Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

  1. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 044
    Saadut tykkäykset:
    97
    Itselläni oli taas sellainen käsitys, että Studio oli jo päättänyt minkälaisen "ilmeen" elokuvalla tuli olemaan, eikä Kubrick saanut näin ollen toteuttaa omaa visuaalisesti rikasta elokuvatyyppiä.
     
  2. Gil

    Gil Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2002
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    IMDB kertoo seuraavaa: Kubrick was not given control of the script, which he felt was full of stupid moralizing. Since this film, Kubrick has kept full control over all aspects of his films.

    Täytyy kyllä sanoa, että Spartacus on "ei-kubrickmaisin" kaikista hänen elokuvistaan, ja heikoin näkemäni Kubrick leffa.
     
  3. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Production began on January 27, 1959 with Anthony Mann directing. He was fired on Friday the 13th of February. The quarry scenes Mann shot in Death Valley were still used in the beginning of the film. Kubrick was brought in by Kirk Douglas, making this the first and last feature film Kubrick directed where he did not initiate the project.

    Among Kubrick's early contributions were the firing of German actress Sabina Bethmann and the hiring of Jean Simmons in her place, and also removing much of the the dialogue in the early love scenes between Spartacus and Varinia, preferring to create the moments visually.

    Kubrick and Douglas clashed, however. Kubrick felt he didn't have enough creative input especially where the script was concerned, making him feel like a mere hired hand, and leading him to later buy his way out of his 3 picture contract with Kirk Douglas's production company and in later years to virtually disown the film.
     
  4. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lord Of The Rings - The Two Towers Special Extended Edition katsottu. Täytyy kyllä nostaa Peter Jacksonille ja muille keiden ansiosta tämä DVD-paketti on olemassa. Aivan upee. Ei suotta ole sanottu, että LOTRin Extended Edition paketit ovat vuoden parhaimpia dvd-tapauksia! :thumbsup:

    Itse elokuvaan. Laajennetut kohtaukset toimivat minusta loistavasti. Tuo todella paljon syvyyttä kohtauksiin ja tarinasta saa paljon enemmän irti. Myös kokonaan uusia kohtauksia löytyy, niistä ehkä parhain mielestäni
    Merrin ja Pippinin enttien hyökkäyksen jälkeen ruokakellari kohtaus
    Uudet kohtaukset eivät ole kovin hätkäyttäviä, mutta ne tuovat pientä kivaa lisää mikä on ymmärrettävistä syistä jouduttu jättämään teatteriversiosta pois.

    Tämän katsomalla selvisi vihdoin sekin kumpaa pidän parempana FOTRia vai TTT, ja täytyy sanoa, että FOTRille pisteet kotiin tällä kertaa. Vaikka TTT EE ei tule FOTRin EE:n perässä kuin max. 0.2p, mutta silti ihan hitusen verran FOTR on parempi.

    Vankka 5/5 elokuva tämäkin muiden LOTR versioiden rinnalla :king:
     
  5. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsekin tsekkailin vihdoin tuon leffan. Aluksi vaikuttikin aika perinteiseltä mutta loppua kohden aina vain parani. Lopputuloksena loistava leffa. Korealaisista leffoista Friend ja JSA ovat parhaat tähän mennessä. (8 tai 9 olen tainnut nähdä).

    Toinen todella loistava elokuva oli tänään teatterissa pikkuveljen kanssa tsekkailtu Finding Nemo. Kyllä oli hieno elokuva sekin. Nauraa sai eikä vakaviakaan hetkiä puuttunut. Ja ne hahmot... :king:

    Vielä tänään jos jaksaisi katsoa Ring kakkosen... :eek:
     
  6. Harry Lime

    Harry Lime Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 492
    Saadut tykkäykset:
    11
    Donnie Darko oli viehättävän kieroutunut pikku teos. Mitäs tästä nyt keksisi, ei oikein mitään. Meinasin pompata seisaalteni ja taputtaa hahmolle kohtauksessa, jossa
    tämä sanoo sille lapsipornoa harrastavalle Patrick Swayzelle tämän olevan antikristus :D
    4/5
     
  7. KirBy

    KirBy Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2002
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa mieltä. Kyllä työ Two Towers SEE oli jotain aivan loistavaa. Uusista kohtauksista pidin eniten ehkä
    kohtauksesta jossa Faramir ja Boromir keskustelivat isänsä kanssa
    .

    Myös sinun mainitsema kohtaus oli hyvä, olisin vain vielä odottanut että
    Puuparta olisi halunnut osansa kessusta ;)
    .

    Ja kuten niin moni on jo aiemmin sanonut, SEE toimii paremmin kuin teatteriversio, kun leikkaus ei ole silkkaa silliä.

    Päässee kuudenneksi elokuvaksi joka saa kokoelmassani viisi tähteä - joskin nämä tähdet kyllä muuttuvat melkeimpä joka päivä. En vain osaa päättää. ;)
     
  8. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lievästä naiviudesta ja ylisentimentaalisuudesta huolimatta televisiosta tullut William Wylerin ohjaama Dead End (1937) oli mainiota katsottavaa synkkänä lauantai-iltapäivänä. 30-luku, gangsterit, joitakin hienoja visuaalisia oivalluksia sekä Humphrey Bogart, kuppi kahvia - mikäs sen mukavampaa.
     
  9. mikkoz

    mikkoz Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2002
    Viestejä:
    593
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin oli toteutettu, tykkäsin noista rautaparvekkeiden varjoista. Elokuva tapaihtui oikeastaan yhdessä paikassa ja oli teatterimainen mikä loi mukavan tiiviin tunnelman hikisestä slummista. Tarina ei ollut liian opetus hengessä tehty. Hyvä leffa.
     
  10. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    Cubic a.k.a. Equilibrium tuli katseltua ja täytyy sanoa, että kolahti. Minusta elokuvassa käsiteltiin ihmisten tunteita (ja sitä ettei niitä ole) todella upeasti. Christian Bale veti minusta tyylikkään roolin ja vakuutti kylmällä olemuksellaan.

    Myös elokuvan toimintataistelut olivat aivan omalla tasolla. Jopa huomattavasti upeampia kuin esim. matrixissa mistä tähänkin elokuvaan varmaan paljon oli otettu vaikutteita! Todella hienoa elokuva viihdettä!

    4/5
     
  11. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Myös elokuvan alku sekä loppu olivat mukavia, kameran laskeutuminen/nouseminen kaupungin silhuetti edessään oli hieno tapa aloittaa/lopettaa elokuva. Bogart on aina hyvä, ei siitä mihinkään pääse.

    Juuri ennen Dead End:ia katsottu Grand Illusion oli hieno teos myöskin. Erinomaisesti restauroitu elokuva kun ajattelee missä kunnossa printti oli ollut ennen käsittelyä (vertailua levyllä). Hieno tutkielma humanismista, sodasta ja velvollisuudentunnosta.

    Myös uunituore Criterionin La Strada tuli katsottua tänään, vaikuttavan hyvää jälkeä restauroinnissa jälleen- aivan käsittämättömän tarkka kuva näinkin 'vanhaksi' elokuvaksi, Criterion&Co. ovat taasen ylittäneet itsensä! Kunhan vielä La Dolce Vita saataisiin vastaavana pakettina niin mitä muuta enään tarvittaisikaan? Giulietta Masina oli kuin naispuolinen Chaplin ;)
     
  12. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin näin ensimmäistä kertaa tänään. Ja oikeassa olet, turhaan ei ole hehkutettu. Voisiko elokuva olla tätä enempää länkkäri. Mahtava tunnelma. Erityiskiitos laadukkaalle julkaisulle. -68 tehdyksi elokuvaksi kuvanlaatu oli käsittämättömän hyvä.

    4,5/5
     
  13. Bulli

    Bulli Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2003
    Viestejä:
    2 083
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täysin samaa mieltä. Loistava elokuva ja loistava julkaisu. Pakko tälle on täydet 5 pojoa antaa.
     
  14. ppntori

    ppntori Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2002
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    League of Extraordinary Gentlemen oli yllättävän hyvä :thumbsup:
     
  15. Clapton

    Clapton Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.02.2003
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse katsoin muutama tunti takaperin neloselta ensimmäisen kerran ja yhdyn täysin Sampan kommentteihin. Yllätän itsenikin antamalla 4/5 pisteet :eek:
     
  16. xander

    xander Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    1 507
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Blues Brothers. Pitkän tauon jälkeen tuli kiekolta katsottua ja kyllä iski edelleen kybällä. Loistavaa musiikkia ja viihdettä.

    5/5 arvosana :king:
     
  17. Jarre

    Jarre Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuokraamossa tikkaa heittämällä käteen osui Cubic (Jenkeissä Equilibrium) niminen leffa. Odotin paskaa mutta osoittautui helmeksi. Erittäin tyylikäs leffa joka on täynnä räjähtävää HardMachoSciFi toimintaa.
     
  18. Drooper

    Drooper Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2002
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyhän laskettelureissulta palattuani piti heittää heti pyörimään The Sting ja heti perään vielä The Two Towers EE. TTT parani huomattavasti leffateatteriversiosta, joka sekin oli valmiiksi jo hyvin viihdyttävä paketti. Hieman oli kärsinyt arvosanani Theatrical Cutia kohtaan katsomiskertojen kartuttua, mutta nyt taas nousi pykälän ylöspäin.
    Parhaat uudet kohtaukset: Boromir/Faramir/Denethor -kohtaus, ja lopun piippukessuilu. Samaten Fangornin kohtaukset paranivat huomattavasti, jotka olivatkin mielestäni aiemmin elokuvan heikoimpia lenkkejä.
    Mainiota! Nyt vain sitä Return of the Kingiä odottelemaan.

    The Stingkin oli erittäin hauska ja hieno tarinaltaan, mihin on kadonnut nykypäivän "ryöstöleffoissa" sama fiilis?
     
  19. xander

    xander Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    1 507
    Saadut tykkäykset:
    1
    From Russia With Love. Muutaman vuoden tauon jälkeen katsottuna edelleen erinomainen Bond-leffa mielestäni. Ei pärjää ihan Goldfingerille taikka Thunderballille, mutta siltikin parhaita Conneryn Bondeja.

    4,25/5 arvosana :)
     
  20. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    To Live And Die In L.A. tuli äsken koettua ja täytyy sanoa, että huh huh! Mitenhän olen tämänkin aikanaan missannut? Nousi heti tämän hetken top-10 listalle. Tosin aiemmin en ehkä olisi osannut arvostaa leffaa sellaisenaan ja varmasti moni kritisoi eräitä käänteitä juonessa. Musiikit olivat myös niin kohdallaan kuin elokuvassa vain voi olla. Varovasti arvioituna antaisin 8/10 vaikka leffa onkin loistava ei täydellistä elokuvaa ole olemassakaan.

    edit: piti vielä avatar muuttaa fiiliksiin paremmin sopivaksi.