Lost in Translation

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Moses_x, 16.02.2004.

  1. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    Höh, miksi tälle hienolle elokuvalle ei ole tehty threadia? Elikkäs tarina on yksinkertainen: kaksi hieman hukassa olevaa ihmistä tapaavat toisensa Tokiossa. Tästä kehittyy leppoisasti ja hauskasti ystävyystarina. Bill Murray on todellakin Oscarin arvoisessa roolissa Bob Harrisina ja samoin tekee hienoa työtä Scarlett Johansson. Näiden kahden kemiat toimivat hienosti. Yllättävän hauska leffa oli. Suosittelen. :thumbsup:

    Traileri
     
  2. tommi462

    tommi462 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli kyllä ihan hyvä leffa, mutta mielestäni hieman yliarvostettu tuolla jenkkilässä.
    Ja lisäksi hieman virheellisesti markkinoitu komediana (onhan se komedia, mutta ei ehkä sellainen komedia jota trailereiden perusteella voisi odottaa).
     
  3. Mounix

    Mounix Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    1
    Dvd:ltä olen pari kertaa tsiikaillut, ja on kyllä loistava pätkä. Mielestäni vuoden parhaita Mystic Riverin kanssa. Juoni on sinänsä aika simppeli, mutta leffan voima piileekin vahvassa tunnelmassa, kiinnostavissa hahmoissa sekä loistavissa näyttelijäsuorituksissa. Bill Murray tekee kyllä oscarin arvoisen suorituksen. :thumbsup:

    ****/*****
     
  4. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni Lost In Translation on, kuten jo tommi tuossa totesi, hieman yliarvostettu. Se ei todellakaan ollut huono leffa, mutta kaiken hypetyksen jälkeen se kuitenkin onnistui tuottamaan pettymystä.
    Tarina on kaikin puolin lämmin ja tunnelmallinen. Sellainen mukava tunnelma tosiaan vallitsee koko leffan ajan ja se tempaisi ainakin minutkin mukanaan. Murray tekee hienoa työtä, kuten myös tämä ihana Johansson :love:

    Noh, leffa on silmissäni pikemminkin drama eikä komedia. Monesti tosin jopa pitkästyttävä pätkä ja sen sanoma (jos tällaista nyt edes tarvii aina olla) jäi pimeän peittoon.

    Mukavan lämmin tarina kahdesta 'yksinäisestä sielusta', tosin ei läheskään niin hyvä mitä odotin.

    ***½ viidestä
     
  5. vicke

    vicke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen ehtoolla kävin tyttöystävän kanssa tämän leffan katsomassa ja pidin siitä kovasti. Johtuneeko siitä, että säästyin suuremmalta hypetykseltä(neitokainen lähinnä hypetti sitä mulle pari viikkoa)? Lämminhenkinen japanin matkailun edistämis leffa sytytti lähinnä ihmiskuvauksella, jota ei joka päivä jenkkileffoissa näe. Murrayn ja Johanssonin roolihahmot muuttuivat elokuvan aikana tylsistä ja epätoivoisista luusereista sympaattisiksi ja mielenkiintoisiksi tyypeiksi, jotka olisivat varmasti hauskempaa matkaseuraa kuin epäaidot teeskentelijät, joita elokuvan nuoret viihdebisneksen "menestyjät" ovat. Arvosana äkkiseltään heitettynä 4/5
     
  6. hasseli

    hasseli Scarlett Fan Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    1 167
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli myöskin katsottua tämä pätkä enkä pettynyt. Hienot näyttelijäsuoritukset ja hieno tunnelma läpi elokuvan. Scarlett Johansson todella yllätti, hänhän on aivan loistava! 4½/5
     
  7. Johnny Fortune

    Johnny Fortune Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2003
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meen tänään kattoon tätä rasistiseksi haukuttua elokuvaa.
     
  8. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    No ei Lost in Translation mielestäni ihan nyt rasistinen ole. Mutta kulkee juuri siinä rajalla silti. Sitä yhtä vitsiä liikaa ei mielestäni tule; kyllä se oli ihan hyvällä maulla tehty. :)
     
  9. rita

    rita Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tästä leffasta tekee rasistisen? Tai missä on haukuttu rasistiseksi?

    Kävin itse katsomassa Lost in translation viikonloppuna, tykkäsin enkä huomannut mitään rasistista (korkeintaan satiiria, josta Helena Ylänenkin arvostelussaan kirjoitti) ja kuitenkin olen yleensä aika herkkä noille rasistisille vivahteille. Ovatko tuntosarveni "tylsistyneet"?
     
  10. Johnny Fortune

    Johnny Fortune Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2003
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    1
    iMDB:ssä Lost in Translationin message boardilla elokuva sai pilkkaa osakseen, mutta kun olen nyt nähnyt sen, niin ihan turhaan.
     
  11. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    lyhyesti sanottuna leffassa oli kohtuullisen ainutlaatuinen ja mukava tunnelma, joskin kokoajan oli pieni odottava olo, että siinä pitäisi tapahtua jotain erityistä. tavallaan leffa oli vähän mitäänsanomaton ja vailla pointtia, mutta kuitenkin ihan katsottava. taino, analysoitiinhan siinä elämää jollain tavalla, mutta ilman mitään tajunnan räjäyttävää juonta.
     
  12. Jizah

    Jizah Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2004
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno elokuva. Harvoin voi elokuvalla on noin täydellisesti kuvaava nimi. Menee ehdottomasti hankintalistalle. :thumbsup:
     
  13. Buzz Lightyear

    Buzz Lightyear Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bill Murray ja Tuijotus ja 5/5!
     
  14. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hankintalistalle menee itsellänkin tämä leffa. Oli pitkästä aikaa mukava "erilainen" draama elokuva. En tuota ihan komediaksi sanoisi, vaikka jossain niin lukeekin. Loistavia näyttelijäsuorituksia ja harvinaisen kuvaava nimi on kyllä elokuvalla. Suosittelen.
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hieno elokuva. Pidän tuollaisista rauhallisesti etenevistä "maalailevista" elokuvista ja tämä edusti kyseistä elokuvatyyppiä parhaimmillaan. Murray oli elämänsä vedossa ja Johanssonkaan ei jäänyt miehen varjoon vaan teki myös vahvan roolin. Plussaa vielä kauniista urbaanikuvauksesta ja loistavasta soundtrackista.

    :):):):):) - (Tulipas annettua korkea hymyindeksi, mutta mitä sitä hillitsemään jos elokuvasta todella pitää. Suosittelu muille kuitenkin pienellä varauksella, itse olin esim. seurueestamme ainoa joka tästä piti näin paljon.)
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hyvä elokuva siirappisten romanttisten komedioiden vihaajille. Lopun
    katsojalle epäselväksi jäävä kuiskaus Charlotten korvaan oli mestariveto Sofialta. Jos olisi päädytty ratkaisuun, jossa katsoja kuulisi mitä Bob sanoo, niin elokuvan teho olisi laskenut jonkin verran.
    Ja muistakaa "For relaxing times, make it Santori time." Mitäköhän Sofialta onkaan vielä odotettavissa? Aika näyttää.
     
  17. Bob Fleming

    Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samppa sanoi leffasta kaiken oleellisen. Poikkeaa mukavasti kaavoihin kangistuneesta Hollywood-kerronnasta. Itselleni jäi mieleen muutamia lyhyitä mutta vaikuttavia kohtauksia kuten Bobin saapuminen öiseen Tokioon sekä Geisha temppelipuistossa. Ja hieno soundtrack todellakin tässä elokuvassa.

    Viime vuoden paras? En tiedä, on muutama tuhat muuta vielä katsomatta. Yksi parhaimmista joka tapauksessa.
     
  18. utare

    utare Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tylsä. Joku muukin juoni olisi hyvä kun päänäyttelijät istumista hotellihuoneessa tai baarissa tylsyyttään. Jokainen voi kuvata videokameralla oman sunnuntaipäivän vieton ja tulos on vähintään yhtä mielenkiintoista. Varsinkin jos karaoke on lähellä sydäntä. Elokuvan avauskuva kertookin mistä tämä elokuva on kotoisin. Olihan siinä pari kelpo vitsiä, mutta ei oikeen riitä. Tyttärellä paljon opittavaa isältään.

    1/5
     
  19. daim0n

    daim0n Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ollut seurannut hypeä ollenkaan ko. leffasta ja oli suorastaan positiivinen yllätys. Yleensä en pidä näin hitaista leffoista, mutta jokin tässä kolahti - oliko se sitten jotain samaistumista, enpä tiedä...

    Tosin epäilen tämän elokuvan olevan sellaista laatua, että se joku ihastuttaa tai vihastuttaa.

    Äänimaailma oli myös tervetullutta vaihtelua. Mahtaako olla tämän vuoden HW(lue hollywood;))-trendi iskeä aivan minimaaliset musat kylkeen. Ainakin 21 Grams oli tässäkin suhteessa hyvin samanlainen..

    OT:
    Olisihan sen Oscarin voinut myönnytykseksi antaa Murrayllekin hänen urastaan (ja oli LiT varmasti myös hänen parhaimpia suorituksiaan), mutta ei voi sanoa etteikö Sean Penn sitä olisi ansainnut - niin aikaisemmilla saavutuksillaan kuin myöskään 21 Grammasta.
    Itse pidän oscar tapahtumaa lähinnä johonkin euroviisuihin verrattavana, jossa ei paljoakaan ole merkitystä mikä on taiteellisesti paras, vaan lähinnä keskitytään johonkin aivan muuhun. Mutta varmaan jenkkilässä asia nähdään toisin...
     
  20. Dundelion

    Dundelion Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.12.2002
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni todella hyvä leffa, tavoittaa jotenkin hienosti tuon jet lagin ja ulkopuolisena olemisen tunnelman mikä vaivaa Aasian matkoilla.

    Hienosti kuvattu, rauhallisesti etenevä leffa. Vahvat näyttelijät ja hieno äänimaailma.