Onko 2CH harrastajia???

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana HesusNis, 09.10.2002.

  1. jukkai

    jukkai Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, hakkurit ja audio eivät mahdu samaan lauseeseen. Tällähetkellä tuossa arcamissa ei olekaan kiinni kuin cd-soitin ja sitten tuo AV-vahvistin, levysoittimen siihen vielä kytken mikäli sellaisen hankin. Nuo "videolähteet" kannattaa tosiaan pitää tuolla AV-vahvistimessa kiinni kuten sanoit, nuo tv:n rca-liittimet olivat oikeastaan vain jääneet aluksi siihen niiltä ajoilta kun erillistä AV-vahvistinta ei vielä ollut. DVD-äänet ovat toki tuotu suoraan AV-vahvistimelle optisella digipiuhalla, nuo television omat kaiuttimet pitäisikin oikeastaan poistaa käytöstä(sivuleikkureilla :)) niin ei aina tarvitsisi painaa mutea kun laittaa television päälle.

    Jep, kyllä ymmärsit väärin. Volumesäätö tapahtuu siis luonnollisesti AV-vahvistimesta, mutta tuosta AV-vahvistimesta on mahdollista säätää vielä kaiuttimien tasoja erikseen, tällä tasataan mm. kaiuttimien herkkyyseroista johtuvia äänenvoimakkuuseroja(erilaiset etu-/takakaiuttimet), tämä säätö etukaiuttimille on mahdollista tehdä myös arcamin oton herkkyyttä säätämällä ja parhaaseen s/n-suhteeseen pääsee säätämällä AV-vahvistimesta pääkanavien tason täysille(+10db) ja vastaavasti arcamin otto senverran "epäherkemmäksi" että etu- ja takakaiuttimista kuuluu samalla voimakkuudella.

    Huomasin muuten tuossa eilen että se "ininä" kuului edelleen todella vaimeasti, tämän tosin kuuli vain laittamalla korvan ihan kiinni kaiuttimeen. Ininä hävisi kuitenkin kun laitoin vahvistimien runkojen välille erillisen maajohdon, tämä onnistui helposti koska molemmista vahvistimista löytyy hyvä maadoitusruuvi jonka alle johdonpään saa laitettua(arcamissa levysoittimen maadoitus ja hk:ssa AM-antennin ground-liitin).
     
  2. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä vähän ihmettelinkin. ;)
     
  3. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisin juuri tipahtaa kunnon 2-k toistosta kun hurahdin noihin ht-hommiin ja myin cd-soittimen ja yammun 1-luokan vahvarin 300e pois. Takakajareiksi jäi AR(aacoustic researchin) 2-tiekajarit, enkä ole mikään highendjätkäkään kun rahaa on minimaalisesti.
     
  4. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt on päästy temppuilevasta Philips SACD1000:sta eroon ja tilalle tuli CD-soittimeksi Audio Aero Prima CD Player, jossa on sisällä puolijohteita ja putkia. Soi muuten ihan pirun hyvin! :king: Nyt rupee 2ch. laitteisto olemaan niissä kuosissa, et on vaikea parantaa, pistämättä 10 kiloeuroo lisää laitteistoon... Tätä kämppää on kyllä vaikea saada soimaan enää paremmin... Suosittelen tuota Audio Aero Primaa kaikille jotka ovat valmiita uhraamaan n. 2000€ CD-soittimeen. :thumbsup:
     
  5. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Heikosti menee kun pitää itsensä kanssa jo keskustella :p
     
  6. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo... Ethän kerro kenellekkään?.. ;)
     
  7. Mobster

    Mobster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2002
    Viestejä:
    330
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi 2-kanavaharrastaja lisää listan jatkeeksi. Vaikka laitteisto on monikanavainen niin 2CH -kuuntelussa menee 90% ajasta. On tullut kokeiltua DPL2, H/K:n Logic7 jne. Epäluonnollisen ja keinotekoisen kuuloista kaksikanavaiseen verrattuna. SACD ja DVD-A kokeilematta mutta epäliyttävät jo etukäteen lukemani perusteella. Eli kaksikanavaisuus taitaa jatkua tässä kämpässä.

    Kaiutttimina Dynaudio Audience 52 subbarilla ryyditettynä. Nuo ovat olleet olohuoneessa vasta pari viikkoa. Subbari vaihtumassa Rythmik Audio:n servosubbariin jonkin ajan kuluttua (on postissa tulossa ameriikanmaalta). Subbarin jako oli ennen 50hz - myöhemmin tullee olemaan 40hz paikkeilla.

    Vahvistimena monikanavainen Harman/Kardon AVR3550. Takakaiuttimina Audience 42-pari ja keskikaiuttimeksi tulossa samanlainen kunhan vaan saisi yhden kappaleen hankittua - noita kun ei myydä kuin pareittain... Myös vinyyliä tulee pyöritettyä Dualin soitin & Gradon rasia -yhdistelmällä ja modatulla NAD:in levysoitinetusella. CD on JVC:n hyvin vanha kapistus - ikää noin 15 vuotta. Musiikin Ääni (jos joku sattuisi muistamaan) testasi soittimen joskus aikoinaan - on kestänyt kovaa päivittäistä käyttöä. Tuolloin vielä osasivat rakentaa laitteet kestämään ja pitkään:) Soittimen ääni siirretään vahvistimen D/A-muuntimelle. Vaikka soitin olikin laadukas kapistus aikoinaan - JVC on tehnyt joskus aikoinaan myös laadukastakin hifiä - niin ääni on parempi Harman/Kardonin muuntimilla.

    Haaveena olisi joskus hommata kohtuuhintainen integroitu ja käyttää sitä monikanavalaitteen 2-kanavaisena päätteenä tarvittaessa. Siispä tarvitsisi myös DSP:n (Yamahan 800:n tapaisen). Mutta kun pitäisi saada tuo signaali subbarillekin...
     
  8. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Harkitseppa RELlin subbaria. Sitä voit ohjata yhtäaikaa RCA:n ja kaiutin piuhojen kautta. Eikä laadussa/äänessä pitäisi olla valitettavaa...
     
  9. DIAR

    DIAR Ugh! Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 206
    Saadut tykkäykset:
    9
    Mobster: Meikäläiseltä löytyy myös 52 edestä ja 42c keskeltä. En ole kuitenkaan saumattoman tyytyväinen 42c sointiin 52:n kanssa.

    Suuri syy on myös akustiikka, joka mittausten mukaan on hyvin erilainen keskikaiuttimen kohdalla...

    Ikävää, että muita kuin 42 mallia ei saa magneettisuojattuna (paitsi isommat 3-elementtiset). Itse haluaisin keskelle magneettisuojatun 52:n.

    Subbaria en musiikin kuunteluun ole kaivannut.

    Itsekin kuuntelen paljon musiikkia ja viime aikoina olen alkanut kuuntelemaan paljon dvd-taltiointeja (testaa ainakin diana krall - Live in Paris). Kuulostavat useimmiten todella hyviltä.

    Olen kuunnellut jonkin verran myös monikanavaista SACD:ä. Muutamilla levyillä ääni on saatu todella onnistuneesti 5 kanavaan. Toisilla levyillä äänikuva on kuitenkin epämiellyttävän epärealistinen. Parhaimmillaan useammilla kanavilla on saanut aikaan hienon tilantoiston ja todella upean äänikuvan, joka levittyy takakaiuttimien ansiosta hienosti etukaiuttimien ulkosivuille, mutta pysyen kuitenkin poissa takakaiuttimista.

    Itselläkin on haavena erillinen integroitu, joka toimisi cd:ä kuunnellessa integroituna ja monikanavakuuntelussa päätteenä. Ikävä kyllä tähän soveltuvat laitteet ovat hyvin harvassa. Luulen, että päädyn lopulta erilliseen päätteeseen ja etuvahvistimeen. Tuleepahan lisää setin säätömahdollisuuksia (haaveena Pännäri Revenge DIY putkietunen).
     
  10. Mobster

    Mobster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2002
    Viestejä:
    330
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa jäädä REL väliin kun on par'aikaa tuo uusi subbari tulossa postissa :love:. Integroidussa pitäisi olla pre-out -liitäntä - sillähän ongelmasta seviäisi :) Tosin pitäisi summata LFE pääkanaviin. No, leffojen katselu on kuitenkin toissijaista laitteiston käyttöä. Eli ongelmana olisikin löytää DSP (Yamahan 800:stahan ei enää valmisteta?) kolmella vahvistimella varustettuna :(

    Etunen & päätteet/pääte -yhdistelmä olisi hieno vaihtoehto. Tuollaisten laadukkaitten etusten hinta tuppaa vaan nousemaan korkeahkoksi.

    DIAR: Tuo keskimmäinen 42 tulisi valkokankaan alle joten ei olisi pelkoa kuvan vääristymisestä. Turun HE-Studiolla olenkin jo jutellut että jos vain joku kyselee yksittäistä kirsikanväristä 42:sta niin minä ostan sen toisen. Eihän nuo 42 ja 52 ole ääneltään samanlaiset, mutta kyllin lähellä kuitenkin. 52:n ääni on 42:sta täyteläisempi & lämpimämpi mutta vaatii enemmän tilaa ympärilleen jottei stereokuva kärsi. 42C:tä en ole edes testannut kotosalla.
     
  11. Dr. Maybe

    Dr. Maybe Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2003
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pääpaino edelleen kaksikanavaisuudessa (tai 2.1, miten vain). Pääkaiuttimetkin ovat lähes stereoaikakaudelta (Dolby Surround tuli 1992 alussa, pääkaiuttimet vaihdoin nykyisiin saman vuoden loppupuolella, ja silloiset etupurkit siirtyivät taakse dipoliviritykseksi). Lähinnä niiden kautta tulee musiikkia, elokuvia varten kun täytyy siirtyä tiettyyn kohtaan.:)
     
  12. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jeps, omasta DSP-E800 en luovu. Ainut fiksu vaihtoehto lienee tavallinen kotiteatterivahvistin, jossa on väh. pääkanavien anto RCA:na. Oman etuseni asemaa ajaa ADCOM GFP-750, josta löytyy teatteri-INPUT (ohittaa etusen voimakkuussäätimen). :thumbsup: Hommasin käytettynä vuosi sitten noin 900€:llä...
     
  13. YAR

    YAR Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2003
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mm. Arcam DiVA A75+ (allekirjoittaneella) sekä A85 -mallit. Myös uudemmistakin Arcamin malleista löytynee processor switch- tms. toiminto.
     
  14. Don

    Don Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mukavaa, kun jostain löytyy järkevää keskustelua Hifi-harrastuksen saralla. Hifi-lehden palstalla on melko paljon noita häirikköjä. Sitten asiaan.
    Itse siirryin muutama kuukausi sitten kotiteatterilaitteista kaksikanavalaitteistoon, koska musiikin kuunteluun tulee käytettyä selvästi enemmän aikaa kuin leffojen katseluun. Toinen syy on tietysti rajallinen budjetti. Kyllähän HT-laitteiston ja kaksikanavalaitteiston saa yhdistettyä...

    Vahvistimena on S.A.T. Amplifix, kaiuttimina Helium+, subwoofer RELin StormIII ja uusimpana osana Cambridge Audion Azur 640C cd-soitin. Jahka aika antaa myöden pitää alkaa kuuntelemaan tuota cd:tä paremmin.
    HT-laittesta jäljelle jäi 32" laajakuva ja DVD-soitin. Kyllähän noita leffoja voi ihan mukavasti katsella kaksikanavalaitteillakin.
     
  15. ExC

    ExC Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.01.2002
    Viestejä:
    1 206
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olen itsekin liikkumassa tuohon suuntaan. 32" laajakuva, dvd-soitin, vahvari ja helium2:set. Onko subbarittomuus mielestäsi vakava puute ko. systeemissä?
    Eikö helium+:t ole liian köykäistä kamaa vrt. esim. vahvistimen tasoon.?
     
  16. Don

    Don Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo subbarittomuus riippuu mitä leffojen katselulta hakee. Mikäli haluat saada kaiken irti hyvin äänitettyjen ja miksattujen leffojen ääniraidoista lienee 5(tai enemmän).1 vaihtoehto ainut järkevä. Itselleni riittää tällä hetkellä leffoja katsellessa kaksi kanavaa+tuo Rel pääkaiuttimien tukena. Samoin varmaan naapureille, tosin heidän mielestään varmaan pelkkä televisio ja dvd riittäisi :p

    Helium+ on hieman köykäinen kaiutin Amplifixille, mutta olen budjetti ja pieni kuuntelutila rajoittavat vähän hankintoja. Lisäksi käytettyjen laitteiden suosijana on välillä tyydyttävä vähän nurinkuriseen laitteiden päivitysjärjestykseen.Elän siinä toivossa, että kun joskus päivitän kaiuttimeni, niin muu laitteisto itseäni miellyttävässä kunnossa(varmaan toiveajattelua, kun yleensä nälkä kasvaa syödessä). Tällä hetkellä pitää yrittää pärjäillä näillä.
     
  17. Vibatsu

    Vibatsu Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan kuin Don, olen itsekin siirtymässä kotiteatterin monikanavaisesta johtoviidakosta kaksikanavaiseen järjestelmään. Syytkin ovat lähes samat: rajallinen budjetti, rajallinen tila (tulevaisuudessa opiskelijakämppä) ja musiikki on lähempänä sydäntä kuin leffat.

    Myin siis kuluneella viikolla takakaiuttimina toimineet Helium2:t pois ja äänen lopullisen toiston tekevät enää Amphion Argon2 -pari. "Subbarin" virkaa on viimeisimmän reilut kolme vuotta toimittanut audiopron B1.35, joka saa kyllä väistyä, kunhan ostaja löytyy. Siitäpä siis ensimmäiseen "kysymykseen". Olen harkinnut alimpien taajuuksien toistoon REL Strata III:sta. Kyseessä taitaa olla passeli subbari argoneitteni rinnalle, sillä suuria paineita en tarvitse? Amphionin Impacti ei ole oikein saanut karvojani pystyyn kuohkean hinnan ja vähäisten kuuntelukokemusteni perusteella. Ehdotuksia otan toki vastaan. =)

    Vahvistimena toimii toistaiseksi 5-kanavainen nukkisvaffi Sony STR-DB870, joka saa väistyä, kunhan rahatilanne antaa periksi. Vahvistimeksi olen kaavaillut kenties Arcamin A85:sta tai jotain vastaavan hintaluokan integroitua vahvistinta. Arcameita olen kuullut kehuttavan Amphioneiden kanssa, etenkin niiden neutralisoiva vaikutus hieman terävään diskanttiin on saanut kehuja. Itseäni on puolestaan alkanut kiehtomaan kiinalainen Vincent. Kuopiolainen HiFi-liike audiosavo demotti messuillaan Vincentin putkivahvistimia Argon2:lla ja voin sanoa, että ääni oli jotain aivan eri luokkaa. Hinta tosin monoputkipäätteillä ja putkietusella taisi olla aika suolainen. Audiosavon kuunteluhuoneessa muistaakseni Amphioneja demotetaan jollain hieman yli keuron hintaisella Vincentin integroidulla.

    CD:t saa pyörittää Sonyn DVD-soitin siihen asti, kunnes mahdolliset kesätyöt ovat ohitse ja tilin saldo on taas nelinumeroinen. Ehdotuksia ja kehittävää keskustelua taas pitkästä aikaa, kiitos. :thumbsup:
     
  18. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse aloin hakea kompromissiä kotiteatterin ja 2 kanavalaitteiston välillä. Ensin subbarille tarkoitettu NAD 214 päätyi Yamaha DSP-A5:n päätteeksi. Sointi muuttui kyllä vaivattomammaksi, mutta siihen se lähinnä jäi. Siis sarjaa marginaalinen parannus, mutta parannus kuitenkin.

    Lopulta päädyin hankkimaan Rotelin pro-logic etusen ja 5 kanavapäätteen. Sony NS-900 kun omaa käyttökelpoiset decoder säädöt, joten dvd leffojen katsominen ei juurikaan kärsinyt. Yleinen käyttömukavuus kyllä laski, mutta musiikkia kuunnellessa tajusi muutoksen suuruuden. Kylmä ja kliininen ääni oli tiessään. Äänikenttä tuntuu tasaisemmalle ja bassotkin paranivat huomattavasti.

    Eniten kyllä yllätti, että kuunteluvoimakkuksia pystyi nostamaan. Ennen introt muuttuivat rasittavaksi vähän kovempaa soitettaessa, vaikka mistään leikkaamisesta ei ollut kyse. Sitä tuli pidettyä koksun ominaisuutena, mutta on se näemä myös vahvistimestakin kiinni.

    CD soitin onkin jo kunnossa (Marantz 6000ose), joten seuraavana vaihtolistalla onkin kaiuttimet.
     
  19. ExC

    ExC Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.01.2002
    Viestejä:
    1 206
    Saadut tykkäykset:
    3
    Varo, ettet nyt kadota tuota "sopivan lämpöistä ääntä" kaiuttimien vaihdon yhteydessä...

    Tämän takia kai joskus sanovat, että pieni vaihdos saattaa johtaa koko systeemin vaihtoon... tai sitten pitää satutella oikein urakalla.
     
  20. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, kannattaa olla varovainen kun vaihdat kaiuttimia! Nuo Introt on aika hyvät kaiuttimet absoluuttisellakin asteikolla, varsinkin kerrostalo ym. pienissä vaikeissa tiloissa...