Verkostomarkkinointia (t.s. pyramidi-bullshittiä)

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Nice Guy Eddie, 24.07.2003.

  1. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ilmeisesti nuo liput sitten viedään käsistä niin tehokkaasti, ettei moista ug-tapahtumaa edes löydy elysee-areenan tapahtumalistalta...
     
  2. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Taas vietin kunnon nolife-iltaa ja lueskelin verkostopyramidijuttuja. Laitetaanpa taas muutama linkki huvittaviin sivuihin, mitä vastaan tuli (osa löydetty tuosta edellämainitusta matkapuhelininfo.com keskustelupalstasta, threadi pgfree/seven/jnestä jo 97 sivua!):

    http://koti.mbnet.fi/mantynen/verkostomarkkinointi.htm
    - Paljon tekstiä asiaan liittyen, mm. usein kysytys kysymykset. Suhtautuu verkostomarkkinointiin hyvin kielteisesti, joten sivustoa ei voida pitää objektiivisena (realistisena ehkä kuitenkin). Kannattaa myös katsoa mm. oikeuden päätös vuodelta 1980, kuulostaa kovasti tutulta seven-sopassa..
    Lainaus sivuilta:
    Japanista kantautuu myös muita mielenkiintoisia uutisia. 9. kesäkuuta 98 Wall Street Journal uutisoi koko Amway'n, siis maailman suurimman verkostomarkkinointiyrityksen, menestyksekkäimmästä jälleenmyyjästä Kaoru Nakajima'sta. Mr. Nakijama'n - Double-Crown Ambassador - alalinjassa on 750 000 jälleenmyyjää. Hänen organisaationsa vastaa noin 40% Amway Japan'in liikevaihdosta ja noin 12% Amway'n maailmanlaajuisesta myynnistä. "Amway eläkepäivillään" Nakijama tekee edelleen 14 tuntisia työpäiviä. Ja mitä tämä maailman suurimman verkostomarkkinointifirman menestyksekkäin jälleenmyyjä tienaa? 2,15 miljoonaa dollaria vuodessa. Jos näin massiivisella organisaatiolla tienaa näinkin vähän, niin mitä tienaa joku yksittäinen jälleenmyyjä muutaman hengen organisaatiolla?

    http://www.sevensuomi.tk/
    - Väittää kertovansa objektiivisesti sevenin tilanteesta, vaikka sivut huokuvatkin negatiivista suhtautumista. Hupaisaa luettavaa.
    Harmi kyllä, että juuri tälläiset "objektiivista tietoa" levittävät sivut astuvat omille varpailleen - samalla kun koittavat varottaa ihmisiä pyramiidihuijauksista väittämällä näiden väitteitä valheellisiksi, suhtautuvat ne kuitenkin puolueellisesti asiaan, johon väittävät suhtautuvansa objektiivisesti.

    http://www.mol.fi/Tiepa/final/verkos.html
    - Työvoimatoimiston sivut verkostomarkkinoinnista. Nämä sivut alkoivat pelottaa minua..

    Tuolla sevensuomi.tk:ssa ei vielä ollut mainintaa tästä viime sunnuntain kickoffista elysee-areenalla. Tapahtumahan liputhan oli "loppuunmyyty", suorastaan "viety käsistä", eli paikalla oli noin 5000 henkeä (kapasiteetti muuten 12000). Eräs mpi:n forumille kirjoitteleva, nimimerkiltään JPJ, ylisti tapahtumaa (ja yleensä myös NO:ta ja Seveniä - vaikka "ei itse ole mukana, ja on samalla tavalla ulkopuolinen kuin muutkin"), kun taas muutama muu paikalla ollut, myös VM-touhussa mukana oleva, oli tilaisuudesta kovasti eri mieltä :) Oli siellä sitten arvottu voittokin - ei M3, kuten huhut olivat palkinnosta etukäteen kertoilleet, vaan Thaimaan loma, kertomusten mukaan hotellimajoitus, lennot pitää maksaa itse :)
    Lähteenä yllämainitulle on siis tuo MPI:n forumi, en ole sen ulkopuolelta juuri linkkiselailua lukuunottamatta jaksanut asiasta ottaa selvää. sevensuomi-sivuilta löytyy mm. skannattuna hinnastot (vaikka sopimusta ei vieläkään ole), joissa on perinteiseen matkapuhelinoperaattori-tyyliin keinoteltu omat hinnat edullisimmiksi.

    Ja vielä lopuksi itseäni kovasti hymyilyttänyt lainaus:
    Tämä johtaa sitten huvittaviin tilanteisiin, joissa esim. värväystilaisuuden pitopaikan pihamaalle parkkeerattua, uutuudenkiiltävää mersua väittää omakseen useampikin jälleenmyyjä, vakuutellessaan verkostomarkkinoinnin toimivuutta paikalle houkuttelemilleen uusille värvättäville.
     
  3. pal

    pal Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi hauska kuulla kokemuksia jos joku tuolla Turussa on ollut paikan päällä. Oliko kunnon Ameriikan meininkiä ja löytyikö valkeutta?

    PGFreen hinnat on näemmä julkistettu ja ei tuolla nyt sentään ilmaiseksi puhu. Pientä hinnanlaskupainetta kilpailijoille toki saattaa tulla, mutta sitä työtähän tekee jo nämä Heseliittymät, Cubiot ja muut.

    Sopimus aiotaan tehdä Suomen 2G:n kanssa. Loppuvuodesta ehkä puhutaan ensimmäiset puhelut. Mikähän olikaan se alkuperäinen aika jolloin liittymä olisi pitänyt toimia? Keväällä?
     
  4. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Pyramiidi"-nimimerkki kirjoitti MPI-forumissa:
    19.1.2003 oli jo sopimus Soneran kanssa ;) 25.7. (numeronsiirtopäivä) taisi olla se kovasti hypetetty aloituspäivä.
     
  5. Flipside

    Flipside Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ootko samaa mieltä kanssani että Sevenissä ei ole pyrämidi huijausta? Mielestäni tällä on suhteellisen vähän tekemistä verkostomarkkinoinnin kanssa verrattuna NO:iin tai muihin. Koska tulot ei ole pelkästään kiinni siitä että sinulla on ihmisiä alapuolella. Tietenkin rahaa tulee helpommalla ja soitto volyymi on isompi jos on organisaatio.
    Alapuolelleenkin saa varmasti paljon helpommin porukkaa kun vaihdat liittymää jollekkin puolitutulle ja mainitset että tienaat rahaa muiden puhelin laskuista, uskon että kiinnostaa jonkin verran useempaa kuin niinsanottu "saippuakauppa".

    Tuosta sen verran, että lippuja on ostettu noin 10.000 osa lipuista on jäänyt niille jotka ovat myyneet niitä eteenpäin eli sponsoreille. He ovat ostaneet lippuja jo kauan sitten itse haluamansa määrän, mutta ei ole saanut myytyä niitä eteenpäin. Tästä johtuu minunkin mielestä korkeat kävijä odotukset Eventtiin. En voi sanoa faktana, mutta mielestäni siellä oli enemmän porukkaa kuin 5000. Paikalla oli melko varmasti aktiivisimmat. Tunnen ja tiedän itsekkin porukkaa jotka ovat mukana mutta ei tee homman eteen mitää vaan odottaa että muut tekee rahat heille.

    Huomasit varmaan itsekkin sanan huhu kun puhuit M3:sta. M3 ja muita autoja on arvottu Ruotsissa. Suomessa homma on vielä lastenkengissä Ruotsiin verrattuna joten en ainakaan itse odottanut mitään vastaavaa.
    Vai pitää lennot maksaa itse? Mun on aika vaikee uskoo. En kyllä pysty todistamaan toisinkaan. Kuulostaa varsin erikoiselta. Thaimaan lomaa ne sielä mun mielestä arpo. Vai menikö Thaimaan matka sille joka oli saanut myytyä eniten(32) kittejä, en muista.

    Itsehän olin, vaikkakin koomassa. (Ei johtunut alkoholista vaan 38 asteen kuumeesta.) Olihan sielä hienoa valoa ja tulta sekä erittäin muhevaa ääntä(helvetin Jean.S:ssää lukuunottamatta). Puhujia oli vaikka kuin monta jotka antoi vinkkejä ja uutta tietoa systeemistä sekä tulevaisuuden suunnitelmista(jotka joku on varmaan jo kääntäny ens kuussa tapahtuvaks faktaks). Show ei ollut niin huikea ainakaan enää sitten kun Jean.S aloitti osuutensa. Muuten ei ainakaan minun mielestä ollut valittamista, viihdyin oikein hyvin, vaikka kooman ansiosta tuli välillä keskityttyä epäoleellisiin asioihin. En Kehuisi Ameriikan meiningiks, mutta onko kukaan nähny ikinä hyvää shouta suomalaisten järjestämänä?? En itsekkään kovin kummoisia ole ikinä nähny muutaku televisiosta jotain Jyrki awardseja ja vastaavia. Mielestäni Eventti ei ainakaan näihin verrattuna jäänyt jalkoihin.
    Huomasin jo alussa että katossa oli erikoinen lavahässäkkä eikä sen päälle nähnyt mitä sielä on. Ajattelin että se on joku vahviste muille pömpeleille. Mutta aivan lopussa se alkoi laskeutua yhtäkkiä ja ilokseni huomasin että se oli täynnä soittimia, mutta taivas romahti niskaan kuultuani Jean.S:ssän tulevan lavalle. Kuka voi tykätä tollasesta musasta. Höh!!!

    Mun mielestä PGFree + on varsin mielenkiintoinen, mutta eihän sekään kaikille sovi. Noissa hinnoissa on vielä ilmaa. Eventissä sanottiin että on varaa pudottaa hintoja kun/jos joku pystyy kilpailemaan. Mun mielestä sen parempi mitä korkeemmat hinnat että provisio on mahdollisimman suuri, sen takia hintojakaan ei varmasti pudotettu heti niin alas kuin pystytään.
    Hinnat on halvimmat markkinoilla katsoi niitä miltä kantilta tahansa.

    Millon puhuttiin keväällä aloittamisesta?? Ennen kuin Seven tuli mukaan kuvioihin.
    Ainaki mun mielestä on kohtuullista että startti viivästyy kuvioiden muututtua näin radikaalisti, puhumattakaan siitä ajasta joka on kulunu verkon haltijoiden kanssa neuvottelusta verkon vuokraus sopimuksesta. Uskon että miltei jokainen ymmärtää että verkon vuokraus sopimus on tärkeä homma operaattoria pystyttäessä, joten parasta vaihtoiehtoa on varmasti etsitty ja kilpailutettu verkkojen omistajien kesken. Varmasti SoneraTelia, Radiolinja sekä 2g haluavat markkinoille jokatapauksessa tulevan operaattorin verkolleen koska saavat siltä rahaa mitkä muuten menisi kilpailijoille.

    Mä en oo tollasista päivämääristä ikinä kuullukkaan.
    Ikävä kyllä se mitä tietoa saat on kiinni siitä joudutko organisaatioon jossa on joku hypettäjä ja pitää kaikkia huhuja faktana ja niin edespäin.
    Hyvänä esimerkkinä sen organisaation toimivuudesta mihin minä kuulun, on mielestäni se että päivä vai oliko kaksi Eventin jälkeen sain sponsoriltani tiedon että Eventissä saamamme hintavertailu lappusessa on virheellistä tietoa DNA:n kuukausi ja alotusmaksusta. Eli Kuukausi maksu on 3.2 € ei 3.5 ja avausmaksu on 2.90 +vakiopalvelunkytkentä 2.90.

    Ilmeisesti en ansaitse sen enempää Jupen tukea mitä sain. Odotan vieläkin mielenkiinnolla vastausta vastauksiini. Olettaen että hän on edelleenkin Seveniä vastaan.
     
  6. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    En.

    Perustelin näkemystäni tuossa viestissä sillä, että jos väitän olevani objektiivinen, en voi samalla ottaa kantaa asiaan kummankaan puolen näkökulmasta - ja juuri tätä "sääntöä" sevensuomi.tk rikkoo. Se ottaa kovasti kantaa seveniä vastaan.

    Jos et ole havainnut, suhtaudun ERITTÄIN suurella varauksella tähän operaattoriin. En nimittäin usko tästä seuraavan jälleenmyyjille kovin paljoa hyvää - rahansa (ja uskonsa) menettänyt ex-jälleenmyyjä, joka sitten alkoholisoituu tai muuten vain ajautuu yhteiskunnan elätettäväksi, ei todellakaan ole tälle yhteiskunnalle hyväksi. Ne rahat, jotka tältä uppoaa verkostomarkkinointikokeiluihin, olisivat varmasti tervetulleita muuallekkin. Etenkin niille aloille, missä rahat eivät karkaa välittömästi ulkomaille.

    Syy siihen, miksi pidän tätä operaattoria pyramiidihuijauksena, on suuret "partneri"maksut. Joudut myymään puolessa vuodessa 131 liittymää (keskimääräinen puhelinlasku 35 euroa kuukaudessa, joka on aika liki sen mitä keskimäärin ihmiset kännykällään puhuvat) päästäksesi omillesi. Päästäksesi kunnon ansiotuloihin.. no, kerro tuo määrä noin 18:sta, kun siitä välistä vähennetään vielä verot. Ja sitten vielä vähennetään muut kulut.
    Tässä vaiheessa olet varmaan mainitsemassa verkostosta, ja alimyyjiltä tulevista tuloista.
    No, m.o.t., pyramiidistahan tässä oli kyse.. et siis käytännössä VOI päästä edes normaaleihin ansiotuloihin ilman alimyyjiä. Ja kuten esimerkiksi tuolla monesti viittaamassani threadissa on laskettu, vain alle 20% myyjistä voi kuulua muualle kuin kahteen alimpaan portaaseen verkostossa.

    Ei siinä mitään, jos aiot yrittää. Onnea vain, ja tervemenoa. Tarjoat kahvit varmaankin kunhan saat sen uutuudenhohtavan (liisaamattoman, ihan ikioman, palkkiorahoilla ostetun) mersusi. Jos taas tienaat yli 1000 euroa kuukaudessa ennen veroja, pakolliset menot huomioituina, voin tarjota ne kahvit puolestani.
    Jos jäät nuolemaan näppejäsi ja toteat tekeväsi tappiota, älä ainakaan itke siitä tänne. Sinua on varoitettu, monen monta kertaa.

    Jos joku aikoo seven-businekseen lähteä mukaan (tai mihin tahansa muuhun VM-juttuun), on tässä pari mieleen tullutta asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä:

    - Mikä on sijoitetun rahan suhde ns. varmoihin ansioihin? Mikä on epäonnistumisen riski?
    - Mitä käytännössä pakollisia kuluja mukaan tulee? Miten todennäköisiä esitetyt ansaintamahdollisuudet ovat?
    - Saatko esitetyt kaaviot itsellesi kirjallisena mukaan ennen päätöstäsi? Jos et, mikset? Pitääkö päätös tehdä heti? Jos pitää, miksi?
    - Saatko kuitit kaikista ostamistasi materiaaleista (tapahtumat, kirjallisuus, mediatallenteet)? Jos et, mikset? Nämä materiaalit nimittäin ovat verotuksessa vähennettäviä (työhön liittyvä oppimateriaali palkkatyön tekijöille, yrittäjille taas ALV vähennettävissä) - haluatko oikeasti maksaa niistä täyden hinnan?
    - Saatko sopimukset kirjallisina, myös siis ne mitä sinulle kovasti koitetaan tarjota? Jos et, pystytkö riitatilanteessa todistamaan, että olet suullisena sopimuksena tälläisen saanut?
    Kielletäänkö esim. äänitallenteen ottaminen näissä sopimuksiin yrittävissä tilanteissa? Jos vastaus on kyllä - miksi?

    Ja ihan vinkkinä - Seven ei todellakaan ole halvin operaattori suurimmalle osalle suomalaisia. Ainakaan esitetyillä hinnoilla. Ja tuo operaattorien kilpailuttaminen...
    nojoo...
    Uskovathan verkoston jäsenet uskomattomampiakin väitteitä...
     
  7. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tässä lausahduksessa verkostomarkkinoinnin tulevaisuus kiteytyy aika hyvin. :D
     
  8. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Verkostomarkkinoinnista ja näistä sevenin kaltaisista pyramidihuijauksista löytyy runsaasti tietoa verkosta, esim:

    http://www.nic.fi/~phaipola/verkostomarkkinointi/vandruff.htm

    Tuossa loppuosan yhteenvedossa oli kohta, jonka yhdistän muutamapäivä sitten sattuneeseen ystäväni vierailuun, minkä aikana hän kuin sattumalta esitteli kuinkas ollakaan, tietoa puhelinliittymistä.

    VanDruff: Ystäviä ja perhettä tulisi kohdella arvonsa mukaisesti eikä hyväksikäytön "maalitauluina".

    Meillä kun on puhelin luontaisetuna, en ollut kovin kiinnostunut, enkä tullut tiedustelluksi joko hänellä itsellään on sellainen liittymä mutta oletin, että vähintään tilauksessa. Vaikka tästä on ollut puhetta täällä, niin kummasti vasta jälkikäteen tajusin, että kaverillahan oli mukana jopa suorana kädessä pitämänsä hinnasto (PGFree jotain), mulla taas jonkinaikaa kiusaantunut olo, että telkkaria ei voikaan mainosten aikaan kääntää toiselle kanavalle. Voiko joku innostua niinkin triviaalista asiasta kuin joku puhelinliittymä, että siitä pitää ihan kirjallisella tuella kertoa kaverille, hohhoijaa.
     
  9. pal

    pal Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä kysymys. Olen ihmetellyt juuri samaa. Täälläkin PGFreen puolestapuhujat hehkuttaa miten "mobiilibisnes" on niin paljon parempaa ja kiinnostavampaa kuin muut verkostomarkkinointituotteet. Miksi iittymät on seksikkäämpiä kuin saippua? Verkostomarkkinoinnissa saippuakauppa ja liittymäkauppa perustuvat samaan ajatukseen ja saman tyyppisiin tuotteisiin. Idea perustuu tuotteisiin, joita ihmiset käyttävät jatkuvasti ja joista maksetaan säännöllisesti huomattavia summia. Saippuaa menee viemäristä alas koko ajan. Samoin ihmiset soittavat puheluita tarvitsemansa määrän nyt ja tulevaisuudessa.

    Mitä ihmeellistä on mobiililiittymässä? Puhe on aina puhetta ja tekstiviestit tekstiviestejä. Samoin kuin shampoo on shampoota.
    Hinnallahan tässä pelataan samalla tavoin kuin saippuakaupoissakin. Vai onko PGFree kehunut että heille tulisi jotenkin ylivertaisia lisäpalveluita?

    Ai niin, ei kannata ottaa tuota hinnastoa liian vakavasti ennen kuin edes yksi PGFreen puhelu on soitettu. Hinnastoa ehditään vielä muuttaa monta kertaa. Julkistettu hinnasto ei ole voimassa. Se on tällä hetkellä nollan arvoinen.

    Suomalainen uskoo vasta kun näkee ja mielestäni se on viisasta. GNLD:n vessanraikastussuihkeitakin olen nähnyt, mutta kukaan ei ole vielä soittanut PGFree liittymästä.
     
  10. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ilmeisesti tuo "kipinä" on siinä, että mobiilibusineksessa tulee rahaa myös myöhemmin (pros.osuus laskusta), eli tuotetta ei tarvitse myydä "jatkuvasti".

    http://www.seven.net sivuilla on jo suomenkielisetkin osiot. Tämähän alkaa kuulostaa jo "houkuttelevalta";

    Liiketoiminta perustuu ulkoiseen asiakashankintaan. Ulkoiset asiakkaat määritellään asiakkaiksi, jotka eivät ole jakelijoita tai partnereita (koska jakelija voi olla myös asiakas). Tämän toimintatavan korostamiseksi Seven tavoittelee kutakin jakelijaa kohden 10 ulkoista asiakasta, jotka ostavat palveluja ja/tai tuotteita kuukausittain (Ten-Customer Rule). Elokuussa 2003 Sevenillä oli noin 160 000 kuukausittain palveluja ostavaa ulkoista asiakasta.

    Seven maksaa vain palveluiden ja tuotteiden myyntiin liittyviä palkkioita.
    Seven ei maksa provisioita muiden jakelijoiden rekrytoinnista. Palkitsemismenettely perustuu pelkästää asiakashankintaan ja todellisten asiakkaiden aikaansaamaan myyntiin.


    10 ulkoista asiakasta.. hyvät tulot ilman 15h työpäiviä.. Eli tarvitaan "vain" 2500e/kk puhelinlasku per asiakas, niin saadaan jo 2000 euroa kuussa! Siitä tietysti pois vielä verot ja muut kulut..

    Mistähän saisi erittäin huomaamattoman videokameran? Voisi olla ihan 7e arvoista hupia käydä tuolla "liiketoimintaesittelyssä" ja kuvata koko show verkkolevitykseen :D
     
  11. Blizzard

    Blizzard Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2002
    Viestejä:
    1 467
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähänkin auttaa Pulju.net: Spy Cam
     
  12. MadNad

    MadNad Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on niin typerää kuin nämä "värvääjät" eivät voi sanoa suoraan mikö on homman nimi. Sanovat vain että "Joo, meillä on uusi loistava bisness idea, tuu ihmeessä mukaan niin kuulet lisää" ja kun kysytään että minkä tyyppistä bisnestä niin sanovat vaan että "En mä oikein pysty kertomaan, tule tänne kokoukseen niin kuulet kaiken paremmin" Ja kun kysyy yrityksen nimeä "Tule kokoukseen niin kuulet kaiken" Miksevät voi suoraan sanoa että "Moi mä oon Golden Nature verkostomarkkoinointi hommassa mukana, käytetän ja myydään kaikkea pesu yms ihme aineita. Halutko sinäkin mukaan" :p

    Todella kusetusta kyllä, minut kerran värvättiin sellaseen kokoukseen sillä tavalla että tuli vastaan nätti tyttö joka kertoi että heillä on tiimi joka on aloittamassa uuden bisneksen ja mä voisin sopia siihen mukaan, sanoi että on verkkomarkkinointia. Minä sitten innoissani luulin että kyseessä on joku uusi lupaava netti /IT firma ja että pitäähän tollanen pimu uudestaan tavata kun kerran ehdotti :thumbsup:

    Mutta... Nyt tulee se mutta... Kun sitten paikalle menin minne oli tarkoitus, siellä tuli joku hemmetin jätkä vastaan :grr: ja sanoi että se muija ei päässy mutta se tuli sen tilalle. Ja sit mentiin siihen bullshit esitykseen jossa oli hankala pidellä nauruaan. Kun sitten kysyivät että laitanko nimen paperille ja sanoin että en laita, niin hyvä että eivät alkaneet itkeä.
     
  13. ilezi

    ilezi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2003
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. Suoraan sanottuna kaikki tälläiset pyramiidi jutut ovat huijausta. Eikä tuon päättelemiseen tarvita edes kovin paljoa järkeä. Esimerkki. 1 henkilö maksaa 10 euron liittymismaksun. 1000 henkilöä maksaa sen 10 euroa. näin meillä on tasan se 10 euroa päätäkohtin eikä yhtään enempää. Ei se raha ilmasta tule! joten jos 1 saakin 20 euroa niin se tarkoittaa että 1 ei saa sitten mitään. Joten vaan alkupää siinä pyramiidissa tienaa.

    Joten jos joku heittää tollasta läppää noista pyramiideistä niin sano että sullakin on tällänen pyramiini juttu ja heitä sille tilinumerosi. Luulisi että se hihkuis innosta kun pääsis toiseen samanlaiseen ketjuun. Johan siitä voitto prosenttikin tuplaantuisi :D
     
  14. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onhan tuossa nyt kuitenkin kyseessä myyntitoimenpide, eli verkoston jäsenet myyvät tuotteita verkostoon kuulumattomille (verkoston jäsenet myyvät biznez-kittejä verkostoon liittymättömille ;))

    Esitettiinpä tuolla matkapuhelininfossa laskelma tuloista, Seveniläisen toimesta. Seuraa alla:

    1034e/kk. Siitä sitten vielä "jemma"-osuus ja muut ihmeelliset kiemurat, joiden tulkitsemiseen verrattuna lääkärien käsiala vaikuttaa pikkulasten abc-kirjalta. Tuosta pois verot ja pakolliset kulut, sekä Sevenin "pakolliset" kulut. Unohtamatta aloitusmaksuja, ja puolivuotismaksuja(?).
    Puuttumatta lainkaan siihen, kuinka todennäköistä on saada tuollainen täydellinen binääripuu alleen 62 jakelijalla, tai myydä itse 140 liittymää, tai että keskim. matkapuhelinlasku suomessa on 28e, eikä 45-47e (perusmaksusta ei tulee myyjälle hilloa ko. forumilla olleiden tietojen mukaan), saa olla aika kova poika puhumaan, että pankinjohtajalta saa kinuttua lainan sitä mersua varten :)
     
  15. pal

    pal Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    PGfree jäänyt junasta? Terraflex on jo täällä, verkkosopimuksen ja teletoimintailmoituksen kera.
     
  16. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    No, Sevenistit, joko on tie taivaaseen auennut? :)

    Nythän tuo palkkakatto on poistettu, ilmeisesti havaitsivat ettei pyramiidin yläosa olisi muuten tienannut tarpeeksi :D

    Vieläkö olet tuota mieltä, ja jos vastaus on kyllä, haluaisitko todistaa tuon lauseen, etenkin kohdan "miltä kantilta tahansa" ? :D
     
  17. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Perhana.. wanhan ajan kunnon mehukestien seurauksena jäi sitten pieni krapulanpoikanen tähän aamuunkin, ja eksyin sitten taas tuonne matkapuhelinforumille.

    Selvisipä, ettei RATA:lle lähetetty esite ollut mennyt läpi (Hetkinen, ensin maailman johtava tilitoimisto luulee, ettei sitä tarvitse, ja nyt suomalainen huippujuristitoimisto ei sitä osaa täyttää.. hmm? :)), mutta parasta oli tulossa.
    Forumin sankari, JPJ, omasi tietysti selityksen heti takataskusta:

    Sen infoa että jos jonkun muun EU maan "Rata" hyväksyy esitteen niin sillä äijällä (ratan mies) ei ole enää mitään sanottavaa eikä estettävää. Haluaisin niin kovin henkilökohtaisesti tavata tämän miehen joka yksistään vastustaa Seveniä. Kuulemma vielä Terraflexin miehiä..

    Tipuin tuolilta ja kolautin polveni :D
     
  18. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaha, taas tapahtuu. Vaan missä on Flipside? :)

    Sain omasta uplinesta tänään tiedon, jonka mukaan Seven lykkää toimintojensa aloittamista Suomessa yhdellä vuodella, koska "aika ei vielä ole kypsä".

    lähde on kyllä luotettavin mahdollinen, jippiin forumi, mutta en voi jättää tällä vahingonilolla herkuttelua :D

    Ja kyllä, olen koukussa Seven-huuhaauutisointiin ja kommelluksiin :p
     
  19. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilisen hesarissa oli juttua Sevenistä:

    Verkostomarkkinoija Seven Nox myy itseään 460-kertaiseen hintaan
    Uuden operaattorin päätösvalta on betonoitu Luxemburgiin

    Kännykkäliittymiä ja omia osakkeitaan kauppaavan Seven Nox Ab:n arvo on noussut viime elokuusta 462-kertaiseksi, jos yhtiön antiesitettä on uskominen. Verkostomarkkinointiyhtiö aikoo kaupata Suomessa osakkeitaan 1,85 kruunun kappalehinnalla, kun niiden nimellisarvo Ruotsissa hyväksytyn osakemyyntiesitteen mukaan on 0,004 kruunua.
    Nimellisarvo tarkoittaa osakkeen alkuperäistä hintaa, joka on laskettu perustajien sijoittamien pääomien pohjalta. Nimellisarvon ja myyntihinnan välinen ero on huima vain joitakin kuukausia toimineelle yhtiölle.

    Joukko yhtiön johtajia perusti Seven Noxin viime heinä–elokuussa noin puolen miljoonan kruunun pääomalla. Jos yhtiön osakeanti onnistuu toivotulla tavalla, laskee Seven olevansa 281 miljoonan kruunun eli 31 miljoonan euron arvoinen yhtiö.
    Yhtiöstä vajaa puolet kuuluisi annin jälkeenkin sen hallituksen jäsenille. Samanhintaisia ovat Suomessa pienet päälistan pörssiyhtiöt.
    Seven Nox ei ole julkisen kaupankäynnin kohteena, mutta yhtiön johto on lupaillut osakkeen epävirallisen kaupan alkavan toisen ruotsalaisyrityksen ylläpitämällä internet-sivulla tammikuussa.

    Sevenin toimitusjohtaja Ola Bartholdson perustelee arvonnousua sillä, että yhtiön asiakkaiden määrä on noussut yrityskauppojen ansiosta 220 906 kännykkä- ja kiinteän linjan asiakkaaseen Euroopassa. Seven Nox omistaa kokonaan tai osittain PGOne ja PGFREE -nimisiä yhtiöitä muun muassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.
    Bartholdsonin mukaan asiakasmäärän arvo on oikeastaan 420–660 miljoonaa kruunua, joten osakkeita myydään alennuksella.
    Seven aloitti osakkeidensa markkinoinnin jo viime elokuussa. Rahoitustarkastus (Rata) kuitenkin keskeytti merkintävarausmaksujen keruun, koska jaossa ei ollut Ratan hyväksymää tarjousesitettä.
    Rahoitustarkastus varoitti sijoittajia Seven Noxista vielä uudelleen lokakuussa, koska yhtiö jatkoi osakkeidensa markkinointia kiellosta huolimatta. Rata myös vaati, että 300 euron varausmaksu pitää palauttaa sitä haluaville.

    Seven on lähettänyt Rataan ainakin jo kaksi versiota esitteestä. Uusimman version tarkastaminen on Suomen Ratassa yhä kesken, mutta Ruotsin rahoitustarkastus on hyväksynyt sinne toimitetun tarjousesitteen.
    Seven aikoo myydä osakkeitaan Suomessa verkostomarkkinoinnin keinoin lähinnä nuorisolle. Sevenin osakkeiden ostaminen edellyttää, että henkilö ostaa ensin niin sanotun starttipaketin.
    Starttipaketti tarkoittaa sitä, että henkilö voi myydä tuttavilleen, sukulaisilleen ja kavereilleen kännykkäliittymiä. Noin 400 euron starttipaketin lunastanutta henkilöä nimitetään partneriksi.
    Verkostomyyjän eli partnerin ansiot kertyvät siten, että he saavat muutaman prosentin omien asiakkaidensa puhelinlaskuista. Sijoitus itse Seven Nox -yhtiöön on vapaaehtoinen, mutta sen avulla tarjotaan partnereille mahdollisuutta vaurastua osakkeen arvonnousun ja osinkojen avulla.

    Seven on mainostanut, että vain 30 prosenttia yhtiön osakkeista on sen johdon ja työntekijöiden omistuksessa. Ruotsin rahoitustarkastukseen toimitettu esite kuitenkin kertoo, että Seven Noxin osakkeista noin 59 prosenttia ja äänivallasta 85 prosenttia on Seven Noxin hallituksen jäsenten suorassa tai epäsuorassa omistuksessa.
    Puolet Seven Noxin osakkeista ja 82 prosenttia äänistä on luxemburgilaisen holding-yhtiön Seven Telephony International Holdingin hallussa. Seven Nox -yhtiön toimitusjohtaja Ola Bartholdson ja viisi muuta Seven Nox -yhtiön hallituksen jäsentä taas omistavat luxemburgilaisyhtiön.
    Jos Seven Noxin suunnittelema osakeanti onnistuu, luxemburgilaiseen yhtiöön jää tarjousesitteen mukaan edelleenkin 41 prosenttia osakkeista ja 76 prosenttia äänistä. Suurimmat laskennalliset voitot näyttäisivät myös kasaantuvan tähän yhtiöön: 1,85 kruunun antihinnalla laskettuna holding-yhtiöllä olisi noin 12 miljoonan euron omaisuus.
    Seven Noxin hallitusten jäsenten omaisuuden laskennallinen arvonnousu on hurja, sillä alun perin liikemiehet sijoittivat yhtiöön vain 28 000 euron osakepääoman.
    Bartholdsonin mukaan Sevenin verkostomyyjillä on osakeannin jälkeen 70 prosenttia osakkeista, koska luxemburgilaisyhtiön osakkeita aiotaan jakaa heille joulu- ja tammikuun aikana. Kolme hallituksen jäsentä on lisäksi verkostomyyjiä, joten heidän omistusosuutensa pitää laskea mukaan partnerien osuuteen, Bartholdson katsoo.

    Värväysrahat menevät ulos Sevenistä

    tulosta juttu
    lähetä linkki
    Varma voittaja Seven Noxin liiketoiminnassa on Viva Networks -niminen göteborgilaisyhtiö, Sevenin tarjousesitteestä ilmenee. Tarjousesitteen mukaan Seven Nox on sitoutunut maksamaan 200 kruunua eli noin 22 euroa jokaisesta uudesta partnerista eli verkostomarkkinoijasta, joka "rekisteröidään Seven -yhtiössä" viiden vuoden aikana.
    Viva siis saa tuloa jokaisesta henkilöstä, joka vain ryhtyy verkostomarkkinoijaksi. Hyötyjiä ovat siis ainakin Vivan omistajat.
    Tarjousesitteen mukaan Viva on Seven Noxin kahden hallituksen jäsenen määräysvallassa: Seven Noxin toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Ola Bartholdson omistaa 45,6 prosenttia ja hallituksen jäsen Fredrik Wistrand 9,8 prosenttia Vivan osakkeista ja äänistä.

    Vivan sopimus Sevenin kanssa on kiinnostava sen vuoksi, että esitteessään Seven kertoo pyramidipelien vastaisesta toimintalinjastaan. Se tarkoittaa, että verkostomarkkinoija ei saa rahaa uusien verkostomarkkinoijien värväämisestä, vaan ainoastaan ulkopuolisille myydyistä kännykkäliittymistä. "Seven ei maksa provisiota uusien partnereiden rekrytoinnista", esitteessä korostetaan.

    Bartholdson kertoo, että Vivan saama korvaus johtuu yrityskaupasta. Viva myi aikoinaan Sevenille 49 prosenttia PGOne Ab:sta, jolla oli tuolloin 160 000 asiakasta. Hinta oli viisi miljoonaa kruunua ja lisäksi 22 euron korvaus jokaisesta uudesta verkostomarkkinoijasta.
    "Sevenin hallituksen mukaan se oli pieni hinta", Bartholdson katsoo.
    Sevenin osakemyyntiesitteen liitteenä olevan laskelman mukaan PGOnen oma pääoma oli kuitenkin vuonna 2002 miljoona kruunua miinuksella.
    Toimitusjohtaja Bartholdson saa Sevenistä muutoinkin säännöllistä tuloa: tarjousesitteen mukaan hänen palkkansa on 8 918 euroa kuukaudessa. Wistrand saa operatiivisen päällikön tehtävistä eläkemaksuineen 6 688 euroa kuukaudessa.

    Internet-kupla jää toiseksi

    tulosta juttu
    lähetä linkki
    Seven Nox -niminen ruotsalaisyritys on kaupitellut Suomessa osakettaan, jonka arvonmääritys on viime aikoihin asti ollut mahdotonta. Osakkeen hinta 1,85 kruunua eli 0,20 euroa kuulostaa jopa kohtuulliselta.
    Ruotsin rahoitustarkastukseen lähetetty tarjousesite jättää hinnoitteluperusteen hämäräksi. Yhtiön arvoa perustellaan lähinnä sillä, kuinka monta liittymäasiakasta sillä ja tai sen osakkuusyhtiöillä on.
    Osakkeen historiasta paljastuu kuitenkin kiinnostavia asioita.
    Seven Nox oli vielä loppukesästä yritys, jossa oli 5 000 osaketta. Syksyn aikana tehdyn nimellisarvon muutoksen eli splitin jälkeen yhtiössä onkin lähes 125 miljoonaa osaketta. Jokainen osake eli osuus yhtiöstä on siis jaettu 25 000 osaan.
    Tämän tiedon jälkeen 0,2 euron hinta asettuu aivan uuteen valoon.

    Seven Nox myy osakkeitaan lähinnä nuorille suomalaisille, joilla ei välttämättä ole muistikuvaa internet-kuplasta. Kun osakkeiden myyjät väittävät yhtiön arvon nousseen 460-kertaiseksi muutamassa kuukaudessa, jäävät internet-yhtiöidenkin markkinointitarinat toiseksi.
    Kertasijoitus Seven Noxin osakkeisiin on ollut markkinointitilaisuuksissa 300 euroa. Osakkeita pääsee ostamaan kuitenkin vasta sitten, kun on lunastanut itselleen 400 euron markkinointipaketin ja ryhtynyt kännykkäliittymien verkostomarkkinoijaksi.

    Verkostomarkkinoijille lupaillaan muutamaa prosenttia puhelinlaskuista, jotka heidän asiakkaansa saavat aikaan. Jotta verkostomarkkinoija saa edes markkinointipakettiin sijoittamansa summan takaisin, pitää liittymän ostajien puhua kännyköillään 20 000 euron edestä.
    Sevenin myymät matkapuhelinliittymät eivät vielä ole Suomessa käytössä, mutta yhtiön mukaan ne tulevat käyttöön muutaman viikon päästä.

    Tuomo Pietiläinen

    Oletko enää itse? :D
     
  20. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Jälleenkerran toistuu sama kaava. Toki nyt perinteisen pyramidin lisäksi mukana vielä IT-kuplan tyyliin osakekusetus. Simultaanihuijauksella viedään poskettomilla lupauksilla rahat samanaikaisesti firman osakkeenomistajilta ja lisäksi peliin osallistuvilta pikku pyramidiahmateilta. Puolittain toivon niiden onnistuvan tuossa hommassa ja pääsevän Hawaijille varhaiselle eläkkeelle, se antais kivan opetuksen näille uskovaisille pikkuidiooteille. Josko tuon seurauksena saataisiin pohjolaan jotain lakeja kieltämään pyramidit. Onhan sentään pörssissäkin joku säännöstö estämään törkeimmän väärinpeluun.