Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 507
    Saadut tykkäykset:
    1 228
    Lähinnä aina yhtä makeaa, kuin tuskasi tunteminen. Voitko mainita tulevaisuudessa vähän selvemmin, jos olet elokuvan oikeasti nähnyt.
     
  2. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 249
    Saadut tykkäykset:
    1 041
    Noin kohteliaan pyynnön edessä saatan jopa harkita asiaa.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  3. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Oli hyvä. Ja onneksi tulee jatkoa lisää. Lisää kongia ja godzillaa. Hakkaa parin viime vuoden kaikki disneyn tuotannot.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2024
  4. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    486
    Saadut tykkäykset:
    31
    Eilen illalla katsoin 2-3 jaksoa Pulttibois -sarjaa DVD:ltä, nukuin sen jälkeen ja yöllä pelasin NSMB2:ta 3ds:llä ja DR. Mario Miracle Curea jonka jälkeen aamuyöstä katsoin toisen kerran Mario Bros -The Movie -elokuvan BR:ltä suomen kielisellä ääniraidalla, aiemmin olin katsonut sen englanninkielisellä ääniraidalla.

    On elokuvassa hetkensä ja paikoitellen globaalien menneen ajan musiikkihittien tahdittamana myös ihan ok-kohtauksia, jopa AC/DC Thunderstruck on A-ha:n Take on Me hitin kanssa päätynyt elokuvaan, vaikkei niillä sama yleisö-demografia välttämättä olekaan.

    Kaiken kaikkiaan animaatiofilmiksi kliseistä ja helppoa katsottavaa, en tosin tiedä paljonko elokuvasta saa lisänyansseja irti mikäli ei ole tunne Mario-versumia tai ole perehtynyt siihen.

    Odotin elokuvan alkupuolella, kun Marion ja Luigin tiet eroavat, että enemmän Luigi's Mansion -pelien tematiikkaa olisi elokuvassa, mutta se puoli jäi torsoksi.

    Spoilaan sen verran, että Youngin veljesten Thunderstruck-intron kitaraosuus tulee Mario Kart -ajoneuvo-osuuden melko alussa.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 462
    Saadut tykkäykset:
    779
    CREATURE FROM THE BLACK LAGOON (Jack Arnold, 1954) YLE Teema.

    Päätin katsoa tämän pois kun kerran näyttävät. Samalla saa vähän makusteltua, että maistuvatko 50-luvun hirviöleffat minulle. Tämä oli aika näyttävästi restauroitu. Kuvanlaatu oli varsin hyvä. Ääniraitakin oli leffan ikä huomioiden ihan kelvollinen. Musiikki vaihteli tasoltaan. Parhaimmillaan se oli aika hyvää, mutta lankesi turhan usein torvien tympeäksi töräyttelyksi. En tiedä sitä, kuinka pelottavaksi tämä on koettu aikoinaan, mutta nykyaikana leffasta on lähinnä tahattoman huumorin lähteeksi, mutta toisaalta tämä on totinen raina. Leffa oli pitkäveteinen siitä huolimatta, että pituutta oli alle 80 minuuttia. Näytteleminen on jokseenkin pökkelöä eikä hahmoista jaksanut juurikaan välittää. Leikkaus oli mukavan hidasta, mutta kameran käyttö oli myös aika simppeliä. Leffasta yllättävän suuri osa tapahtuu veden alla ja budjetin on täytynyt olla sen mukainen. Tämän perusteella 50-luvun hirviöleffat voi jättää rauhaan. Sopivuus omaan makuun 2/5.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 773
    Saadut tykkäykset:
    492
    Godzilla vs. Kong 2021
    https://www.imdb.com/title/tt5034838/
    Päätön hirviörymistely jossa jälleen kerran pannaan tietokonetehosteista paikkaa matalaksi olan takaa.
    Vähäinen juoni kärsii jatko-osamaisuudesta.
    2/5

    T: Vesku
     
  7. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 046
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kimpassa fani jo monen vuoden takaa ja taas sen katsoin ja taas se oli niin ihana että nostin arvosanan puolella. Yksi suosikeistani, 5/5

    Netflixiin oli myös ilmestynyt Tillsammans '99, eli jatko-osaa pukkaa jopa hippikommuuni elokuvalle.
    Kenties oli paksut fanipoikalasit silmillä, mutta nautin isosti kun tutut hahmot palaavat yhteen 25 vuoden jälkeen. Moni asia on muuttunut, osa ei ole enää keskuudesamme ja jotkut ovat jämähtäneet paikoilleen.
    Sitä parempaa Moodyssonia tämäkin.

    4.5/5
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 462
    Saadut tykkäykset:
    779
    ELEVATOR GAME (Rebekah McKendry, 2023) Blu-ray

    Mieltymys nykyajan pienen budjetin (en löytänyt tietoja tälle leffalle, mutta kovin montaa miljoonaa tämä ei ole voinut maksaa) kauhuleffoihin sai minut ottamaan tämän mukaan CDON tilaukseen hintaan 6,95 €. Tämä leffa osoittautui melkein enemmän Youtube-kanavan pyörittämiseen liittyvältä draamalta taloushuolineen ja riitoineen kuin kauhulta. Parhaimmillaan leffa on ihan kelvollista kauhuilua, mutta suuri osa siitä on halvanoloista draamaa, joka muistuttaa TV-sarjaa enemmän kuin elokuvaa. Näytteleminen ei tajuntaa räjäytä jos nyt ei ihan umpisurkeaakaan ole. Musiikki (Kevon Cronin) on ok, mutta unohdettavaa. Juoni on jokseenkin järjellinen tällaiseksi leffaksi ja etenee paljolti omalla painollaan. Leffan suurin ongelma on sen sietämätön keskinkertaisuus: Mikään ei tee suurta vaikutusta, mutta ei myöskään kismitä. Kokemus jää arkisen latteaksi. Maksamani hinta tästä ei konkurssiin vie, mutta kauhun ystävät voivat ihan hyvin jättää tämän väliinkin (no, hissikauhun ystävät saattavat haluta nähdä tämän). Julkaisun vaatimaattomuutta alleviivaa ektramateriaalin täydellinen puuttuminen. Leffan traileri onnistuu antamaan leffasta parhaita paloja koostaen paljon paremman kuvan kuin mitä se oikeasti on. Toivottavasti tämä jää vuoden turhimmaksi Blu-ray-hankinnaksi. Sopivuus omaan makuun 2.5/5
     
    nepa tykkää tästä.
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 096
    Saadut tykkäykset:
    436
    Aztec Rex (aka Tyrannosaurus Azteca, 2007)
    Tässäpä elokuva heille jotka eivät pidä laatuelokuvista. Ryhmä espanjalaisia conquistadoreja seikkailee jossain Etelä-Amerikassa ja kohtaavat siellä paitsi paikallisia alkuasukkaita niin myös tyrannosauruksen. Shit happens niinkuin sanotaan. Tarina olisi itseasiassa ihan kelvollinen mutta toteutus amatöörien kesäteatteria surkeaakin surkeammilla digi-dinosaurus efekteillä. Yhdessä päärooleista Ian Ziering. Mutta useimmat varmaan katsovat tämän naispääosan Dichen Lachmanin vuoksi. Ja jos et tiedä kuka se on niin sitten on varmaan yksi syy vähemmän katsoa tämä... 2/5
     
  10. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 593
    Saadut tykkäykset:
    218
    God is a Bullet (2023)
    Perustui kai ainakin jollakin tasolla todellisiin tapahtumiin. Aika karua meininkiä, ja haulikolla oli paljon töitä muiden tuli- ja teräaseiden ohella. Lapsikaappauksista ja saatanan tukeen turvaavista kulttirikollisista kyse, ja omien jälkeläisten pelastamisesta keinolla millä hyvänsä.

    Ei tätä huonoksi kehtaa haukkua, vaikka kuvakaan ei ehkä parasta laatua ollutkaan. Eikä maisemallinen antikaan ollut kauneinta ja vaikuttavinta laatua. Näyttelijät olivat kuitenkin ihan hyvillä suorituksilla liikenteessä, ja kertomus eteni ihan riittävällä tahdilla.

    Katselin 120 minuutin BD-version. Sitä en sitten tiedä, että olisiko IMDB:n mainitsema 156 minuutin versio ollut parempi vai huonompi ja tuonut tähän kokonaisuuteen jotakin olennaista lisäarvoa. ***½//*****.
     
  11. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Kävin eilen pojan kanssa katsomassa Tennispalatsissa Cagliostron Linnan. Oltiin ainoat salissa (iltanäytös englanninkielisellä tekstityksellä). Oli kyllä hienoa nähdä monta kertaa ei-anamorfiselta DVD:ltä katsottu varhainen Miyazaki isolta kankaalta virheettömällä kuvanlaadulla.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 507
    Saadut tykkäykset:
    1 228
    En löytänyt omaa ketjua, niin laitetaan tähän.
    Samaa mieltä. Tämähän oli täyttä rautaa. Todella positiivinen yllätys. Olin ajatellut laittaa aivot narikkaan ja "kestää" supersankari leffan.
    En edes tiennyt tuosta Keatonista. Annan jopa ennemmän eli omassa supersankari sarjassa 5/5. Todella ikävää, että pääosan esittäjällä on ongelmia elämän kanssa, kun tähän elokuvaan toivoisi jatkoa, jos näin hyvää pystyvät lisää tekemään.
     
    Viimeksi muokattu: 17.04.2024
    scented tykkää tästä.
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    265
    Abigail (2024)
    The First Omenia ennen pyöri teatterissa Abigailin mainos, ja nytpä tämän kävi katsomassa. Traileri "hieman" spoilasi leffaa, muttei sinänsä haitannut kokemusta. Kun päästään itse asiaan, niin veri lentää ihan kiitettävästi, mutta. Mutta mikään tässä leffassa ei oikein tunnu miltään, yhtä lavastusta kaikki. No oli tässä omat hetkensäkin, ja päänäyttelijöistä se pikkutyttö veti isompien keskelle aika jees. Jos olisi edes hitusen pelottanut, niin voisi antaa 3/5, mutta tällaisena mikälie kauhukomediana 2,5/5.
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 507
    Saadut tykkäykset:
    1 228
    Tämä spoilaus. En edes ole traileria katsonut, mutta aika varmasti tiedän millä joella soudetaan.
     
  15. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 712
    Saadut tykkäykset:
    354
    Phantom of the Opera (1943)
    - helevetin tylsä, vaikka ihan komeaa kuvaa paikoitellen

    Hundreds of Beavers (2022)
    - kekseliäs ja hauska, kuitenkin genreen ja sisältöön nähden vähän liian pitkä

    Immaculate (2024)
    - käytännössä sama elokuva kuin The First Omen, mutta heikompi

    Late Night with the Devil (2023)
    - vähän uutta tulokulmaa riivaustarinaan, ei ehkä ihan hypen arvoinen mutta hyvä 70-lukulainen toteutus ja David Dastmalchianin pääosasuoritus

    Civil War (2024)
    - hyvä yleispätevä elokuva timanttisella äänisuunnittelulla, mutta koska tarinan juurisyitä ei anneta niin tämä ei myöskään oikeasti uskalla sanoa mistään mitään
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 462
    Saadut tykkäykset:
    779
    The Day of the Jackal (Fred Zinnemann, 1973) Yle Teema

    Päätin katsoa tämän, koska se vaikutti siltä, että saattaisin siitä pitää. Elokuva osoittautui yllättävänkin hyväksi! Leffa koukuttaa tiukan keskittyneellä kissa-hiiri leikillään, eikä noin 140 minuutin pituus haukotuta missään vaiheessa. Tunnelma muistutti Spielbergin Munich-leffaa (ohjasiko Spielberg leffansa tämä esikuvanaan? Michael Lonsdale molemmissa vieläpä). Mitään erityistä huonoa en osaa leffasta mainita. Toteutus on tasapainoisen hallittu. Sopivuus omaan makuun 4.5/5.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Dual (Netflix) ***
    Tämä on se leffa, mikä kuvattiin Tampereella pandemian aikaan. Mitään suurempaa torilla tavataan fiilistä tästä tosiasiasta ei kuitenkaan irtoa. Leffa on pääasiassa kuvattu sisätiloissa eikä laveita maisemakuvia ole ollenkaan saatikka Tampereen maamerkkejä näkösällä. Suomalaiset puut tulivat kyllä hyvin esille. Senverta kuitenkin leffa näytti erilaiselta verrattuna perus jenkkileffaan, että se ihan sopi tunnelmaan ja luotuun maailmaan.

    Vaikka leffassa näyttelee Hollywood-tähdet, Karen Gillan ja Aaron Paul, niin meno on kovin jäykkää, voisi sanoa jopa Kaurismäkeläistä. Onkohan ollut tietoinen tyylivalinta. Siihen kuitenkin tottui elokuvan edetessä.

    Elokuvan tarina voisi löytyä vaikka Black Mirror-sarjasta, ja vähän sen oloista meininki olikin. Huumori oli todella kuivaa ja paikoin piki mustaa. En oikein tiedä mitä tästä pitäisi lopulta ajatella.

    Idea tässä oli ihan mielenkiintoinen, mutta toteutus vähän halvan oloinen ja pienimuotoinen. Toki pienen rahan indie-leffahan tämä olikin. Loppu tässä tuli myös vähän metsästä. Koko leffan ajan pedataan tiettyä tilannetta, mutta loppu olikin jotain ihan muuta. Jäi kyllä mietityttämään. Eikä se välttämättä ollut huono juttu.

    Tälle voi kuitenkin ihan varovaisen suosituksen antaa. Ei kuitenkaan ihan mikään perusleffa.
     
  18. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    265
    The Fall Guy (2024)
    Olipas taas outo elokuvakokemus. Yleisesti ottaen Ryan Goslingin leffat ovat olleet jonkinlainen tae hyvästä elokuvasta. Tällä kertaa ei oikein osunut maaliin. Elokuva stunttihenkilöstä, joka kuvaa elokuvaa ja samalla rymistelee yksityiselämässään kuin stunttihenkilö, plaah. Huumoria on, muttei se naurata. No olihan noita stuntteja mukava katsella ja etsiä, kuinka selvästi näkee, ettei Ryan oikeasti ole kuvassa - vaikka oli elokuvan stunttihenkilö. Lopputekstit olivat leffan parasta antia. 2/5.
     
  19. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    941
    Saadut tykkäykset:
    194
    La La land, Barbie, Only God Forgives ? Juu ei ole hyviä. Eikä varsinkaan "älykkäitä".
     
  20. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 593
    Saadut tykkäykset:
    218
    Beirut (2018)
    Panttivankien vaihdannasta ja ties kuinka monesta siihen liittyvästä osapuolesta on kyse sekä tragedioista yksilötasolla. Ja fiktiosta, ei siis varsinaisesti perustu tositapahtumiin.

    Jon Hamm ja Rosamund Pike suorittavat hienosti, eikä muissakaan rooleissa varsinaiseti tyritä. Outoa että jälkimmäisen panosta ei juuri noteerata IMDB:ssä. Silti tästäkään teoksesta ei varsinaisesti jää hyvä mieli, koska todellisuus on se, että tuo sama paska tilanne elää ja voi hyvin yhä vuonna 2024. Elokuvaa ei silti voi huonoksi haukkua. SubTV:n vaihtelevanlaatuisesta tallennetusta lähetteestä katsoin. ***½/*****.