Nebulan digi-tv kortin toimivuus?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 13.06.2003.

  1. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittämätöntä!? Lainasin kaverin USB-boxia ja se toimi suoraan. Palautin sen ja laitoin omani takaisin ja nyt sekin toimi! 3-4 päivään ei ollut toiminut mitenkään,
    nyt yllättäen taas toimi.

    Pitää kuitekin laittaa supporttiin mailia, epäilen kuinkahan kauan se toimii.
     
  2. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    En tiedä, onko tämä jo sanottu jossain kolmannen miljoonan replyn paikkeilla sivulla 998877, mutta USB-laitteiden kenkkuiluille on monesti helppo korjauskonsti: vaihdetaan toiseen porttiin. Tällöin Win pelästyksissään näkee "uuden" laitteen ja installoi sille lennossa uuden palveluportin. Entinen on voinut jostain syystä nukahtaa horrokseen, eikä entinen portti herää pystyyn entisen laitteen sitä kutitellessa (vanhan avioliiton ongelma?).

    Jos siis omistaa esimerkiksi 2 USB-antoliitintä ja toisessa on printteri, toisessa Nebula, kannattaa vaihtaa laitteet keskenään. Miksi Win näin oudosti käyttäytyy, syyn voi kertoa tarkemmin Kaattesin Pilli, tai sitten Viherpiiperot Ryj:n toiminnankannattaja eli emolevyn yli-innokkaasti nuijanukuttelevat piirisarjat. Niille pitää mennä kertomaan, että tunkekoon ne EnergySaving-parametrinsa mustaan aukkoon.

    Mikäli piirisarjassa on useita USB-ohjuripiirejä/lohkoja, pitää luultavasti vaihtaa kokonaan toisen piirin pariin. Eli jos yksi piiri hoitaa neljää USB-liitintä ja toinen piiri hoitaa muita neljää USB-liitintä, pitää pahimmillaan vaihtaa toisesta neljän ryhmästä toiseen. Tämä ilmiö voi esiintyä emolevyllä liitinpaneelissa valmiina olevien ja erillisen sisäisen USB-kaapelin liitäntöjen kesken (lisäliitännät etupaneeliin/takapaneeliin).
     
  3. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tuosta ratkaisusta ei ole mitään apua, koska laite vilkuttaa hädissään pientä punaista lediään, vaikka usb piuha olisi irtikin.
     
  4. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että on taas jotain mitä kokeilla. Kokeilen heti kun/jos tänään on ongelmia. Nebulalta ei vielä ole aamuiseen "kirjeeseeni" tullut vastausta.

    Nebula on ainoa USB-laite ja olen (sattumoisin) käyttänyt aina samaa USB-porttia.

    Koneen virittely on vielä muutenkin kesken, joten ES-juttuja ei ole kuin screensaver määritelty.
     
  5. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paikallistin vian omassa yksilössäni: muuntaja antaa vaihtelevaa ja samalla liian alhaista jännitettä. Jännite vaihtelee 4,5 V ja 6 V välillä riippuen kuinka kauan muuntaja on ollut seinässä. Pitänee laittaa muuntaja postiin...
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Jouluna tuli paneuduttua Nebulan tekstityksen näkymisongelmiin
    kun Law&Order palasi pitkältä tauolta saaden innostumaan ongelman ratkomiseen. Sainkin vihdoin tekstitykset näkyviin tykin kuvaan.

    Pitää vain vaihtaa ATI:n asetuksista oletusnäyttöä joka kerran
    kun haluaa katsoa kuvaa screeniltä.
    Kahta samanlaista kuvaa ei saa samaan aikaan näkyviin,
    toisessa on tekstit ja kuva nykimätön, toinen (theater -tilassa oleva)
    ei näytä tekstejä, nykii ja on muutenkin surkea. Jos taas ottaa theater -moden pois päältä on tuloksena pelkkä musta laatikko jossa kyllä näkyy tekstitykset muttei itse kuvaa.
    Makuuhuoneeni Nebula client PC:n Geforcen TV -outissa sama juttu. Vain oletusnäyttönä olevan näytön kuvaa kehtaa katsella.

    Tähän asti katselin ohjelmia onnellisen tietämättömänä theater -modella. Kylläpä on huima ero kuvassa! No, hyvä että huomasin edes nyt.

    Miksiköhän kuva on niin rupinen käytettäessä toissijaista VGA:ta?
    Eikös DVD:täkin olisi tarkoitus katsoa theater -tilassa olevasta liitännästä?
     
  7. kookoo

    kookoo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin nyt tuli laitettu nebula pci-kortin tilaukseen.
    Mites teillä muilla on tuo tilaus homma toiminnut, miten nopeasti on tullut tilausvahvistus tms.?
    Itse laitoin tilauksen viime viikolla (tiistaina 30.12) ja ei vielä ainakaan minkäänlaista viestiä nebulalta päin. Koska pitäisi huolestua onko tilaus edes mennyt perille?
     
  8. SickBoy

    SickBoy Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Voisithan sinä sitä jo kysellä. Minä muistaakseni sain alle 24h s-postin jossa vahvistettiin tilaus ja kerrottiin että tuote lähtee nyt kohti suomea.
     
  9. kookoo

    kookoo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia nopeasta vastauksesta.
    Laitoin kyselyn heille. Tosi viime viikon pyhäthän vaikuttavata varmaan asiaan.
    Toivottavasti vastaavat kyselyyni.

    Edit: Tulihan se tilausvahvistus sieltä. Nyt vaan odotusta koska se kortti on kotona.
     
  10. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nebulan porukka oli lomalla viikot 52 ja 1, tällä viikolla menee varmaan hetki kun kaikki tulleet viestit käydään läpi.
     
  11. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerropa heti jos jotain kuuluu. Meillä keskusteluyhteys katkesi (heidän puoleltaan :) )joulun/uuden vuoden pyhien ajaksi. Pitää kohta alkaa taas muistuttelemaan ongelmasta.
    Joka kerta kun laitan koneen päälle ei boxi toimi, irrottelen USB-plugia boxista useamman kerran niin jonkin ajan päästä alkaa toimimaan.

    Pitääpä mitata muuntajan jännite.

    Edit: Mittasin jännitteen ja se oli vakaa 7.6V (muuntajassahan taisi lukea 7.5V).
    Tämä tietysti ilman kuormaa, kun mittasin boxiin tökättävästä plugin päästä. Hieman outoa oli, että ao. nipukka pyörii ja hieman taipuukin (eli on löysähkösti plugin rungossa kiinni). Onko normaalia?
     
  12. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämän asian tiimoilta on toki ollut DiGi-TV thredissä enemmän keskustelua, mutta todelliset Neula asiantuntijat löytynevät täältä :thumbsup:

    Onko kukaan onnistunut saamaan nebulan kautta TV2:en Leningrad Cowboysien DD 5.1 testlähetyksen 5.1 raidan jollain tavalla kiinni?

    Itse talletin PS:än, ja olen siitä eri nebulan asetuksilla, sekä PVAStrumento, AVIcodec ja WinDVD:llä yrittänyt löytää sitä 5.1 streamiä, tulos 0. Saa nähdä muuttuuko kun Nebula saa spdif out:n itse toimiaan, mutta tällä hetkellä näyttää pahalta.

    P.S.
    Käytössä Nebulan USB versio, ja vieressä Finlux 410T Digiboksi jolla 5.1 toimi.
     
  13. Dvdhaza

    Dvdhaza Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä plugi jäi nalkkiin sitä normaalisti irroittaessani. Tuli heitettyä pois koko nappi enkä huomannut tarkistaa maadotusta. Tsekkaisko joku ystävällinen sielu, onko se miinusta vai plussaa se virtaplugin ulkovaippa. Sitten laitan uuden koskettimen. Nebulan toisesta ongelmasta tuli vastaus joka antoi ymmärtää että virtalähteestä on ilmeisesti tullut palautetta enemmänkin.
    Kaikesta huolimatta kelpo vehje, mulla taitaa kuitenkin olla sammunut (itse hardis).
     
  14. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    + keskellä, - ulkovaippa, lukee muuntajassa... Ei taida riittää virranantokyky muuntajassa, kun minulla on ollut ongelmia kaukosäätimen kanssa aina välillä. Näppikseltä kanavien vaihto toimii ongelmitta. Mistäköhän saisi tuollaisen 7.5V antavan muuntajan...
     
  15. MadMax2

    MadMax2 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä seuraavista eri komponentteja kannattaa ostaa:
    - Yleiselektroniikka
    - www.partco.fi

    Minullakin joskus kake jättää ohjaamatta, mutta en ole keksinyt syytä mistä se johtuisi. Ei ole mitään ylimääräisiä USB-laiteita yms.
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    En kyllä mitään 7,5V muuntajaa menisi panemaan, mieluiten Biltemasta REGULOITU verkkolaite, jossa on liukukytkimellä valittavissa eri antojännitteet. 500 mA antava malli maksaa 9,90€. 1000 mA malli 13,50€, mutta siitä ilmeisesti puuttuu se 7,5 V asento. Joten siinä kannattaa käyttää 9 voltin asentoa. Nebulassa kuitenkin on omat jälkiregulaattorinsa, joista se tekee 5 volttia ja ehkä muitakin voltteja. Eli jos on ollut pulmia alkuperäisen 7,5 voltin riittävyydessä, 9 voltilla toimittaessa olisi enemmän pelivaraa. Jälkiregulaattorissa riittää paremmin pulssinleveyttä (jos se toimii hakkuroimalla). Jos jälkiregulointina taas on 5 voltin lineaariregu niin sitten kannattaa helpottaa sen lämpöongelmia panemalla diodeja sarjaan verkkolaitteen 9 voltin kanssa: jokainen diodi pudottaa noin puoli volttia, eli 2 diodilla päästään 7,8-8,0 voltin paikkeille, joka on sopiva.

    Ellei 1000 mA riitä, 1500 mA malli maksaa 23,50€, mutta sellaisen (tai tehokkaammankin) tekeekin jo itse halvemmalla. Regu maksaa euron, konkat toisen, silta ja vastukset kolmannen, jolloin muuntajalle ja kotelolle jää vielä noin 20 euroa.

    Paremmin en osaa suositella koska en omista Nebulaa vielä. Heti kun niitä ostan, tietysti mittaan niiden virrantarpeen ja rakennan/ostan sopivat teholähteet. Koska ilmeisesti ne alkuperäiset ovat huonolaatuisia, eivätkä sovi täkäläiseen maattojärjestelmään (pienteholaitteita ei täällä maateta).
     
  17. Trik

    Trik Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaivaako muita vielä tekstin siirtyminen Ylellä full screen moodissa vasempaan reunaan? Vilkaisin eilen illalla lyhyesti kanavia ja ihmettelin Teemalla kun Jackie Chanin kommentit näkyivät ihan oikein. Olen raportoinut (niinkuin varmaan muutkin) ongelman Nebulalle, mutta jos kyseessä olikin joku ongelma täällä päässä, niin täytyy ilmoittaa etteivät suotta ala etsimään vikaa.
     
  18. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ongelma on myös täällä ja olen ilmoittanut myös asiasta tuotetukeen. Laitoin kuvia ja mpg-tiedoston mukaan, jotta ymmärtävät asian paremmin.

    Olisikohan tuosta vähän apua TV:tä näyttölaitteena käyttäville:
    The ability to 'underscan' by varying amounts has been added to compensate for displays that naturally overscan (eg TVs)

    Ongelma on myös tietokoneen näytössä havaittavissa, mutta tv overscan pahentaa ongelmaa.

    Uusi virtalähde on tulossa Nebulalta, toivottavasti tämä kestää paremmin...
     
  19. Trik

    Trik Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin siis, että näyttää siltä että tuo ongelma olisi korjaantunut itsekseen. Koska Nebulalta ei ole tullut päivityksiä hetkeen, niin vaikuttaa siltä että Yle olisi muuttanut jotain tekstityksessä. Reilu overscan voi tosiaan aiheuttaa saman, mutta minulla ongelma ei ole johtunut siitä.
     
  20. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärsin siis väärin... Enpä pysty nyt testaamaan onko asia korjautunut, kun muuntaja on postissa. Hienoahan tuo on jos asia on tullut korjattua. :thumbsup: