Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    The Courier (2019)
    Eihän tämä nyt ollut mitään taidetta, mutta ihan OK väkivaltaviihdettä perjantaiehtooseen. Sellaista jotakin 80-lukulaista vibaa oli ja jossain joku näkymässä häivähdys miamivicemäisestä touhusta. En uskalla ajatella juonta kovin tarkasti, koska pelkäänpä että siinä oli ongelma jos toinenkin. Tuo Ukrainan lahja elokuvamaailmalle eli Olga Kurylenko on yhä aika.. öö .. kiva näyttelijä. Gary Oldmanin panosta tässä on moitittu, ja ehkä olisi voinut olla niissä nykyhetkeä kuvaavissa otoksissa hiukan läsnäolevampi.**½.... eikun pistänpä kuitenkin ***/*****, koska vaikka elokuvassa oli vikaa enemmän kuin reikäisessä Datsunissa katsastuskonttorilla vuonna 1989, ja sitä voi ehkä kutsua höpsoksi väkivaltarainaksi, niin tykkäsin siitä silti riittävästi. SubHD:n tallenteelta katsoin, ja kuvakin oli ihan OK.
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Leave No Trace (2018)

    Mielenterveysongelmista kärsivä (Ben Foster) elelee tyttärensä kanssa pöpelikössä alkeellisissa olosuhteissa yhteiskunnan kahleita vältellen. Viranomaiset saavat tästä vihiä, ja parivaljakon elämä muuttuu melko lailla kun sosiaalitädit alkavat järjestelemään asioita..

    Elokuva ei kerro juuri mitään syistä ja keskittyy vain seurausten kuvaamiseen. Annetaan ymmärtää että isä on entinen sotilas, mutta asiaa ei avata oikeastaan mitenkään. Ei siis vastaa katsojaa tyydyttävällä tavalla kysymykseen "miksi". Loppukin on melko epämääräinen ja epätäydellisen tuntuinen.

    Se tästä kuitenkin selviää ja vahvistuu, että Thomasin McKenzien ääni on tosiaankin melko erityinen. Eli Last Night in Sohon äänisuoritus ei ollut lainkaan rooliin sidottua.

    Ei tämä leffa huonokaan ollut, mutta heti sen katsomisen jälkeen muodostunut näkemys ****/***** putosi kuitenkin pienen pohdinnan jälkeen arvosanaan ***½/*****. YLETeemaHD -tallenteelta katsoin.
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2023
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Shazam (2019)

    Pitkästä aikaa supersankarielokuvaa. Vahingossa ajauduin katsomaan tätä telkkarista, vaikutti mielenkiintoiselta ja vaihdoin AppleTV puolelle katsomaan tämän jostain striimistä. Näitä "sain supervoimat ja ihmettelen niitä" elokuvia on tainnut ilmestyä pilvin pimein viime vuosina. Ihan hauskaa katseltavaa. Mutta se muu sitten - hohhoijaa. Pääpahis oli niin hajuton ja mauton kuin olla ja voi. Ja ne perusloppurymistelyt..Zzzz.

    Bonuksena ajauduin Wikipediaan tutkimaan tämän supersankarin sarjakuvataustoja. Oli minulle uusi tuttavuus, ja opin että kyseessähän oli alunperin Captain Marvel (taijotainsinnepäin).

    2.5 / 5
     
  4. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Punaisen Lokakuun metsästys
    The Hunt for Red October (1990)
    Katsottu Viaplayltä HD:na.
    John McTiernanin ohjaama ja Sean Conneryn ja Alec Baldwinin pääosittama sukellusvenetrilleri.

    80-luvulle sijoittuva Neuvostoliitton sukellusvenekouluttajalegenda Marko Ramius upseeristoineen on päättänyt loikata mukanaan uusin neuvostoihme, lähes äänettömästi liikkuva sukellusvene.
    Ihan mukavasti tempaisi mukaansa ja hyvin tehty, eikä näyttelijöissäkään valittamista. Sivuosissakin paljon tuttuja naamoja kuten Sam Neill, Scott Glenn ja James Earl Jones. Sekä tietysti usein ainakin vanhoilla päivillään natsina, ryssänä tai jonain muuna prsläpenä esiintyvä Joss Ackland.

    Ihan komeen näköistä nippeliä ja nappelia, sekä vilkkuvia valoja saatu sukellusveneen sisäkuviin tungettua.
    Plussana heti alussa terminoitu poliittinen upseeri nimeltään Putin. :D
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Kovasti näkivät myös vaivaa näyttääkseen aidon oloisesti suklarin liikkeitä komentohuoneessa. Sitä pystyi kallistamaan kaikkiin suuntiin, joten Star Trek tyyppisiä näyttelijät yrittävät heilua oikeaan suuntaan ei tarvinut tehdä, vaan näyttelijät pitivät oikeasti tolpista kiinni, kun vene kallistui.
    Ja olihan tuo ensimmäinen leffa sukellus Jack Ryan maailmaan. Tuli noita Clancyn romaaneja nuorempana luettua sitä mukaa kuin ilmestyivät. Kuinkas monta yritystä nyt on tehty? Baldwin, Ford, Affleck, Pine ja Krasinski?
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2023
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Primal (2019)
    Jälleen yksi Nicholas Cage -teos katsottuna. Ei ollut kauhean omaperäinen, mutta ei ihan kelvotonkaan. Alien-tyyppistä touhua rahtilaivalla, paitsi että ei ollut alieneita vaan paskiaisia ja villieläimiä. Semmoista mieleenjäämätöntä toiminnallista tusinaviihdettä.***/*****. Ehkä **½/***** olisi oikeampi arvosana, ja niinhän IMDB koittaa kertoa, mutta olkoon nyt noin. SubTV:n tallenteelta katsoin
     
  7. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    483
    Saadut tykkäykset:
    31
    Eilen tuli katsottua tuo Ranskalaisfilmi Viikonloppu Yle Teemalta siinä Klassikko Kino -sarjassa. Mielenkiintoinen elokuva, jokseenkin mieleenpainuvaksi jäi muutama kohtaus kuvakerronnallisesti.

    Elokuvan alkupuolella se todella pitkä kohtaus, mikä vaikutti leikkaamattomana kuvattu, kun pääkaksikko ajaa ohituskaistaa siinä autojonon ohitse. En tiedä, onko tuon elokuvan julkaisuajankohdan aikana filmin leikkaustekniikka ollut niin keihttynyttä, että kyseistä kohtausta olisi voinut kuvata useammassa otoksessa, nykyisin varmaan olisi mahdollista.

    Toinen mieleenpainuva ja kuvakerronnan osalta mielenkiintoinen kohtaus oli se "Musiikki", missä se pianisti soittaa Mozartia siellä vasemmassa reunassa nuotinkääntäjätyton avustamana.

    Kolmas mielenkiintoinen kuvakerronnallisesti kohtaus oli se, missä siellä tienposkessa se päämiesnäyttelijä on väsyneenä liftaamassa autoa, ja se kulkuri tulee paikalle.

    Länsimaalaisessa elokuvassa harvinaisempaa, että kamera-ajo kulkee oikealta vasemmalle, Aasialaisessa elokuvassa se on luonnollisempaa, mitä Japanin kieltäkin luetaan oikealta vasemmalle, osa heidän kulttuuri-identiteettiään, mutta yleensä länsimaalaisessa elokuvassa ja kulttuurissa asioita esitetään "vasemmalta oikealle", ei ainoastaan elokuvan kuvakerronnan osalta.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Nollapostaus jostain tuntemattomasta.
    Vähimmäisvaatimus olisi linkki edes siihen Areenan leffaan.

    T: Vesku
     
  9. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    TheRealThing tykkää tästä.
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Pari mielenkiintoista elokuvaa tullut katsastettua.

    Rakkaani Merikapteeni (2022)
    iTunes AppleTV

    "Kotimainen" elokuva, joka kuitenkin sijoituu Irlantiin ja kaikki näyttelijät ovat irlantilaisia tai brittejä. Kolmiodraama ikääntyneestä merikapteenista, tyttärestään ja kapteenin uudesta naisystävästä. Ei tämä ole siirappinen vanhusten romanssi, vaan yksi pääteema on kipeä isä-tytär suhde. Jos usein kritisoin elokuvia liian pitkiksi tai venytetyiksi, niin tässä mielestäni loppu mentiin liian kiirehtimällä läpi.

    Hienoa työtä kaikinpuolin. Kyllä Klaus Härö elokuvia osaa tehdä. 4/5.

    Salaliitto Kairossa (2022)
    Jos edellinen elokuva oli suomalais-irlantilainen, niin onko tämä nyt sitten ruotsalais-monikansallinen. Elokuva kertoo egyptiläisen islamilaisen yliopiston Al-Azharin sisällä käytävästä valtakamppailusta ja siihen liittyvästä poliittisesta vehkeilystä ja juonittelusta. Tarinan päähenkilö, kalastaperheen poika Adam, joutuu pelinappulaksi edellämainittuihin sotkuihin.

    Elokuvan parasta antia on kuvaus kairolaisesta elämästä ja paikallisesta valtakamppailusta. Muuten tämä ei itselleni oikein lähtenyt missään vaiheessa, jotenkin jäi vähän etäiseksi. Laitetaan nyt 3/5.

    Sivukommenttina katsastin tämän remontoidussa Maximissa (Helsinki). Vaikka nuo uudet nojatuolit ovat oikein kivan näköisiä ja sopivat tyyliin, niin ne kyllä mukavuudessa häviävät nykyaikaisille leffapenkeille 10-0.
     
  11. Merkitty

    Merkitty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2022
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    29
    Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984) - IMDb
    Juuri sain elokuva sarjan toisen osan katsottua. Ja onhan tämä nyt loistava viihdeseikkailu. Noin pari tuntia sujahtaa ohi kuin siivillä.
    Varmasti elokuvasta löytyy sen kymmen kohtaa missä voisi pysäyttää leffan tiettyyn kohtaan ja saisi mitä kauneimman seinämaalauksen kyseisestä pysäytyskuvasta maalattua. Ja taas se tärkeä, eli unohtumaton indy sävelmä saa seikkailun kahta korkeampiin sfääreihin.
    Ja osataan käyttää juuri oikeassa paikassa sävelmää. Ja lopussa kun porukka on pitkällä riippusillalla niin hyvin näkee, että on Steven
    Spielberg katsonut nuoruudessaan varmaan hyvinkin tarkkaan Tarzan elokuvat. Itselle ainakin nousi lapsuudessa ja nuoruudessa nähdyt
    tarzanit mieleen muutamastakin loppupuolen kohdasta. No, jos jotain pientä pilkun viilausta leffasta pistää, niin parit selvät trikkikuva kohtaukset jotka onneksi kestävät sen vilauksen vaan, niin ovat vanhentuneet ja saattoivat näyttää vähän naurettavilta. Mut toi ny on ihan
    makuasia. Ei kyl haitannut mitenkään katsomiskokemusta itsellä. Juu, otin tavoitteksi katsoa koko sarjan läpi täs ennen ku uusi Indy ehtii
    teatterien kankaille.
     
    71 dB tykkää tästä.
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Lansky (2021)
    Tarina perustui tositapahtumiin. Mistään sankaritarinasta ei ollut kyse, vaan mafiosoista, rikollissyndikaatista ja palkkatappajista jne..

    Jotain lämpöä ja inhmillisyyttä tähän kaiketi yritettiin hiukan tuoda mukaan paikoitellen, mutta sen vaikutus oli kuin pissa housuissa pakkasella. En oikein saanut kiinni siitä että mikä tässä oli se varsinainen tulokulma ja katsantokanta. Kirjailija, jonka hommana oli kirjoittaa tuosta paskiaisesta kirja jonka sisätö oli lupa julkistaa vasta kun roistosta aika jättää, oli omassa elämäntilanteessaan hiukkasen pahassa paikassa. Senkin kautta yritettiin tuoda sitä em. inhimillisyyttä. Kuten myös tuon mulkeron omien epäonnisten elämänkäänteiden ja melko rajallisen lähimmisenrakkauden kautta.

    No ei ollut lopputulema mikään mestariteos, vaikka toki kuvaus ja näyttelijäsuoritteet olivatkin ihan OK. Pääosissa Harvey Keitel ja Sam Worthington. Eipä heidän esityksessään ollut sinällään kauheasti valittamista.Tällä stoorilla nyt ei vain ole mielestäni ihan hirveän suurta painoarvoa joistakin Israelin valtioon ja joihinkin toisen maailmansodan aikaisiin historian käänteisiin liittyvistä asioista huolimatta. BD:ltä katsoin ja kuva oli OK. ***/*****.
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2023
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Napapiirin sankarit 4.
    Ajoittain kelpo kohellus, vaikkeivat kaikki alkuperäisten osien näyttelijät olekaan enää mukana. 2/5
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    INLAND EMPIRE (David Lynch, 2006) pohjoismainen Blu-ray.

    Tämä tuli katsottua vain kerran aikoinaan DVD:ltä, enkä ole viitsinyt palata aiheeseen ennenkuin nyt hankin Blu-ray:n. Se DVD onkin kestolainattuna siskolla. En muistanut leffasta juuri mitään, enkä myös ymmärrä siitä juuri mitään. Nää on näitä Lynchin mystisiä palapelejä, enkä tiedä kuinka paljon näistä tarvitseekaan ymmärtää. Ilmeisesti Susan Blue on se "todellinen hahmo" ja Nikki Grace on Susanin fantasiaa paremmasta elämästä? Leffahan on 3 tuntia pitkä ja katsoin sen tunnin pätkissä kolmena päivänä. Tämä leffa on erittäin puuduttava ja mielenkiintoinen samaan aikaan, mikä on taiteellinen saavutus jo sinänsä. Inland Empire on jopa epä-elokuva, joka pyrkii muistuttavaan elokuvaa mahdollisimman vähän. Jopa dialogin äänitys on tehty tarkoituksella huonosti ja saatu kuulostamaan todella amatöörimäiseltä. SD-resoluution kuvaus saa leffan näyttämään 90-luvulla kuvatulta häävideolta. Siinä mielessä Blu-ray ei tarjoa mitään muuta DVD:hen verrattuna kuin oikean toistonopeuden, eli leffa ei pyöri 4 % liian nopeasti. Näyttäisi siltä, että Criterionin julkaisu on 4K-restauroitu (AI-upscale), mutta tottakai Eurooppalaisten kiusaksi A-lukittu. Itse leffasta on paha sanoa mitään, koska se on niin outo Lynchin houreuni. Yllättäen Badalamenti ei ole vastannut musiikista, mutta musat ovat kyllä hyvät ja sopivat. Mitään ekstroja ei tietenkään ole lätyllä.

    EDIT: asioita tonkiessani näyttäisi siltä, että StudioCanal on julkaisemassa 4K -restauroidun Blu-rayn Euroopassa lähiaikoina. Läksyt jäi tekemättä totaalisesti tämän leffan kohdalla ja varmaan joudun tuon 4K versionkin hommaamaan jossain vaiheessa... hitto. Minähän ostin tämän Blu-rayn: CDONista kun tilasin uusia korvatyynyjä kuulokkeisiini ja pistin mukaan kun oli halpa. En edes tiennyt, että AI-upscalea on tulossa, vaikka leffaa katsoessani koko ajan mietin, miten paljon tämä leffa siitä hyötyisi.
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2023
  15. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    ^ tuo Inland Empiren nordic-blu-ray:n kuva on aivan uskomattoman kelvottoman ja sotkuisen näköinen, ei käytännössä juuri mitään eroa dvd:hen. Ymmärrän kyllä lähtökohdan ja alkuperäisen resoluution, mutta kehtaavatkin julkaista tällaista. Suomi-DVD on melkein parempi ostos, siinä on sentään Lynchilta 12 minuutin haastattelu, muutama teaser-pätkä ja kansipaperin kääntöpuolella lyhyt artikkeli/haastattelu Kalle Kinnuselta.

    Muutenkin elokuvana toki Lynchin uran aallonpohja (kyllä, olen nähnyt Dyyninkin), mutta onneksi ohjaaja lunasti itsensä Twin Peaks: The Returnilla ja osoitti, ettei ole menetetty tapaus. Siinä on sentään kaunista hd-kuvaa kaiken muun pureskeltavan lisäksi. Inland Empiresta aina muutaman vuoden välein ajattelee, että pitäisiköhän katsoa uudelleen toisenlaisella mielenlaadulla, josko siitä saisi jotain irti, mutta harmillisen puuduttavaksi se jää ja pahimmillaan kesken.
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Samaa mieltä. DVD:tä ei ole nyt käsissä vertailua varten, koska se on tosiaan ollut vuosia siskolla kestolainassa, mutta tämä Nordic Blu-ray näyttää DVD:ltä. Kuten totesin, ainoa etu (PAL) DVD:hen nähden on oikea toistonopeus.

    Nykyaikana kehdataan tehdä mitä vain. Itseäni voin syyttää kun menin tämän ostamaan kotiläksyjä tekemättä.

    Inland Empireä ei selvästikään pidä ottaa elokuvana, vaan jonain taltioituna ajatuksenvirtana. Parasta antia tässä on juurikin se, miten omalaatuinen tapaus se on välttäen elokuvien kliseet. Dialogin äänitys/jälkiprosessointi on tahallaan tehty heikkolaatuiseksi, mutta muuten musiikki ja äänitehosteet ovat aika messevän "pelottavia."
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Tuli kanssa katseltua tuo Inland Empire vähän aika sitten toiseen kertaan bd-levyltä. Onhan se niin ruma leffa, että ihan sama millä sitä yrittää katsella.

    Suurena Lynch fanina en pitänyt leffasta ekalla kerralla enkä valitettavasti tykännyt tällä toisellakaan kerralla. Leffa kyllä alkaa mielenkiintoa ylläpitävästi ja tunnelmakin on vielä kohdillaan, kun sitä elokuvaa suunnitellaan ja kerrotaan käsikirjoituksen pahaenteisyydestä. Sitten homma vaan lähtee lapasesta, enkä saa kyllä mitään otetta juoneen tai mitä yritetään näyttää. Sitten kun se on vaan niin ruma ja pitkä, niin kyllä rupeaa hiukan puuduttamaan. Lopun tanssi ja lauluesityksestä kyllä tykkään.

    Siinä missä osaan koota maailman parhaan leffan Mulholland Driven palaset päässäni, niin Inland Empiressä en pääse alkua pitemmällä.
     
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tänäkin vappuna ajattelin pitää työväen juhlan kunniaksi neukkuteemaisen leffamaratonin, mutta koska neuvostoliitto on nyt jotenkin pois muodista niin tutustuinkin sen sijaan entisen neuvostotasavallan Ukrainan elokuvatuotantoon. Aika vähän loppui kesken joten saldoksi jäi kaksi elokuvaa, jotka löytyivät youtuubista ilmaiseksi Film UA:n viralliselta kanavalta:

    The Rising Hawk ЗАХАР БЕРКУТ (2019)(Robert Patrick, Alex MacNicoll, Poppy Drayton)
    Näyttelijöistä ja englanninkielisyydestä voi helposti päätellä että kyse on amerikkalaisten kanssa tehdystä tuotannosta. Se ei kuitenkaan ole ongelma, laatutaso on varsin hyvä. Tarina on kuitenkin aika ennalta arvattava. Eletään 1200-lukua. Kahdella vuoristolaisperheellä on jotain riitaa keskenään, mutta kun idästä saapuu mongolien armeija on erimielisyydet syytä pistää tauolle. Laitetaan sekaan vielä vähän Romeota ja Juliaa niin kasassa on ihan maistuva keskiaikainen miekkojenkalistelu/jousiammuskelu. 3,5/5


    Kasym / Без права на выбор (2013)(Kuandyk Kystykbaev, Alexander Petrov, Toma Vaskeviciute)
    Tämä perustuukin jo ihan tositapahtumiin, ainakin löyhästi, ja kazakstanilaisen sotasankarin Kasym Kaysenovin muistelmiin toisesta maailmansodasta.
    Saksalaisilla on iso varasto joen varressa (oliko Dnepr, en nyt muista) ja neuvostoarmeijan esikunnassa halutaan tietenkin tuhota se. *spoiler alert* Koska saksalaisten ilmatorjunta on todettu alueella liian vahvaksi, päätetään lähettää joukko laskuvarjojääkäreitä Kasymin johdolla hoitamaan homma... No, saksalaiset ampuu koneen alas ja laskuvarjoilijat joutuu hyppäämään hätäisesti kyydistä pois jonnekin muualle kuin oli tarkoitus. Bonuksena kone putoaa jonkun viattoman siviilin taloon. Yhtymäkohtia nykymenoon Ukrainassa ei ole kovin vaikea hahmottaa... Tragikoomisesta alusta huolimatta tämä osoittautui kuitenkin ihan päteväksi sotaleffaksi jossa saa oikeasti jännittää miten tässä käy. Juonessa on monta kiemuraa. Leffa seuraa ansiokkaasti paitsi edellä mainittuja neuvostojoukkoja niin myös saksalaisia sekä paikallisia asukkaita ja alueella toimivia partisaaneja. Erityisen ansiokkaasti itse päänatsistakin on onnistuttu tekemään ihan inhimillinen hahmo - ei tykkää olla itärintamalla, haluasi perheenlisäystä yms samalla kun Kasym on sellainen perusneuvostoliittolainen työnsankari joka hoitaaa hommansa eikä turhia mietiskele. Leffa on tekstitetty englanniksi, ja saksalaiset jopa puhuvat saksaa MUTTA, voi saatana sentään tässä on sitten tehty niinkuin idässä tehdään eli se saksa on sitten dubattu siihen päälle venäjäksi monotonisesti puhumalla. Siitä miinusta. Ehkä tästä on jostain saatavilla versio jota ei ole dubattu. 4,5/5

    Laitanpa tähän lopuksi vielä linkit näihin leffoihin:


     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2023
    KILLPATRICK ja Hippo tykkäävät tästä.
  20. hoopoe

    hoopoe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.04.2022
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tulin sattumalta katsoneeksi peräkkäin kaksi elokuvaa jossa Carrie Fisher sivuroolissa.

    Vaarallinen syrjähyppy / Sibling Rivalry (1990)
    https://www.imdb.com/title/tt0100611/
    Tätä oli kovasti parjattu netin arviointisaiteilla, mutta itselle sattui silti sopivaan iltaan olemaan ihan sen verran hauska farssi että kyllä siinä paritkin naurut höhötteli. Ei tosiaan kummempi katseluelämys kuin jakso Frasieria tms. sitcomia, mutta joskus ei muuta kaipaa ja olihan noita useampia tuttuja naamoja hauska nähdä vanhassa kohelluskomediassa.
    Mainitaan nyt kuriositeettina että sisältää niinkin hulvattoman kohtauksen kuin käytettyjen kortsujen etsimisen kuolleen miehen huoneesta, ruumiin vielä ollessa läsnä.

    Piru naapurissa / The 'Burbs (1989)
    https://www.imdb.com/title/tt0096734/
    Hauska pieni leffa naapurikyttäilystä. Samastuttava päähenkilö, joka haluaisi vain viettää kalsarikännilomaa kotona, mutta aina ne muut ihmiset häiriköivät ympärillä, kiskovat jatkuvasti liikkeelle ja tönivät menemään ulos ja sekaantumaan muiden asioihin. Yleisesti myös tykkään tämmöisistä missä elokuvan maailma on rajattu niin pieneksi että sitä ehditään kuvata kattavasti eri kulmista ja tilan alkaa hahmottaa hyvinkin tarkasti.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2023
    KILLPATRICK ja waiskiys tykkäävät tästä.