Star Trek: Picard (Amazon Prime, 2019-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana KILLPATRICK, 15.05.2019.

  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Jännä. Olen seurannut IMDB jaksoille annettujen arvostelujen pisteitä ja vitosen 9.1 on tasoissa nelosen kanssa parhaana jaksona tällä hetkellä. Äänetys määrissä tietysti eroja.

    Onko muuten jotain parempaa saittia TV-sarjojen jaksoille? Joskus vuonna nakki ja sota oli GEOS (muistaakseni global episode opion surveyor tai jotain) Tuolta tuli seurattua monia itselle tärkeitä sarjoja ja oli kyllä hyvä suuntaa antavana yksittäisten jaksojen suhteen. Sieltä myös trollit tai ihmeellisesti äänestävät heitettiin ulos ja sarjoillekin oli tiukat seulat siitä mitkä otettiin sinne.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Omalla kohdalla tuon jakson arvosanaan voi vaikuttaa se, että jouduin katsomaan sen kahdessa osassa enkä oikein enää muistanut, mitä alussa tapahtui. Ja välillä huomio meni vähän liikaa tykin säätämiseen. :D
    Mutta hyvä jakso kuitenkin oli. Kolmoskauden huonoinkin jakso on sata kertaa parempi kuin yksikään jakso ykkös- tai kakkoskaudelta. :)

    Nuo arvosanat varmasti ajan myötä asettuvat paremmin oikealle kohdalle.
     
  3. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Wow. Kutosjakso katsottu ja kyllä tää nyt alkaa hyvinnii vahvasti vaikuttaa siltä, että Picardin 3. kausi on kyseisen sarjan paras. Ei ne kaksi edellistäkään huonoja olleet, mutta tämä uusin on kaikkein lähinnä alkuperäistä Roddenberry-henkeä, kuten myös Strange New Worldsin eka kausi oli. Kaipa nämä kaksi eri sarjojen tuotantokautta ainakin toistaiseksi jakavat siis "parasta live action trekkiä 20 vuoteen"-tittelin.
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Tässä voi vielä olla pieni koukku. Arvostelijoille oli annettu 6 jaksoa katsottavaksi etukäteen. Ettei vaan seuraavat neljä ole huonompia? Ehkä analysoin turhaan/liikaa ja näen salaliittoja joka nurkassa.
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Picardin kolmas kausi on yllättänyt positiivisesti, kenties tämä vielä päättää tarun asiallisesti jos taso pysyy loppuun saakka kutakuinkin samalla viivalla kuin nyt. Worfin hahmokehitys vuosikymmenien ajan tähän pisteeseen on tuottanut muutaman äärimmäisen hirtehisen kohtauksen, Rikerkin oikein pudistelee päätään. Ja kyllähän se sydäntä lämmittää, kun soppaan on tuotu jotain isompaa myös DS9-sarjasta.

    Miinuksena oikeastaan tietynlainen visuaalinen ja tarinankerronnallinen yksitoikkoisuus, sillä tämä kausi on ollut kautta linjan jotenkin häiritsevän tummasävyinen valaistukseltaan jne. ja käytännössä ollaan oltu yhdessä avaruusaluksessa koko ajan. Toisaalta tarinan fokus on keskittynyt aika hyvin olennaiseen, eikä epätasaisuutta ole ollut monen muun moderninkin Trekin suhteen. So far so good.
     
    nepa tykkää tästä.
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Vaikea kuvitella, että neljättä kautta enää tulisi. Tähän on nyt vedetty ilmeisesti jo koko TNG:n cast mukaan. En usko, että samanlaista nostalgista filistä enää mitenkään saadaan neljänteen kauteen. Tässä on kyllä sopivasti osattu käyttää nostalgiaa hyväksi. Uppoaa kyllä meikäläiseen. :)

    Jotta tästä vielä paremman olisi saanut, niin
    Enterprise olisi pitänyt saada mukaan jotenkin. Voihan se olla, että se vielä jotenkin saadaankin. Ja toivottavasti se oikea TNG:n aikainen malli.

    Tosin parastahan olisi ollut, jos koko cast olisi mennyt ajassa taaksepäin ja miehittänyt vanhan Enterprisen.

    Onko niin, että tätä ei ole saatavilla 4K:na vielä? Kiinnitin vain huomion imdb:ssä olleeseen kommenttiin siitä, että kutosjaksossa ollut Rikerin muistelo Datasta TNG:ssä olisi ensimmäinen 4K HDR:nä näytetty pätkä ST:TNG:stä. Mutta missä päin maailmaa tätä 4K:na näytetään? Vai onko tuo kenties viittaus mahdolliseen levyjulkaisuun...?
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Onko tätä kuvattu 4K:na? Siis tämä kolmas kausi? Kun kaksi ensimmäistä ei ollut.

    fan calls for a “Star Trek: Legacy” or “Star Trek: Titan” series following some of the new and old characters have rung out across social media. We may get an answer imminently as First Contact Day, celebrating all things “Star Trek,” comes tomorrow and, usually, some Trek-related news is revealed.

    The third season of “Picard” airs the eighth of its ten-episode run this week.

    Itse veikkaan jotain yllä olevan kaltaista sarjaa. Miksei vaikka Star Trek: Seven? Nimellä ei ole väliä, mutta kaikki nytkin mukana pyörineet voivat tehdä cameoita ja onhan meillä liuta mahtavia muita näyttelijöitä puolesta tusinasta sarjasta, jotka voivat liittyä mukaan. Kiva olisi nähdä vaikka Bashir ja O`brian taas yhdessä.
     
    nepa tykkää tästä.
  8. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Kyllähän tässä mielenkiinto yllä pysyy vielä näin 8 jakson jälkeenkin.
    Paljon parempi kuin 2 ensimmäistä kautta ja
    saatiinhan siinä viime jaksossa lähes koko vanha bändikin kasaan saman pöydän äärelle.

    Worf on kyllä rock.:D
     
    nepa tykkää tästä.
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    The final two episodes of the third season of “Star Trek: Picard” appears to be getting a one-night-only theatrical release in select IMAX theaters on Wednesday, April 19th, according to a listing on GoFoBo.com.

    The site indicates tickets will be free and available on Wednesday, April 12th at 1pm US-ET. The second last episode, titled “Vox,” airs this week, with the screenings coming just before the final episode “The Last Generation” hits the streamer late next week.

    Participating cities reportedly include Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, New York, Orlando, Phoenix, San Francisco, Seattle, and Washington DC.

    The listing is only appearing on one movie ticketing website at present, though several outlets have picked up the news already with Variety subsequently confirming the story. The listing also appears to be only for U.S. cinemas, so U.K. and other fans won’t be so lucky.

    Ei sitten täällä. Olisihan meillä Itiksessä IMAX-teatteri. Päheätä olisi varmaan nähdä viimeinen jakso isolta kankaalta.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Kolmannen kauden 9. jakso on saanut kovat pisteet IMDB:ssä. Mitäs mieltä nepa oli?
     
  11. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Nuo pisteet tulevat viimeisestä kymmenestä minuutista joka saa jokaisen tosi trekkien laskemaan alleen.

    Henkilökohtaisesti en kauheasti innostunut tarinasta (pääpahiksesta), eli mentiin sieltä mistä aita on matalin. Myös muutama suoranainen typeryys löytyi tarinasta ja toteutuksesta, mutta toki olihan tämä keskimäärin taas hyvää viihdettä.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Yhdeksäs jakso katsottu täälläkin. Vähän oli pettymys. Ei huono, mutta ei niin loistelias kuin odotin. Huonoin jakso tässä kaudessa. Tässä syitä:

    Miksi taas ruotsalaisia?
    Borgeja on jo ollut tässä sarjassa, joten miksi ne piti tuoda takaisin? Tokihan ne ovat olleet aina Picardille se "pääpahis", mutta TNG:stä olisi varmasti löytynyt muitakin pahiksia tai hyviä jaksojuonia jatkettavaksi. Borgit vain ovat liian helppo ja liian helposti arvattava pääpahis.
    Nuo ei tuo sarja nyt tuohon kaadu, mutta....meh...

    Miksi piti taas laittaa satamiljoonaa alusta ruudulle...? Starfleetillä (unohdin jo mikä tuo edes oli suomeksi..Tähtiliitto? whatever...) on bileet, voi jeesus.
    Mutta menikö jotain ohi vai unohtiko tekijät, että siihen kuuluu 150 lajia? Missä olivat muiden alukset kuin Maan? Ja vaikka tuo olisi ollutkin vain Maan bileet (en muista sanottiinko, että bileet ovat koko liiton vaiko vain Maan), niin eiköhän siellä olisi ollut kutsuvieraita muistakin lajeista ja liiton jäsenistä? Meni jo typeräksi... Noh, nyt saatiin tuhat maan avaruusalusta typerässä muodostelmassa.

    Ja, miten se hyvisten sukkula nyt pääsi vain yhtäkkiä lähtemään? Hehän itsekin totesivat, että "yksi sukkula vastaan muut alukset", tai jotain sellaista, ja sitten kuitenkin pääsevät karkaamaan ilman, että kukaan seuraa.

    Ja eikös Maapallolla ole mitään muuta puolustusjärjestelmää kuin yksi telakka ja alukset? Ei ohjus- tai vaiheislavetteja kiertämässä maata yms? Varmaan tuo jossain Star Trekin materiaalissa kerrotaan. Mutta voisin kuvitella, että puolustusta ei voi pelkkien alusten varaan laskea. Varsinkin, kun joskus on ollut tilanteita, että Maapallon luona ei edes ole ollut muita avaruusaluksia kuin Enterprise. Pakkohan jotain muuta puolustusjärjestelmää on olla...

    Kapteeni Liam Shaw tapettiin liian helposti. Hän oli hieno hahmo ja olisi ansainnut vähän sankarillisemman kuoleman.

    Datan vitsit...No, mukavan mukahauskoja. Eikä toisaalta huonoja. Mutta jotenkin vain en ole Datan suusta tottunut kuulemaan sellaisia.

    No sitten se loppu...

    Olin itsekin ensin töpinöissäni siitä, että vanha kunnon Enterprise D saadaan takaisin. Ja olihan se hienoa. Vähän tuossa pari jaksoa sitten kaipailinkin sen perään ja mikäpä parempaa kuin saada vanha kunnon sotaratsu takaisin. Vaikkakin sehän on tosin tutkimusalus enemmänkin eikä mikään sota-alus, jollaiseksi Enterprise elokuvien kautta meni. Toivottavasti viimeisessä jaksossa se ei olisi vain pelkkä alusta vaiheisten ja torpedoiden laukaisuille.

    Mutta olihan tuohon liittyvä juoni niin typerä, että oksat pois. Picard oli ihan ihmeissään, että wtf, meikän alus on back! Geordi oli muka omalla ajallaan - vähän harrastuksena - viimeiset 20 vuotta kunnostanut alusta. Mitä VITTUA! Anteeksi kiroilu, ei ole meikän tapaista.
    Kaveri siis sai planeetalta nostetun lautasosan vietyä omaan varastoon, ihan noin vain, ettei kukaan tiennyt mitään. Ja salasi sen kaikilta 20 vuoden ajan. Olisi voinut kuvitella, että hän olisi edes Picardille kertonut, että "muuten vain näin ohimennen tiedoksi, että kunnostan sun vanhaa alusta, jossa on edelleen sun kaikki vanhat tavarat tallessa yms. Että jos haluat sen huilun tai 10 000 vuotta vanhan artefaktin takaisin, niin kerroppas". Ja olisi voinut kuvitella, että muutenkin Picard olisi ollut edes hieman mukana siinä lautasosan nostossa tai ainakin seurannut operaatiota ja ottanut selvää, mitä jäänteille tehdään. Geordi 20 vuotta salassa kunnostanut sitä. Ja kele!

    Sama kuin jonkun Pearl Harboriin uponneen aluksen insinööri päättäisi nostaa niistä yhden ja kunnostaa. Onnistuisiko? No varmasti ja vielä kaikilta salassa. Kyllähän Enterprise D:n historia jo on sellainen, että aluksen jäänteistä olisi haluttu tehdä muistomerkki. Ei kukaan olisi jättänyt niin kuuluisaa alusta vain piiloon.

    Mitäs, jos Enterprise olisi ihan avoimesti kunnostettu museoksi ja kun kaverit ekan kerran kävivät alusmuseolla, olisi myös se ollut siellä. Mutta kaikki olisivat luulleet, että se on vain kuollut raato. Laitettu kasaan, jotta siitä saadaan muistomerkki. Ja nyt Geordi olisikin paljastanut, että on vuosien ajan käynyt muistomerkillä kavereiden kanssa ihan vain muutenvaan laittamassa paikkoja kuntoon. Ja, että alus voi olla kunnossa. Tai sitten ei ole.
    JA! Miksi Enterprise olisi ollut se ainoa alus, joka ei ollut yhteydessä liiton muihin aluksiin? Vai ovatko muka ne kaikki museossa olleet alukset pidetty ajantasalla ja päivitetty joka vuosi, jotta nekin ovat yhteydessä muihin? Siellähän olisi ollut vaikka ja mitä aluksia kans.
    Toki tässä tapauksessa aluksen piti olla Enterprise D. Mutta joku roti juonessa sentään. Voi hyvä perse.

    Onneksi Enterprise komentosilta oli mukavan valoisa. Vähän pelotti jo, kun laittoivat valot päälle sinne ja kun ne hiljaa syttyivät, että jääkö myös Enterprisen komentosilta pimeäksi, kuten koko muu sarja on. Onneksi ei. Tuo alusten pimeys alkaa jo oikeasti ärsyttämään. Kuka oikeasti haluaisi olla jatkuvassa pimeydessä?

    Ja sitten viimeinen itku. Miksi Enterprisen huoneissa oli valot päällä? Eli siis, kun alusta näytettiin ulkoa päin, niin joka puolella alusta näkyi pieniä valoja.
    Eli, kuten alla olevassa kuvassa. Nuo valkoiset valot ovat valoja, jotka tulevat ikkunoista. Jos aluksella ei ollut ihmisiä kuin komentosillalla, niin miksi puolissa huoneissa oli valot? Oliko Geordi unohtanut osaan huoneista valot päälle samalla, kun oli käynyt kunnostamassa aluksen muutama sata/tuhat huonetta?

    [​IMG]

    Voihan jeesus sentään.

    Olihan tämä edelleen parempi kuin kaudet 1 ja 2, mutta nyt tuli pahasti fiilis, että käsikirjoittajilta oli aika loppumassa kesken. Nyt lähdettiin tunkemaan tähän - ja luultavasti seuraavaankin - jaksoon kauheasti kamaa ja oikomaan polkuja ja menemään sieltä, mistä aita on matalin.
    Jos nyt tähän asti pahimmatkin Trek-fanit ovat voineet vähän antaa asioiden mennä sormien välistä ja nauttia, niin ainakin omalla kohdalla alettiin vähän mennä siihen kausien 1 ja 2 paskatasolle. Ei vielä sinne asti, mutta huonoin jakso tähän mennessä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2023
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Kierrätetään vanhoja tallenteita, niin ei tartte laittaa rahnaa niitten uudelleenluomiseen?

    T: Vesku
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Liekö pitäisi laittaa spoilereihin?
    Mutta sen verran pitää sanoa vielä, että tuo telakalta lähteminen olisi voitu tehdä vähän tyylikkäämmin. Vähän turhan varjossa oli alus, niin ei saanut niin selvää sen hienoista linjoista. Mutta varmasti tuotakin on joku animaattori miettinyt, jos on tiennyt kohtauksen, että miksiköhän aluksen arvokasta energiaa tuhlataan tyhjien huoneiden valaisuun. :)
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2023
  15. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Aika lailla nepa:n kanssa samoilla linjoilla, poislukien tuo huoneiden valaistus joka ei kyllä pistänyt silmään. :D Veikkaisin ettei enää hehkulamput ole käytössä ja koneesta löytyy potkua valaisemaan huoneet ainakin kvantastriljoonaksi vuodeksi...
     
    nepa tykkää tästä.
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Pitäisi. Vaikka jotain hajua on, kun ei noista valokuvista ole oikein voinut välttyä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2023
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    500 jo käynyt arvostelemassa IMDB:ssä viimeistä jaksoa.
    Mikäs on teidän mielipide? Ja miksei myös koko kaudesta?
    Ja todellakin laita juoneen liittyvät jutut spoilereihin.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Viimeiselle jaksolle kaksi tähteä.
    Toiseksi viimeiselle kolme tähteä.
    Ennen sitä oli tasaisesti semmoista neljän tähden menoa.

    Tuskinpa tulee kautta katsottua enää uudestaan.

    Viimeinen jakso oli niin huono, että en jaksa edes sen enempää kommentoida. Toki muutamia hyviä kohtauksia, mutta nekin enemmän nostalgian kuin hyvän käsikirjoituksen vuoksi.

    Ihan ei Discoveryn tasolle menty viimeisessä jaksossa, mutta eipä käytännössä sen parempaa, mitä oli Picardin kaudet 1 ja 2.

    Ja, koska tästä nyt ilmeisesti tulee se spin off, niin sille voidaan odottaa taas sitä tasaisen huonoa Discoveryn tasoa.
    Rehellisesti sanottuna omalla kohdalla alkaa Star Trek nyt olemaan tässä. Kuten kävi Star Warsin kanssa. Toki, jos jotain hyvää tulee, niin tulee katsottua (kuten Star Warsin kohdalla tuli noita Mandaloriania yms.), mutta mitään odotuksia ei enää Star Trekille ole.

    Tämä kolmas kausi saatiin hyvin alkuun. Toki pitkälti nostalgialla ja vanhaa kopioimalla, mutta kun sitä ei enää osattu tehdä, niin mentiin samalle typerälle linjalle, mitä olivat Picardin aiemmat kaudet ja Discovery.

    Onneksi on aina olemassa vanha TNG. Voisi taas alkaa katsomaan sitä ja huuhdella mielestä pois tämän roskan.
     
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Ikävä kuulla. Muutan odotuksiani vastaamaan huomioitasi.
    Varmaan tähän aikaan ensi vuodesta pääsee itse katsomaan, kun blurayn hinta on pudonnut 15€. Tai mistä sitä tietää, jos vaikka UHD:llä tämän viimeisen kauden innostuvat julkaisemaan, kun on kuitenkin suositun TNG:n "jatko".
    Ilmeisesti Section 31 onkin nyt tulossa elokuva. Ei sitä naista olisi kyllä koko kautta katsonutkaan saati osastoa kolkytyksi.
    Jonkinlainen spin off tästä varmasti tulee, mutta millainen?
     
  20. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Minä taas olen täysin eri mieltä kuin Nepa. Picardin kolmas kausi oli heittämällä koko sarjan paras kausi ja mielestäni TNG:n miehistö sai juuri sellaisen send-offin, kuin TOSin miehistökin sai Undiscovered Countryssa. Kaikkien fanien odotuksia on täysin mahdotonta täydellisesti lunastaa, koska ne ovat tähtitieteelliset tämän franchisen ja varsinkin tämän henkilögallerian kohdalla, mutta mielestäni tekijät onnistuivat saattamaan TNG:n tarinankaaren päätökseen vähintäänkin kelvollisesti ja samankaltaisia mielipiteitä olen lukenut ympäri interwebbiä juuri niiltä vannoutuneimmilta trekkereiltä. Valittajia löytyy aina, haters gonna hate. Itse annan PIC S3:lle 4,5/5.