Hammalääkärigallup

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thentunen, 28.04.2002.

?

Jännitätkö hammaslääkäriin menoa ja otatko puudutuksen porattaessa?

Poll closed 01.05.2002.
  1. Jännitän

    26 ääntä
    43,3%
  2. En jännitä

    23 ääntä
    38,3%
  3. Otan puudutuksen

    32 ääntä
    53,3%
  4. En ota puudutusta

    25 ääntä
    41,7%
  1. KBear

    KBear Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    204
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. grove

    grove Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2002
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    0
    En onneksi minäkään, mutta koulussa yläasteella sattui kaverilleni hauskasti: oli käynyt, kuten täälläkin jo useasti on mainittu, että ensimmäinen satsi puudustusainetta ei tee mitään.
    Sitten oli laitettu vähän lisää ja kaverilla oli kasvot nenän alapuolelta ihan puuduksissa koko päivän, Ei siinä muuten mitään, mutta klo 16 kestävinä päivinä peruskoululaiset tuppaavat viimeistään viimesellä tunnilla keksimään kaikenlaista hullua tai vähintään riehaantuvat täysin. Tämä pärstästä puuduksissa oleva kaverini sitten keksi (tai joku ehdotti) testata puudutuksen tehoa. Alkoi tökkiä saksilla leukaan, tuohon juuri alahuulen alapuolelle. Upposi pikkuisen, ei tunnu missään. Tökkäsi uudelleen, ja vielä. Sitten - kun sakset sojottivat leuasta -alkoi pursua verta alahampaiden väliin. Kaveri venytti vähän huulta ja saksen kärki oli siellä sisäpuolella ikeneen uponneena. Alkoi puudutuskin vähitellen haihtua...
    :hitme:
     
  3. maukka87

    maukka87 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2001
    Viestejä:
    1 494
    Saadut tykkäykset:
    1
    ai-ai!:eek: tuntuu pahalta ku lukeekin...:weep:
     
  4. Meizi

    Meizi Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 308
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei ole koskaan ollut reikiä vaikka ikää on tullut jo 19 vuotta. Mistä lienee johtuu. Kerran poistettiin viisaudenhammas, mutta se ei tuntunut missään kun puudutettiin.
     
  5. SimoP

    SimoP Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2001
    Viestejä:
    450
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta puuttui vaihtoehto: Pelkään kuollakseni!

    Ja sen takia pidänkin mahdollisimman hyvää huolta hampaistani. Paikallinen hammaslääkärisetä puudutti puoli naama minulta viikko takaperin, kun joutui repimään viisarin irti.. sanoin suoraan että pelkään tätä penkkiä niin perkeleesti. Olo oli kuin Deuce Bigalowilla puoli naamaa turtana sen jälkeen. Mutta enpähän tuntenut mitään, thank god.
     
  6. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Minä en edes tiennyt, että puudutusmahdollisuutta on paikkauksen yhteydessä, ennenkuin viime syksynä, jolloin uusi hammaslääkäri kysyi "Puudutetaanko?" Minä olin ihan että "Mitä ihmettä? Kysyy puudutusta paikkauksen yhteydessä..." Niin ja >20 paikkaa on laitettu jo aiemmin.

    edit: Laitanpa pollin paikkojen määrästä.
     
  7. Blizzard

    Blizzard Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2002
    Viestejä:
    1 467
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuorempana tuli yksi reikä. Sen jälkeen on hampulaiset tullu harjattua niin hyvin, ettei reikiä ole tullut eikä tule.

    Hammaskiven poisto tosin vasta tuskaa on... ja se jännittää! :mad: :weep: :( :mad: :weep: :(
     
  8. futissukka

    futissukka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin sanoa rehellisesti, että kuluneen vuoden aikana kokemani hammaslääkärisessiot veivät kaikki pelot pois. Sain omasta mielestäni kokea sen ihan kaiken + vähän päälle.

    Kävin edellisen kerran hammaslääkärissä intin loppupuolella -98, jossa suoritettiin hampaiden tarkistus, poraus ja paikkaus 12 minuutissa :rolleyes: nooh, about pari vuotta sitten tämä nopeahkosti paikattu hammas alkoi kolottamaan ja vasta viime heinäkuussa uskaltauduin varaamaan ajan lekurille. sain ensimmäisen ajan elokuuksi ja paria päivää ennen tarkistusta tuo kyseinen hammas lohkesi. kävi ilmi, että hammasta ei oltu paikattu kunnolla ja paikan alle oli jäänyt reikä muhimaan. hammas lohkesi, koska se oli heikentynyt ja edessä oli juurihoito. tarkastuksessa löytyi pari reikää lisää ja lisäksi kysyttiin haluanko, että viisaudenhammas poistetaan. vastatessani myöntävästi kaupunki lähetti minut ostopalvelun kautta yksityiselle hammaslääkärille, koska helsingissä jonot tuppaavat olemaan kunnallisella niin suuret.

    Menin yksityiselle hoidattamaan juurihoidon loppuun, paikkauttamaan loput reiät, kaiverruttamaan pakolliset hammaskivet ja leikkauttamaan viisaudenhampaan pois. Ja tästä leikkauksesta alkoi uusi show. Itse leikkaus meni hienosti, mutta illalla nukahdettuani vahvan särkylääkityksen ansiosta olohuoneen sohvalle, heräsin samaisesta paikasta varsin massiivisen verilammikon seasta :( (pakko mainita, että sain sohvan kondikseen kuin ihmeen kaupalla eli ei jäänyt mainittavia tahroja :p ) Leikkaushaava ei ollut tykännyt hyytyä kunnolla eikä se siitä rauhoittunut, joten takaisin hammassairaalan päivystykseen. Siellä syötettiin ensin jotain pillereitä ja katsottiin olisiko se tyrehdyttänyt/hyydyttänyt haavan...eipä auttanut. Seuraavaksi lisää tikkejä...eipä auttanut. Sen jälkeen lisää tuppoa suuhun...eipä auttanut. Seuraavaksi töölön tapaturma-asemalle hammaskirurgin käsittelyyn, jonka aikana haava vihdoinkin tyrehtyi. Kaiken kukkuraksi tapaturma-asemalla alkoivat aika kovat säryt vaivata, kun ei ollut ottanut särkylääkettä moneen tuntiin ja heikko fiilis sen "verenluovutuksen" vuoksi mitä oli jatkunut jo kolmatta tuntia. jotenka paareille makuulle ja morfiinipiikki reiteen, että olo kohentuu ja särky lakkaisi. sitten vaan himaan emännän valvovan silmän alle nukkumaan ja aamulla olikin sitten poski potkupallon kokoinen, kun sitä oli suht. kovalla kädellä edellisenä iltana ronkittu. Turha kai sanoa, että syömisestä ei tullut mitään muutamaan päivään, joten nestemmäinen ruokavalio oli kova sana. ja koko ruljanssi kesti elokuusta tämän vuoden tammikuulle asti, kun sitä remonttia piti tehdä niin jumalattomasti.

    Jos tästä jotakin oppi niin ainakin sen, että käyn tästä lähtien joka vuosi kontrollissa. Tommosta megaurakkaa ei todellakaan halua kokea uudestaan. Eihän tuolle leikkaushässäkälle mitään voinut, mutta muutoin jos olisi käynyt aikaisemmin, kun hammastakin kolotti niin olisi selvinnyt paljon vähemmällä.

    Tervemenoa hammaslääkärille ;)
     
  9. Blizzard

    Blizzard Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2002
    Viestejä:
    1 467
    Saadut tykkäykset:
    0
    futissukka: [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Viisaudenhampaani ovat kaikki putkahdelleet esiin. Tarinasi aiheutti minulle sellaiset kauhut, että hampaiden poisto jää jonnekin vuoteen 2012! :eek: , :eek: ja vielä kerran :eek: !
     
  10. futissukka

    futissukka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se oli vain huonoa tsägää niinkuin hammaslääkäri asian ilmaisi. Kuuleman mukaan leikatun hampaan alla oleva verisuoni oli sen verran iso ettei se tykännyt tyrehtyä kovin helposti. Kaikista ironisinta asiassa oli tuon leikkaussotkun osalta se, että hammasta ei olisi tarvinut välttämättä poistaa, koska se olisi mahtunut kasvamaan ilman ongelmia. Ilmeisesti olin tilapäisessä mielenhäiriössä, kun vastasin myöntävästi tiedusteluun haluanko poistattaa hampaan vaiko enkö :hitme:

    Käsittääkseni nuo viisaudenhampaan poistot ovat rutiinitoimenpiteitä siinä missä hammaskivenpoisto ja reikien paikkaus. Ei muutakuin leegot remonttiin ja kohti harvempaa hammasrivistöä :D
     
  11. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 499
    Saadut tykkäykset:
    41
    Normaalisti kasvaneen viisaudenhampaan poisto ei eroa tavallisesta poistosta mitenkään. Omasta suustani kaikki neljä on poistettu. Ylähampaat lähtivät ihan normaalisti kun poistettiin viime vuonna, mutta alahampaat olivatkin eri asia kun ne poistettiin 10 vuotta sitten. Silloinen hammaslääkäri ei niitä alkanut poistaa vaan lähetti minut sairaalalle tuohon operaatioon. Olivat nimittäin kasvaneet eteenpäin eli painoivat muita hampaita. No reippaasti puudutusta lääkäri laittoi ja sitten mentiin. Eli veitsellä ien halki ja pientä paloittelua poralla ja "rälläkällä" :D Ja kun oli hammas kahdeksassa osassa niin alkoi palat irrota nätisti. Asian osaava oli tuo lääkäri eli ei tuntunut pahalta eikä ollut operaation jälkeen naama mustana. Ja sitten viikonpäästä tehtiin sama operaatio toisenpuolen hampaalle, oli helpompi tapaus, ei tarttenut paloittelua kuin vain 4 osaan. Kivuliain osuus noissa operaatioissa oli kun poistivat tikit ;)
     
  12. futissukka

    futissukka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, itselläni tuo hammas lähti ihan kokonaisena. Aikamoisen kokoinen retale se on juurineen kaikkineen, kun pyysin saada katsoa mokomaa. One down, three to go ;)
     
  13. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Jep. Minulta on poistettu 2 viisaudenhammasta ja 2 muuta. Tänä kesänä olisi vielä kahden viisurin poisto edessä. Verenvuoto vaan kesti viimeksi harmittavan kauan, 13 tuntia, mutta ei se mitään.
     
  14. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17



    Tässä vaiheessa aloin olla varma, että olisi virhe lukea tämä postaus loppuun. Luin kuitenkin, ja luettuani olin aivan varma, että oli virhe lukea.

    Oli oikein rohkaisevaa lukea kokemuksia hampaan lohkeamisesta kun itsellääni on juuri hammas lohjennut ja odottelen aikaa hammaslääkärille.


    Vahvasti epäilen.
     
  15. futissukka

    futissukka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Duunikaverilla kävi sama juttu eli hammas lohkesi omia aikojaan ja juurihoitoa yhtälailla. Itselläni se pahkeisen hammas oli tosin jo vihoitellut pari vuotta joten tiesin, että siinä oli todellakin jotain "mätää"
     
  16. Sammypiru

    Sammypiru Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0

    Multa vietiin 4 viisuria kerralla ja puudutus oli lääkärin mukaan sellainen (suoneen), jotta potilaan olisi pitänyt nykkua, mutta minäpä en nukkunut.:thumbsup:
     
  17. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Intin jälkeen (yllättäen) olen alkanut jännittää hammaslääkärille menoa. Ja otan puudutuksen jos reikä on iso ja lääkäri sitä suosittelee. Ennen inttiä en ollut tarvinnut puudutusainetta.

    Intissä tuli niin huonoja kokemuksia hammaslääkäristä että meni 5 vuotta ennenkuin uskalsin uudestaan lääkärille vaikka reikiä oli. Siviilissä ihan mukava hammaslääkäri ja ei niin hirveästi enää pelota mutta jännittää kuitenkin.

    Eilen viimeksi leikattiin alhaalta viisaudenhammas pois ja vieläkin tulee verta. Yläviisuritkin kun poistettiin niin verta tuli pari päivää.

    Inhottavin kokemus intin jälkeen on hammaskiven poiston yhtedessä saatu hammaslanka show. Lääkäri esitteli kuinka hampaat tulee putsata langalla ja veteli jokaisen hampaan ikenen alta langalla jonka seurauksena kaikki ikenet vuosivat reilusti verta. Tokaisi vain, että sullahan on herkät ikenet. Jos olisin vuotavilta silmiltä jotain nähnyt niin olisin saattanut tirvaista nekkuun...
     
  18. mankeli

    mankeli Suurguru Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.01.2003
    Viestejä:
    897
    Saadut tykkäykset:
    1
    Terveyskeskuksen hammaslääkäriin mennessä sai aina pelätä henkensä edestä, viimeksi pääsin kuitenkin onneksi yksityiselle ja oli HIEMAN toisenlainen meininki :rolleyes: Kerrankin rento lääkäri, joka todella osasi asiansa.
    Luulenpa, että asioin kyseisessä paikassa myös tulevana armeija-aikana.

    Puudutuksen otan lähes aina
     
  19. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
    Intissä oli hirmu buumi poistella viisastenhampaat. Siitä sai about pari päivää lepoa ja tietenki valtion maksettavaksi meni poistatus. Aika ronskilla kädellä se intin lekuri niitä veteli, joten en itse moista "lomaa" käyttänyt. Jollain oli suu kipeänä viikon ja jollain vain muutaman päivän. :D

    Edelleen hieman kylmiä väreitä nostattaa hampilääkäri, mutta kyllä sinne ihan luottavin mielin pyrin menemään. Puudutusta en ole ikinä pyytänyt, ehkä olisi pitänyt :p

    Pienenä kyllä sain hirmu "slaagin" kun hammaslääkäri alkoi peloitella ja käski että kaikki etuhampaat pitäisi poistaa. :confused: Tätä ennen ja jälkeen kyllä ihan kunnossa ovat olleet.
    Ilmeisesti tämä oli joku vitsin tapainen, jota en kyllä tajua vieläkään. No minä sitten pienenä ja pirteänä säntäsin tuolista ylös ja juoksin pois koko laitoksesta. :weep: Toivottavasti täti edes mietti mitä tuli sanottua. :D

    Toinen ikävä kokemus on siitä piikistä jolla ne sorkkii hampaita, rapsuttelevat yms. Nooh epähuomiossa tai jossain muussa kaasuissa täti painaisi ikeneen tuon piikin. Sanomattakin selvää että veri lensi hienosti.
    Harjoitteliat ovat tietysti oma lukunsa, saisivat pysyä leikkihampaitten parissa, jotain ammattitaitoa vaadin silti. Lause: "hei maijahoitoharjoittelia, tules kokeilemaan tätä poraamista".. muistan että hieman vihloi :grr:

    Onkos ilokaasusta kokemuksia?
    Kiva olisi kokeilla ilokaasua, mistäköhän sitä saisi? :)
    tyyliin:
    "haluaisin pullon ilokaasua, kiitos" :)
    hekottelisi sitten vaikka Suomen kiekkopelin aikana, nimittäin Saksalle jos hävitään tarvitaan jotain kaasua :)
    ps. melkein kaikki hymiöt tuli läpi kokeiltua.
     
  20. thentunen

    thentunen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2000
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin joo, teenköhän virheen kun olen nyt tämän vuoden tarkastusta pantannut armeijaa silmällä pitäen? ts. onko siellä miten ammattitaitoista porukkaa hampaita parsimassa? sen verran tärkeä juttu tuo purukalusto kuitenkin, että olisi kiva saada asiallista hoitoakin. Niin ja armeijassa ei kyllä taideta liikaa puudutuksia tuntea, vai? Voi päästä itku kuin pieneltä lapselta kun pora alkaa surista.....wruuum, wruuum!:p