Kiinnostus filttereistä starttasi

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ohis, 09.05.2003.

  1. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Ja nimenomaan kun liimaa filsun kiinni tuohon tykin mukana tulleeseen suojaan niin mahtuu kiinni. Sillä linssin saa ainakin lähelle tykin linssiä...

    En tiedä vielä modifioinko niin että filtterin "linssi" olisi tuon suoja rinkulan sisällä vai siinä päällä missä sen suoja pahvikin on tällähetkellä. Perjantaina sen näkee....
     
  2. his

    his Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tyytyväinen Hoyan FL-day filtteriin. Aluksi meinasin jättää filtterin kiinnittämättä pansun pt-ae 100 eteen mutta testauksen jälkeen tyrkkäsin sen tykkiin kiinni ja voin sanoa että aivan selkeä parannus nautintoon lisää. :thumbsup:

    edit: linssi -> filtteri
     
  3. Robotti

    Robotti Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletteko muuten puhdistaneet filttereitänne? Milläs aineella se onnistuisi parhaiten? En haluaisi ostaa 10000000 e / l maksavaa kameralinssinestettä alan liikkeestä, koska joku on varmaan todennut jonkin muun aineen sopivan.

    [Edit] linssi -> filtteri
     
  4. Robotti

    Robotti Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on filtteri kiinni linssinsuojassa. Asentaessa kannattaa varmistaa, että suojarinkulasta tulee riittävän tiukka. Sen pitää olla niin tiukka, että se pysyy, vaikkei sitä voi työntää pohjaan saakka. Pohjaan se ei nimittäin mahdu, jos lens-shift ei ole keskiasennossa. Se myös tarkoittaa väistämättä, että luukku ei mahdu kiinni, mutta eipä tuo itseäni ainakaan haittaa. Hyvin se siinä pysyy ja siihen se minulla ainakin jää.

    Sormenjälkiä tuli. Tarviis putsata.

    Kuva ohessa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. driver

    driver Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2002
    Viestejä:
    835
    Saadut tykkäykset:
    1
    huuto.netissä näyttää olevan 52 mm Hoya HMC FL-day myynnissä.

    http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=4010354
     
  6. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ja minulla on 58mm filtteri joka on rakennettu käymään z1
    Saa helposti pois ja takas kiinni joten luukun saa kiinni pienellä vaivalla :) (muutama pikaliimatajra mutta ei tietenkään kuva alalla vaan reunoilla)
     
  7. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ja minulla on 58mm filtteri joka on rakennettu käymään z1
    Saa helposti pois ja takas kiinni joten luukun saa kiinni pienellä vaivalla :) (muutama pikaliimatahra mutta ei tietenkään kuva alalla vaan reunoilla)
     
  8. DowNtimE

    DowNtimE Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2003
    Viestejä:
    575
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, minun filtterinihän se siellä myynnissä on. Vaihdoin tykin niin eipä enää käynytkään tuo filsu siihen ;( Oli kyllä kiva. On täysin uudenveroisessa kunnossa, ei kerennyt olla kiinni tykissä kun vajaat pari viikkoa ;)

    39 € siitä maksoin joten tuo 25 € hinta on mielestäni kohtuullinen, ihan siltä varalta että joku itkee korkeaa hintaa ;)
     
  9. goose

    goose Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2002
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään kokemusta CC20-, CC30-, CC40-R filtterin käytöstä Epson TW100:n kanssa. Saadaanko aikaan sama mustan paraneminen kuin Sony:n tykeillä?
    Vai löytyykö tähän parempi filtterivaihtoehto?
     
  10. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin paikallisesta valokuvausliikkeestä Hoya:n FL-DAY filtterin noin pari viikkoa sitten.

    Kävin nyt alkuviikosta kysymässä paikanpäältä mahdollista saapumisaikaa ja lupailivat parin viikon sisään.
    Onko todellakin näin että joutuu odottelemaan monia viikkoja yhtä hassua suodatinta? Pitäisikö vaihtaa liikettä?
     
  11. Robotti

    Robotti Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on myös todella huonoja kokemuksia noista "parin viikon sisään"-toimituksista, nimenomaan valokuvausliikkeestä. Yritin valkokangasta saada, kun olisi ollut edullisempi valokuvausliikkeen kautta. Kuukauden ajan oli tulossa aina "ensi viikolla", sitten päätin vaihtaa liikettä ja peruin tilauksen. Eikö löytynyt filtteriä hyllystä mistään muusta liikkeestä?
     
  12. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiemmasta postista selviää että ei sitä löytynyt täältä Kuopiosta. :(

    Annan nyt kuitenkin hetken aikaa sille jampalle. Se on edes positiivistä että ne ilmoittavat puhelimeen kun tavara olisi liikkeessä. Sanoivat että seuraavassa isossa tilauserässä tulee. No eipähän tarvitse maksaa postikuluja.

    Olisin voinnut tilata itse suodattimen jostain suoraan, mutta pitipä sitten mennä "merta edemmäs kalaan" :) Jospa se sieltä tulisi, onneksi ei ole mikään suuri hoppu.
     
  13. goose

    goose Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2002
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla sattuu olemaan tällä hetkellä projektorin linssin edessä 10x10cm orgaanista lasia oleva ND2 filtteri. Filtteri pysyy mukavasti ylhäällä/paikoillaan nk. "apukädellä" - painavalla metallijalalla varustettu pidike, jossa on metallinen pieni pyykkipoika ja joka suuntaan säädettävä 15cm varsi. Käytin aikoinaan pienoismallien rakentelussa. Voin ottaa virityksestä kuvan jos jotakuta kiinnostaa.

    Hintaa moisella oli kohtuulliset 15€. Valmistaja on Ranskalainen Cokin (http://www.cokin.fr) ja ostin sen Hesasta Fredalta (Tennispalatsilta pohjoiseen) valkuvaustarvikkeiden erikoisliikkeestä, jonka nimeä en nyt muista. Samalla valmistajalla on myös CC R filttereitä samaan hintaan. Voisin periaatteessa kokeilla vielä yhdistää omaani esim. CC20R filtterin ja katsoa saanko mustaa paremmaksi. Tosin LPX-500 ja TW100 eivät kyseistä filtteriä kaipaa, koska harmaaskaala on varsin lineaarinen ilmankin.

    Syy on siinä että kankaana toimii tällä hetkellä vanha diakangas, jossa gain on varmaan 2+ eli aivan liikaa. Kangas on nk. "retro reflective" eli se heijastaa valon takaisin tulosuuntaan. Eli kun projektori on pöydällä on ilman filtteriä aurinkolasit pakollliset:). Filtterillä kuvan on varsin katsottava.
     
  14. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuli tuossa eilen illalla tykin uuden asennuspaikan yhteydessä palauttua uudestaan filtterillisen kuvan säätöihin, lähinnä sen vuoksi että satuin katselemaan skyworthillani tv-kuvaa samanaikasesti kuin tykillä (skyworth osaa siis pistää vga:lla tykkiin ja svideolla telkkuun saman aikaisesti) ja huomasin miten paljon värit eroavat toisistaan.

    parisen tuntia säätelin ja lopputulos on huikea alkupisteeseen, satuin näet tallettamaan alkuperäissäädöt pikavalintaan.
    kaikkia väriarvoja tuli nostettua useita pykäliä ylemmäs sekä keskinäisiä painotuksia muutettua, gamma, kontrasti ja brightness säädöt löysivät kuitenkin paikkansa ja kuvan kolmiuloitteisuus sekä värien syvyys paranivat huimasti.

    siksi ehkä tämä vuodatus, kun en ollut tajunnutkaan miten paljon tuo fl-d filtteri vaati säätöä, sekä miten heikot ne oletusasetukset ovat värien suhteen.

    säätöohjelmana tuli kontrastin ja brightnessin suhteen käytettyä thx-optimizeria, mutta värit ja sävyjen säädöt viimeistelin mm. episode 1:n kuvalla.

    ilman kalibrointilaitetta en toki voi väittää, että ne nyt olisivat *oikeat*, mutta oikeaan suuntaan silmämääräisesti arvioituna (=oma tyytyväisyys) mentiin huimin askelin.
    Tv:n värisävyt olivat suurena apuna tässä menettelyssä, ilman "referenssikuvaa"(ei sekään sitä toki absoluuttisesti ole) en olisi huomannutkaan alkaa puuttumaan noihin.
     
  15. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Jep, jep. Minulla on myös Hoyan FL-day filsu, jota vaihtelevalla menestyksellä olen säädellyt. Tuli vaan tässä yht'äkkiä mieleen tätä threadia lueskellessa, että kun näitä fillttetritä täälläkin näyttäisi olevan yhdellä jos toisella, niin miksei valmistajat sitten laita valmiiksi sellaista sopivaa filtsusettiä LCD/DLP projuihin valmiiksi mukaan/asenna sellaista, jottei näitä tarvitsisi enää erikseen hommailla. (vaikkakin toisaalta kaikenlainen säätämisen riemu kuuluu tähän harrastukseen ;) )
     
  16. DowNtimE

    DowNtimE Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2003
    Viestejä:
    575
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin sony tekee jo näin joidenkin lcd-projujensa kanssa. Toimittavat cinema filtterin tykin mukana. En ole itse kokenut sitä mutta olen kuullut hyvinkin ristiriitaisia kommentteja filtterin hyödyllisyydestä.
     
  17. hankarhu

    hankarhu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritin tehdä samanlaista systeemiä Z1-projektorin suojuksesta, mutta siitä ei tullut kelvollista, kun hankkimani FL-day -suotimen halkaisija oli liian iso, 58 mm. Irrotin sitten pihdeillä varovaisesti kehyksen suotimen ympäriltä, ei tullut yhtään naarmua. Mukavaksi yllätykseksi lasin reunat olivat myös pyöristetyt.

    Liimasin suotimen viidestä pisteestä kontaktiliimalla (minimaalinen määrä liimaa) projektorin linssin kehyksen reunoihin. Ei osunut ihan millilleen keskelle, mutta ei sitten ole ainakaan zoomin tiellä. Lasi tuntuu olevan tiiviisti projektorissa kiinni, toivottavasti pöly ei mahdu välistä sisälle. Kaiketi suotimen ja liiman saa vielä siististi poiskin, mutta siitä olisi ylimääräistä vaivaa.

    Tulos on siistin näköinen ja luukun voi sulkea normaalisti.

    Valkokankaana on Harmony X073 ja kuvan leveys on 185 cm. Mustan taso tuntuu parantuneen, eivätkä kasvot viherrä, mutta kuvan kirkkaus tuntuu sekin vähentyneen, kuten odotettavissa kaiketi olikin.

    Säätäminen on vielä tekemättä, pitää hommata Star Wars -testilevy lainaan kavereilta.
     
  18. PeSu

    PeSu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö Z2:n kierteisiin sopivaa Hoya HMC FL-day filtteriä?

    Eikö filttereissä ole kierteitä kun porukat ovat tehneet omia kiinnitysviritelmiä? Jos kierteet on :confused: luulisi löytyvän erilaisia sovitinrenkaita filtterin kiinnittämiseksi tykkiin.

    Itsellä yhdistelmä Z2 + Luma HGC, joten onko filtteristä muuta kuin "seksuaalinen hyöty"?

    t. PeSu
     
  19. Ode_81

    Ode_81 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linssisuodatin Hoya HMC FL-DAY 67mm (PLV-Z2) 50 E Tietoappa (tökätään vain kiinni, ei ole kierteitä)

    Lisätietoa täältä
     
  20. PeSu

    PeSu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset tiedosta.

    Kyselin valokuvausliikkeestä, hinta oli 35 euroa ja sanoi, että kierteet löytyy :confused:
    Vielä kun saisi tietoa kuvalaadullisista kokemuksista. Eli kannattaako tuota hommata ?

    t. PeSu