Nebulan digi-tv kortin toimivuus?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 13.06.2003.

  1. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Kaikilla DVB-korteilla ilmenee datadroppeja"

    Uskoisin edelleen että virheet ovat enemmänkin peräisin antennisignaalista eikä korteista. Olen taistellut omien antennieni ja vahvistimieni kanssa lähes vuoden ennen kuin olen saanut ensimmäisen virheettömän tallennuksen. Tämä on siis tehty Nova T:llä. Suunnitelmissa on vielä linjavahvistimen vaihto parempaan. Luulisin että korttien käyttäjistä suurin osa ei ole nähnyt näin paljon vaivaa antennisignaalin parantamisen kanssa.

    Nebula on myös hankintalistalla lähikuukausina lähinnä tekstityksen takia.
     
  2. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tietenkin ne datadropit ovat kotoisin muualta kuin itse kortista, muutenhan kortti ei saisi myyntilupaa jos se toimisi vasten normeja, esim. virittäisi esiin pelkästään Ylä-Voltan Komsomolin Paikallisradioaseman LA-radiotaajuuksia. Tietysti DVB-T-kortin tulee toimia kuten sen kortin tulee toimia. Tämä on lähtökohta.

    Mutta. Eri korteilla on erilaisia herkkyyksiä signaalikohinasuhteen suhteen ja muiden häiriönpoistopiiriensä suhteen. Kuten kännyköilläkin on kuuluvuuseroja ja kentältä putoamisia. Eli vaikka kännykät kaikki tottelevat GSM-speksejä, silti niillä saadaan mitattua erilaisia herkkyyksiä ja häiriöherkkyyksiä.

    Minulla on Log-periodinen laajakaista-antenni ulkona parvekkeella. Pitäisikö minun katkoa ne pitkät alumiinipiikit lyhyiksi, nostaa viritystaajuutta UHF-alueelle siis? Kuka neuvoisi kaavan, jolla antennia voisi "virittää". Heh, antennin ylikellotusta DVB-T-signaalikohinasuhteen parantamiseksi... :D
     
  3. Trik

    Trik Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vitsi vitsinä, mutta ajatuksessa on idean poikastakin. Log-periodista ei kannata lähteä itse virittelemään, se on kompromissi kaistanleveyden ja gainin välillä eikä sitä voi noin vain muuttaa. Perussääntö on että mitä suurempi vahvistus sen kapeampi kaistanleveys. Ihmettelenkin kuinka DVB-G on tyytynyt moiseen puolivillaiseen ratkaisuun. UHF-alueella elementtien koot jäävät sen verran pieniksi, että on aika helppo itsekin rakentaa yagi-tyyppinen antenni joka pesee log-periodiset mennen tullen.

    Kun antennin mitoittaa oman lähettimen muxien mukaan, ei siitä tarvitse tehdä kuin juuri niin kapeakaistainen kuin kolmen muxin vastaanotto edellyttää ja kaikki muu saadaan vahvistuksen puolelle. Samalla suuntaavuus paranee ja antennin sivuilta tulevat häiriöt vaimenevat. Suosittelen jotakin 50-60 elementtistä yagia, ja jos vahvistus tuntuu jäävän pieneksi, antennimäärän tuplaus lisää vahvistusta 3dB:tä, eli kahdella antennilla +3dB, neljällä +6dB, jne.
     
  4. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antennisignaaliin vaikuttaa moni asia. Säälle ei voi tehdä mitään mutta kaikelle muulle voi?
    Minulla on katolla kaksi antennia (vain toinen on kulloinkin kytketty). Toinen on log-periodinen ja toinen Triaxin UHF-tehoantenni UNIX 52. Katolta tulee kaapeli alas kellariin jossa on antenniverkon tähtipiste.
    Huomioita:
    -pienikin antennin kääntely muuttaa tasapainoa muxien välillä. Olen suunnannut antennin TV3 ja nelosen välille ja hyväksyn enemmän mahdollisia virheitä YLElle.
    -antennin korkeusasema vaikuttaa
    -ilman vahvistinta kelvollista kuvaa Novalle ei ole mahdollista saada (matkaa lähettimelle n.20km ja antenni on selvästi ympäröiviä rakennuksia korkeammalla mutta alempana puun latvoja).
    -vahvistimen paikka on kriittinen. Jos on vain yksi vahvistin sen pitää olla lähellä antennia.
    Parhaan signaalin olen saanut säätämällä Triaxin mastovahvistimen pienimmälle (22dB) ja sijoittamalla säädettävän halpislinjavahvistimen tähtipisteeseen noin puolelle säädettynä (?dB)
    Linjavahvistin tulee vaihtumaan myös Triaxiin lähiaikoina.
    Kun sain vahvistimet tasapainoon kiinni oli logiantenni enkä ole vielä testannut miten Triax vaikuttaa signaaliin.
    Myös antennirasioissa on suuria eroja. Hyvän signaalin saa tuhottua kelvottomalla rasialla. Kaapeli on myöskin väärä säästökohde ellei antenni ole aivan koneen vieressä kuten ilmeisesti DVB-G:llä.
     
  5. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten hieman jopa aiheesta, eikä pelkkää offtopic:ia :rolleyes: .

    Käyttääkö kukaan Nebulan omistaja frame smoothia. Hagar sinähän et ilmeisesti käytä sitä, miksi? Minulla frame smooth aiheuttaa mediaplayerin hyytymistä 20-40 sekunnin ajaksi, kun käytän position slideriä tai painan pause/play. Ilman frame smoothingia mediplayer toimii normaalisti.
     
  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Taidan ostaa toisen antennin, pelkkään DVB-T-käyttöön. Se nykyinen harava on hätäantenni sähkökatkoja varten kun taloyhtiön antenniverkko pimenee. Oma laitteistoni on ups-varmennettu eli tallentelut voivat jatkua vaikka koko kaupunki pimenisi. Minulla on jopa rf-rele joka vaihtaa siihen ulkoantenniin viiveellä kun alueelta sähköt katkeavat. Viive on sellainen, että lyhyisiin katkoihin ei reagoida, taloyhtiön antennivahvistin kun jaksaa muutaman sekunnin ajan puksuttaa verkkovirrattakin.

    100-elementtinen Triax Unix100 kiinnostaisi, 17 dB vahvistus kanaville 21-69, hinta shp:ssä veroineen 50 euroa.
    Tai jospa kokeilisi aluksi halvalla 10-elementtisellä mallilla: 12,5 dB kanaville 21-60, 18 euroa.

    Aika ei millään riitä simuloimaan antennisoftilla tee-itse-antennin mittoja ja rakentamaan antennia alusta asti itse. Netistä löytämäni ohjeet antennien tekemiseen ovat liian vaativia ja aikaavieviä. Materiaalit ja työkalut maksaisivat paljon enemmän kuin valmis uusi antenni. En todellakaan ähellä 40 tuntia alumiinia hitsaten jos kaupasta saa 18 eurolla vastaavan valmiina. Tai 50 eurolla.
     
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Juu, anteeksi offtopic. Mutta mielestäni Nebulan (ja muiden digikorttien) toimivaksi saattamiseen vaaditaan koko siirtoketjun kattava viritys oikealle kohdalleen. Vinkit antennien, kaapelointien, maalenkkien, induktiohäiriöiden ja muiden kanssa tapeltaessa ovat aina tervetulleita.

    Kas kun tavallisella analogisella telkkarilla nämä asiat saa käsikopelollakin (silmäkopelolla?) kokeiltua kuntoon, kuvanlaatua samalla tarkkailemalla, mutta digivastaanottimen virittäminen toimivaksi on täydellistä hakuammuntaa ilman mittalaitteita. Vai osaako joku sanoa kielellä antennisignaalia maistelemalla, että mikä on BER-lukema, onko CSI lähellä nollaa tai edes alle 25, ja jääkö virheellisten pakettien määrä nollaan Viterbin jälkeen jne.

    Olisi kiva jos kaupasta saisi lähes ilmaisen mittalaitteen jonka avulla antennin suuntaus helpottuisi ja kaapelien ja liitosten laadun mittaisi.
     
  8. Hagar

    Hagar Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2003
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Search: En käytä Frame smoothing:a koska muistelen lukeeneeni jostain helppista että se vaikutta ainoastan XP koneissa. Mulla on W2K käytössä. Ja sen lisäksi viimeaikainen keskustelu siitä 3.029 version muisti vuodosta vahvisti se että Frame smoothing oli sen aiheuttaja. Kokeilin alussa laittaa sitä päälle muuta en huomannut minkäläistä eroa paitsi se että kuvan nykiminen lisäntyi ;)

    Hagar
     
  9. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet oikeassa, mutta kun tuota asiallista juttua tuntuu teiltä irtoavan niin paljon ja se koskee kaikkia DVB-T laitteita, niin siitä saisi enemmän irti kun se olisi oikean otsikon alla. Kaikki ei tajua vilkaista antenni-vinkkejä etsiessään tätä vistiketjua ja varsinkaan käytää search:iä ;) .

    -> Hagar
    Nebulalta on tulossa (täysin?)uudelleen kirjoitettu player-softa, jossa on korjattu tätä frame smoothingia. Itse asiassa 3.03 taitaa olla muuten valmis, mutta sitä testataan vielä bugien löytämiseksi. Luin rivien välistä kun sain s-postia heiltä tänään...

    XP:ssä auttoi se kikka 2 (TM) siihen että framesmooth lähti toimimaan, mutta uusi versio ei edellytä enää acpi-ajureiden muuttamista.

    Miten kaukosäätimen asetukset voi ottaa nebulan rekisteristä talteen, jos tulee esim. tarve poistaa asennus? Ei huvittaisi naputella "muutaman" ohjelman ohjaus asetuksia uudelleen yksitellen, jos tulee esim. WinXP:n uudelleenasennus eteen...
    Edit: Sainkin jo ohjeet tähän...
     
  10. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kytketään takaisin nebulaan:

    Miten olikaan, onko Nebulan ja standalone digivirittimen välillä suurikin ero herkkyydessä. Eli jos saan Finlux:n digiboxilla käytännössä virheettömän kuvan, onko sama odotettavissa nebulan USB-boxilla?
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    EI. Syy on katsojan (puu)silmässä. Settopboxeissa on niin paljon kehittyneemmät kuvan jälkiparantelupiirit raudalla, että niiden tuottama kuva NÄYTTÄÄ hyvältä vaikka datadroppeja olisi pilvin pimein. Palikat siis poistetaan rautalaskennalla reaaliajassa. Ja tässäkin laitteen hinta kertoo sen raudan laadusta, kalliimpi laite parantelee kuvaa enemmän, halpa laite jättää palikoita enemmän näkyville. En osaa sanoa mihin laatuluokkaan täällä myytävät laitteet sijoittuvat. Täällä kehitysmaassahan ei ole edes HD-tasoista kuvaa vielä käytössä, joten tuskin tänne markkinoiduissa laitteissakaan mitään kalliita signaaliprossuja käytetään kuvaa parantamaan.

    Pc-DVB-kortit taas ovat enemmänkin pelkkiä datan siirtelijöitä, kuin idekaapeli ikään. Ne eivät muuta bittivirtaa muuksi. Jos Digita lähettää pikselille arvon "taivaansininen" niin tasan sama arvo päätyy kiintolevylle. Vasta näytönohjaimen rauta tai playersoftan kuvanparantelusofta muuttaa tätä dataa eli pehmentää palikoiden reunoja, parantelee kuvaa.

    Minä muuten katselen sitä "raakadataa", kuvaa ilman kuvanparanteluita. Haluan nähdä OIKEASTI että mikä ohjelma on laadukas ja missä on palikoita ja kohinaa yms. Kuva on uskomattoman terävä kun sitä ei skaalata eikä interpoloida lainkaan.
     
  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Apua! Taas KISS pilasi yhden tallenteen, juuri äsken lähetetyn Bionic Womanin jakson numero kaksi (Bionic Woman 2/60: Tervetuloa kotiin Jaime, 2/2) (The First Season, episode 2. Welcome Home Jaime - Part 2 (1/21/1976)).

    Lähetyksen bittivirtasuhdetta muutettiin KESKEN ALKUTEKSTIEN. Koska tallennus jo oli käynnissä, KISS kadotti äänen siinä kohdassa, tallenteeseen jäi vain epämääräistä liplatusta. Chat-ohjelmat ja muut kännykkä-animaatio-ohjelmat lähetetään matalalla virralla ja virta nostetaan normaaliksi heti kun kuulutus/mainos/pääohjelma alkaa. Tai siis niissä maissa, joissa on ammattitaitoista työvoimaa. Tässä maassa vain pellet amatöörit sähläävät televisioyhtiöissä, poliittisesti valituissa korruptioviroissaan. Ja möhlinkiensä seurauksena syntyy miljoona pilalle mennyttä DVB-tallennusta. Tai montako Kissiä onkaan myyty.

    Pyhä sylvi sentään: kertokaa nyt julki miten Nebulanne käyttäytyi tuossa tilanteessa: kadottaako Nebulakin äänen, vai aloittaako se uuden fileen vai mitä tapahtuu.

    Me emme voi mitään tämän maan kyvyttömille teeveeyhtiöille, jotka lähettävät milloin mitäkin soopaa. Ei ole ensimmäinen kerta kun bittivirta muuttuu kesken ohjelman. Subtv harrastaa tätä jatkuvasti, MTV3 joskus. Vaikuttaa politiikalta, molemmat kanavathan ovat samaa perhettä. Tiedetään siis minne kirjepo... valitukset lähetetään.

    Siispä toivon todellakin, että Nebula tunnistaa ja tallentaa mukisematta datan, vaikka kesken kaiken muutettaisiin kuvan tai äänen digitointiparametreja, kuten mainituilla "televisio"yhtiöillä tapana on. Jos Nebula osaa homman, ostan niitä kolme ja isken lekalla KISSmyAss-korttini tuusan paskaksi ja kuvaan kyseisen taidetapahtuman. Ja lähetän taideteoksen vaihtelevalla bittivirralla Subtv:n toimitusjohtajalle. Lekan avustuksella.
    ____________________

    Demuxasin PVAStrumentolla tallenteeni, ääniraita on kooltaan 42,8 Mt mutta kuuntelukelvoton. Olisiko jollain lahjoittaa kyseinen ääniraita toimivana? Kuvadatafileeni on kooltaan 1,10 Gt ja se on tyydyttävässä kunnossa, ääntä vain kaipaisin. Tai menee mykkäfilmin puolelle tämän jakson katselunautinto.
     
  13. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Täällä hetkellä nebulalla on yksi tallenneongelma jonka kyllä saa pois.

    Jos käyttää asetusta että se automaattisesti vaihtaa uudelle filelle ohjelman nimen vaihtuessa, niin ainakin mulla teemalla ja eilen kakkosella tehdessäni koettaa Instant recordingilla (vaikutta vain instant recordingiin) softa keki vuorotellen oikean nimistä fileä ja vuoroin joskus joko tulevaa tai joskus jo tulleen ohjelman nimistä.

    Oletan että ongelma lienee sukua sille, että kun nebulan now & next näytön paikkansapitävyys ei ole kovin hyvä, kun se softa vetää ilmeisesti signaalin aallolta virheellisesti , niin sitten kun fileä nimetään, ei se osaa pysyä oikeassa.

    workaround on ettei käytä tätä automaattista filen vaihtoa. olen ilmoittanut nebulalle ongelmasta ja epäilystäni, mutta mitään ei ole kuulunut. ei tosin ole kovin keskeinen bugi käytettävyyden kannalta, kun seurauksen voi välttää.

    Jos taas ajastaa, nimi tulee joko epgstä, itse nimeällä tai jos on aika-ajastanut niin automaattisesti aalloilta, ajastuksen aloituksen mukaan.
     
  14. utare

    utare Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaus: Ei mitenkään. Tai jos kirjoitat ne itse uudestaan käsin. Kuulemma ensi vuonna on tulossa uusi softa joko tekee sellaisenaan valmista DVD-yhteensopivaa tavaraa tekstityksineen (DVD:lle poltettavaa ilman mitään korjauksia tai virityksiä). Tätä ennen YLE:n tekstityt on yhtä tyhjän kanssa, paitsi jos katselee tallenteita nebulan softalla. PVASkorjaus tuhoaa tekstityksen.
     
  15. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19

    niin, joku streami siellä on... kun dvb-teksti lähetetään niin enpä usko että toi nebulan softa paljon sitä muuttaa..

    siellä datassa se on .. jos näit tämän aiemman postauksen 175 tässä threadissa, niin kai se jossain vaiheessa jollain ohjelmalla on saatavissa ulos.

    SF100, miten ProjectX.jar eroaa ds.jarista?

    ootko yrittäny ottaa tekstiä ulos?
    jos on onnistunu, millä asetuksillä?
    --------------------------
    DVD valmista..

    ehdotin itsekin yhdessä mailissa Nebulalle, jossa mailissa pääasia oli muuta, että jos niillä olisi softa joka tekisi dvd-poltettavvaa tavaraa, koska suurella osalla käyttäjistä on tarpeista polttaa dvd:lle, nillä olisi ihan ylivoimainen tuote.

    muutkin ovat jo aiemmin nähtävästi pohtineet samaa asiaa

    -------------------------
    ja siitä pvastrumenton jälkeisestä mpg:stä.

    tein yhdestä tallenteesta pvastrumentolla PS:ää (packet size DVD/PC yhteensopivaa) ja poltin sen suoraan dvd-rw:lle. vähän aikaa united (pöytäsoitin) vikisi, ja sitten sain tiedostomenun esiin. valitsin (sen ainoan) filen ja siitä leffa pyörähti käyntiin, ihan hyvää jälkeä. tein myös kokeen raalla mpg:llä nebulan jäljiltä, poltin cd-rw:lle käsittelemättömän itsevaltiaat.mpg:n ;) ja tuoksena oli kyllä kuvaa, mutta pahaa häiriötä , siten että kuva jäi välillä sekunneiksi paikoilleen, välillä puolet kuvasta, välillä palikoitumista ja aina siellä täällä ääni räsähtelee..

    -> DVB-G

    tällainen on pvastrumenton jälki nebulan tallentteesta..

    ei musta liian paha
     
  16. Willo

    Willo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    1
    varoitus: ei varsinaisesti suoranaisesti liitty nebulaan, mutta kun tätä on tässä threadissa muutenkin käsitelty, niin menköön tähän:

    Vertailin tuon ProjectX:än tekosia PVAStrumentoon noin 20 minuutin nauhoituksella. Originaalilla KiSs Satdem-T tallenteella mittaa 31005 freimiä eikä toivoakaan kelvata millekään dvd-authorointisoftalle. Sen sijaan Elecard soittaa ja huulisynkka kohdallaan.

    1)PVAStrumento Expert välilehden täpät päällä (make PS). Synkka edelleen kohdallaan ja kelpaa (demuxattuna) kaikille kokeilemilleni softille, mutta kuvaa tapettu hirveät määrät, pituus enää 29319 freimiä. Tämän seurauksena puutuu välistä pitkät pätkät. Minun mielestäni täysin käyttökelvoton file.

    2)PVAStrumento Expert välilehden täpät pois päältä (make PS). Pituus 30995 freimiä, kelpaa Ulead DVD Workshopille ja DVDLabille. Huulisynkka pielessä, mutta vielä niukin naukin siedettävissä rajoissa. Soitto Media Playerillä ilman Elecardin kodeekkia sinällään toimii, mutta nykii ja "kelaus" ei toimi. Authoroinnin jälkeen toimii ongelmitta ja nykimättä sekä softaplayereissä että pyötäsoittimissa.

    3)ProjectX (demux).
    -Ignore video errors after 1st PTS/GOP: pois päältä
    -add audio frames pois päältä (tämä lisäisi loppuun niin paljon audioframeja, että pituus täsmäisi)-->synkka pielessä.
    Antoi 30966 freimiä, lopputulos soi nykimättä ja kelpasi kaikille samoille softille kuin PVAStrumenon kuvanpilaustäpät päällä raiskattu versio (ts. myös GOP-rakenteesta tarkoille authorointisoftille). Synkaa oli pielessä suunnilleen saman verran kuin PVAStrumenton jäljiltä ilman expert välilehden täppiä.
    -jos ohjelman käskee olla lisäämättä audiofreimejä, saa synkan kuntoon koodaamalla audion uusiksi ja pakottamalla sen videon pituuteen

    4)ProjectX (m2p).
    -Ignore video errors after 1st PTS/GOP: pois päältä
    -add audio frames pois päältä
    Pituus 31005 freimiä, soi Media Playerillä nykimättä myös ilman Elecardia ja kelaus toimii. Myös synkka kohdallaan yhtä hyvin kuin originaalissa KiSS tallenteessa. Kelpaa samoille softille kuin rukseilla pilaamaton PVAStrumenton tuotos. DVDLabilla authorointi (normal demux) kuitenkin hukkaa synkan (vaikuttaisi siltä, että tässä tapauksessa audion ja videon pituudet ovat ainakin hyvin lähelle ok, pelkkä viiven lisäys audioon saattaisi hyvinkin riittää. Tässä vaiheessa kuitenkin loppui viitseliäisyys tältä erää). Fast re-mux päällä kaatuu compilen teko alkutekijöihinsä.
     
  17. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Suuri kiitos urhealle testaajalle joka jaksoi moisia työläitä testejä suorittaa. Tämä edesauttaa "oikean" korjaussoftan ja työmetodin löytämisessä.

    Pitää kuitenkin muistaa, että audion venyttäminen tai supistaminen ei ole oikea ratkaisu, se ehkä korjaa fileen keskimääräisen huulisynkan kuntoon, mutta todellisuudessa käy niin, että huulisynkka jatkuvasti liukuu pois paikaltaan (tai kohti oikeaa) kunnes seuraava katkoskohta sen taas palauttaa ruotuun.

    Väännetään rautalangasta esimerkki:
    Tallennetaan DVB-T-lähetteestä kiintolevylle Terminaattori Kakkonen, joka tallennettaessa kadottaa datadroppien takia 10 minuuttia ääntä aina kerran tunnissa, alkaen leffan kohdasta 30 minuuttia. 2 h pitkässä leffassa siis on seuraavat äänipuutokset: 30-40' 90-100' eli 20 minuuttia ääntä uupuu. Kun tämä 100 minuuttinen ääniraita venytetään 120 minuuttiin, syntyy lievästi ilmaistuna huulisynkan lievää törkeämpi pilalle meno.

    Esimerkiksi musavideoissa huulisynkan täsmällisyys on millisekuntipeliä. Koko teoksen rytmitys muuttuu täydellisesti jos kuvan ja äänen synkronia muutetaan suuntaan tai toiseen. Nyt en tarkoita törkeän onnettomasti kasattua tekelettä, kuten esim. musavideossa "Blu Cantrell feat. Sean Paul: Breathe", jossa editoija on ollut kuuromykkäsokea pyörätuolivammainen, vailla mitään huulisynkkatietämystä. Vaan tarkoitan sellaista synkan virhettä, jota tietoinen mieli ei vielä aisti, mutta se vaikuttaa alitajuisesti rytmitykseen ja syntyvän elämyksen voimakkuuteen. Freimin tai parin synkkavirhe aiheuttaa herkällä kuulijalla epämääräistä oloa, "jotain on pielessä" teoksen tunnelmassa. Vasta kun synkka on silminnähden pielessä, se havaitaan synkkavirheeksi.

    Edelleen varoitan kokemattomia kajoamasta DVB-T-tallenteeseen. Synkan menettäminen pilaa käytännössä teoksen. Ja ellei editoija ymmärrä huulisynkan hienovaraisuuden merkitystä, tekele on pilalla, vaikkei editoija itse sitä huomaakaan. Jos editoitua ja alkuperäistä (bugista versiota) soittaa vierekkäin tai vuorotellen niin kyllä välittömästi huomaa kumpiko on oikea. Editoidussa on melko varmasti unenomainen tunnelma, tajunnan tasoa muuttava fiilis, epätodellisuuden tuntu. Outo olo, oksettaa, henki salpautuu ja sydän pysähtyy. Yliherkällä ainakin.
     
  18. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    multa jäi jostain syystä pois kopio lokista kun mä olin vetänyt Star Warsin joka tuli kakkoselta pvastrumenton läpi..

    no kerron mitkä herjat oli leffan aikana:

    jossain 7 minuutin kohdalla oli puuttuva/ia video freimejä, tiputti GOPin. myöhemin jossain + tunti oli puuttuvia audiofreimejä, korjasi. lopussa olis sekä puttuvia audio että videofreimejä.

    se oli siinä !!

    ei kymmentä minuttia poissa. kahdessa tunnissa nämä virheet, ja ne loppuvirheet ei vaikuta kun olin säätänyt nauhoitukseen +7 minuuttia ja editoin ylen selostajan alusta ja ylimääräiset minuutit leffan loputtua.

    kissin tai oikeastaan korealaisen satdemin kortista on kerrottu lehdissä/netissä että se tarvii vahvempaa signaalia kuin boxit. näin maalikkona vaan tuntuu siltä että jos kortti vaatii vahvempaa signaalia, niin oisko se heikompi virheettömän tallenteen saamisessa.

    tosin olen itsekin ajanut samoja pätkiä sekä ProjectX:llä, pvastrumento julkiastulla ja betalla, ja joissakin tallenteissa ProjectX korjaa/tiputtaa niin paljon että siltä loppuu muisti, mutta pvastrumento ei pahemmin tiputa. tosin projectx on vasta 0.8jotain softaa

    olis kiva kuulla jonkun satdemin (entisen :)) käyttäjän kommentia sen jälkeen kun sillä on kokemuksia nebulasta

    yksi tämän foorumin ja myös threadin suurimpia hyötyjä että kuulee muiden kokemuksia ja kaikkea ei tarvitse vääntää oma erehdyksen kautta
     
  19. hpaju

    hpaju Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2003
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    No minäkin hankin tuon Nebulan kortin. HTPC:ni on AMD 1000 MHz, emo MS6330, Matrox G450 Dualhead ja muistiakin jotain 700 Megaa, Win2k SP4, viimeiset bios+driveri päivitykset tehty.
    Käytän korttia pöytäantennilla. DigiTV:tä käytettäessä virustutka NAV on not enabled ja verkkokorttikin on disbloitu profiilista. Kortin signaali yli 75% ja muutkin arvot vihreitä.
    Mutta palikoitumista tulee melko paljon sekä prosessori juoksee 100 % (vain silloin tällöin laskee 95-97%:iin).Näin myös nauhoitettaessa. Nebulan speksien mukaan koneeni on riittävän tehokas yms. DigiTV ver 3.029 ja sen diagnostiikka antaa kaikki OK (toisinaan löytää data streamin, toisinaan ei).
    Ehdotuksia mitä tehdä (C: on formatoitu toissa päivänä ja käyttis asennettu uudestaan) ?
     
  20. Search

    Search Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    435
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on AMD XP2600+, 512 Mt muistia WinXP+SP1, Radeon 9100 ja CPU load on 25-40%. Signaali on sama minulla - ei palikoitumista, joten vaikuttaisi siltä että DigiTV softa vaatii hiukan enemmän CPU tehoa... Toivottavasti Nebulalla optimoitaisiin tuota softaa hieman paremmin. Onko sinulla Frame Smoothing tai Deinterlacing päällä?

    -> DVB-G
    Tallensin eilen Star Trekin ja CSI Miamin, PVAStrumenton kommentti oli CSI:stä: 2 audio frame(s) missing at the end. Star Trekissä ei ollut mitään virheitä.

    Onko olemassa ilmaista softaa jolla saisi editoitua mainokset pois, ilman että tarvitsee pakata tiedostoa uudelleen?