Kertausharjoitukset-tilitysthread

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana crispeenuggetz, 21.01.2004.

  1. Sarah

    Sarah Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2001
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama "AALTO 2004"- sotaharjoitus on kyseessä kuin crispeenuggetzilla. Kaikki vaan vahtaamaan vainoharhaisena postiluukkuja, sieltä se pian kolahtaa.. ;)
     
  2. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mitkä yksiköt siihen osallistuvat :confused:
     
  3. nothing

    nothing Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    2 092
    Saadut tykkäykset:
    6
    Saapumiserää I/01 ollaan ja kyllähän tossa viimevuoden lopulla joutuin reippaan viikon Nixulan mettässä rämpimään. Meno oli todellakin suoraan sanoen hanurista eikä kovin hyviä muistoja mieleen jäänyt. No inttikavereita oli tietty aina mukvaa nähdä, mutta muuten.

    Organisointi kusi jakuvasti ja parhaimmillaan jouduimme odottamaan reilut 5 tuntia kylmässä ja vesisateessa, että pääsimme suorittamaan kenttäkohdistuksen (eli 30 kuulaa PKM:llä). Johon kului aikaa sen 5 minuuttia.

    Ensi kerran kun kutsu tulee niin joutuu kyllä pitkään miettimään viittiikö sitä enää lähteä. Varsinkin jos kutsu käy talvella. Kyllä skapparit uhkailivat jo, että kesällä taas uudestaan, mutta saas nyt sitten nähdä.

    Ja voin kertoa, että korpin jämät eivät vaadi särmäystä, vaan sopivaa asennetta.

    Ent. Res. Psj. Nyk. Korp.
     
  4. Clapton

    Clapton Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.02.2003
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän keskusteluun osallistuminen on itselleni pidemmän ajan prosessi. Pitkään tyydyin katselemaan pelkkää threadin otsikkoa, sen jälkeen kaveri ehdotti, josko ottaisin osaa ja tilittäisin tarinani ulos. Ja jos ei muuten niin ainakin hänen ja muiden tuttavien riemuksi.

    No mutta ensin tutkimaan muiden tarinoita ja selvittämään onko käsite "KERTAUSHARJOITUS" toisillekin aseveljille yhtä kalskahtava ja epämiellyttävä jo pelkästään ajatuksena kuin allekirjoittaneelle. Olin aidosti yllättynyt kuinka monien kirjoituksista kävi ilmi yhtä voimakas inho ja vastenmielisyys asiaa kohtaan!

    En toki kuvitellutkaan, että täällä (tai missään muuallakaan) juuri kuultaisiin ylistyksiä asian tiimoilta. No mutta ehkä jo asiaan, tämä meni näköjään tilitysten puolelle jo johdannossa...:rolleyes: II/99 inttipalveluksen loppupäivinä uhkailtiin kertausharjoitusten ajankohdaksi 2005. Niinpä vissiin, juu mutta kuinkas kävikään. Elettiin vuoden 2003 alkua ja eikö vaan postiluukusta pamahda postia puolustusvoimilta. Eivät olleet tätä ennenkään minua unohtaneet perke... öö peijakkaat :grr: Milloin mitäkin kissanristiäis kutsua on tupsahdellut. Kaikille olen viitannut kintaalla, koska ovat tätä ennen olleet (jumalan kiitos) jossain määrin vapaaehtoisia.

    Kesäkuussa (-03) sitä sitten oltiin taas varuskunnan pihalla ja vitutus oli jossain määrin valmis jo silloin, sama ökyäminen ja karuus alkoi heti kun bussista selvisi ulos. Argh, haluanko minä edes kirjoittaa tätä loppuun? Noh, hypin tiettyjen osien yli ja kertoilen sieltä täältä, niin tämä ehkä menee jotenkin. Pakkiruokailut ja loputtomat odotukset alkoivat jokatapauksessa välittömästi sen jälkeen kun olimme (turhaan) säätäneet varusteidemme kanssa. Oma moka mutta kun ei niistä pirulaisista tiedä.

    Eräs kiusallisimmista piirteistä tulevan viikon ajaksi paljastui kuitenkin toden teolla vasta kun "maastouduimme" ensi kerran (että voi ketuttaa tuokin termi) :OI . Nimittäin tuota hyttysosastoo en muista lähimenneisyydessä vastaavaa pataljoonaa nähneeni. Suurinpiirtein 100 itikkaa ja vastaavaa sukulaispoikaa riitti joka "taistelijalle" juurikaan liioittelematta. Siinä sitten kuuntelemaan "herra sotaherran" jorinoita ja jotain ihme käskynjakoa pahimpaan kusik..., eh, kuusikkoon mahdollisimman pahaan hyttyspesään. Olo oli jo tuossavaiheessa vähintäänkin armeijamaisen epämiellyttävä.

    Liian raskasta tätä on tilittää, sanottakoon vaan että kaikki armeijan riemut tuohon lyhyeltä kuulostavaan 6 päivään saatiin kokea. Rakas Apilas-tuubani (toiset puhuttelevat häntä singoksi) raahautui joka perhanan puskassa tiiviin iloisesti kantajansa mukana, omasta iloisuudestani tosin voidaan olla montaa mieltä. Rättiväsyneenä olin/olimme kaikki ukot jatkuvasti ja unesta nyt ei edes haaveilla, koska onhan sitä öisin hyödyllisempääkin tekemistä tämän orjalaitoksen mielestä. Kuin kaiken kruunauksena elimistö heitti volttia useammallakin tavalla. Ja ei, sehän ei tietenkään voi johtua esim. pakkiruuista, viikon peseytymättä olemisesta tai muista armeijan tarjoamista ihanuuksista, eihän?? Laitetaan loppuun plussat ja miinukset, ei tällaista sontaa pitäisi koskaan muistella, ei edes järjestää kenellekään. :sick: Ja nämä maamme armeijan tarjoamat autuudet tulevat aina yhtä suloisesti uniin yhä uudelleen ja uudelleen... :weep:

    PLUSSAT:
    -Tuttujen näkeminen pitkästä aikaa
    -Kapiaiset suhtautuivat leppoisammin varusmiehiin
    -Sää suosi valtaosan ajasta

    MIINUKSET:
    -Yhtä rasittavaa/raskasta toimintaa kuin ennenkin
    -Järjetöntä tuntejen odotusta "ei mihinkään"
    -Ahdisti samanverran kuin palvelusaikanakin
    -Elimistö ei äkkiseltään juuri rakastunut tarjottuihin muoniin
    -Loppupalkintona kurkkutauti
    -Ym.Ym.
     
  5. louhvi

    louhvi Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni vähän ihmetyttää, ettei vielä ole kutsua tullut. En siis todellakaan ole mitenkään erityisen kiinnostunut kertaamisesta, mutta ajattelin kyllä lähteä sitten kun kutsu käy.

    Olen siis saapumiserää II/99 (Riihimäen Viestirykmentti), ja kotiuduin kersanttina kesällä 2000. Jo inttiaikana skapparit höpisivät jotain siitä, miten paljon enemmän päällystö joutuu kertaamaan verrattuna miehistöön. Noh, eipä täällä ole ainakaan kertauslappuja pyörinyt. :king:

    Onkos täällä muita Riksun käyneitä (siis vaikkapa viimeisen viiden vuoden aikana) jotka ovat olleet kertaamassa? Riihimäellähän oli kaksi viestikomppaniaa, josta ensimmäinen (johon en siis itse kuulunut) ovat kuulemma jo käyneet useampaan otteeseen kertaamassa. Ensimmäisillä laput odottivat jo kotona kun kotiutuivat. Siinä vaiheessa voisi jo v*tutus olla aika kovaa luokkaa... :rolleyes:
     
  6. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Clapton tuossa ottikin esiin muonituksen. Itse jo vähän kaipaan sitä blandattua sekamehua ja noppasoppaa eri muodoissaan. Myös sissimuona-pussi tuo mukavia muistoja. Eräältä reissulta (intin jälkeen) jäi tähteeksi myös em. pussissa esiintynyt kanavihannespata joka kyllä maistui kotonakin. Eikä siinä tomaattimakaroni-hässäkässäkään vikaa ollut.
     
  7. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Itse olen saapumiserää II/98 ja kertaakaan ei ole kutsu käynyt. Kuulun myös siihen osastoon, joka ei panisi pahitteeksi vaikka tuo kutsu ei tänäänkään tipahtaisi postiluukusta.
     
  8. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotiuduin lääkintäalikessuna kesällä 1991 ja parin vuoden päästä törmäsin lääkintä-AUKin kurssikaveriin ja hän oli jo käynyt viikon metsässä ihmettelemässä. Nyt siis kotiutumisesta kohta 13 vuotta, eikä vieläkään kertauskutsua tullut. Ikääkin on jo yli 30, joten saapi nähdä, joska noi 11kk jäivät meikäläisen koko armeijakokemukseksi :thumbsup:
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jokin tässä nyt ei aivan täsmää.
     
  10. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nasse: ettei olis tullut pieni laskentavirhe.

    Paras kertaustarina mitä olen kuullut on, että "vartioitavalle" alueelle on sattunut yhden kertaajan kesämökki joka on otettu haltuun ja muonitusvastaavaksi on nakitettu vaimo (kärräämään kaljaa ja grillituotteita). Tapahtumasta kulunut jo noin 10v.

    e: Samppa ehtis ensin. Mahtaakohan toi foorumin kello olla oikeassa.
     
  11. AnssiM

    AnssiM Master Cotton Planter Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    492
    Saadut tykkäykset:
    1
    Äähhäh..häh. Öööh. Arvatkaapas mikä kolahti lootikkoon.

    Toukokuussa viikoksi lähtö. Johan tässä puolitoista vuotta ehtikin mennä. :OI
     
  12. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa intin mehussa on muuten sitä jotain... muistaako joku minkä firman valmistamaa se on? Saako sitä kaupasta? Sitä pitää saada...
     
  13. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jarrua? :D :D
     
  14. ToniK

    ToniK Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2001
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole kutsua kuulunut mullekaan. Kainuun prikaatissa jääkärikomppaniassa saapumiserää II/97. Toivottavasti teoriani "kerralla oppinut nuo hommat" on oikeassa. ;)
     
  15. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sama homma täällä, mutta jos kutsu tulee niin sitten kyllä lähden, tosin ainakin nyt on sellainen asenne että en rupea tuolla hulluna hyppimään vaan otan mahdollisimman rennosti. Voi olla että että mielipide muuttuu kun joku skappari huutaa naama punaisena mutta mieluummin menen härväämään. :rolleyes:
     
  16. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meille ei kukaan huutanut missään vaiheessa. Meininki oli suht rentoa alusta loppuun. Mitä nyt pakolliset kenraalidelegaatiot kiristi tunnelmaa. Tosin enemmänkin skappareiden osalta.
     
  17. Jabba

    Jabba Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2001
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onpas jengillä pääsääntöisesti aika negatiivisia muistoja kertauksista, heitetään sekaan hieman postiivisempaa tarinaa...

    Vekaralla Spollina II/96

    Eka kertauskeikka elo-syyskuussa 2001 ja se oli kestoltaan 9vrk. Rankka keikka, mutta oikeasti oli ihan perkeleen hauskaa ja asiallista toimintaa. ekat 5 pvää treenattiin 08:00 - 20:00 ja vasta neljäntenä päivänä päästiin saunomaan :) Loput 4pvää oli sitten "tilanne päällä"

    Toka keikalle pääsikin sitten jo heti seuraavana syksynä, se ei tosin ollut kuin 3vrk, mutta hauskaa oli sielläkin.

    Kolmas keikka tulee nyt ensi kesäkuun alussa ja sillä on pituutta 12(!)vrk. Innolla odotan että pääsee taas "sotimaan". Tämäkin liittynee siihen ILMA 2004 harjoitukseen, joskaan en ole siitä varma.

    hauskaa noilla keikoilla on ollut lähinnä siksi, että on nähnyt vanhoja inttikavereita + hommat ovat olleet aivan täysin erilaisia, kun mitä intissä treenattiin. Molemmilla keikoilla on ammuttu ihan perkeleesti(rynkky, pistooli, haulikko), treenattu talojen vyöryttämistä/kaupunkisotaa jne jne... Lisäksi varusteet ovat olleet hieman toista luokkaa kuin intissä ollessa.

    Aiheutetaan nyt vielä noiden kertaustenvastustajien rivissä kateutta; pomo ilmoitti viikkoa ennen tuon kutsun saapumista, että yrityksemme on sellaisessa asemassa, että kaikki saavat halutessaan täyttää sellaisen lapun, että kertaamaan ei enää kutsuta. käsitykseni mukaan tuo samainen lappu vapauttaisi myös sodanajan palveluksesta. No tuota lappua en tule allekirjoittamaan, koska kertaaminen on mukavaa :)
     
  18. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pistä mulle tuo lappu postissa niin ei jää vain käyttämättä :D
     
  19. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Allright! Onnistuit luomaan toiveita siitä, että meikäläisen aselajillakin voisi päästä kertaamaan.

    No meillä koulutus inttiaikanakin oli kyllä pitkälti tuollaista (nimenomaan pistoolilla ja haulikolla ammuttiin paljon) mutta uskon että kertaamassa olisi vähintään yhtä hienoa.
     
  20. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    mahoney taitaakin olla tackleberry :D