Hyvä pesukone?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana SimoP, 30.07.2003.

  1. Clapton

    Clapton Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.02.2003
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Upo Pesukarhu 1005 Plus Ekolife. Ostettu 7.8.02. Takuuta 2 vuotta. Hinta tuolloin 495€. Pätevä viimeisen päälle. N. 200€:n "Ignisit" eivät yksinkertaisesti iske.
     
  2. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ostettiin tänä keväänä Rosenlew 2160T (tai joku sellainen). Linkous 1000 kierrosta minuutissa, sähkönkulutusta säästävä, tosi monipuolinen vekoitin. Pesuteho taisi olla A, pesee vähemmällä vesimäärällä (mutta pesu kestääkin sitten jonkin verran pitempään). Maksoi 550 euroa Gigantissa.

    Itse olen sitä mieltä, että kun ostaa, niin ostaa sitten kerralla sen vähän kalliimman mallin. Hyvä kone tämäkin.
     
  3. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos itse ostaisin uutta konetta niin kääntyisin varmaan Mielen kennorumpujen puoleen. Ei pelkästään hienon pesukennon tai sisävalon ansiosta vaan sen että miele on kaikkein kestävin.

    Lisäksi että kestävyys sisä ja ulkopuolelta on topissaan on koneessa myös kaikkki nykyajan herkut. On elektroninen koneisto, määräautomatiikka, fuzzy logic (pesun valvonta), hyvät linkoukset 1400-> (itselläni ei ole muita kuin suomi-verkkareita ja tennissukkia) yms. Myös loistava update -mahdollisuus nostaa väreitä pintaan (ajatella saat päivittää pesukonetta) :)

    Mielessä on vakiona 2v takuu ja YLEENSÄ ne kestävät. Itse en muista kuulleeni ainakaan lähimmiltä kollegoiltani että yksikään mielen kone olisi tuoreuttaan temppuillut.

    Jos haluaisin säästää niin pomppaisin Whirpool linjalla. Whirpoolilta on tullut erittäin mukavassa hintaluokassa hyvin varusteltuja koneita. LG on toinen mukava uutuus, mutta tähän en ole itse tarkemmin tutustunut.

    Miele jos vaan massia riittää. Ostathan sen kuitenkin useammaksi kuin muutamaksi vuodeksi. :thumbsup:
     
  4. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    1005 on vielä Suomessa tehtyjä upoja :thumbsup:

    Nuo halvat koneet on halpoja koneita. Ainakin Ignis on sellainen merkki että peukut pystyyn kestävyyden puolesta. Jos hyvä kappale sattuu niin kestäähän sellainenkin, mutta valitettavan usein nuo halvan 200€-300€ pesukoneet leviävät käsiin melko pian.

    MM. Kuivaava Ignis pesukone poksahti alle 3v käyttökunnottomaksi, alle 1v Ignis räjähti käsiin yms. kauhutarinoita. Sellaista en voisi suositella edes pahimmalle vihamiehelle. Tuollainen halppis kone menee kyllä hyvin johonkin mökkikäyttöön mutta kotia ei kannata.
     
  5. Buugi

    Buugi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.07.2002
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on joku mielen kone, jonka sai tarjouksesta aikanaan pikkasen yli 4,5kmk. Näissä kodinkoneissa ei mielestäni kannata säästää, koska räjähtänyt pesukone voi pahimmillaan lykätä jonkun tärkeän HT laitteen hankintaa kuukaudella tai kahdella eteenpäin. Meillä hajosi juuri whirlpoolin astianpesukone ja ostin gigantista jonkun italialaisen tilalle. Taaskaan ei olisi kannattanut säästää, se laitehan on aivan hirveä. Onneksi muutetaan ja sen hirvityksen voi jättää tänne vanhaan asuntoon ja ostaa uuteen kämppään mielen astioitakin pesemään.
     
  6. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Linkoustehoksi riittää koneessa 1000 kierrosta minuutissa - sillä pyykki on käytännössä jo kuivaa koneesta ottaessa. Siinä voi säästää vähän rahaa, kun ei ota mitään 34533 kierrosta minuutissa pyörittäviä härveleitä.
     
  7. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Kuluttajansuoja-asiaa.

    Kuluttajansuojalaissa määritetään, että laitteen on kestettävä käyttöikä jota siltä voidaan kohtuudella odottaa. Takuu on vain maahantuojan tai kauppiaan antama lisäetu. Jos laite hajoaa takuuajan umpeuduttua, sitä ei ole käytetty väärin ja on selkeästi odotettua käyttöikää nuorempi tapaus, niin korjausvastuu on silti myyjäliikkeellä/maahantuojalla. Jostakin on tarttunut mieleeni, että pesukoneen odotettavissa oleva käyttöikä on n. 10 v. Siinä mielessä nuo liikkeiden tarjoamat 5 v. takuut ovat harhaanjohtavia. Säästävätpähän kuitenkin kuluttajan vaivaa monessa tapauksessa.
     
  8. Bones

    Bones Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noin vuosi ollaan emännän kanssa jytkytelty pyykit puhtoisiksi Indesit-merkkisellä pesukoneella, tarkemmin mallilla WT82.
    Eipä juuri suuremmin sanomista hintaisekseen, maksoi vain 400 euroa, kolme vuotta takuuta.
    Täyttömäärä on viitisen kiloa, linkousnopeus säädettävä 100-800, satasen välein. Kokokin oli passeli, leveys 40cm, korkeus 85 ja syvyys 60. Alla on vielä kätevät pyörät jotka saa kahvasta esiin niin liikuttelukin sujuu helposti :thumbsup: Taitaapi annostella tuon vesimääränkin pyykkimäärän mukaan..
    Aina nuo italian ihmeet on kummasti kiinnostanu, autokin on fiiatti.. Suomalaiset on semmosia rohjakkeita, ei mitään siroutta.. ;)
    No anyway, ääni Indesitille.
     
  9. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ja milläköhän tuollainen on sitten määriteltävissä? Tietävästi näistä kohtuullisista ajoita on jonkinlainen määritelmä, mutta onko se pesukoneella 10v vaiko 5-8v? Siitä en ole aivan varma, mutta epäilen vahvasti ettei ole ihan 10:tä vuotta.
     
  10. JanneJS

    JanneJS Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    17.05.2003
    Viestejä:
    568
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuh Suomessa kasattua, mutta moottori saattaa ollakin esim. italialaista laaduttomuutta samoin kuin Upon "kotimaisissa" jääkaappisysteemeissäkin.

    Itse jokusen pesukoneen omistajana voin suositella vain Miele :n masiinoita. Laadun meinaan huomaa kun kurkkaa koneen sisään.
    Ja ainakin omassa n. 10 vuotta vanhassa Mielessä pysyy kynä pystyssä vielä 1100 rpm:n vauhdissa. On meinaan pesurummun ympärillä valurautarunko, eikä tiiliskiveä masiinan pohjalla kuten monissä koneissa. Hiiliä ei ole tarvinnut koskaan vielä vaihtaa ja poistopumpunkin saa kotikonstein helposti huollettua. Ja masiina toimii edelleenkin kuin unelma.

    Uusista malleista en osaa kommentoida, mutta yleinen vika uusisssa koneissa on tuo ns. energiansäästö, mikä käytännössä ilmenee esim. liian vähäisillä pesuvesimäärillä. Näin olen huollonkavereilta kuullut, en mää mitään tiedä.

    Öh, eikai Miele vaan ole Italialainen merkki :rolleyes:
     
  11. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2


    Totta. Osathan voivat olla mistä tahansa. Niinhän nykypäivänä lähes jokaisessa laitteessa osia kannetaan ympäri maailmaa



    Kyllä niinhän tuossa kerkesin kehaista, ja kyllä huomaa myös painon... jezzus. 100kg ei ole mikään kevyt kantaa 3:en kerrokseen. Vielä kun kone on päältä täytettävä ja mistään et saa kiinni.



    Kaikissa mielen koneissa pesutulos ja energialuokka ovat parhaat mahdolliset eli A. Vettä käytetään vieläkin ihan tarpeeksi, ylimääräinen vedenlotraus vain karsitaan pois elektronisella ohjauksella. Joissakin malleissa voidaan käyttää vesiplus tms. tekniikkaa jos halutaan lotrata.

    German.

    -eagle out.
     
  12. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Otetaanpas wanha thredi uusiokäyttöön.

    Eilen sattui sitten se, mitä olen odottanut jo vuosia.
    n. 20v AEG lavamat pyykinpesukoneeni heitti sitten hokkarit nurkkaan:
    Esimerkiksi pesuohjelmat eivät tunne kulkevan eteenpäin, eihän pesukoneen pitäisi lingota pyykkiä yli varttituntia, eihän? :D

    Tässä thredissä onkin tullut jo selväksi että esim. AEG, Siemens ja Miele ovat hyviä koneita, onko kellään suosituksia muista laadukkaista koneista?

    Mielellään koneessa ei saisi esiintyä rainbow -ilmiötä, eikä myöskään saisi olla kovin paha screendoor, suuri kontrastisuhde on aina plussaa...
    Eiku... ;)
     
  13. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuttu suosittelee Natasha 18W mallia, ei esiinny sateenkaarta, eikä screendooria, ainoastaan joskus on ollut mallille tyyppillistä kitinää ilmennyt.

    Jos hyvää kontrastia etsit niin mallissa Mustawa 21w on todella hyvä kontrastisuhde, mallissa on lisäksi kotimaisiin malleihin verrattuna todella suuri täyttömäärä.

    Jos todella nöyrää haluat niin Taiwan 19w, pesee illoin aamuin kitisemättä, erittäin halpa ylläpidettävä, miinuksena vain erittäni pieni täyttömäärä.

    :eek:
     
  14. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    "mmm...funny!" (Homer Simpson)

    Kamooon, heittäkäähän nyt kokemuksia pesukoneista, tarviis kohta lähteä kauppoihin patsastelemaan! :)
     
  15. MMyllyri

    MMyllyri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    419
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo uusi telkkarissakin mainostettu Electroluxin vaikuttaa ihan pätevältä vehkeeltä. Hiukan äänekäs se on mutta mielestäni kuitenkin hinta/laatusuhde on ihan ok. Ja todella helppo käyttää. Veikon koneelta tuohon saa 5v takuunkin. Hintaa pienen tinkaamisen jälkeen vehkeellä jäi muistaakseni n.650e ja se oli siis tuo 1400 kierroksinen malli.

    http://www.veikonkone.fi/tiedot/index.asp?id=1229&ryhma=401&ylaryhma=400&s=&haku=ryhma
     
  16. ella

    ella Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2003
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen tyytyväinen ollut bosch 2060 -malliin, puolitoista vuotta sitten gigantista ostettiin 450e, oisko ollut kuukausi sitten samaisessa liikkeessä 349e. 1000 kierroksen linkous, ja pesutulos eri planeetalta kuin edellisessä upo pesukarhussa. Ahkerassa käytössä 1,5v vuotiaan tytön takia... Ja siemensillä löytyy täysin samanlainen malli paiitsi etupaneelissa namiskat peilikuvana.
     
  17. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
  18. driver

    driver Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2002
    Viestejä:
    835
    Saadut tykkäykset:
    1
    päältäladattava Upo Tehokarhu 1000 kierroksen lingolla on jauhanut vuodesta -91 ilman mitään murheita. on sellainen pienempi malli.
     
  19. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    14. päivä pitäis muuttaa Mellunmäkeen ja uuteen kämppään pitäis jossain välissä hankkia pesukone. Missähän päin siellä on liikkeitä mistä kannattais kysellä? Ilmeisesti itäkeskuksesta löytyy. Sit olisi kiva kuulla jos jossain olisi hyviä tarjouksia joita kannattaisi hyödyntää.
     
  20. moby

    moby Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    710
    Saadut tykkäykset:
    2
    Meidän perheella on pesutorni, jonka muodostavat Siemensin Siwamat XLS1650 pesukone ja saman valmistajan Siwatherm 2100 kuivuri. Kokonaisuus maksoi vuosi sitten himpan päälle 1000€(Ovh n. 1400€). Tuota pesukonetta on myyty sittemmin ihan normi kodinkoneliikkeissä n. 700 €:lla

    Tyytyväisiä ollaan oltu, kun pyykin saa likaisesta kuivaksi parhaimmillaan kahdessa ja puolessa tunnissa. Lapsiperheessä tuo nopeus on ehdotonta plussaa. Omien kokemusten pohjalta pesukoneeseen kannattaa satsata hiukan enemmän ja kuivuri taas voi olla ihan perusmallia.

    Plussia:

    -1600 r/min linko
    -Nopeat ohjelmat
    -Hiljainen
    -Suomenkielinen LCD-näyttö ja ajastin
    -Lapsilukko
    -Vähän nappuloita
    -Pieni tilantarve(hukkatila käyttöön)
    -6 kg kapasiteetti sekä pesurissa, että kuivurissa.

    Miinukset:

    -Hinta
    -Kuivuria käytettäessä vessassa hikiset oltavat
    -Sähkölasku