Elokuvateattereiden taso...

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Jalopeno, 07.04.2003.

  1. Kola

    Kola Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.06.2001
    Viestejä:
    898
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaanpa tällainen uutinen samaan threadiin:

    Lähde:
    IT Viikko maanantai 7. huhtikuuta 2003 klo 11:47
    http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalue.asp?alue=viikko&UutisID=55538
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
  3. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kajaanista lähtöisin olevana voin allekirjoittaa kaikki JPH:n sanomat: joskus kolmetuntisen Talvisodan Kinosisussa (ja sisua se todella vaati) katsoneena olisin mieluummin vaihtanut niillä penkeillä istutut kolme tuntia vaikka kahden tunnin selkäsaunaan.

    Jospa ne saisivat sen uuden leffateatterin sinne joskus pykättyä, nyt ilmeisesti vielä ihan hyvälle paikalle.
     
  4. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olin katsomassa Jyväskylässä Moulin Rougea silloin taannoin kun se leffoissa pyöri ja Tango Roxannen aikaan (hienoimpia ellei hienoin kohtaus koko elokuvassa) selän takana oleva mies syö jotain kurkkupastillia niin, että kolistelee sitä hampaita vasten ja päästää välillä sellaisen pitkän imaisuäänen. Jonkun kymmenen minuuttia sitä jaksoin, ennen kuin muutaman vittuuntuneen vilkaisun jälkeen käännyin ja pyysin, josko tämä voisi syödä sitä namuaan hiljaisemmin. Sitten sieltä ei kuulunut enää mitään. :)

    RAIVOSTUTTAVAA! Ja silläkin oli vaimo tms. mukana, joka ei viitsinyt sanoa tälle mitään.
     
  5. Bones

    Bones Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noista lappeen Rannan teattereista sen verran että ovat kyllä aika tasottomat. Tilat kyllä olisivat hyvät mutta äänentoisto ja kuva..
    Sen jälkeen kun Kinoaulassa vaimon kanssa palelin, ei ole lappeenrannassa tullut elokuvissa käytyä. Kuvassakin teksti selvästi sumeni oikealta laidalta.
    Kuopiosta en tiedä, vielä ei olla ehditty elokuvateatteriin asti.
    Jyväskylässä tulee käytyä kaikki vähänkin mielenkiintoisemmat elokuvat katsomassa, maksavat lipunryökäleet niin paljon ettei huvita mennä enää mihinkään huonompaan...
     
  6. Chaplin

    Chaplin One for all, all for me Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.02.2003
    Viestejä:
    645
    Saadut tykkäykset:
    2
    En noista äänistä ja muista sano mitään, mutta kyllä Lappeenrannan Kino-Aulassa yli puolentoista tunnin elokuvan katsominen on yhtä tuskaa. Penkit on ihan järkyttävän huonot, Nuijamies tuntuu todella hifi-paikalta tuon rinnalla.
     
  7. Akkuli

    Akkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.01.2003
    Viestejä:
    2 015
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ainoa "huono kokemus" elokutateatterista, joka tulee mieleen on se, kun kävin joskus puoli vuotta sitten katsomassa The Sum of all Fearsin Kino Myyrissä. Äänissä ja kuvassa ei ollut mitään valittamista, mutta kohdassa, jossa hävittäjäkone lähti ilmaan (laadukkaana teatterina, kohtauksessa alkoi hirveä melu, jytinä ja penkkien tärinä), alkoi oikea sivuseinä resonoida ikävästi. Tätä tapahtui onneksi vain noin 5s:n ajan, eikä ongelmaa enää sen jälkeen ilmennyt.
     
  8. Jalopeno

    Jalopeno Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokunen vuosi takaperin Seinäjoella ollessani poikkesin paikallisessa leffateaterissa muistaakseni Marilyn nimeltään, ja siellä oli pyöreä tolppa penkkirivin päädyssä jonka takaa outui hieman kurkkimaan että näki koko kankaan :p .
    En tiedä onko sama paikka vielä olemassa mutta jäi pysyvästi mieleen...
     
  9. Clonkku

    Clonkku Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0

    Eihän DTS-kyltti ikkunassa ja digitaalinen äänentoisto tarkoita monikanavaisuutta (enemmän kuin 2).

    Se harva kerta kun leffteattereissa käyn, valintani kohdistuu yleensä Tennispalatsin saleihin. Laatu on ihan hyvä, ainakin passoa tulee ja penkitkin on mukavat. :rolleyes:
    Ainoa mikä häiritsee, on kuvan virheet (roskat ym.), äänen pätkiminen (lähinnä mainoksissa) ja meluava yleisö. Menisivät kotiansa kattomaan leffaa prkl.... :mad:
     
  10. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuopiossa (liekö Maxim) on vähän samanlainen: tosin se on kyllä ihan lattiasta kattoon ulottuva pilari, jonka ympäri ei kädet ylety. Erikoista suunnittelua leffateatteriksi... Haittaa vaikka istuisi vähän kauempana kuin aivan vieressä, kun sen silmäkulmasta kuitenkin koko ajan näkee - en ole pikkumainen, mutta kuitenkin...
     
  11. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kajaanin surkea elokuvatarjonta on kyllä kaupungin asukasmäärään ja muuhun palveluvarustukseen nähden todellinen häpeän aihe. Kino Sisu on kuin elokuvateatterin muinaismuisto, epäilen hieman että toistetaanko ääni edes stereona.

    Onneksi asiaan on tulossa muutos kun kaupunki saa (jos saa) uuden elokuvateatterikeskuksen rakennustyöt tänä kesänä vauhtiin, ja jos Matilan & Röhrin aikomukset toteutuvat, teatterista tulee yksi Suomen nykyaikaisimmista.

    Tosin Kajaanissa on erikoistuttu niin jähmeään byrokratiaan että en uuteen elokuvateatteriin usko ennenkuin omin silmin näen. Isoissa rakennusprojekteissa on tapana ensimmäiset kymmenen vuotta tapella rakennettaanko ollenkaan ja sitten kun on päätetty että rakennetaan, tapellaan kymmenen vuotta siitä mihin rakennetaan.
     
  12. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Finnkinolla on Oulussa 6 elokuvasalia ja kaksi teatteria, joten olisi mielenkiintoista tietää hieman tarkemmin missä salissa/teatterissa olet noin huonon kokemuksen kohdannut.

    Itse en keskustan leffateattereissa käy kovinkaan usein, vaan suuntaan askeleeni aina Tuiran Star:iin. Sen ainakin tiedän, että jossakin Formian saleista äänenvoimakkuus on liian suurella.

    Onneksi Finnkino rakennuttaa Ouluun 9 salisen elokuvakeskuksen lähivuosina (2004-2005), joten saadaan noihin Finnkinon touhuihin täälläkin suuri parannus. :thumbsup:



    Edit: Finnkinon nettisivut antaa noista Finnkinon Oulun teattereista seuraavanlaiset tiedot:

    Rio: Tekniset standardit: Dolby Digital, DTS ja THX

    Formia: Tekniset standardit (ykkössali): DTS

     
  13. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rovaniemellä olisi aika saada pikkuhiljaa uusi leffateatteri... On meinaan kuvanlaatu sen verran huonolla tasolla Maximeissa, että :grr: Kuva välkkyy todella pahasti. Puhumattakaan ponnettomasta äänentoistosta. Mutta onpahan kotona ainakin molemmat asiat kunnossa :thumbsup:
     
  14. Kuikha

    Kuikha Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2002
    Viestejä:
    1 019
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu, olan samaa mieltä. Ja 2.sali on niin pieni..l:mad:
     
  15. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    OT

    Tämän päivän Kainuun Sanomien mukaan IT-talovalitus on ollut korkeimman hallinto-oikeuden istunnossa pari viikkoa sitten. Päätös on odotettavissa parin kuukauden sisällä. Jos valitus hylätään, niin rakentaminen pääsee alkuun. Muistaakseni alkuperäisen suunnitelman mukaan IT-talo olisi valmistunut kuluvan vuoden jouluksi eli esim. Kuninkaan paluun olisi päässyt katsomaan tuliterässä teatterissa, mutta ei taida nykyisen aikataulun mukaan olla todennäköistä.
     
  16. Huikka

    Huikka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2002
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon Kajaanin linjaan sopii myös erittäin hyvin varuskunnan "leffateatteri", jossa elokuvan katsominen oli yhtä tuskaa.. (nimim. yksi käynti riitti)
     
  17. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi millä uuden elokuvakeskuksen rakentamista Kajaaniin perustellaan onkin juuri varusmiehet, Suomen suurimassa varuskunnassa olisi varmasti elokuvateatterin käyttäjiä jos teatterit eivät olisi niin p*skoja kuin nyt.
     
  18. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    No mutta muistan myös ne ajat kun kävin ADAMS:issa katsomassa jotain uhrilampaita tai something :)=
    Siinäpä vasta tilavat elokuvateatterit. Jos istui 186cm-> pitkä kaveri edessä niin eipä nähnyt mitään ellei tullut jotain lasten korotusistuinta mukaan.
     
  19. Jalopeno

    Jalopeno Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jos oikein muistan niin Formia4 ja takarivillä (7) keskipaikalla:thumbsup: ... eli ei ollut mikään isosali, mutta on noita pikkusalejakin tullut vastaan ihan kelvollisia.
    Ja saman hintaset liput valitettavasti niihin on kuin isoihin saleihin jos joku kehuu 1 ja 2 salia esim....
     
  20. Rysty

    Rysty Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    lappeen Rannan teattereista ei mullakaan kovin hyvää sanottavaa ole. Äänet hiljaisella eikä muutenkaan kovin nautittava paikka.

    Siispä käynkin leffani katsomassa Helsingissä tai Kotkassa. Helsingin teatterit tietää kaikki, mutta Kotkassa on erittäin laadukas teatteri, Kinopalatsi nimeltään. Paikka on yksityisen, Finnkino tai Sandrew Metronome ei omista sitä. Teatterissa on äänentaso ja -laatu kohdallaan ja kangas on iso. Parvi löytyy, paikkoja teatterissa 72+198. Parven toinen rivi tarjoaa huisan näkymän suoraan kankaalle ilman muitten päitä edessä. Liputkin ovat halvammat kuin FK tai SM teattereissa. Ainoa miinus paikalle tulee siitä, että paikkalippuja ei tunneta, siispä suosittujen leffojen kohdalla pitää jonottaa vähintään 45 min ovella. Ainakin jos haluaa ensimmäisten päivien näytöksiin.