Hammalääkärigallup

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thentunen, 28.04.2002.

?

Jännitätkö hammaslääkäriin menoa ja otatko puudutuksen porattaessa?

Poll closed 01.05.2002.
  1. Jännitän

    26 ääntä
    43,3%
  2. En jännitä

    23 ääntä
    38,3%
  3. Otan puudutuksen

    32 ääntä
    53,3%
  4. En ota puudutusta

    25 ääntä
    41,7%
  1. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    10 reikää ja 6 käyntikertaa kera puudutuksien (+ yksi akuutti viisaudenhampaan paikkaus sekä röntgenkuva) yhteensä:

    320€​


    Viesti ja kehoitus kaikille: älkää ikinä juoko limukkaa! älkää ikinä syökö/juoko mitään missä on sokeria/hiilihappoja! muistakaa syödä xylifresh-purkkaa! muistakaa purskutella meridolilla suukku joka päivä! muistakaa käyttää hampaita harjatessanne hammastahnaa aamuin ja illoin sekä mielellään myös siinä välissä! ja ennenkaikkea... välttäkää kunnallisia hammaslääkäreitä

    :hitme: aamen :hitme:​
     
  2. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    No joillekin nuo asiat ovat onneksi itsestään selvyyksiä.
     
  3. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mankelin sketsin sanoin: niin no... no niin.. :rolleyes:

    Muuten lasku olisi jopa "hyväksyttävää" laatua, mutta nykyään pitää jokaisesta saakutin ovenavauksestakin maksaa (7€/käyntikerta!). Ja niitä puudutuksia... ja voi voi niitä epäonnistuneita puudutuksia :grr: kaikki pitää maksaa... vaikka ei oli reiän reikää niin minä vaihdoin juuri hammaslääkäriä ensi vuodeksi :p eat my shorts! - toisaalta jos saisin muutakin palkkaa kuin 10€/päivä työharjoitteluajalta niin en valittaisi pätkääkään. Onneksi on veronpalautukset...

    Tietysti itseään saa syyttää ja on siinä jo tarpeeksi kestämistä mennä häpeissään reikineen hammaslääkärille, mutta kyllä hammashoitokin on palveluammatti, josta moni saa jopa elantonsa yksityisistä puhumattakaan... pitäisi olla jokin tsydeemi tähän, että esimerkiksi epäonnistuneista puudutuksista ei laskuteta tjsp... ale-viikot :thumbsup:
     
  4. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Samaa mieltä. Vouchereita ja alelinkkejä jakoon :D
     
  5. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Minä ainakin tulen pysymään kunnallisen asiakkaana ikuisesti, jos vaan saan. Oma 15 reiän paikkaukseni sisältäen yhden juurihoidon ja ties mitä teki n. 500 euroa, yksityisellä ei varmaan olisi selvinnyt tonnillakaan vaikka Kelan korvaukset otettaisiin jo huomioon.
     
  6. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meikäläinenkin sitten tässä tällä viikolla kävi hammaslekurilla kolmen vuoden tauon jälkeen, keskiviikkona tutkittiin ja tänään porailtiin ja paikattiin kolme reikää (ilman puudutuksia luonnollisesti). Kyllä siinä vedet valui silmistä ja sattui aikas saa*anasti, kun pora tökkäsi kunnolla hermoon. Ja mikä hauskinta, yhtä paikattua hammasta vihloo yhäkin, vaikka operaatiosta on aikaa jo n. 10 tuntia. :p Mahtaakohan olla tuommoinen porauksen jälkeinen kipu normaalia?

    Enivei, kyllä nyt aletaan harjaamaan leegoja entistäkin ahkerammin, ettei tuohon kidutukseen enää jouduttaisi. :weep:
     
  7. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Tulipahan viime torstaina käytyä 1,5 vuoden tauon jälkeen tarkistuksessa ja perustarkistuksessa ei yhtään reikää löytynyt, mutta sitten hetken päästä lääkäri soitteli, oli yksi pieni reikä löytynyt otettujen kuvien perusteella :( Eli joulukuun alussa mennään porattavaksi, ensin kokeillaan ilman puudutusta ja jos kesken operaation alkaa siltä tuntumaan että puudutusta tarvitaan, niin sitten vasta laitetaan. Tämä käyttämäni yksityislääkäri osaa asiansa eli minut tuntien ja ammattitaitonsa perusteella osaa ehdottaa tarvitaanko puudustusta vai ei.

    Toimenpidehinnat eivät ole olleet mitenkään valtavat, vaikka välillä on revitty ja juurihoidettu lähes urakallakin. Nyt tais olla perustutkimus (sis. fluoraus ja hieman hiontaa) ja kuvat yhteensä jotain 35 euroa Kelakorvauksien jälkeen (jotka lääkäri hoitaa puolestani eli itse niitä ei tartte alkaa perimään Kelalta).
     
  8. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meikäläiseltä paikattiin viime vuonna yksi reikä, jota vihloi paikkauksen jälkeen vielä pari päivää. Lopulta vihlominen kuitenkin loppui, eli ihan normaalilta tuo sinun tarinasi kuulostaa.
     
  9. JH1

    JH1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.01.2003
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    2
    Inhoan hammaslääkärissä käyntiä ja pelkään laskua. Koskaan ei ole puudutuksesta puhuttu eikä sitä myöskään ole käytetty, mutta parempi niin.

    Miten kauan teillä on kestänyt hakemuksen lähettämisestä siihen, kun KELA-korvaus vihdoin tulee tilille?
     
  10. Sammypiru

    Sammypiru Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minun hammaslääkärissäni ainakin toimitaan siten, että kirjoitan nimeni valtakirjaan, jolla hammaslääkäri saa itse hakea KELA-korvauksen hoidosta ja laskuttaa minulta siis vain omavastuuosuuden. Oletan, että näin toimitaan lähes jokaisessa paikassa.
     
  11. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    Oletan, että käytät yksityistä etkä kunnallista :confused:
     
  12. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla on mennyt hammaslääkärille viimeisen puolen vuoden aikana varmaan lähemmäs 1000e. juurihoitoa, paikkausta, viisaudenhampaan repimistä irti, jne. aikaisemmin hieman jännitti mennä hammaslääkäriin, mutta nyt se on aika rutiinia. lisäksi kun ottaa puudutuksen niin ei se yleensä satu yhtään. tietysti yksityisellä on aikaa odotella puutumista, kun siinä kestää yleensä hetken aikaa. jos tästä kaikesta nyt on jotain oppinut, niin kannattaa käydä säännöllisesti tarkastuksissa ja heti kun huomaa jotain outoa purukalustossa, niin menee hoidattamaan sen. mitä pidempään asiaa lykkää, niin sitä vaikeammaksi ja kalliimmaksi menee kun hammas on lopulta pakko hoitaa. yleensähän se on sitten juurihoito, eli hammas porataan kokonaan auki ja pitkillä neuloilla revitään kaikki hermot irti syvältä hampaan juuresta asti. se on muuten jo mies, joka kestää tämän ilman puudutuksia!
     
  13. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    No mitenkäs muutenkaan, kun kerran Kelan korvauksista oli puhe.

    Korvauksista huolimatta ei kyllä yksityissektori tule minua ainakaan asiakkaaksi saamaan, koska yksityislääkärien maksut ovat aivan eri luokkaa kuin Kelan perusteena käyttämät taksat. Vanhempani ovat olleet yksityisten asiakkaina (kun kaikilla ei ole varsinkaan aiemmin ollut mahdollisuutta terveyskeskusten käyttöön) ja voi taivas niitä hintoja! Jos joku on oikeasti onnistunut löytämään sellaisen yksityisen, joka korvauksien kanssa pääsee lähelle terveyskeskuksen hintaa, niin onneksi olkoon vaan.

    Se on tietysti eri asia, jos on kiire saada purukalusto kuntoon. Jonotusaika lienee ainoa seikka, mikä yleisesti on yksityissektorilla parempaa. Itse odotan kyllä aivan mielelläni senkin 1-6 kk ennen ensimmäistä käyntiä.
     
  14. premier

    premier Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 687
    Saadut tykkäykset:
    4
    Uhhuhhuuu.. Kyllä nyt jänskättää.

    Eilen lohkes oikeen viimesen päälle hammaspeikon jo ennestään aika pahasti syömä vasen yläkulmahammas. Siinä törröttää enää vaan tollanen terävä luupiikki ja pikkusen on reunaa jäljellä.

    Soitin äsken hammaslääkärin ajanvaraukseen ja selitin tilanteen. Olin varautunut henkisesti menemään hammaslääkäriin huomenna, mutta yllättäen joudunkin sinne jo tänään :O :O 45minuutin päästä olis aika ja nyt oon ihan paskat housussa. Taitaa tulla mun elämän ensimmäinen hampaan irtiveto tällä kertaa.
     
  15. premier

    premier Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 687
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei jouduta onneks vetämään irti, mutta juurihoito tulee. Ei muuten sattunu yhtään, kun lääkäri pisti n. 5 piikkiä puudutusainetta eri kohtiin hampaan ympärille :D Onneks nuo piikit ei tunnu missään verrattuna poraamiseen.

    Kätevää muuten tuo, että pääsee yksityiselle hoitoon kunnallisen hinnalla :) Pitää vaan valittaa ja kuulostaa tarpeeksi surkeelta ja soittaa sen verran myöhään, että kunnallisen puolen päivystysajat ovat jo varattu, jolloin ne joutuu lykkää yksityiselle puolelle.
     
  16. ato

    ato Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2004
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hammaslekuria jännitän aika runsaanlaisesti.. Nyt tällä viikolla pitäis lähteä korjauttautamaan _13_ reikää, voi herrajumala. -98 viimeksi käynyt hammaslääkärissä, että ihan hyvä saldo. Kaksi juurihoitoa on jo takana.
     
  17. Pretend

    Pretend Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etsiskelin jotain virallista infoa juurihoidosta, mutta ei tahdo sen tarkempaa tietoa tai Q&Ata löytyä. Ehkä täällä joku kokenut voisi vastailla.

    Mulle alotettiin tänään aamulla juurihoito. Eli pari päivää oli ollut helvetinmoinen särky hampaassa niin soitin kunnalliseen. Onnekseni löytyi peruutuspaikka ja hitto toivoin ne pari tuntia jo pääseväni hammaslääkäriin. Operaatio sattui aivan helvetisti kyllä vaikka kaksi piikkiä tuli puudutusta. Ikenen molemmin puolin eli siis tuonne kitalakeen myös. Jotain se porasi, tönki ja kaiveli. Täytti reiän jollain aineella ja "nähdään viikon päästä". Puoli naamaa puutuneena olo oli kuin Stallonella Rockyn loppukohtauksessa.

    Kello on nyt sen 3 yöllä ja kyseistä hammasta särkee vieläkin melkoisen paljon. Ei ihan niin armoton kipu kuin ennen lääkärille menoa, mutta kuitenkin. Kuinkahan kauan tätä jälkikipua voi normaalisti olla, vai pitäisikö heti soitella jonnekin ammattilaiselle? Vkoloppu vaan vähän rajoittaa. Särkylääkettä (Ibuxin) otin ennen hoitoa että kesti, mutta nyt en ole ottanut.
    Periaatepäätös lääkkeitä vastaan.

    Kertokaa kokemuksia (ei tarvi kauhukertomuksia olla) kulmahampaan juurihoidosta?
     
  18. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ei ole henk. koht. kokemusta, mutta mitä äitee on kertonut joskus niin tuollaiset kivut ovat ilmeisesti suht normaaleja. Muutenkin homma on melkoisen kivulias kokonaisuutena. Itse melkeimpä vaatisin hampaan poistoa jos se on joku viisauden hammas tms. Voisi kokeilla seuraavan kerran kitistä jotain vahvempaa kuin puudutusta :D
     
  19. Karsu

    Karsu Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.12.2002
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle tehtiin juurihoito kulmahampaaseen about kuukausi sitten, oli muuten elämäni järkyttävin kokemus. Eivät puuduttaneet hammasta ollenkaan.... Oma hammaslääkärini jäi lomalle ja toinen lekuri jatkoi hoitoa seuraavalla viikolla, hammas oli sen mukaan kuollut mutta mitä vielä! Kivun voi jokainen kuvitella kun tungetaan instrumenttia elävään juurikanavaan... Ronkkimisen jälkeen hammasta särki about 2 päivää, jonka jälkeen se rauhoittui. Hammaslääkärini ilme oli näkemisen arvoinen kun kuuli, että tämä toinen lääkäri oli tehnyt tuon "ronkinnan" ilman puudutusta...

    Saa juurihoidot omalla kohdalla jäädä tuohon yhteen kertaan, nimimerkillä: pesinkö turhaan? ;)
     
  20. premier

    premier Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 687
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itselläni tehtiin kanssa kulmahampaaseen juurihoito. Hammaslääkäri oli osaava ja hellä (yksityisellä puolella) ja puudutusaineessa ei säästelty. En siis tuntenut juurihoidon aikana tai sen jälkeen yhtään kipua.

    Sen sijaan kun poskihampaaseen tehtiin sama operaatio, hammasta särki paljon n. 3 päivää hoidon jälkeen. Sen lisäksi taisi vielä ienkin tulehtua, sillä ikenet olivat siltä kohdalta ihan tulessa vielä yli viikko hoidon jälkeen.