Laihdutus ja liikkuminen!

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thomas, 11.01.2003.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    *plaza sekoili ja postas kahdesti
     
  2. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ilmeisesti haet ketogeenista dieettia. Lisää asian tiimoilta löytyy mm. täältä.

    Tosin on tuossakin luultavasti pidemmän päälle enemmän haittaa kuin hyötyä.

    Ja tämä on kovin yleinen virhe, johon monet sortuvat. Kyllähän ne vatsalihakset siellä kasvavat, kun niitä tarpeeksi rankaisee, mutta yhtään enempää rasvaa se ei mahan kohdalta polta. Ihmiskeho polttaa rasvaa tasaisesti kaikkialta, eikä mitään konstia polttaa rasvaa lokalisoidusti ole (paitsi rasvaimu). Voit tehdä vaikka tuhat vatsalihasliikettä salikäynnin aikana, mutta yhtään enempää se ei rasvaa mahan ympäriltä polta. Nuo, että rasvaa palaa vain siitä kohdasta kehoa mihin se saa 'rankasua' on täysin tätä Ostos-TV-huttua.

    edit: Ja jos haluaa saada kehosta pois ylimääräistä nestettä (tämä tuo jo jonkin verran laihemman fiiliksen), niin on syytä juoda runsaasti vettä. Sopiva määrää vaihtelee nyt täysin koon mukaan, mutta sellaiset 2-3 litraa/päivä on tarpeeksi hyvä tahti.
     
  3. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Sulla kun tuntuu olevan asiasta ihan faktaa, niin kerroppas miten tässä nyt kannattaisi menetellä. Pääsin intti aikana ns. pöhöttymään, sen huomaa kasvoista ja vatsasta. Muualta en ole lihonut juuri ollenkaan vaikka paino on noussut about 10kg. Painan nyt ~76kg ja tavoite olisi saada paino -> 70kg. Minua ei kiinnosta lihakset ollenkaan, ainoastaan kiinnostaa saada tuo vatsa pois ja naamasta pöhö pois :D
     
  4. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    No, tuohan 6 kiloa ei kyllä ole paha tiputtaa, mutta kannattaa varmuuden vuoksi laittaa tavoite 7 kiloon, niin siihen voi laskea nämä ylimääräiset nesteetkin mukaan.

    Eli jos laskee esim. 700 grammaa rasvaa pois per viikko, niin tuo tekisi sitten kokonaisuudessaan 10 viikon laihdutusjakson. Juurikaan kiloa enempää ei kannata viikossa yrittää tiputtaa, se ei ole hyväksi ainakaan lihaksistolle.

    Tässä hyvä yleisohje (poimittu Pakkotoisto-foorumilta)

    Yleisohjeita:

    - vähennä hiilihydraatteja, ainakin ns. huonot mielellään kokonaan pois (sokerit, vaalea leipä, pullat, karkit jne.)
    - ei koskaan aterialla pelkästään hiilihydraatteja tai hiilihydraatti-rasvayhdistelmää, varastoituvat helposti rasvaksi
    - ei runsaasti hiilihydraatteja juuri ennen nukkumaanmenoa
    - aamuaerobinen tyhjällä vatsalla (kuppi kahvia tai vihreää teetä auttaa vielä rasvanpolttoa entisestään) esim. muutaman kerran viikossa

    Ja tässä hyvä linkki Zone-dieettiin

    Eli nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 7000 kulutettua kaloria on kilo rasvaa. Aerobista olisi hyvä harrastaa sellainen 30-45 min. päivässä (tietenkin lepopäivät ovat suositeltavia). Paras aika aerobisen harrastamiseen on aamut, ja periaattessa tyhjällä mahalla, mutta joillekin tämä ei sovi. Tosin, jos ei ehdi aamulla harrastaan, niin sille ei luonnollisesti mahda mitään. Esim. kevyt lenkkeily/kävely tai kuntopyörällä polkeminen. Tuossa reilussa puolessa tunnissa saa poltettua 300-500 kaloria.

    Eli lasketaan 400 kalorin keskiarvolla, pari lepopäivää viikossa, 400x5=2000 kaloria.

    Tuohon kun vielä lisätään oikeaoppinen ruokavalio, eli sellainen -500 kaloridieetti (eli syöt päivässä 500 kaloria vähemmän kuin kulutat). Täältä löytyy hyviä laskureita yms. (työkalut-osio). Tuollainen sopiva päivittäinen kalomäärä vaihtelee tietenkin kulutuksen mukaan, mutta sellainen 2500 kaloria/päivä on suht' hyvä.

    Eli tuosta saadaan 500x7=3500 kaloria, siihen lisätään 2000 kaloria = 5500 kaloria per viikko, eli about tuo 700 grammaa per viikko. Hiilarit on hyvä kyllä pitää alhaalla, proteiinin saanti normaalina ja 'hyvät rasvat' hiukan normaalia kulutusta ylempänä.

    Kannattaa myös muistaa, että ensimmäinen (ja ehkä toinenkin) viikko ovat kaikista helpompia, jolloin elimistö poistaa nuo ylimääräiset nesteet. Tällöin painonpudotus voi näyttää palalta kakkua, mutta siihen ei kannata tuudittautua. Ensimmäisellä viikolla voi hyvinkin lähteä kaksi kiloa pois, mutta tämä on pääosin nestettä.

    edit:

    Ja tässä tuon maanmainion kalorilaskurin linkki

    Ja toinen laskuri

    Ja sitten vielä Fineli, jossa hyvää tietoa kaikista elintarvikkeista ja niiden sisällöstä.
     
  5. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Nyt pisti steffe sellasen vastauksen että sä olet nyt mun own personal jesus christ ja mä koitan seurata noita sun ohjeita ton 10vk ajan ja raportoin miten homma pelitti. Täytyy kyllä sanoa että pro vastaus :thumbsup:

    *EDIT* Täytyy vielä sellaista kysästä, että entäs jos on todella huono syömään, kuten minä. Saatan olla päivän syömättä mitään ja sitten joskus klo 19 aikaan syön spagettia ja verilettuja vähän. Eikä minulla sinänsä ole koskaan nälkä. Lähinnä pitää aina katsoa kellosta että nyt pitää muuten syödä, se on normaalia tiedätkös ja niin kuuluu tehdä :D

    Jotta en ihan kuihtuisi erikoisten ruokatottumusteni vuoksi, käytän noita vitamiiniporetabletteja, onko niistä jotain hyötyä/haittaa laihdutuksessa?
     
  6. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Heh, joo, pitää kohta alkaa periin maksua :D. Kyllä noilla ohjeilla luulisi tuo kuusi kiloa lähtevän, jos ei niin tulen ruoskan ja kuntopyörän kanssa kylään (ei mitään perversiä).

    Eihän tuolla ruokavaliolla luulisi laihdustuskuuria kaipaavan. Hyvä mies tuollahan voi kuihtua olemattomiin :D. Mutta sinänsä aina parempi mitä vähemmän on tottunut syömään, niin ei tule hirveää sapuskan tarvetta ihan joka hetki. Kehottaisin tuohon syömiseen vielä sen verran, että kannattaa syödä vaikka 6x päivässä vähän kuin että söisi kerralla paljon, sillä näin elimistö ehtii paremmin prosessoimaan ruuan, eikä tule ns. hävikkiä. Olisi kyllä hyvä hiukan nostaa tuota ruuan määrää, mutta jos ei maistu, niin ei sille mitään voi.

    Poretableteista ei kyllä ole mitään haittaa, kannattaa muutenkin syödä dieetillä paljon erinäisiä vitamiineja (joko tabeletteina tai hedelmien/vihannesten muodossa), sillä dieettikaudella on kaikista alttiimpana sairauksille.
     
  7. Nice Guy Eddie

    Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    4 660
    Saadut tykkäykset:
    6
    kesän grillisesonki on tehnyt meikäläiseenkin temput terävät ja rasvaprosentti keikkuu jossain 23-25 välillä. Pakko alottaa sali/uinti ruljanssi + dieetti, jotta voi taas jouluna mässätä laardia;)
     
  8. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän vuoden kesäkuun alkuun mennessä pudotin n. 32kg.
    Weight Watchersin reilu vuoden projekti.
    Nyt paino on luokkaa 95-97 kg - ei ole enää katu-uskottavuutta!
     
  9. -Cancer-

    -Cancer- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2003
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ollaan sitä sitten samoilla "linjoilla".
    Mun prosentit taitaa vain olla terassi tuliaisia :p

    Hmmm... jotaa pitäis tehrä ?

    ps. noo jouluunhan on vielä aikaa
     
  10. Wolle

    Wolle Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko löytänyt jonkun laihdutuskuurin jolla on hyvin tippunut kiloja?

    Tietenkin liikunta ruokavalio auttavat...mutta jokin "kuuri"?
     
  11. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rasvan pudotuksesta...

    Olen varustettu aika hitaalla aineenvaihdunnalla ja minulle ei tunnu pätevät mitkään yleisohjeet joiden mukaan painoiseni henkilö voisi laihtua 2xxx kcal ravintomäärällä. Toki runsaamman syöntikauden jälkeen lähti pari kiloa ihan pienillä siistimisillä mutta eipä tuokaan toiminut kuin yhden kerran. Jossain vaiheessa koettelin n. 2200kcal määrällä ja mitään ei tapahtunut. Sitten taas ajan päästä runttasin 1800kcal + viikonloppuna "tankkaus" ja tällä lähti noin 1-2kg/kk, kiva, mutta työlästä.

    Nyt meni hermot kun eräs entinen työkaveri vetäs 20 kiloa painosta pois 3kk aikana. Se oli niin sanotusti kamelin selän katkaisija. Aloittelin dieetin tasan 2 viikkoa sitten ja nyt painoa on tippunut n.5kg, josta rasvaa n. 3kg (loput nestettä, kun lihakset tyhjenee..)
    Kalorit on tosin 1000-1200 kieppeillä ja ruokavalio on aika niukka, kurkkua, proteinidrinkkejä, kanaa, 1-2 palaa leipää, kalaöljyä + salainen lisäravinne tukisatsi :) (ihan laillisia tosin ;) )
    Ihan tyytyväinen olen ollut, vyötäröltä on lähtenyt 5cm tavaraa ja tuttavatkin on huomanneet että jotain on tapahtunut. :)
    Olo on ollut todella virkeä, joka on aika tyypillistä vähä hiilihydraatiselle dietille.

    Liikunnan uskon olevan lähinnä tukena ja lihasten säilyttäjänä sillä niiden tuoma kalorivaje ei riitä kummoiseen rasvanpolttoon. Tapauksessani kuntosali ja kevyt rullaluistelu (aloittelija tuossa.. n. 10 rullailua takana vasta)
     
  12. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    8 kiloa lähti kevään/kesän aikana, which is nice. Nyt pitäis päästä mittaamaan rasva-% jonka toivoisin olevan jossain 13 tuntumassa. Tavoite on kuitenkin ensi kesään mennessä rikkoa kympin maaginen raja. Onneksi on vielä runsaasti aikaa tavoitteen saavuttamiseen. Pelkona on lähinnä se, että kuntohuippu saavutetaan jo talven aikana ja lasku ehtii alkaa ennen varsinaista tavoitetta eli kesää.
     
  13. Zester

    Zester Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.04.2002
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten te oikein laskette noita päivittäisiä kalomääriä (syödyistä ruoista siis).
    Ruokien pakkausselosteessahan lukee kyllä kalorimäärät siten, että esim. 100g ko. tuotetta = jotain, mutta onko noiden laskemiseen mitään helpompaa konstia?

    Niin ja sitten toinen juttu. laskin tuolla keho.netin kulutuslaskurilla, että päivittäinen kulutukseni olisi n, 3200 kilokaloria. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että jos syön esim 2500kcal edestä 7 päivä, niin silloin elimistöni polttaa päivässä n. 700kilokaloria?
     
  14. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    No, punnitse ruuat ja sitten lasket. Sen helpompaa konstia ei oikein ole, tai en ole ainakaan törmännyt. Ellet sitten käytä netin laskureita, johon syötetään arvio paljonko eri ruokia on tullut syötyä.

    Teoriassa kyllä ja 90%:sti käytännössäkin. Tosin tuo ei automaattisesti tarkoita, että samalla laihtuisi 4900 kalorin edestä. Sillä ruokavaliollakin on suuri merkitys. Jos esim. syö karkkia ja muita 'huonoja tuotteita' tuon 2500 kalorin edestä päivässä, niin laihtumisesta tulee ongelma.
     
  15. Zester

    Zester Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.04.2002
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksistasi Steffe! :thumbsup:

    Itsellä tuon laihduttamisen kanssa ongelmia teettää juurikin tuon terveellisen ruokavalion muodostaminen. Liikunnan osalta ei pitäisi olla ongelmia (lenkkeilyä, sauvakävelyä päivittäin ~60-100min).
    Tuohon pitäisi nyt vaan kehitellä itselle sopiva "dieetti", tai niukka mutta terveellinen ruokavalio.
     
  16. supa

    supa Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2000
    Viestejä:
    2 108
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itseasiassa helpoin keino on tilata Painonvartijoiden starttipaketti, missä tulee mukana ohut vihkonen missä on useiden ruokien ja ruoka-aineiden "pisteet". Se ainakin toimi itselleni erittäin hyvänä apuna siitä että mitä kannattaa syödä ja mitä ei...
     
  17. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi tapa ruokavalion kehitykseen on että pistät ylös tavoite kalorimäärän ja mielellään rasva/prot/hiilih. määrät ja sitten listaat hyviä ruokia/aineksia siitä sitten alat lappaamaan päivän menuuta. Vaihdat hiukan koostumusta jos tuntuu että tulee liikaa/liianvähän jotain makro ravinnetta. Toki vaatii hiukan aikaa ja viitseliäisyyttä. Ja voithan laittaa apu pyynnön vaikka tänne palstalle, eiköhän pari ehdotusta tule sitäkin kautta.
     
  18. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Milläs sitten olisi hyvä korvata peruna, riisi ja makarooni? Ne kun ovat itselläni aika usein tuo aterian perusta - jollen syö pelkkää salaattia.

    Hiilihydraatiton ruokavaliohan taitaa olla tämän nyt trendiksi itseään puskevat Atkinsonin dietinkin yksi perusta. Tuossa dietissähän saa syödä lihaa, munia ja juustoa sitten niin paljon kuin haluaa. Lihaa kun en itse syö, niin pelkkä munajuusto-ruokavalio kuulostaisi vähän pelottavalta :)
     
  19. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä kannattaa lähteä liikenteeseen pikkusen miedommasta linjasta eli "ZONE" tyyliin eli 40%-30%-30% hiilari-prot-rasva suhteella. Suurin muutos tulee varmaan siitä hiilareiden määrää vähennetään eli peruna, riisi, makaroni annokset vähän pienenevät, kasviksia tulee lisää ja hyvien rasvojen ja valkuaisen osuutta hiukan kasvatetaan. Ei tuossa kalorijaossa sinänsä ole mitään maagista, se vain on ihan hyvä lähtökohta turhien hiilareiden karsimiseen ja terveempään tai kevyempään ruokavalioon.
     
  20. heretic

    heretic Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2001
    Viestejä:
    407
    Saadut tykkäykset:
    0
    Annanpa taas itsekin threadiin tyypillisen nollakontribuutioni, mutta menköön. Jjokivuon ongelma hitaasta aineenvaihdunnasta voi hieman helpottaa kun mahdollisesti lisäät liikuntaa, jaat syömisesi useampaan pieneen annokseen ja kiskot vettä runsaasti. Tietysti kaikenlaiset pikkupiristeet (kofeiini esim.), jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa kannattaa ottaa ennen aamulenkkiä kuten steffe jo kertoikin. Mutta kuten aikaisemmin totesin, ei kannata tiputtaa niitä kaloreita kovin pieneksi kerralla koska elimistö siirtyy sitten säästöliekille ja aineenvaihdunta hidastuu taatusti. Pieni elimistölle annettava shokki silloin tällöin auttaa.
    Pitkäketjuisia hiilareita kannattaa suosia koska ne pitävät näläntunteen pitempään poissa, eivät aiheuta kovaa insuliinipiikkiä ja fiilis pysyy parempana. Syö perunan sijasta tummaa riisiä. Kaurahiutaleet raakana naamariin jollain sopivalla liuottimella kostutettuna (esim. sokeroimattomat marjakeitot) maistuu hyviltä IMHO.
    Ja jos halua, että laardin mukana ei lähde kaikki filepalatkin, niin kuntosaliharjoittelua kehiin ja ennen kaikkea lisätkää hyvien rasvojen määrää ruokavaliossa, jos vähennätte hiilareita merkittävästi. Pelkkä protskun tankkaus ei riitä.