Kertausharjoitukset-tilitysthread

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana crispeenuggetz, 21.01.2004.

  1. Gary

    Gary Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2000
    Viestejä:
    186
    Saadut tykkäykset:
    0
    2/98 ja 2 kertaa kutsuttu,ekalla kerralla menin,vuonna 2001 muistaakseni,Lohtajalla. Ja vuoden päästä olis ollu taas kertaukset mutta pääsin livahtamaan vaimokkeen vaikeaan raskauteen vedoten(bullshit). Sai muuten pari hakemusta lähettää ennen kuin uskoivat,varsinkin kun ensimmäisessä hakemuksessa syynä oli työkiireet:)
     
  2. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    I/03 menin ja kesällä pois. Kertaamaan EN todellakaan mene. Kyllä se intti on sen verta anti-kurdt että ei kiitos enää. Kunhan kutsu käy niin pitää pyörähtää tuolla sivaritoimistolla mutka ja käydä Lapinjärvellä leikkimässä palomiestä viikon.
     
  3. TJJ

    TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    409
    Saadut tykkäykset:
    1
    I/98, kahdesti sen jälkeen kertaamassa. Kyllä sitä niinä muutamana päivänä (ekalla 5, toisella 3) ehtii kumman paljon odottamaan. Eihän siinä mitään, jos päivän istuu sotkussa (viime kerralla ensimmäisenä päivänä klo 14 jälkeen seuraavan kerran tekemistä oli noin yhden aikaan yöllä), mutta kun pitää odottaa ampuma vuoroa muutama tunti parin kymmenen pakkasessa...

    Mukavaa kertaamassa on se, että kouluttajat käsittelee kertaajia ehkä jopa kuten ihmisiä. Niiden kanssa voi jopa keskustella ihan järkevästi.

    No, tuleivaisuudessa odottaa armeijassakin sijoituksen vaihtuminen ja saas nähä sitten miten kertaukset tulevaisuudessa..
     
  4. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    niillä typerillä stooreilla harjoitetaan isompia joukkoja (ja eri johtoportaita) kuin yhtä tykkijullia.

    ne turhat odottelut sitten taas ovat sitä isomman organisaation kitkaa. kyllä nekin saa pois, mutta sitten valittaisit että mitä turhaan tehdään sitä sun tätä
     
  5. mikax7x

    mikax7x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2002
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pääsin intistä kolme vuotta sitten ja olen elätellyt toiveita että yli 30-vuotiasta kirjuria ei kutsuta kertauksiin. Taidan elätellä turhia toiveita?

    Päätin myös heti intistä päästyäni että vaihdan sivariin välittämästi kertauskutsun tullessa. Vaikka saakin kärsiä sen viikon täydennyskoulutuksessa ;)
     
  6. Jackal

    Jackal Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2003
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Armeijasta kotiuduin joulukuussa 1995 eikä vielä kutsua ole tullut. Muistaakseni silloin sanottiin, että viiden vuoden sisällä ensimmäinen kutsu olisi tulossa, mutta eipä ole näkynyt.

    Talvi ja -30 asteen pakkanen ei hirveästi innosta eli kesä vaikuttais huomattavasti paremmalta ajankohdalta. Oli ajankohta mikä tahansa, niin luultavasti kutsun tullessa olisin valmis kertaukseen ja verestämään vähän vanhoja muistoja.
     
  7. Meizi

    Meizi Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 308
    Saadut tykkäykset:
    0
    I/03 erää olen ja viimeinen erä jossa vielä ohjusmiehiä oli. Elättelenkin sitä toivoa, että en joudu koskaan sitten kertailemaan :)
     
  8. colin

    colin Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.09.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin tuossa jokunen vuosi sitten kertaamassa lapissa päin, en viitti tarkempia ajankohtia laittaa ettei kukaan loukkaannu.
    Olivat 2 viikon ryynäykset ja me ryhmänjohtajat mentiin 4 päivää aikaisemmin paikalle kuin muut. Kateltiin valmiiksi ensimmäiset leiripaikat ja muistaakseni vielä kaivettiin valmiiksi. Asuttiin tuo neljän päivän aika mökeissä ja odoteltiin että porukkaa tulee lisää .
    Sattui vielä intissä alokasaikana ollut ryhmänjohtaja samaan tupaan ja oli helevetin hauskaa. Tultiin hyvin toimeen ja legenda lenti koko ajan.
    Sitten tuli porukkaa enempi ja helevetti alko. Saatana puolitoista viikkoa palelemista ja nälkää. En käsitä miten saattoi vituttaa niin paljon koko homma. No ei siinä mitään, viimeistä edellisenä päivänä kun tultiin metsästä takaisin mökeille ja päästiin pankoista ulos ja oltiin vähän aikaa oltu nuotion ääressä, tämä kyseinen ryhmänjohtaja sai sydänkohtauksen ja kuoli. En viitti tosiaan yksityiskohtia kertoa kun se oli niin järkyttävä tilanne. Ei voi muuta sanoa kuin että jäi niin paska maku suuhun tuosta reissusta että oli viimeiset kertaukset mihin lähden...
     
  9. Sarah

    Sarah Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2001
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omia kokemuksia intistä tai kertauksista ei (onneksi) ole, mutta ukko joutui kertaamaan kesällä 2002 1,5 vuotta intistä pääsyn jälkeen. Sieltä se soitteli monta kertaa päivässä, ja valitti kun oli niin v*tun tylsää, ei mitään tekemistä siellä keskellä metsää, makoilivat vaan, ja paras oli kun kertoi että syövät kaikki pizzaa(!), jonka tilasivat jostain lähipizzeriasta kotiinkuljetuksella. Lisäksi jonkun joukkuetoverin emäntä oli asunut lähellä, ja toimitti iloisille sotilaille ihan mitä halusivat, mm. tupakkaa, makkaraa, limsaa, karkkia ja joillekin uskaliaille pari sikspäkkiä kaljaa. Mies vaan harmitteli puhelimessa, kun ei ollut tajunnut varata enempää rahaa mukaan.. :rolleyes: Yhden ainoan kerran keskellä yötä oli tullut tarkistus, joten saivat oikeutetusti hirveät huudot siitä kun kukaan ei ollut vartiossa. Että tällaista toimintaa Ilmavoimissa.

    Yhdelle kaverilleni kävi niin, että kun pääsi pois intistä tammikuun alkupäivinä, niin kertauslappu oli ollut odottamassa kotona eteisen lattialla. Varmasti todella motivoivaa. :thumbsup:

    edit: niin ja ukolle tuli vielä seuraavana itsenäisyyspäivänä ylennyskin palkkioksi viikon kärsimyksistä.
     
  10. Toolband

    Toolband Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2003
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse en kertaamassa ole vielä onneksi ollut ja toivottavasti en vähään aikaan joudukaan. Intistä pääsin vajaa pari vuotta sitten.

    Minun säkälläni kertauskutsu kuitenkin tipahtaa luukusta kesän kynnyksellä, jolloin olisi ohjelmassa Metallican ja Kornin keikat, sekä Provinssi. Tuolloin minua ei kertaamaan saa kyllä edes itse Pattonin haamu.
     
  11. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Puhutaanpa asioista oikeilla nimille ;) eli kun olet asepalveluksen suorittanut, niin sinusta ei saa mitenkään enään sivaria, vaikka kuinka esikunnassa kiukuspäissään lyövät sotilaspassiisi kymmeniä "siviili palv.mies"-leimoja :D Sotilasarvosi ja tehtäväsi säilyy, mutta olet rauhanajan reservinkieltäytyjä.
     
  12. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    No taidan jättää väliin mikäli homma ei suuntaudu vaunupuolelle. Ja kaikki energia täytyy valjastaa Bonan syöntiin luukun alla sekä maisemien ihailuun prismoista. Telat ovat myös paljon joutuisampi kulkemismuoto ruokailua ajatellen, kävellessä kuluu energiaa ja nälkä kasvaa. Mikäli näissä puitteissa pysytään niin tietysti voin tuurata.
     
  13. Deano

    Deano Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2000
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    I/98 armeijassa ja syksyllä 2000 napsahti kertauskäsky Helsinki 2000-sotaharjotukseen, viikko leireiltiin muistaakseni keravan keskustassa jossain hietamontussa, sen muistan että montun reunan toisella puolen oli talman golfkeskus, koko viikko taisi olla lähemmäs 10 astetta plussaa ja satoi vettä vaikka oli joulukuu.
    Meillä lääkintäryhmäläisillä oli aika leppoisaa, mutta tekisi kyllä mieli ilmoittaa itseni sivariksi seuraavaan nakkiin mennessä, ajanhukkaa tuollainen, seuraavaksi varmaan joutuisikin rovalle ja sinne ei taida jaksaa..
     
  14. projectx

    projectx Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.02.2003
    Viestejä:
    607
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei kai tuo nyt perkele ole mahdollista? :confused:
    Onkos tuo joku uusi laki, että tietystä ikäluokasta ylöspäin... jos, niin :OI :)

    Mää olen II/02
     
  15. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahans oltiinko toissavuonna kertaamassa 11vrk Rovajärvellä. Kävi hirvee munkki ja meidän porukka sijoitettiin parakkiin, saunottiin melkein joka ilta ja uitiin. Sodeen matkaa ~500m. Porukka oli aivan loistava ja toukokuinen sää lähtiessä +25 astetta. Kun olis tajunnut varata shortsit mukaan ja enemmän rahaa. Aivan loistava hermoloma rutinoituneen arjen keskellä. Ihan milloin vaan uudestaan...

    Ei kaikki joudu kertaamaan, faijakin on jo reilut 50 ja ei ole ikinä kertaamassa käynyt.
     
  16. ochrons

    ochrons Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2002
    Viestejä:
    337
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa kato oppia kerralla se homma kunnolla, niin ei tarvi mennä takas kertaamaan :D

    -93 sisään, eikä kertaamaan oo tarvinnu mennä... Tosin eipä oo muutkaan samassa kompaniassa palvelleet joutuneet, taidetaan olla jotain "väliinputoajia" :)

    - Otto
     
  17. moby

    moby Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    710
    Saadut tykkäykset:
    2
    Meikäläinen kotiutui -96 keväällä ja kertaamassa kävin 2001 marraskuussa. Paikkana oli Rovajärvi ja aiheena raketinheittimellä ampuminen. Viikon verran tuolla oleskeltiin mukavassa kelissä(alle 5 astetta pakkasta). Intin perinteiden mukaan odottelua oli n. 90% ajasta, varsinkin kun nuo heittimet ovat aika hehtaaripyssyjä ja kaikki hommat piti katsastaa uudelleen n. 10 kertaa.

    Näkihän tuolla ainakin vanhoja inttikavereita ja onneksi ruokakin oli todella maukasta, kun siellä oli jonkun hotellin kokki kertaamassa .

    Minulle jäi ihan positiiviset mietteet tuosta keikasta. Nuo inttijutut kuuluvat suomalaisen miehen kansalaisvelvollisuuksiin, joten en ymmärrä miksi on vaikeaa käyttää tuollaiseen juttuun viikko vaikka kerran viidessä vuodessa. Samaa asennetta on havaittavissa tosin muutenkin nyky-yhteiskunnassa, kun joutuu hieman omista jutuistaan tinkimään.

    Ilmeisesti nykyään nuo selittelyt työkiireistä ym. menevät aika heikosti läpi, joten lusmuilu on aika tavalla vaikeutunut.
     
  18. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    10 Päivän jalkaväen kertausharjoitus rovajärvellä. Ei tosiaankaan aikaa harrastaa saunomista (ei kertaakaan leirin aikana tai muutakaan peseytymistä). Hyökkäystä, puolustusta yms. Ehkä jossain esikunnassa sitten oli aikaa lorvia. 3500 markkaa käteen, palkallinen vapaa töistä ja ylennys luutnantiksi. Kyllähän tonne menis uudestaankin (lähinnä rahan takia), vaikka ei voi väittää ettei olisi vituttanut rankasti nähdä sodankylän ränsistyvä varuskunta.
     
  19. Kema

    Kema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2002
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toukokuussa pitäisi lähteä ensimmäisen kerran kertaamaan. II/95 tuli intissä pyörittyä kuskina. Jo etukäteen naurattaa hypätä masin puikkoihin, kun ajokokemus perustuu lähinnä automaatti Audin pyörittelyyn:) Noh, ovathan kummatkin sentään nelivetoisia:p
     
  20. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Intistä pääsin jouluna 99 ja toivon että en enää ikinä joudu takaisin. Toivossa on hyvä elää. :thumbsup: