Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

  1. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    FRWL on kuitenkin yksi henkilökohtaisia suosikkeja. Goldfinger on ehkä hiukan parempi ja (yllättäen) On Her Majesty's Secret Service laahautuu kannoilla
    Se on ihme, että vanhoja Bond filmejä pystyy samaa elokuvaa kattomaan useampia kymmeniä kertoja eikä sen "viehätys" lopahda, mutta katopas vaikka Titanic kymmenen kertaa... :sleep:
     
  2. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Chaplinin Nykyaika oli todella upea.
    Etenkin "nose powder"-kohtaus nauratti kovaa.
     
  3. danzu

    danzu Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2001
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äsken tuli katsottua samainen leffa. Tyylikäs, kiehtova ja yksi kaikkien aikojen parhaista takaa-ajoista, yleinen surkea 80-luvun meininki unohtuu näiden seikkojen ansiosta. ;) Ei kuitenkaan paras elokuva minkä olen pitkään aikaan nähnyt, se titteli menee Le Samouraille, mikä olisi Huuliharppukostajan ohella minun ehdotus täydelliseksi elokuvaksi.
     
  4. Arisalmi

    Arisalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täsä muutama hyvä leffa:

    Léon - The Professional
    Loistavin elokuva jonka olen nähnyt, erittäin hienoja action-kohtauksia ja roolisuoritukset ovat hyviä.Ikävä kyllä Suomesta tätä ei saa ja se r-2 on aika kuraa, itsekin ostin r-1 versio, loistava. Elokuvassa kolahti se Leonin ammattimaisuus, mutta samalla se lapsimaisuus, sympatiat meni hänen puolelleen. Leon oli erilainen "sankari", yleensä sankarit tietävät kaiken kemiasta/aseista/autoista/tietokoneista ja jne, mutta ei tässä, eikä se häirinnyt.

    Equilibrium a.k.a Cubic
    Erittäin hyvä elokuva, eniten häiritsee tyhmä suomennos nimestä ;) Christian Balen suoritus oli aika "jäätävä", vaikka aluksi rooliin kaavailtiin Dominic "John Doe" Purcellia, joka esiintyi elokuvassa Seamuksena, kapinallisjohtajana joka alussa lataa sen haulikon ;)

    Gladiator
    Kolahti aika kovaa, "erilainen" kostoretki, musiikki oli loistavaa (varsinkin Karthagon taistelussa kun Maximus hyppäsi valkoisen hevosen selkään)

    Boondock Saints a.k.a Etelä- Bostonin Enkelit
    Kaikessa pulpfictionmaisuudessaankin erittäin yvä elokuva, parhaita indie-leffoja,
    Sean Patrick Flaneryn ja Willem Dafoen suoritukset jäivät parhaiten mieleen. Kaiken lisäksi erittäin tyylikäs elokuva (tappokohtineen, aseineen ja varsinkin tatskoineen (Aequitas ja Veritas). Tiesittekö että kaksi Il Ducen rukouksista on otettu raamatusta (hieman muokattu ja pidennetty)? Esim. se "I Shall Vest My Flashing Sword", nämä löytyvät Mooseksen 1. ja .5 kirjasta.

    Edit:
    Tässä ne rukoukset:
    "And when I vest my flashing sword And my hand takes hold in judgement I will take vengeance upon mine enemies And I will repay those who hase me O Lord, raise me to Thy right hand And count me amoung Thy saints ."

    "Whosoever shed last blood. By man shall his blood be shed. For immunity of god make he the man. Destroy all that which is evil. So that which is good may flourish. And I shall count thee amoung my favoured sheep. And you shall have the protection of all the angels in heaven."

    "Never shall innocent blood be shed. Yet the blood of the wicked shall flow like a river. The three shall spread their blackened wings and be the vengeaful striking hammer of god. "


    Edittaan lisää kun tulee mieleen...
     
  5. ppntori

    ppntori Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2002
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Shawshank Redemption tuli vuokrattua ja todellakin pidin :king:

    R2 DVD:tä metsästämään tuosta ->
     
  6. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tänään SEA:n näytöksessä Helsingissä tuli käytyä katsastamassa Victor Sjöströmin The Scarlet Letter.
    Ehkä ei aivan parasta Sjöströmiä, mutta kannattava reissu kuitenkin.
    4/5

    Edit: todella masentavaa kun herran elokuvia ei saa mistään.
     
  7. jyllis

    jyllis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    14.09.2002
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lähipäivinä on tullut katsottua pari hyvää leffaa:

    Ensimmäistä kertaa tuli nähtyä Pianist ja kyllähän tuo lunasti kaikki ennakko odotukset...
    - The Pianist *****

    Monen vuoden tauon jälkeen katsoin tämän, eikä se ole siitä yhtään huonontunut...
    - Alien ****½
     
  8. AnssiM

    AnssiM Master Cotton Planter Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    492
    Saadut tykkäykset:
    1
    "À la folie... pas du tout" elikkäs "Rakastaa, ei rakasta" pääsi yllättämään. Ihan pätevästi rakennettu viritelmä kyllä. Hyvästä musiikista myös plussaa. Laitetaan näin alustavasti 8/10, kunnes saan ostettua tuon jostain ja katsottua uudelleen.

    "La vita è bella" tuli myös nähtyä ensimmäistä kertaa. Kaikin puolin hieno elokuva, ei voi muuta sanoa. Sinne top 10:n rajamaille. 9/10.
     
  9. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä on oikeasti paras elokuva pitkään aikaan.

    Poltergeist (1982)

    Vaikka kuvasuhde oli tv:stä katsottuna 4:3, niin oli loistava elokuva. Ai miksi loistava? Siksi, että se oli pelottavuutensa takia poikkeava leffa. Yleensä minua ei juuri mikään kauhuleffa saa säikkymään, mutta nyt tuota töllöttäessä jatkuvasti säikyin ja vilkuilin olkien yli taakse... Loistava leffa tuo oli muutenkin, mutta visuaaliset seikat selkeästi kärsivät väärän kuvasuhteen takia. Olisin kyllä kaivannut leffaan enemmän Jerry Goldsmithin säveltämää musiikkia, mutta se vähäinen oli laadukasta kamaa.

    5/5

    Hassua muuten. Olen nähnyt tämän parit kerrat joskus nuorempana, mutta en varmasti ole säikkynyt näin paljon. Tämä tosin oli ensimmäisen kerran yksinään ja sehän vaikuttaa varsinkin trillereissä/kauhussa todella paljon jännityksen ja pelkäämisen tunteisiin.
     
  10. masaf1

    masaf1 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2003
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen tuli tsekkailtua dvd:ltä Big Trouble in Little China. Joskus kakarana viimeksi tuon olen katsonut, ja oli se silloinkin loistava. Eipä ollut muuttunut miksikään 10 vuodessa. Voishan sille antaa vaikkapa 4/5, sen sortin sekoilua kyseinen leffa on :D
     
  11. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehdottomasti paras leffa minkä olen ikinä nähnyt on The Good The Bad And The Ugly. Musiikit, näyttelijät ja ohjaus on parasta mitä missään leffassa, vaikkakin samasta tittelistä kovaa tappelevat Vain muutaman Dollarin tähden(for a few dollars more) ja Huuluharppukostaja (once upon a time in the west) Joka kerta kun näitä katsoo, niin melkein kyynel valuu silmäkulmasta :weep: Suosittelen jokaiselle. Täydet pisteet näille kolmelle. :king: :king: :king: :king: :king:
     
  12. Lazarus

    Lazarus Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2003
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin tuossa jokunen aika sitten uusi-seelantilaisen elokuvan The Whale Rider. Oli aivan mahtava draama. Oli paljon samaa fiilistä kuin Once Were Warriors -leffassa, vaikka teema olikin aivan erilainen. Ei olisi uskonut, että Uudesta Seelannista tulee niin usein niin hyviä elokuvia.
     
  13. xander

    xander Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    1 507
    Saadut tykkäykset:
    1
    Blood Work. Clint Eastwoodin charmi puree edelleen, ainakin meikäläiseen. Hyvä leffa muutenkin.

    :) :) :) :) /5 arvosana
     
  14. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Såsom i en spegel (Through a Glass Darkly) oli hieno kokemus kertakaikkiaan. Harvassa elokuvassa on niin paljon oikeaa tunnetta ja sisältöä kun herra Bergmanin teoksissa. Erittäin vaikuttava teos.

    4/5
     
  15. tommi462

    tommi462 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    2
    Katsoin muutama päivä sitten City of Godin ja se oli mielestäni paras tänä vuonna näkemäni elokuva.


    EDIT: Myös eilen katsomani 1-ICHI (Ichi the Killer prequel) yllätti minut positiivisesti.
    Ja vaikka veren määrässä ei aivan Killerin tasolle päästykkään, niin luiden katkominen sai aikaan sen että leffa oikeastaan ahdisti minua enemmän kuin tuo alkuperäinen (mikä on tässä tapauksessa hyvä asia). Tuo luiden katkominen aiheutti hieman saman fiiliksen kuin se kohtaus American History X:ssä jossa Norton tallaa sen tummaihoisen kaverin purukaluston katukiveykseen. Ei taaskaan ollut mitään pahoja spoilereita, mutta nykyään otan varman päälle

    Tästä leffastahan ei taida olla mitään oikeaa DVD-julkaisua (paitsi japanissa jossa se meni straight-to-video). En onnistunut kylläkään löytämään yhtään japanilaista DVD kauppaa joka tuota myisi (tai no, en löytänyt yhtään japanilaista kauppaa joka myisi leffoja... tai no ainakaan sellaista sivua josta ymmärtäisin mitään). Imuroin tuon siis internetistä. Oli ilmeisesti siitä japanilaisesta DVD:stä ripattu ja johon joku oli itse sitten tehnyt englanninkieliset tekstit. Tekstit olivat ainakin suht hyvää englantia ja ainakin tuntuivat sopivaat elokuvaan. Muuten on tekstien laatua vaikea kommentoida kun en ymmärrä sanaakaan japania.

    Jos joku nyt häiriintyy tästä piratismistani niin pyydän anteeksi. Joskus elokuvat vain on pakko nähdä ja jos niihin ei muuten pääse käsiksi, niin sitten käytetään vähemmän moraalisia keinoja.
     
  16. tommi462

    tommi462 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuon elokuvan loppukohtaus aiheuttaa minulle aina aika kohtalaisen hyvänolontunteen, kuten myös se Dafoen "and there was a fire fight" (tjsp) kohtaus. Muutenkin koko elokuva on pikkuvikoineenkin mahtava. Toivoisin vain kahta asiaa:
    -Special Edition DVD-julkaisua (erityisesti R2 sellaista)
    -Ettei tuo tuleva jatko-osa ole täysi pettymys.


    Voisinkin tässä aikani kuluksi katsoa tuon leffan uudelleen...

    EDIT: mainittakoon vielä että kyseinen elokuva sai minut opiskelemaan latinaa
     
  17. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos iski, mikset myös tsekkaisi 26.1.2004 ilmestyvää Ichi The Killer Animea Hong Kong Legendsiltä. http://www.hongkonglegends.co.uk/index.php?tle_id=139&art_id=15

    Traileri löytyy http://www.hongkonglegends.co.uk/index.php?category_id=31

    ------------

    Ja sitten itseltäkin jotain. Katsoin nyt toiseen kertaan Jin-Rohin. Edelleen kuuluu kirkkaimpaan kärkeen anime-elokuvissa, joita olen nähnyt. Koskettava, surumielinen ja mielenkiintoinen tarina vaihtoehtoisessa WW2 jälkeisessä Japanissa. Hajime Mizoguchin musiikki on myös todella upeaa. 4.5/5
     
  18. tommi462

    tommi462 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    2
    mikä ettei... ja kyllähän nuo molemmat leffat iskivät vaikka eivät ehkä rehellisesti sanottuna mitään mestariteoksia olekaan...
     
  19. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    My Big Fat Greek Wedding oli paremman puoliskon valinta lauantai-illan toiseksi elokuvaksi ja ennakkoluuloista huolimatta oli varsin mukava komedia pläjäys. Ei niin ällö kuin yleensä tuollaiset hää-leffat vaan ihan perus huumorilla hoidettiin elokuvan pisteet kotio! Minä pidin! :thumbsup:

    3,5/5
     
  20. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Eipä tuosta pitkä aika ole, kun viimeeksi kirjoitin ..

    Monsieur Verdoux oli edelleen aivan loistelias "Komedia murhista".
    Kyllä tämä edelleen on mielestäni se paras Chaplin elokuva.