Mistä BD UHD/4K leffoja?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana k24043, 27.10.2022.

  1. k24043

    k24043 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Aloitin aikoinaan tämän ketjun. Omia kokemuksia. UHD BD n kuva on syvempi mutta parhaat 4k striimit on aika lähellä esmes disney + alien covenant. Ms films & tvn top gun ja netflixin uusimmat 4k julkaisut. Ääni on sitten aivan eri planeetalta dolby truhd vs dd+ atmoksella tai ilman. Disney ja NF puolella hyvät 4k julkaisut harvassa.

    Amazon.it on halpa, levyt tulee viikossa. Cdon 5 pv ei erityisen edukas. Amazon.de suunnilleen cdonin hinnoissa. Isolla budjetilla tuotettujen (top gun) ja/tai tehosterikkaiden (jurassic) ja/tai musiikkipainosteisten leffojen (elvis) tapauksessa BD UHD haukkuu hintansa kevyesti. Äänessä siis negaero, kuvassa pienempi ja kaikki riippuu toki alkup. julkaisun laadusta. 4k:hon kun tottuu kaikki HD näyttää hirveeltä scheisselta. TV:nä mulla samsung q6 82", audiopuolella denonia b&w ja gradient. ei siis uusinta hottia mutta isossa telsussa 4k vs HD ero korostuu
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2022
    Kimsor tykkää tästä.
  2. k24043

    k24043 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Apple tv+ vuokraamon puilella on samat leffat kun itunesissa. Laadusta on vaikea sanoa. Google tv:ssä on ehdottomasti laajin vuokraamo, mutta max hd
     
  3. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Siis väitätkö että striimi on jotenkin lähellä 4K Ultra HD kuvaa? Laatu...
     
  4. k24043

    k24043 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    4K striimi on dis+, nf ja Ms films&tv:n uusimmissa julkaisuissa yllättävän hyvää, ei aivan bd uhd tasoa, mutta lähellä. Kokeile esmes alien covenant (d+), top gun (ms) tai elvis (hbo). Nf:ssä on no news from western front. Samasta digitalisoinnista ne on tehty. Äänessä ISO ero
     
  5. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Olen sitä mieltä että myös kuvassa on eroa. Etenkin hahmojen kasvoissa. Tämä johtuu puhtaasti siitä että kiekossa on paikoin 10-kertainen se tiedon määrä mitä voidaan kerralla näyttää.

    Toinen juttu on sitten se että mistä katsoo... eli kyllä laitteet pitää olla kunnossa, teeveestä soittimeen, jne.
     
  6. k24043

    k24043 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kuvassa on toki eroa, varsinkin kuvan "dynamiikassa" juuri tuon korkeamman bittvirran takia. Kuvassa ero vaan ei ole niin iso kuin äänessä. ja äänet on puoli ruokaa. Striimin saa kyllä teknisesti BD-UHD:n kaltaiseksi ja paremmaksikin, se on ainoastaan kaista/laitekysymys.

    Suurin ero tulisi yksinkertaisesti siitä että fps nostettaisiin 24-->60 tai jopa 120fps:ssäksi niin loppuis iänikuinen judderi. Toisaalta 24fps tuo sellaista elokuvamaisuutta, muuten leffat näyttäisivät 4k videokameralla kuvatuilta. Nuo Google TV/Tizen yms äpit skaalaa materiaalin TV:lle sopivaksi joten eos minkälaista frame ratea niitten sisältö on. XBOXissa pystyy ohittaan skaalauksen BHD-toistossa jolloin töllö kertoo fps:n. En tiedä kuinka suuri osa noista leffoista kuvataan enää filmille vs. digitaalinen ja mistä tuo 24fps-perinne juontaa juurensa. En myöskään tiedä miten leffoja jaellaan teattereihin, Jotenkin on vaikea kuvitella että enää olisi mitään filmikeloja sirkulaatiossa.

    Ehkäpä paremmin tietävät voivat valottaa asiaa tarkemmin...
     
  7. k24043

    k24043 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kiinnostuin uhd bd:stä niin paljon että avasin ketjun tuonne laitepuolelle koskien dedikoidun toistimen hankintaa, käykääpäs kommentoimassa
     
  8. k24043

    k24043 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo oon nyt tilaillu leffoja amazoneista uk/it, cdonista jne. Viikossa tulee. En tarvi suomiversioita eikä mulla ole sellaista keräilyaspektia joten versioilla, kielillä ja steelbookeilla ei niin väliä. 4K on aika marginaalihommaa mutta kuva ja varsinkin ääni on aivan ylivoimainen vs. striimit. Disneyllä, netflixissä, applella ja ms films/tv:ssä alkaa olla pikkuhiljaa yhä parempaa 4K-sisältöä. Dolby Visionin vaikutusta en ole päässy testaamaan kun Samsungit ei sitä tue VHS/Betamax-tyyppisen HDR-kamppailun seurauksena. Noita leffoja tulee aika harvakseltaan 4K BD-versioina joten varmaan 5-10 levyyn jää se ostettavien elokuvien vuositahti. Joistain leffoista tulee ainoastaan kielialuejulkaisut (esim joku stathamin leffa oli ainoastaan italiassa ja "the mauritanian" ranskassa blu-ray.comistahan ne kaikki löytyy. Aika paljon julkaisut on jotain "vauhdilla chigagoon" -tyyppisiä uudelleenlämmityksiä tai "event horizon". Panasonicin soitin, vaikka 2018 julkaisu, oli yllättävän radikaali parannus xboxiin. Zavvista en ole mitään (vielä) tilannut, hinnat ja kokoelma sama kun amazon.uk:ssa. Sellaista.
     
  9. Galactus123321

    Galactus123321 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2022
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tulee seurattua Huuto.nettiä kun sieltä saa monesti aika halvalla.
     
  10. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
  11. thebigboss

    thebigboss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 240
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    ^ Tuli viikolla käytyä, vaikka matka stadiin ja pois julkisilla, sporan vaihtoineen ja kävelyineen, ihmismassojen älämölöä ja mieltä persraiskaavaa liikenteen (melu)saastetta sietäessä on jotain, josta kuuluisi saada vähintään tuntuva korvaus jo aiheutettuun mielenterveydelliseen ylikuormitukseenkin nähden. Aina yhtä saaaaatanallisen vastenmielinen kokemus, josta toipuminen vie poikkeuksetta pitkälle seuraavan vuorokauden puolelle. Oksettaa, paskattaa, vituttaa ja uuvuttaa! Ikinä-koskaan-milloinkaan en tuohon melukylään muuta, vaikka Lotossa voittaisin. Herran perse sentään kuinka tuota hulluutta on joskus kestänyt päivittäin? Kamalaa. Todella, TODELLA kamalaa!

    Perille päästyä liikkeen yleistunnelman nostalgisuus veti muut ajatukset pöntöstä alas. Omistaja osoittautui harvinaisen miellyttäväksi ja asiakaspalvelu pelasi upeasti, mikä (jo henkilökohtaisiinkin kokemuksiin nojaten) on kaikkea paitsi päivänselvyys stadin kivijalkapuljuista puhuttaessa.

    Blu-ray leffoja oli tarjolla runsaasti ja aakkosjärjestyksessä. UHD-julkaisuja en mielestäni havainnut, DVD:tä sitten sitäkin enemmän - formaatin yliedustus oli tuossakin liikkeessä silmiinpistävää. Magneettinauhojen suhteellisen runsas määrä ansaitsee erityismaininnan tässä yhteydessä. Ah, kyllä oli hienoa pidellä VHS-kasettia käsissä: fyysisyys välittyy ranteeseen asti ja kansikuvataide hakkaa valtaosan nykyään painettavista ja täysin unohdettavista "kasvokuvakauheuksista" sellaisella asenteella, että kyseisiä kuvakonsepteja kyhäilevien olisi syytä olla vähintään huolissaan käyntikorttinsa "asiantuntija" -tittelistä.

    Blu-ray:den läpikahlaus vei verkkaisellakin vauhdilla toista tuntia, mikä meni suorastaan siivillä. Leffojen kunto oli yleisesti ottaen todella hyvä, ja yhä tehdasmuoveissa olevia yksittäiskappaleitakin löytyi ilahduttavan monta. Pientä miinusta ropisee hintatarroista, jotka käytetyissä kappaleissa on isketty kansilehden oikeaan yläkulmaan, joten tietty varovaisuus on syytä huomioida niitä poistaessa.

    Valikoima oli valitettavasti alakanttiinkin arvioiden 95% "sitä samaa kuin muuallakin", joten genre-elokuvien erikoisuudet loistivat poissaolollaan. Myöskään turha edes kuvitella, että eteen osuisi kaltaisia kuten vaikkapa Suomessa julkaistu nordic-kantinen The House of the Devil tai "suomijulkaisuja" (siis julkaisijoiden 1. painoksia suomenkielisellä kansilehdellä) à la I Saw the Devil, Masters of the Universe, Nasta laudassa, Sademies, Luunkerääjä, Kauhutarinoita, Hurja joukko, Rankka päivä, Tango & Cash, Arkajalat, Maniac (2012), Vihreän timantin metsästys, Niilin jalokivi, Nopeat ja kuolleet, Hobo With A Shotgun... vain muutaman mainitakseni.

    Kaikesta huolimatta leffoja löytyi näin nirsommankin harrastajan kantilta katsottuna sentään muutamia, joista niistäkin tosin kuorittiin kermat päältä. Kyytipojiksi muutamasta tippui vielä 20% hyllyhinnasta, joten ei valittamista. Jos liike sijaitsisi lähempänä kotikulmia, tukisin toimintaa tappiin asti! Näillä eväillä rahkeet riitti hädin tuskin kertakäyntiin. Tyhjää parempi, mutta ennen kaikkea positiivinen muistijälki lahjaksi ajasta, joka (edesmennyttä Haueria lainatakseni) "katoaa kuin kyyneleet sateeseen".

    Tuo 20% alennus pätee ymmärtääkseni useimpiin myytäviin (ainakin Blu-ray) leffoihin, joten valtavirtahuttua halajavien kannattanee käydä kääntymässä.
     
  13. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Kävin myös eilen kyseisessä leffadivarissa. En ollut ihan varma, että olenko siellä aikaisemmin vieraillut, mutta sisään astuessa totestin, että onhan täällä käyty aikaisemminkin vuosia sitten. Puolen kymmentä 4K UHD levyä bongasin kassatiskin lähettyviltä vasemmalla. Ei ollut mitään itseäni kiinnostavaa. Näyteikkunassa on hieno täysikokoinen Pinhead nukke/näköispatsas. Bongailin lähinnä BD-levyjä, mutta ei tarttunut mitään mukaan. Kävin aikaisemmin viikolla myös Pienessä Leffakaupassa. Sielläpä vasta olikin hyllyt sanan kirjainmellisessa merkityksessä notkollaan optista mediaa :).