti minulla ei ole yhtään tutkimusta aiheesta vaikka olisikin mielenkiintoista sellaista lukea. Tämä on vain oma päätelmäni. Eivät kaikki siirtyisi tietenkään, kyllähän osa kulkee vielä Hyvä Suomi 1995 paita päällä. Jotkut tykkäävät alkoholista jne. Kyllä niitä syitä löytyy. Vaihtoehdot on päivän sana.

    Onhan se helppoa, mutta se on hienoa saada sakkoa siitä.

    Juu, ei kaikki tappele. Minun kaveripiirissäni ei ole yhtään väkivaltaiseksi muuttuvaa, mutta valitettavasti yöelämässä näitä aina kohtaa. Vaikutukset ovat tietysti yksilöllisiä. Silti olisi hienoa jos noista väkivaltaisista humala tapauksista saataisiin vaikka 50% kannabiksen pariin ja päihtyneenä he olisivatkin leppoisia.
     
  4. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Niin se ei ole siis sitä, että ei osaa vastata kysymykseen. Kiitos vaan kun selvensit tätä asiaa. :p

    Tarkennus: kyllähän sitä omilla "aivoilla" (tjsp :D ) ajatellaakin, mutta ajattelevatko pössyttelijät ihan täydellä teholla . . . don't think so Tim
     
  5. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Älä oikeesti jaksa tällästä sontaa vääntää kun tälläiset heitot tekee keskustelusta silkkaa paskaa. Jos oikeasti ajattelet, että satunnaiset pössyttelijät eivät ajattele täydellä teholla niin ei voi muuta kuin onnitella sinua ja toivottaa hyvää loppu elämää.
     
  6. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Etkös sinä juonut alkoholia? En minäkään usko, että alkoholin käyttäjät ajattelevat ihan täydellä teholla.
     
  7. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Vain juhannuksena ;)
     
  8. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    No erilaisia esimerkkejä tietysti löytyy, mutta yhdellä puhalluksella alkometriin voidaan todistaa jonkun olevan humalassa. Kannabiksellä näin ei ole.

    Käsittääkseni kyllä Suomessakin aika vapaasti voi poltella eikä poliisilla todellakaan riitä voimavaroja poimimaan jokaista myssyttelijää. Kyllä Suomessa toimitaan juuri niin, että pikkutekijäiden annetaan jatkaa omaa nappikauppaansa, jos hän suostuu poliisin kanssa yhteistyöhön. Oman käsitykseni mukaan poliisille ei myönnetä tarpeeksi määrärahoja huumeiden vastaiseen työhön (ja nyt puhun siis todellisten rikollisten kiinnisaamisesta). Tähän mennessä poliisin toimivaltakin näissä asioissa on ollut olematon, kun ei ole saatu tehdä edes valeostoja saatikka salakuunnella puheluja. Viime aikoina joitakin lakiuudistuksia parempaan on tehty, mutta edelleenkään ei poliisi voi soluttautua rikollisjärjestöön yms. No, tämä meni jo aiheen ohi.

    Jos kannabiksella viinahumalat korvataan, niin tuskin sitäkään otetaan niin vähää, että vaikutus on sama kuin pullollisella olutta. Eli eiköhän nuo samat hatusta vedetyt luvut käy myös kannabiksen "väärinkäyttäjiin".
     
  9. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    No jos se noin kovasti ottaa päähän kun jollain on jyrkkä mielipide kannabista ja sen myymistä/valmistusta/kasvatusta/jne jne vastaan niin otan osaa suruunne. :p
     
  10. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    En ole nyt täysin varma, mutta jostain olin lukevinani jostain sylkitesteistä. Joku voisi tästä kertoa tarkemmin, että onko tuossa mitään perää. Onhan sitten myös kusi testit.

    Tietääkseni Suomessa ei saa kertoa esimerkiksi kuulusteluissa jollekkin, että jos hän ilmiantaa kaverinsa, tuomio lievenee. Joku lakikin taisi tämän estää. Monesti olen kuullut asian niin, että kytät toimittavat järjettömiä määriä näitä teinejä putkaan ja sitten syyttäjällä on WTC:n korkuinen pino papereita joihin hän kuitenkin lyö "jätetään syyttämättä" leiman.

    Jep, heikkoa on tämä nyky meno.

    Missasit nyt pointtini. Tarkoitin terveydellisiä haittoja. Eli jos vedät samat "humalat" kannabiksella kuin vaikkapa pullollisella kossua niin kyllä se kannabis on "terveellisempää".
     
  11. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuitenkin poliisilla riittää resursseja mm. pitää partiota huumekoiran kanssa haistelemassa ohikulkijoita metroasemilla..
     
  12. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minusta on hienoa, että on ihmisiä kuten Sly kenellä on selvä mielipide jostakin asiasta. Hänellä on tosin tarpeeksi älyä myös perustella asiansa ja ottaa selvää asiasta myös vastapuolen kannalta. Sitten on taas ihmisiä jotka, noh, eivät ole ehkä yhtä älykkäitä ja ilmaisevat mielipiteensä niin että niitä on vaikea pitää kovin uskottavana.
     
  13. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Alkoholi sentään poistuu elimistöstä ajan kanssa muutaman miljoonan aivosolun kanssa, mutta pössyttelystä jää pysyvästi jotain paskaa aivoihin käsittääkseni, mitä elimistö ei osaa poistaa?
     
  14. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Itse olen joutunut huumekoiran haistelemaksi kaksi kertaa, kerran armeijassa ja kerran lentoasemalla. Molemmat tarkastukset mielestäni ihan asiallisia. Ko. tapauksessa poliisilla oli ilmeisesti syy uskoa, että kyseisessä tapahtumassa käytetään aineita tai todennäköisemmin että niitä välitetään. Jos joltain on löytynyt pieni määrä kannabista operaatiossa niin vahvasti epäilen, että tästä ei ole mitään seuraamuksia tullut.

    Maanteilläkin pidetään ratsioita, mutta jos et ole ajanut ylinopeutta ja olet selvinpäin, niin mitään pelättävää ei ole.
     
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Avainsana käsittääksesi.

    Olettamuksesi on väärä. Kannabis poistuu elimistöstä muutaman viikon kuluessa koska on rasvaliukoinen. Minä boikotoin huumetestejä juuri siitä syystä, että vaikka en itse käytäkkään, huumetesteihin ei jää kiinni heroiinin, kokaiinin tai muiden samanlaisten aineiden käyttäjiä ellei ole ihan vasta käyttänyt. Kannabis käyttäjät taas jäävät kiinni. Minusta se ei hirveästi kuulu työnantajalle jos työntekijä on kesälomalla koittanut Amsterdamin matkalla kannabista ja se näkyy ensimmäisellä viikolla tehtävissä yllätystesteissä. Onneksi kuitenkin laki muistaakseni estää sen, että testeistä kieltäytymisestä saisi penaltia. Paitsi tietysti sitä edellyttävät ammatit missä on ihmishenkiä vastuulla kuten lentäjät jne.
     
  16. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kyllä yhteistyö poliisin kanssa on aina lieventävänä asianhaarana, kun tuomiota annetaan.

    Itse olen viimeisen kymmenen vuoden aikana aika paljon yöelämässä liikkunut ja erilaisia tapahtumia kierrellyt. Kertaakaan en ole joutunut huumeratsiaan tai edes nähnyt sellaista, joten ei se nyt aivan älyttömän yleistä voi olla. Voisin kuvitella, että suurempien tapahtumien, kuten taiteiden yö Helsingissä, yhteydessä tehdään pistokoetyyppisiä ratsioita, joissa huumeita etsitään. Tämä nyt kuitenkin lienee lähinnä silmänlumetta ja halutaan antaa huumevastaista kuvaa. Toisaalta useasti olen nähnyt eri tapahtumissa, kun jonkun alaikäisen viinat kaadetaan pois.
     
  17. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Vaikka minusta ei haise nuo aineet kun en niiden kanssa leiki, minua ahdistaa silti suunnattomasti nuo koira testit. Nimittäin pelkään isoja koiria ja en ikinä pysty luottamaan että koira ei haukahda vaikka haistaessa naapurin koiran. Siinä sitten on hyvä selitellä kun julkisesti sinua retuutetaan maijaan ainoastaan sen takia että koira haukkui väärin tai sitten että vaatteisiin oli tarttunut baarista hajuja.

    Ajattelin muuten kannella asiasta jos minut väärin perustein julkisesti "nolataan" tuolla tavalla. Perusteena juuri setaen aiemmin postaama linkki siihen miten nuo tarkistukset loukkaavat yksityisyyttä. Milloin kytät ottavat käyttöön x-ray skannerit joilla skannaavat ihmisiä ja pysäyttävät epäilyttäviä esineitä kantavia henkilöitä.
     
  18. painman

    painman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2001
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    *****puhetta
     
  19. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Erilaiset esimerkit ovat yleensä enemmän tai vähemmän ontuvia, mutta ei sekään tee sinusta vielä rikollista, että tavaratalon varashälytin alkaa piippaamaan sen läpi kävellessäsi.

    Molemmilla kerroilla, kun minua on haisteltu on käytetty labradorin noutajaa, joka on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja tuskin kenenkään mielestä pelottava. Itse haistelukin menee niin että koiran ohi vain kävellään, eikä koira tule puolta metriä lähemmäs. Omien kokemusten mukaan koira vaikutti jopa välinpitämättömältä. En tiedä miten paljon vääriä hälytyksiä tulee, mutta tuskin paljon. Luulisin, että koira on opetettu niin, että ne eivät reagoi vielä niin pieniin määriin kuin baarista vaatteisiin tarttunut. Toisaalta poltetun ja polttamattoman aineen hajukin lienee aika erilainen ainakin koiralle.
     
  20. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Höh. Minut on aina haistellut sellainen helvetin iso saksanpaimenkoira mitä pelkään juuri eniten, no jos ei dobermaneja oteta lukuun ja lisäksi aina niillä koirilla on pakkomielle tulla tunkemaan nenä joka paikkaan. Minutkin voisi tarkastaa labradorin noutajaa jos on aivan pakko.