Onko 2CH harrastajia???

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana HesusNis, 09.10.2002.

  1. petepeluri

    petepeluri Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2002
    Viestejä:
    2 560
    Saadut tykkäykset:
    0
    No itselläni on vain monikanava laitteisto mutta pääasiassa sillä musiikkia kuuntelen. Vahvarina siis sony str-db1080qs, etukaiuttimet Or 260-hi, cd sonyn cdp-xe 270 (karvalakki) ja subina sepelin pro15d2 150l refleksissä 8viritys 23hz) ja hypexin hs-500 sen kaverina. Sikäli kuulun myös 2ch harrastajiin että vaikka olen käyttänyt varmaan 9999xxxxx tuntia subbarin siirtelyyn säätämiseen jne. ja se toimii hyvin myös musiikilla mutta ihan pienen epätarkkuuden huomaan äänessä ja sen kuulee jokakerta mikä tappaa innostuksen musiikinkuunteluu.n Ja kun pääkaiuttimet toistavat vain 50hz asti ilman vaimentumista niin ei pelkillä niilläkään viitsisi kuunnella. Mutta ton sepelin kun iskis johonkin 50-80l suljettuun koteloon niin impedanssi on sitä luokkaa että jotain 700wrms tulis potkua esim. 20hz joten painettakin pitäisi lähteä 21-22hz kohdalla huonekorostus mukaan lukien (jotain 6db) n.110db... Voihan niitä tietysti silloin tehdä joskus toisen lisää mutta mutta kun sähkö ei tahdo riittää 10A sulakkeella.
     
  2. petepeluri

    petepeluri Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2002
    Viestejä:
    2 560
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokemuksieni mukaan 170e cd-soittimen da-muunnin on parempi kuin 350e viritinvahvistimen ja siinä 170e cd-soittimessa on myös parempi muunnin kuin 350e dvd-soittimessa.
     
  3. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiva huomata, että muutkin kuulee soittimien ja vahvistimien välisiä eroja.:)
     
  4. MMyllyri

    MMyllyri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    419
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen myö huomannut eroa CD-soittimien ja vahvistimien DA-muuntimissa. Ainakin Sonyn 400 ja 51 cd:n boxien muunnin oli selvästi huonompi kuin wanhassa Technicsin SU-A60 etusessa. Laitteistona on siis 50+1 CD:n sonyn vaihtaja, Technics SU-A60 etunen, Technics SE-A50 pääte sekä Jamon Concert kasit. Toinen laitteisto on myös tällä hetkellä vain kaksikanavainen eli Yamaha DSP-A1 etusena ja kaiuttimina Revox Agora B Mk2 aktiivit. Soittimina 2x Sonyn 400cd vaihtajat.
     
  5. heikkiv

    heikkiv Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2002
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin siirryin tovi sitten kotiteatterista 2ch-laitteistoon lähinnä sen takia että ei kerta kaikkiaan jaksanu enää sohlata jatkuvia kompromisseja kerrostalo-olohuoneessa sisustuksen ja N kaiutinkappaleen välillä, sitäpaitsi ei ole enää edes leffoja jaksanut katsoa, niin mikäpä siinä.

    Tuosta soittimien ja vahvistimien välisestä erosta olen itsekin miettinyt useamman tovin, soittimena toimii sonyn dvp-ns900, josta myös tuo SACD-ominaisuus löytyy. Rupesin sumplimaan että eikös noissa SACD-värkeissä pitäisi olla todella hyvät D/A-muuntimet, koska eihän sitä signaalia saa ulos mistään muualta kuin analogipuolelta? Näin ollen äänenlaadun parantaminen erillisellä D/A-muuntimella on mahdottomuus.

    Ja vielä: Jos on hankkimassa kalliimman hintaluokan CD-soitinta, eikö ole järkevää upottaa kaikki rahansa erilliseen D/A-muuntimeen ja sitten ostaa anttilasta joku kahden markan baieri transportiksi? Joku musical fidelityn A3-24 DAC voisi olla omassa hintaluokassaan jonkun sekundacd:n kanssa huomattavasti parempikin kuin "kallis" cd. Luonnollisesti ulkonäköseikat ovat sitten erikseen, kalliimman hintaluokan laitteissa on sitä tiettyä "laatua", esimerkkinä se, että tuo sony näyttää ihan joltain rimpulalta muovilelulta primaren alla :)

    Niin, ja settihän on tällä hetkellä että Sony DVP-ns900 tuottaa, Primaren I20 vahvistaa ja Dynaudion 1.3 MkII ulostaa ääntä.
     
  6. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itselläni oli toi mainitsemasi Sony DVP-NS900 (pätevä) vielä vuosi sitten, mutta vaihdoin sen Philipsin SACD 1000:een. Soittimilla on äänessä eroa huomattavasti Philipsin hyväksi, mutta niin on hinnassakin. Noita SACD-pöyrittimiä rupee olemaan jo halvoissakin hintaluokissa ja komponenttien laatu/ääni tietysti myös sen mukainen...
     
  7. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hei Hesus... Mikäs toimitaa vahvarin virkaa?

    Nimim. Rupesin uteliaaksi.
     
  8. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Etuvahvistin Adcom GFP-750, Pääte Tandberg TPA 3026 ja surroundprosessori Yamaha DSP-E800. Oletko nyt viisaampi, vai meneekö korkeelta ohi???:D

    PS. Tää PRKL:een vilipsin SACD/DVD-härdelli rupes tänään temppuilemaan!!!:grr: Eikun huomen huoltoon...:weep:
    Tekis mieli luetella kaikki maailman kirosanat... tana, kele, ttu.:grr:
     
  9. heikkiv

    heikkiv Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2002
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, itse epäilin myös samaa, ja samalla ihmettelin että mikäs järki koko SACD:tä on edes mainostaa CD:n äänenlaadullisena tappajana jos laitteesta ei edes saa ulos kuin rapasignaalia..

    Ja sitten monikanavaisuus.. nojaa.. jos hyvin miksatun SACD:n tarjoamasta monikanavaäänestä meinaa todella hyötyä, täytyy kuuntelutilan olla sekä hardikselta että akustisesti todella hyvä että siitä mainittavaa etua saisi verrattuna esimerkiksi DVD-video-audio (heh) -äänityksiin

    Liekkö markkinointikikka sitten, halvat soittimet tarkoittavat enemmän levyjä jne. jne.
     
  10. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2


    Viisaampaa minusta ei ikinä tule, mutta ei onneksi mennyt ohikaan :)

    Sellasii ne hiilipsit on :) No ei vaineskaa...
     
  11. harrikuk

    harrikuk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ilmoittaudutaanpa tänne itsekin kaksikanavaharrastajaksi ettei hifistely ihan kuole dvdplazasta :D.
    Eli Dunlavy SC-1:t löytyy Creek 5350SE:n ajamana, ja subina on Velodynen HGS-10 (jota en ole vieläkään saanut betonikopperooni soviteltua oikein hyvin integroituvaksi).
    Kotiteatterilisänä on Velodynen pikkukajarit takana ja Yamaha 630 joka toimii etusena pääkanaville leffoissa. Keskikaiutinta ei ole, enkä oikein kaipaakaan.
    Hirveitä kompromisseja ei ole tarvinnut kotiteatterin ja stereokuuntelun välillä tehdä, mitä nyt lattialla makaava Barco-keijukainen rajoittaa kuuntelu/katselupaikkaa vähän turhan taakse :).
     
  12. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jeps. pistetäämpä vähän OT...

    Tänään pääsin kunnolla testailemaan Amphion kaiuttimia Argon2, Helium2, Xenon ja Athene. Vahvistimena toimi Vincent integroitu ja CD:nä myös Vincent, myös kaapelointiin oli panostettu... Ja ei voi sanoa, kuin että hyvältä kuulosti!:thumbsup: Itselläni on Gradient Revolutionit pääkanavissa, joita olen pitänyt kohtuullisina toistimina, mutta nyt joutuu tosissaan miettimään noita Xenoneita, oli ne vaan pirun hyvät!:thumbsup: Athenet pääsi yllättämään ehkä positiivisimmin, todella sirot ja siistit ja ääni oli hunajaa... Dynaaminen, epäkaiutinmainen ja tilainformaatio välittyi todentuntuisesti... Ja hintaa n.1000€/pari! Kaukana ovat ne päivät, milloin Amphionia haukuttiin diskantiltaan pistävänä ja runsaana... Myös noi Vincentin laitteet täytyy olla hyvät! Sen verran vakuuttavaa oli niiden esitys... Nyt käy lähinnä sääliksi ihmisiä jotka kuuntelevat Amphion kaiuttimia jonkun kotiteatteriviritinvahvistimen kanssa stereona... niin paljon jää kuulematta... Taitaa taas käydä kalliiksi kukkarolle tää harrastus...
     
  13. Heze79

    Heze79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2003
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselläni on Argon2:set tällä hetkellä kiinni Yamahan RX-V620:sessä. Ensinnäkin on pakko sanoa, että kyllä nuo Amphionin jalustakaiuttimet tuo aivan uutta eloa siihen tavalliseen kotiteatterivahvistimeenkin. Ehkä Xenon yms. ajaminen ei enää ole viisasta, mutta eiköhän suurimmalla osalla sen hintaluokan ostajista ole muukin laitteisto perus-settiä paremmalla tasolla.

    Mutta eipä silti, omallakin hankintalistalla on erillinen päätevahvari noille Argon2:ille. Ja varmasti se tuo vielä enemmän nautittavuutta musiikille. Ja tyhjentymistä lompakolle :D Mutta en voi tälläkään yhdistelmällä valittaa.
     
  14. heikkiv

    heikkiv Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2002
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    No.. noniinno, makuasioita nämä kai ovat. Itse xenonit omistaneena voin sanoa että omaan makuuni ovat ainoat amphionit jotka eivät riipineet korvia seulaksi diskantin osalta. Xenonit voisivat olla ihan kelpo kaiuttimet jos niillä olisi vain PALJON tilaa takana ja iso huone. Ja aika paljon tarkempi basso, joka omassa takaseinästä auki olevassa 20+m2 kokoisessa kuunteluhuoneessa mylvi ja jyräsi tolkuttomasti. H2:sia kuuntelin, vaan tuskan ja kivun tie oli tuo minulle, niin tolkutonta diskanttia en ole kuullut kyllä paljon missään.

    Sen jälkeen kun dynaudiot kotiini sain, niin tyytyväinen olen ollut.

    Ei ole vain yhtä totuutta ja yksiä korvia :) Jos amphionit haluaa laittaa niin xenonit, argon II:n hintaluokassa on jo muitakin huomioonotettavia merkkejä ja malleja, jotka ainakin omasta mielestäni argonit pesevät. (avance signature 3 mkII, dynaudio audience 52SE)
     
  15. heimohuima

    heimohuima Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2001
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    0

    Oletko päässyt jo kuuntelemaasn 52:SE:tä?
    Kiinnostava kaiutin sinänsä. Contour 1.1 oli erittäin hyvä, mutta Audience sarja karvanverran liian kova/raakasaundinen omaan makuuni.
     
  16. heikkiv

    heikkiv Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2002
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole kyllä vielä 52SE:tä kuunnellut, mutta mallissa on contour 1.4:n diskantti ja 1.3MkII:n bassoelementti 52:n kotelossa, joka lupaa jo hyvää. Tiedä sitten miten paljon rimpulampi kotelo 52:ssa on 1.3:seen verrattuna.

    Selkeästihhän tuo 52SE on isketty segmenttiin jossa 1.1 ja 1.3 ennen olivat, olikin vähän ihmetys kun dynaudiolla ei yllättäen ollutkaan "keskitason" mallia alkuunkaan. Kummallista, luulisi että juuri nuo 2 pois jätettyä mallia olisivat myyneet niin paljon että niiden poisjättäminen olisi ollut hölmöä
     
  17. jukkai

    jukkai Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksikanavaharrastajaksi minäkin itseni lasken vaikka tuli kyllä nuo kotiteatterikamatkin hommattua. Musiikinkuuntelulaitteistona Arcam A75+ ja Arcam CD72T sekä kaiuttimina Amphion argon2:t, levysoittimen hankintakin on ollut mielessä mutta toistaiseksi vielä jäänyt hankkimatta kun on aina tullut jotain tarpeellisempaa hankittavaa.
     
  18. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkos sinulla nuo Argon2:set siis myös KT:n pääkajareina?

    Tuo Arcamhan pitää sisällään kotiteatterikytkennän. Jos sinulla on ko. kytkentä käytössä, niin voisitko kertoa lyhyesti käyttökokemuksia?
     
  19. jukkai

    jukkai Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä on, hirvittävän kattavia käyttökokemuksia en vielä omaa koska tuo KT-puoli on vähän vaiheessa(keskikaiutin vielä tilauksessa ja subi koteloa vailla). Pari elokuvaa olen katsellut ja musiikkia kuunnellut tietokoeelta, käyttäen KT-vahvistimen dac:ia. Mielestäni systeemissä ei ole mitään valittamista, aluksi oli ongelmana että kun arcamista valitsi av-processor oton käyttöön niin alkoi kuulua vaimeaa "ininää", asia korjautui kuitenkin kun kytkin televisiolta tulevat rca-liittimet arcamin sijasta KT-vahvistimeen. Muutenkin tuo av-processor otto on herkkä ulkoisille häiriöille ja siinä kannattaa käyttää mahdollisimman hyvin suojattua välijohtoa(kuten esi- ja päätevahvistimen välissä yleensäkin). Parhaan signaali/kohinasuhteenhan saavuttaisi periaatteessa siten että säätää KT-vahvistimesta pääkanavien tason täysille ja sitten säätää arcamista tason balanssiin muitten kanavien kanssa, en ole kuitenkaan ainakaan tässävaiheessa tuota temppua tehnyt koska ongelmia hurinan tms. kanssa ei ole ollut. Se KT-laitteisto on muuten HK AVR5500, HK DVD25 ja kaiuttimina takana helium2:t sekä keskellä kolmas argon2(joka tosin vasta matkalla Kuopiosta tänne Ylivieskaan), LFE-subiksi tulee Peerless XLS 12"+refleksi kunhan saan kotelon tehtyä/teetätettyä.
     
  20. silmaauki

    silmaauki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2002
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oman kokemuksen mukaan televisio äänilähteenä ei yleensä ole kovin laadukas, valitettavasti. Se on myös aikapaljon kiinni siitä miten sen äänen sieltä ulos ottaa (RCA vai SCART). Eikä niitä DVD:n ääniä muutenkaan kannata TV:n kautta kierrättää. Kannattaisi mielestäni aina laittaa kaikki 'videolähteet' (tv, dvd, videonauhuri, digiboksi) siihen AV-vahvistimeen. Ja sitten vain se AV-vahvistimen linjatasoinen etukaiutin anto sinne Arcamin AV-ottoon.

    Ei kait sitä AV-vahvistinta kannata täysille laittaa!?! Kun tuossa AV-processori liitännässä tarkoitus on juuri se, että kotiteatterin volumea säädetään AV-vahvistimesta. Vai ymmärsinkö sinut tässä jotenkin väärin?