Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 999
    Saadut tykkäykset:
    266
    Meitsi diggas La La Landista ja Barbiesta, sen verta erilaista kamaa. Only God Forgives pitäs tsekata, liekö nähnyt koko leffaa...
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 717
    Saadut tykkäykset:
    354
    Blade Runner 2049, Drive, The Nice Guys ja The Place Beyond the Pines ovat älykkäiden ihmisten elokuvia.
     
  3. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 263
    Saadut tykkäykset:
    1 049
    Mielestäni jopa poikkeuksellisen vakuuttava elokuva visuaalisesti sekä erityisesti lähes unenomaista tunnelmaa uskomattomalla intensiteetillä tukevan musiikkinsa osalta, osoittaen samalla kuinka kaukana ollaan lippuluukuilla kymmenen vuotta aiemmin täydellisen mahalaskun tehneestä Fear X -trilleristä, joka ajoi ohjaajan silloisen tuotantoyhtiön konkurssiin. Erityismaininnan ansaitsee sivuroolissa uransa kiistatta tunnekylmimpää ja yllätyksettömästi vastenmielisimpää hahmoa esittävä Kristin Scott Thomas, jonka suoritusta ei voi kuin ihailla ja hahmoa vihata. Edellä mainittuakin enemmän vaikutuin toisessa pääosassa vakuuttavasta thaimaalaisesta Vithaya Pansringarm'sta jonka jäätävyys on omalla tasollaan. Tyylikkäimpiä vakivaltaelokuvia joita kulttuurin voitoksi on tuotettu.
     
    scented tykkää tästä.
  4. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    197
    Blade Runner 2049 on täydellinen, Drive 9/10 ja nuo kaksi muuta vielä näkemättä.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 102
    Saadut tykkäykset:
    440
    Расправляя крылья (Raspravlyaya krylya, Levitä siipesi tjsp, 2023)
    Tuli vähän vahingossa katsottua tuore venäläinen elokuva... Sattuuhan sitä, ja oikeastaan tämä oli jopa ihan hyväkin. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1943, kun toinen maailmansota ns itärintamalla on kuumimmillaan. Anna Petrova (Katerina Shpitsa) on entinen taistelulentäjä joka vakavan haavoittumisen vuoksi on joutunut pois lentohommista ja töihin lentokonetehtaalle. Nyt kuitenkin pitäisi testata uutta hävittäjän prototyyppiä etulinjassa ja akuutin henkilöstövajeen johdosta Anna pääsee taas lentämään. Se mikä tästä leffasta tekee huomionarvoisen on ettei se käsittele mitään sodan ratkaisuvaiheita isänmaallisessa hurmoksessa tms vaan näyttää vain lyhyen pätkän sodan todellisuutta, enimmäkseen lentäjien näkökulmasta. Ihmisiä kuolee ja vammautuu ilman että siitä on kenellekään mitään ilmeistä hyötyä. Ihmissuhdedraamaa on toki saatu sitäkin mukaan mutta neuvostoliittolaista siirapinkorviketta on annosteltu hyvin maltillisesti. 4/5

    Suosittelen etsimään tästä jollain ymmärrettävällä kielellä tekstitetyn version, tai opettelemaan venäjää... itse katsoin youtuben automaattikäänöksellä ja siitä meinasi tulla pää kipeäksi vaikka oleellinen sisältö toki tuli selväksi.

    Edit: löysin tähän trailerin, siitä saa aika hyvän kuvan millasesta leffasta on kyse:


    edit 2: nostin arvosanaa koska vielä muutaman päivän jälkeenkin leffa tuntuu jopa uudelleenkatsomisen arvoiselta.
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2024 klo 19:00
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 102
    Saadut tykkäykset:
    440
    The Narrow Bridge (2022)
    Pitihän sitä tänäkin vappuna työläisten juhlan kunniaksi katsoa ainakin yksi elokuva jostain entisen Neuvostoliiton alueelta, ja tällä kertaa sellaiseksi valikoitui melko tuore ukrainalainen sotaelokuva. Elokuva on valmistunut juuri ennen venäläisten suurhyökkäystä keväällä 22, joten se kertoo vielä Itä-Ukrainan konfliktista. Mutta on silti aika tiukaa kamaa, ja ajoittain varsin raaka. Tällaista jos meno oli jo silloin niin eipä tarvitse ihmetellä nykymeininkiä. Kuitenkin, kyseessä on pohjimmiltaan pienimuotoinen perinnetietoinen sotaseikkailu.

    Päähenkilö Kiril on ukrainalainen upseeri joka on sijoitettu Donetskin rintamalle. Rintama vuotaa kuin seula, ja eräänä päivänä jäniksiä metsästäessään hän eksyy väärälle puolelle rintamalinjaa. Kiriliä ei kuitenkaan heti tunnisteta siellä ukrainalaiseksi vaan luullaan yhdeksi omista. Armonaika jää kuitenkin lyhyeksi... 4/5

    Youtubesta tämäkin tuli katsottua, mutta en tiedä miten laillisesti se siellä on ja tekstityskin vähän pätki niin en laita linkkiä. Etsivä löytää jos kiinnostaa.
     
    nepa tykkää tästä.
  7. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    651
    Saadut tykkäykset:
    36
    All of Us Strangers (2023)

    Mykistävän kaunis ja surullinen elokuva, jossa yksinäinen nelikymppiminen mies saa yhteyden 30 vuotta aiemmin kuolleisiin vanhempiinsa. Viipyilevän tunnelma, kuvaus ja musiikin käyttö lähes täydellistä, Andrew Scott loistaa pääosassa. Löytyy ainakin Disney Plussasta. Vahva 5/5 tälle.
    https://www.imdb.com/title/tt21192142/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_all%20of%20us
     
    Hippo tykkää tästä.