Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

  1. xander

    xander Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    1 507
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Gift eilen telkusta. Hyvä leffa hyvillä näyttelijöillä höystettynä. :thumbsup:


    4/5 arvosana
     
  2. tatska

    tatska Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoinpa minäkin tuon. Mitäs siitä nyt sanoisi... Cate Blanchett veti roolinsa ihan hyvin, mutta muissa nyt ei ollut paljoakaan kehumisen aihetta. Juoni oli ihan jees, mutta alkoin tuntua vähän puisevalta loppua kohti ja varsinaista loppukliimaksia jäin odottelemaan. Suht mukavaa kertaviihdettä, joka ei monessakaan kohdassa kyllä onnistunut kunnolla pelottamaan.

    Plussaa neloselle siitä, ettei tuupannut pan&scannia

    2/5
     
  3. xander

    xander Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    1 507
    Saadut tykkäykset:
    1
    Papillon. Todella hieno elokuva, oikeastaan aivan mahtava. Tämä elokuva saa pelkäämään vapauden menettämistä ja vankilaan joutumista. Mcqueen ja Hoffman ovat loistavia osissaan.

    5/5 arvosana :king: :king: :king:
     
  4. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juu, kyllä tuota leffaa vaivasi tietty kliseisyys ja syyllisen arvasi jo hyvissä ajoin ennen loppua. Itseäni henkilökohtaisesti masentavat elokuvat, jotka roikkuvat yhden ns. ceissin ympärillä eli tässäkin oli kyse vain yhdestä murhasta ja "näkemisestä" - plaah. 3-/5.

    ps: tuli katsastettua dvd:ltä muutama viikko sitten...
     
  5. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Äsken tuli katsottua ensimmäistä kertaa Lord of the Ring: Fellowship of Ring Extented edition. Teatteriversion olin toki ennemminkin nähnyt mutta senkin näkemisestä on kyllä sen verran paljon aikaa että ihan kaikkia uusia kohtauksia en varmaankaan uusiksi tunnistanut.

    Noh, se ei ole suuri tappio sillä LotR toimi elokuvana oikein hyvin ja kokonainen 3,5h meni oikeinkin sulavasti ja vakuutti minut siitä entistä syvemmin että nimenomaan tämä trilogian ensimmäinen osa on se paras osa. Näyttelijät eivät vielä ole sisäistäneet niin hyvin roolejaan kuin seuraavissa osissa mutta silti näyttelyssäkään ei mitään vikaa ole. Mahtipontiset maisemat, luolapeikko, Sormus-aaveet, Balrog, Sauron (fyysinen olomuoto) ja Rivendell vakuuttivat. Kaikki ehdottoman komeita näkyjä. Vaikka CGI:tä on käytetty reippaasti, ei se pomppaa ruudusta pihalle missään vaiheessa niin pahasti kuin seuraavan osan muutamassa kohdassa.

    Fellowship on sinällään hieno elämys ja eritoten kuvallisen kerronnan juhlaa - monet kohtaukset ovat puhdasta iloa silmille. Mutta myöskään tunnelman kehittämistä ei olla unohdettu. Siinä missä alussa yleistunnelma on äärimmäisen rauhallinen, leppoisa ja iloinen niin pian the sormuksen "löytämisen" jälkeen tunnelma lähtee tyystin toiseen suuntaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole äkkijyrkkä black & white-tyyppinen käännös vaan tunnelma muuttuu hitaasti mutta varmasti.

    Vaikka EE onkin se parempi versio ja selventää monia asioita hienosti niin silti molemmat versiot saavat luvan tyytyä samaan arvosanaan.

    Teatteriversio: 4½ / 5
    Extendet edition: 4½ / 5
     
  6. DIAR

    DIAR Ugh! Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 206
    Saadut tykkäykset:
    9
    Aika shittiä on tullut viime aikoina katsottua, mutta Rambo I oli pitkästä aikaa katsottuna yllättävän hyvä. 4/5 :thumbsup:
     
  7. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katselin tässä viikonloppuna Braveheartin ja oli kyllä kelpo leffa. Varsinkin musiikki ja näyttelijäsuoritukset olivat varmaa laatua. Taistelut olivat myös selkeitä ja täynnä adrenaliinia. Sanotaanko että 4/5.
     
  8. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tällä kertaa:

    Huuliharppukostaja, uudestaan. Nyt elokuva tuntui melkein paremmalta kuin ensimmäisellä kerralla. Eli tietenkin 5/5.

    Sitten tsekkasimme kaverini kanssa myös keskuudessamme legendaariset El Mariachin ja Desperadon. Voiko viihdyttävämpiä elokuvia hakea? Jotenkin pidän El Mariachista hitusen enemmän, sille siis 4.5/5. Desperado on heti takana ja arvosanaksi 4/5.

    Luontevasti voimme edetä elokuviin Commando ja Seagalin Hard To Kill. Commando on niin rautaa ja kieli-poskessa leffa (ainakin katsojalle, tiedä sitten kuinka vakavalla naamalla ohjaaja on leffaa vääntänyt.... :D) että paremmasta väliä. Jotkut tästä varmaan ajattelevat, että paskaako tuo arvostaa mutta kyllä Commando saa 5/5. Hard To Kill oli myös täyttä toimintakomediaa omasta puolestani. Hauska äijä se Seagal ja hienoa aikidoa se hän pistää tuossa elokuvassa. Oikeasti. Kaippa sille voisi kohtuulliset 3.5/5 antaa. Seagalin leffoilla on katsokaas aina omat asteikkonsa. ;)

    Vielä lisäksi voisin mainita Ryuhei Kitamuran alkuaikojen elokuvan Down To Hell. IMDB:n mukaan budjetti oli 300$ ja vaikkei pitäisi aivan paikkaansa, leffa näyttää siltä. :) Perinteinen "mennään metsään tekeen leffaa ja tuo verta" muutamalla kivalla kamerakikalla. Halpisleffojen fanit saattavat pitää kovasti, mutta leffan toteutus on aika kehno. Budjetin huomioon ottaen annan 2½/5. Mutta pian olen nähnyt Kitamuran koko tuotannon. :)
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Lauantaina Neloselta tuli Limbo, joka olikin tuttua John Sayles -laatua. Elokuvan suunnanmuutos tuli yllätyksenä ja
    varsinaisen lopun poisjättäminen on melkein aina toimiva tehokeino. Nyt ratkaisu jäi mukavan kutkuttavasti auki vaikka nimi (ja varsinkin sen suomennos) tiettyyn suuntaan vahvasti vihjaavatkin
    . 4/5

    Bellevillen kolmoset tuli eilen vuokrattua ja teki vaikutuksen komealla toteutuksellaan ja hauskoja yksityiskohtia täynnä olevalla tarinallaan. Mukavaa että näin suuritöisiä animaatioida tehdään vielä nykyään aikuisyleisöllekin. 4/5
     
  10. makeH

    makeH So what?! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    966
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ridley Scott:n Isku Mogadishuun:eek:lipa yksi parhaista sota-elokuvista mitä olen nähnyt.Hyvät roolisuoritukset,loistava kuvaus ja mahtavasti tehdyt taistelukohtaukset(eli koko elokuva).Ridleyssä on kyllä aina ollut tyyliä.Eikä ollut niin pahasti edes jenkki hehkutusta kuin aluksi pelkäsin.Lisäksi elokuva jossa soi Elviksen Suspicious minds ei voi olla huono...
    ****1/2
     
  11. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Argentolla olen itseäni alkanut sivistämään, nyt oli vuorossa Yle Teemalta tullut Profondo Rosso. Kolme elokuvaa olen nyt Argentolta nähnyt (Suspiria, Tenebrae ja Profondo Rosso) ja Suspiria on ollut selvästi paras. Profondo Rossossa on hiukan sitä fiilistä, mikä teki Suspiriasta niin hyvän. Profondo Rosson keskiosio laahaa, mutta elokuvan loppu on selvä parannus elokuvaan. Ainoastaan loppuratkaisu on... niin no... kehno. Argenton tyyliin sopiva muttei aivan mieleeni. Silti tämä on parempi kuin Tenebrae ja tähtösiä pamahtaa 3.5/5.

    EDIT:

    Teemalta tullut versio taisi olla tuo jenkkien R-Rated versio, alkup. pituuden ollessa yli kaksi tuntia. IMDB kertoo:

    Original Italian version is 120 minutes long. Most US versions remove 22 minutes worth of footage, including most graphic violence, all humorous scenes, almost all of the romantic scenes between David Hemmings and Daria Nicolodi and
    part of the subplot regarding the house of the screaming child.

    Onko pidempi versio paljonkin parempi kuin lyhyempi?
     
  12. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    36th Chamber Of Shaolin kuuluu nyt parhaisiin martial arts elokuviin mitä olen nähnyt. Hieno juoni ja ihanaa taistelua. 5/5
     
  13. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Yhdyn Sampan kehuihin, mutta kehun vielä enemmän Saylesin edellistä leffaa Lone Staria, joka oli oikein hieno ja ajatuksia herättävä draama. Vaikka hahmoja elokuvassa oli aika paljon, ei niistä yksikään ollut turha, vaan kaikkien henkilöiden menneisyys ja kohtalo kiinnostivat. Kaikki olivat omalla tavallaan päähenkilöitä. Chris Cooperin hahmo muuten muistutti aika tavalla Limbon päähenkilöä, jota näytteli David Straithairn.

    Anttilassa olisi vielä tarjouksessa Saylesin Sunshine State...Saattaapi joutua tuokin sokko-ostoksena hyllyyn.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Lone Star on tosiaan minustakin Limboa vielä parempi, peräti Saylesin paras tähänastinen ohjaustyö. Loppuyllätys toimi erittäin hyvin.

    Sunshine State on aiheiltaan ehkä hieman kepeämpi, mutta laadukas elokuva tuokin, suosittelen.
     
  15. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lone Wolf And Cub: Baby Cart At The River Styx eli sarjan toinen osia. Nyt on tarjolla ykkösosaan verraten enemmän verta ja irronneita ruumiinjäseniä. Leffa etenee tunnollisesti mangan tavoin. Ensimmäinen osa oli loistava mutta kyllä tämä toinenkin osa oli todella hyvä. Hurmeinen samurai-genren edustaja saa siis 4/5.
     
  16. Forbidden

    Forbidden Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2004
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin Hideo Nakatan "Dark Water", hitto että oli hyvä kauhuleffa! todella hyytävä. Rakentaa hienosti hidastempolla jännitettä, ja atmosphääriä hyvällä scorella. Suosittelen ehdottomasti! 4/5 vähintään.
     
  17. Elena

    Elena Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2003
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä viime aikona on tullut nähdyksi poikkeuksellisen paljon erinomaisia elokuvia,joskin osa ei aivan tuoreita julkaisuita:

    "Henkien kätkemä", upeaa, vaikka olen aina kuulunut animaation ja erityisesti animen hard core ihailijoihin, voi laatu vieläkin viedä jalat alta.

    "Metropolis", restauroitu Langin sci-fi elokuvien isä, äiti ja muukin suku. Kun joku tekee heti alkajaisiksi jotakin näin omaperäistä ja taitavaa, niin muut joutuvat sitten vain peesailemaan seuraavat vuosikymmenet.

    "Gohatto/Taboo", jakaa varmaankin katsojia, mutta lähes unenomainen kerronta vei minut kokonaan mukanaan.

    Tässä siis 3kpl 5 tähden elokuvaa lyhyen ajan sisällä, harvoin on näin hyvää tuuria aktiivisellakaan harrastajalla!
     
  18. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Good Bye Lenin!

    Kaikenlaisten (lähinnä amerikkalaisten) action/thrilleri/etc. välissä oli mukava nähdä tälläinen positiivisia fiiliksiä tuova pienimuotoinen draamaelokuva.

    4/5.
     
  19. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli positiivinen yllätys. Kävin katsomassa Dianassa pari viikkoa sitten ja täytyy myöntää, että enpä ole ennen käynyt saksalaista elokuvaa teatterissa katsomassa. Hyvää draamaa ja näyttelijätyö oli suorastaan loistavaa. Ruma saksankielikään ei haitannut...

    4-/5
     
  20. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse hieman petyin Dark Wateriin. Lieneekö syynä hieman tätä ennen katsotut "Ju On: The Grudge" sekä "Janghwa, Hongryeon" (A Tale of Two Sisters). Molemmista taitaa tulla myös jenkkien remake 'joskus' (mistäpä ei?).

    Molemmat edustavat samantyyppistä aasialaista kauhua kuin Dark Water ja Ringu, suosittelen kauhujännäreiden ystäville. Kädet hikosi.

    Kauhun ja jännityksen puolesta molemmille 5/5