Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 470
    Saadut tykkäykset:
    784
    "Automaattien ruuhkautuminen kertoo Postnordin toimitusjohtajan Johanna Starckin mukaan siitä, että ihmiset tykkäävät tilata tuotteita verkkokaupoista."

    Pakettiautomaattioperaattorin toimitusjohtaja on ymmärtänyt vuonna 2024, että tuotteiden tilaaminen verkosta on 2000-luvulla suosittua? o_O
     
    Burkitsville ja tosikko tykkäävät tästä.
  2. BuzzLight

    BuzzLight Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    61
    Kysyin kanssa itse vielä, kun ei kuulunut muuta Rarewavesin suunnalta, vastaukseksi tuli

    We would suggest that you do not take any action for a few days, as we are confident that the issue will be fixed soon.
    If by this time the items are returned to us, please rest assured that we are happy to either resend them or issue you a full refund.
     
  3. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 769
    Saadut tykkäykset:
    328
    Ei heillä vaikuta olevan minkäänlaista realismin käsitystä. Kesti pari viikkoa, että paketit saapuivat Suomeen tullausta odottamaan. Mikä tulli niitä hilloisi niihin vähän aikaa, että ne olisivat jo muutamassa päivässä palautumassa heille... Hyvä jos toukokuun puolessa välissä löytävät tiensä takaisin, jos edes löytävät, kun niitä heidän paketteja häviää ekalla yrittämällä jo muutenkin muiden kokemusten mukaan.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 769
    Saadut tykkäykset:
    328
    Posti säästää taas: https://yle.fi/a/74-20087304

    Jos jotain hyvää, niin loppuu myös se vitun Postisen jakelu. Turhanpäiväisempää painettua paperin palaa saa hakea.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 716
    Saadut tykkäykset:
    381
    Mikä siitä sen turhanpäiväisemmän tekee kuin muistakaan mainoksista? Sehän on myyty lähes täyteen mainoksia, eli jos ne ei olisi siinä Postisessa painettuna niin ehkäpä ne tulisi omina lehtisinään. Postinen on lisäksi siitä kätevä, että se standardisoi mainoksien niputtamisen yhteen pinkkaan sen Postisen sisään. Aikaisemmin se riippui jakajasta, toiset niputti toiset ei, ja välillä löytyi kirjepostia mainosnipun sisältä. Nyt kaikki turha on kätevästi Postisen välissä josta sen voi vaikka nakata sellaisenaan paperinkierrätykseen.
     
    Komi35 tykkää tästä.
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 992
    Saadut tykkäykset:
    344
    Mulle ei ole tullut tuota aikoihin. Luulin, että sen jakelu on lopetettu ajat sitten.
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 389
    Saadut tykkäykset:
    230
    Mahtaako ovessa tai postilaatikossa olla lappu:

    ”EI MAINOKSIA · EJ FÖR REKLAM”?

    Meille tuli Postinen viimeksi tänään.

    PS. Jotkut haukkuvat postilaitoksen epäluotettavuutta oikein ilokseen mutta sitten paljastuu tapauksia, joissa posti on jakanut lähetykset oikein ja joku ulkopuolinen on varastanut ne:
    On jotenkin vaikea ymmärtää tuollaisia varkaita: kähvelletään muiden postia ja sitten vain jätetään se lojumaan omiin nurkkiin — ei esimerkiksi avata kirjeitä eikä hyödynnetä mahdollisia arvokkaita sisältöjä, esim. kummityttöjen, ylioppilaiden rahalahjoja ja mitä kaikkea kuorista löytyy. Ilmeisesti siinä on jotakin psyykkistä abnormaliteettia takana, kun ei menetellä niin kuin varkaat yleensä menettelevät: saadakseen irtainta omaisuutta omaksi hyödykseen.

    Jotenkin tulee mieleen Arn. Schönbergin aforismi:

    ”Ettei ryöstömurhaaja voi ymmärtää himomurhaajaa, on yhtä selvää kuin se, ettei liikematkustaja voi ymmärtää huvimatkailijaa.”
     
    klmake ja nepa tykkäävät tästä.
  8. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 582
    Saadut tykkäykset:
    297
    Kun nyt tuli puheeksi, niin voin oikein ilokseni kertoa tilauksestani, jossa toimittajana Posti.

    Puutarhakalusteita mökille tilattu 20.4.
    25.4 sovittu toimitus 3.5 klo 16-21, joka näkyy myös seurannassa.
    Pe 3.5 mökille 200km päähän ja odottelemaan toimitusta. Mitään ei kuulu, eikä kukaan soita eikä seurannassa näy mitään. Klo 21 jälkeen tunnelma mökillä alkoi lämmetä, kun selvisi että ei ne mitään toimita.
    La 4.5 soitto yritykseen josta tilattu, koska asia pitää hoitaa heidän kauttansa.
    Asiakaspalvelu lupaa selvittää asiaa ja soittaa muutaman tunnin päästä että Posti ei tiedä missä tavarat ovat. Lupasi myös selvitellä lisää, koska toiminta oli heidänkin mielestänsä lähinnä törkeää.
    Ma 6.5 Postista soitetaan ja kerrotaan että olen saanut ilmoituksen ajan sopimisesta liian aikaisin ja tavarat olivat saapuneet Postille vasta tuolloin maanantaina. Seurannasta kuitenkin näki että paketit oli kuitattu saapuneeksi Liedossa 24.4.
    Myöhemmin selvisi toimittajan kautta että yrityspuolelta näkyi että oli kuitattu 26.4 saapuneeksi Pirkkalaan. Yksi paketti oli jäänyt jälkeen, mutta oli saapunut vielä samana päivänä Pirkkalan terminaaliin.
    Ti 7.5 eli tänään Postista soitettiin ja varmistettiin että olen saanut tiedon uuden sovitun toimitusajan varmistumisesta. En ollut saanut, mutta nyt sain. Lisäksi sain selvityksen miksi näin oli päässyt käymään.
    Asiakaspalvelija kertoi että yksi paketti oli jäänyt saapumatta, eikä toimitusta lähdetty ilman sitä viemään.
    Yritin mahdollisimman kohteliaasti huomauttaa, että puuttuva osa oli kyllä jo saatavilla ja olisi vähintäänkin suotavaa että asiakasta informoitaisi jollain tavalla jos sovittua toimitusta ei jostain syystä pystytäkään viemään sovitusti sovittuna aikana. Eipä sillä ollut muuta sanottavaa kuin pahoittelut. Kuitenkin uusi toimitusaika on saatu sovittua, joten jännitys tiivistyy parin viikon päästä. Toivottavasti eivät katoa uudestaan.

    Toimittaja ystävällisesti laittoi lahjakortin ja oli mielenkiintoista ja oudolla tavalla lohduttavaakin kun olivat yhtä tuohtuneita kuin mekin. Laittavat reklamaation Postille ja saavat lahjakorttirahansa sitä kautta.
     
  9. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 716
    Saadut tykkäykset:
    381
    Vielä noista Postin säästöistä. En nyt täysin ymmärrä logiikkaa tässä taustalla. Postilla on kuitenkin velvollisuus jakaa postia jokaiseen talouteen, eli reitit joudutaan kiertämään oli jaettavaa vähän tai paljon. Niin eikö Postin kannattaisi haalia mahdollisimman paljon jaettavaa, jotta jollain saisi katettua nämä pakollisten jakoreittien menot? Lehdet ja paperilaskut, ne mitä vielä jaetaan, on kutakuinkin menetetty paikallisille toimijoille. Mainoksia sentään vielä tulee, nytkin Postisen sisällä oli vino pino tavaraa. Miksi ihmeessä tästä jakelusta halutaan eroon, ja sitten ajellaan tyhjillä autoilla ja pyörillä niitä reittejä ja valitetaan kun voivoi on niin kannattamatonta? No tottakai on kannattamatonta kun kierrellään reitit vain muutama kirje kyydissä.
     
  10. BuzzLight

    BuzzLight Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    61
    Ainakin itselle tuli ilmoitus, että yksi jakelupäivä 2 viikossa lopetetaan. Aikaisemmin ma+ke+pe jakelupäivät joka viikko, nyt jatkossa joka toinen viikko ti+to. Eiköhän tuo rytmitettäne muiden alueiden kanssa, niin että voi vähentää väkeä.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 760
    Saadut tykkäykset:
    541
    Posti selvästi pyrkii eroon sivubisneksistään eli postin jakamisesta :D.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2024
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 112
    Saadut tykkäykset:
    440
    Niin, keinotekoisesti vähennetään työmäärää, niin voidaan potkia pellolle työntekijöitä ja säästetään kun ei sitten tarvitse maksaa palkkoja. Ja kun tätä jatketaan tarpeeksi voidaan myös sulkea lajittelukeskukset ja muut toimipisteet niin säästyy taas lisää rahaa. Ja sitten tulee ihan hillittömästi voittoa kun kustannukset on näin saatu ajettua ihan olemattomiin.
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 547
    Saadut tykkäykset:
    1 237
    Ja mihin tämä liittyy?
    Kymmenen vuoden päästä tuskin tulee postia. Kai kannattamattomasta liiketoiminnasta pitää päästä eroon.
    Ei se Nokia enää kännyköitä tee ja tuskin kohta on olemassa Stokkan tavarataloa. Tai siis on se tönö, mutta missä käytössä, niin sen tulevaisuus kertoo.
     
  14. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 716
    Saadut tykkäykset:
    381
    Postilla on jakeluvelvoite. Se on sitä kannattamatonta liiketoimintaa eikä siitä pääse eroon kuin lakimuutoksella. Kuten sanoin niin äkkiseltään tuntuisi että kun reitit joutuu kuitenkin kiertämään, niin siihen oheen kannattaisi hankkia mahdollisimman paljon muuta jaettavaa, eikä suinkaan vähentää sitä. Mainoksia jaetaan edelleen paljon.
     
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 547
    Saadut tykkäykset:
    1 237
    Jaetaan kerran viikossa ja sitten kerran kuussa. Mainoksia ei kannata Postilla jaetuttaa.
    Voihan sen Postin sitten vetää konkurssiin, jos vänkääjiä riittää. Eiköhän se lakimuutos tule kuitenkin ennen sitä, kun tuskin valtio etsii uusia elätettäviä kovin innokkaasti.
     
  16. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    567
    Saadut tykkäykset:
    11
    Meillä täällä Tampereen ympäristössä siirryttiin tuohon 3+2 jakeluun suoraan kun jokapäiväisestä luovuttiin keväällä 22.
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 992
    Saadut tykkäykset:
    344
    Joo, mutta aiemmin tuli siitä huolimatta. Ehkä Posti on muuttanut jakelukäytäntöä.
     
  18. BuzzLight

    BuzzLight Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    61
    Vinegar vaihtaa kuriirin DHL:ään, niin pääsee siitä Fedexistä eroon.

    "Starting this month, we will be switching our International shipping from FedEx International to DHL Worldwide Express. We received a lot of feedback from customers, as well as doing our own research and testing, and we believe DHL will greatly improve the shipping experience for our International customers."
     
    Hippo tykkää tästä.