Laser UST tykit

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana odex, 19.10.2020.

  1. Audiohector

    Audiohector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2020
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tykki tuli vaihdosta ja oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen nyt tähän Nexigoon. Ihan out of the box kuvanlaatu oli sitä luokkaa etten samaksi tykiksi uskonut, osoittaa miten perseellään asiat ekassa tykissä vaan olivat. Nyt kuva tarkka koko alueella ja pääsee viimein 4k leffat kaivamaan naftaliinista ja nauttimaan. Ohessa nopea räpsy nykykuvastahttps://www.dropbox.com/scl/fi/fq6r...4058.jpg?rlkey=4gkflfxf2ua0xo8b2fwjw7638&dl=0
     
    nepa tykkää tästä.
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 197
    Saadut tykkäykset:
    1 331
    Kyllä olen itsekin tykkiin ollut tyytyväinen. Ainoa, mikä välillä häiritsee, on hieman kova tuulettimen ääni, mutta niin se on ollut joka tykin kanssa. Jopa hiirenhiljaiseksi mainostettu JVC oli omaan korvaan äänekäs.
    Olet kankaaseenkin tyytyväinen ollut?
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Eikös tuollaiselle olis maailman helpoin rakentaa joku hushbox -toteutus ?
     
  4. Audiohector

    Audiohector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2020
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kangas on ollut kyllä hyvä, melkoinen säätäminen että sai kaikki rypyt piiloon johtuen siitä että mukana tuli ainoastaan saksankieliset ohjeet . Lopulta asennus seinälle oli helppo ja kontrasti parani kyllä huomattavasti. Mukavaa kun pystyy myös kaikki valot päällä turhempaa hömppää katsoa.
    Tykin tuuletinääni ei itseä ole häirinnyt, varmaan iso seikka siihen on että vanhan tykin tuuletin huusi suoraan korvan vieressä ja mitatut desibelit oli 54. Ei paljon tuon puhina kuuden metrin päässä häiritse.
     
    nepa tykkää tästä.
  5. Ludvig

    Ludvig Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2003
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    2
    Auttakaas päättämään valinnassa: Eli tavalliselle kankaalle heijastettaessa arvostaen mustaa/konstrastia mutta myös valotehon riittävyys ei täysin pimennettävään tilaan, niin mikä olisi valinta hintaluokassa 2000-3000e.

    Eli mulla kävi jo kokeilussa Xgimi Aura jossa oli mun mielestä todella häiritsevä korkeataajuinen ininä, en tiedä oliko yksilökohtaista, mutta meni palautukseen sekä siinä ehkä absoluuttinen tarkkuus kulmissa jäi mietityttämään myös. Viime viikonloppuna oli taas ostoskorissa Powerista Samsung LSP9T, jonka olisi sillä 20% alennuksella saanut 2700e hintaan, mutta jäin miettimään että suht vanha tykki ja uudet mallit kait tulossa (https://www.projectorreviews.com/samsung-introduces-new-premiere-projectors-at-ces-2024/). Eli mihin tässä suuntaisi katseet?

    Mistä te olette noita kiinatykkejä tilanneet siis? Onko se vividstorm.eu luotettava takuiden suhteen jne? Sieltähän saisi ainakin nyt 2899e Formovie Theater:n, olisko tuo paras ratkaisu, jos vaan raaskin moiseen budjetin ylärajaan venyä? Jotenkin kotimaasta hankkiminen takuiden näkökulmasta ja palautuksen mahdollistamana houkuttaa. Epsonin EH-LS650 olisi budjetin puolesta jees ja valotehoa hyvin, mutta siinä sitten kontrastia ja absoluuttista tarkkuutta vähän moitittu ja kun mistään en malttaisi tinkiä. Mielipiteitä?
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 197
    Saadut tykkäykset:
    1 331
    On tuo varmasti ihan hyvä kauppa. Formovie on hyvä vaihtoehto. Tai sitten Nexigo. Tosin sen hinnasta en osaa nyt sanoa.
    Samalla tekniikalla toimivat, mutta pieniä eroja on. Formoviessa on ilmeisesti hitusen parempi kontrasti. Mutta erottaako sitä sitten kuin hiilikellarissa. Ja Nexigossa on 3d, mitä formoviessa ei ole.
    Molempien kanssa suosittelen kyllä ehdottomasti clr/alr -kangasta.
    Nuo ovat ALPD 4.0 -tykkejä. 5.0 -tekniikka on myös tullut, mutta ilmeisesti se ei paranna mustaa eikä kontrastia. Sen vuoksi parempaa kuvaa ei ihan heti ole odotettavissa ellei sitten LG tai joku muu valmistaja kehitä omia teknologioitaan. Noiden tykkien hinnat vain ovat siellä 4-6 kiloeuroa, joten ei ihan joka jampan ostettavissa.

    Epsonin jättäisin ostamatta huonon mustan vuoksi.

    Tokihan nuo Samsungin ja muiden uudet tykit voivat olla hyviä. Mutta vähän epäilen, että kovin paljoa parantavat. Ja jos aina odottaa uusia tykkejä, niin koskaan ei saa mitään ostettua. :) Toki olisi kiva olla väärässä. :)
     
    Ludvig tykkää tästä.
  7. Ludvig

    Ludvig Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2003
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ja jotenkin epäilen että uudet samsungit ei asetu välttämättä mun hintaluokkaan ainakaan uusi 9. Vaikeaa on joo, tosiaan rauhassa yrittänyt seurailla josko lähemmäs 2000e olisi jotain tullut joka olisi riittävän hyvä.

    Saako tuota Nexigo:a jostain euroopasta vai mistä kannattaa tilata, kun ainakin tuolla vividstormissa se oli loppu?
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 197
    Saadut tykkäykset:
    1 331
    Itse tilasin omani suoraan NexiGolta. Heillä oli ainakin silloin varasto euroopassa. Kannattanee laittaa heille meiliä. Osaavat varmasti kertoa jälleenmyyjistä ja saatavuudesta.