TV-sarjoja HD:nä?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Darth Saul, 02.02.2007.

  1. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
  2. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Juuri näin.
     
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Katsoin vähän aikaa sitten Columbo kausi 5 osa 1 DVD:ltä. Hyvin toimi, koska keskityin tarinaan. En edes huomannut, että kuva ei ollut HD.
     
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    On tuo Elon Musk siis todella ilkeä ihminen. Paransi twitterin sananvapautta. Ihan väärin. Yhtään en tykkää.
    Ne venäläiset oligarkit ovat vielä pahempia, koska eivät laita rahojaan TV-sarjojen uudelleenjulkaisuihin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2023
  5. Alobek

    Alobek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2003
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    8
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En ihan täysin ymmärrä, että miksi tuo pitää julkaista, kun hyvä Japani-boksi on olemassa. Eihän se tietenkään mitään haittaa, mutta toivon, että tuo olisi sitten edullisempi tai tuossa olisi vaikka jotain kivaa extraa mukana. Tietenkin harmi, että tuo julkaistaan kahdessa boksissa, koska tuo Japani-blurayn sikarilaatikko on kyllä erittäin tyylikäs.

    En sen tarkemmin lukenut uutista, mutta mitenköhän jako boksien välillä tehdään? Kaudet 1-7 ja loput?
    Tosin sitten kukaan ei osta sitä toista boksia. Voisikohan olla, että vetävät vaikka kaudet 1-5 ja toiseen loput, niin fanien on pakko ostaa molemmat. Tosin siinä tapauksessa menisin tyylikkäällä Japani-boksilla. Ellei sitten tuossa jenkkijulkaisussa tosiaan ole jotain sellaista ylimääräistä, että se on fanille pakko-ostos. Ja jos on, niin pelottaa, että se pitää sitten itsekin ostaa. :D
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
    No, johan oli kommentti. Itse sen sijaan "ymmärrän" hyvin, että kyseinen julkaistaan. Eikä vähiten, kun huomioi mm. Japani-julkaisun pörssinoteeraukset aikana jolloin ruoastakin tinkiminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Oletettu aluekoodilukitus tosin rajaa potentiaalista asiakaskuntaa Kinon tiluksilta.

    Edit. Henkilökohtaisesta kokoelmasta sarja häpeällisesti yhä uupuu, joten hyvä tietää, että tarjolle tulee painos, jota saa vielä hyvän tovin jälkeen virallisen julkistuksen. Mitkään rajoitetut painokset ei näiden kohdalla suuremmin mieltä lämmitä, vaan ennen kaikkea hyvä saatavuus.
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2023
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 221
    One set for the 45 NBC episodes (released this summer)
    One set for the 24 ABC episodes (released late this year or early 2024)
    Extras (Commentaries and archival interviews!)

    Montas jaksoa on kausissa? Eikös sen jaon voi tuosta päätellä tai että yhtiö vaihtuu?

    Edit. lueskelin tuon bluraycomin ketjun läpi ja 1-7 ja 8-10 jaolla mennään. Toivovat korjauksia aspect ratio virheeseen loppu kausilla ja joihinkin ääni juttuihin. Osa sitä mieltä, että noi loppu kaudet on ihan yhtä hyviä kuin 70-luvunkin...
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2023
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Miksi? No eihän Kino Lorber pysty Japanin julkaisulla itse rahastamaan, joten tottakai julkaisevat oman settinsä kun kerran oikeudet moiseen omistavat. On myös muistettavat, että toisin kuin me suomalaiset, jotka olemme "pakotettuja" haalimaan julkaisuja ties mistä päin maailmaa ja tottuneet näkemään vieraita kieliä, jenkit haluavat omia jenkkijulkaisuja eikä mitään "outoja" Japanilaisia sikarilaatikoita kanji, hiragana ja katakana-merkkeineen.

    OFF TOPIC:
    Muutaman äärioikeistoon kuuluvan Elon Muskin kanssa samaa mieltä olevan päästäminen takaisin Twitteriin samalla kun bannia jaetaan eri mieltä olevien vasemmistolaisten kohdalla ei minun kirjoissani kelpaa sananvapauden puolustamiseksi. Todellinen sananvapaus on sitä, että puolustetaan myös eri mieltä olevien sananvapautta.

    https://malaysia.news.yahoo.com/elon-musk-banning-twitter-users-041717231.html
    https://www.newsweek.com/activists-accuse-elon-musk-banning-anti-fascist-accounts-twitter-1761957
    https://edition.cnn.com/2022/12/15/media/twitter-musk-journalists-hnk-intl/index.html

    Twitterin ei periaatteessa tarvitse puolustaa kaikkien sananvapautta. He voivat säätää omat sääntönsä, joskin suosituimpien some-alustojen ehkä pitäisi noudattaa yleisiä sananvapauden sääntöjä, koska ne toimivat yhteiskunnassa niin merkittävänä kommunikaation paikkoina; "keskustelutoreina".

    Kommenttini Elon Muskista kuitenki liittyi ensisijaisesti siihen, että hän Twitter-kaupoillaan "poltti" valtavan määrän rahaa (kymmeniä miljardeja) ja menetti omaisuuttaan enemmän kuin kukaan on koskaan menettänyt ihmiskunnan historiassa. Tuommoisen omaisuuden olisi voinut käyttää niin monella muullakin tavalla... ...mutta ohutnahkainen Elon Musk valitsi tavan, jolla pystyy rajoittamaan esim. Kathy Griffinin ja journalistien sananvapautta.

    Mitä taas tulee venäläisiin oligarkkeihin, niin heidän rahat lienevät tällä hetkellä jumissa länsimaiden asettamissa pakotteissa, mutta "normaalioloissa" tällaiset kulttuuriteot olisivat heidänkin osaltaan mukava asia ja edistäisi toki länsimaalaisten mielipiteitä venäläisistä positiivisempaa suuntaan.
     
    vintsukka tykkää tästä.
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Noh, katsotaan minkälainen julkaisu saadaan. Toivottavasti hyvä. Ja toivottavasti edullinen. Hauskaa vain, että aikana, jolloin fyysiset julkaisut ovat koko ajan harvinaisempia, saadaan kaksi bluray-julkaisua samasta sarjasta.
    Minun on tietenkin helppo sanoa noin japani-boksin omistajana, mutta koska se on mielestäni erinomainen julkaisu, niin tuntuu vähän rahojen ja resurssien haaskaamiselta julkaista sama uudestaan. Varsinkin, jos sarja pitää skannata ja remasteroida vielä. Kustannukset ovat isot.
    Tosin onhan tuosta ainakin osa tuonne Disneylle jo skannattu. Liekö voivat käyttää niitä skannauksia...?

    Tuo on kyllä ihan looginen jako.

    Jaksojen hyvyys on tietenkin ihan kunkin makuasia. Kyllä itsekin katson aina koko sarjan alusta loppuun saakka. Paitsi yleensä skippaan jaksot No Time To Die ja Undercover. Niillä ei ole oikein mitään tekemistä Columbon kanssa.

    Ainoa ongelma myöhemmissä kausissa on Columbon hahmo. Se muuttuu höpötteleväksi vanhukseksi, josta puuttuu tietynlainen vakavuus, joka 70-luvulla oli. Ehkä se ikä ja seniiliys ei tule yksin. Parhaimpia jaksoja uudemmista ovat ne, joissa ohjaaja on osannut panna hahmon ruotuun. Mutta ilmeisesti itse Peter Falk halusi Columbon hahmon tuohon suuntaan, joten mitäpä siitä auttaa valittaa.

    Sen lisäksi uusissa jaksoissa on välillä vähän turhaa täytettä. Alunperin 70-luvulla jaksot olivat noin 70 minuuttisia. Jonkin verran 90 minuutin jaksoja oli myös silloin. Mutta ne mietittiin ja käsikirjoitettiin sen pituisiksi. Ysärillä kävi vähän siten, että käsikirjoitettiin 70 minuutin jaksoja, mutta tuotantoyhtiö halusi 90 minuutin jaksoja, jolloin täytteeksi laitettiin Columbo ajamaan autolla viisi minuuttia tai pyörimään ympyrää pihalla yms.

    Mutta kyllä nuo uudemmat jaksot ovat silti pääosin hyviä. Mutta tietenkin kalpenevat pahasti, kun verrataan Columbon kulta-aikaan 70-luvulla.
     
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
    En edelleenkään sisäistä tuota nihkeyttäsi asian tiimoilta, joka alkaa hiljalleen muistuttamaan hiekkalaatikkoikäisen tikkarikitinää. Yhden vaivaisen import boksin tuottaminen sarjasta lisää, ei taatusti ole liikaa pois resursseista joihin viittaat - etenkään, kun se tehdään jenkkien masseilla. Columbon kaltainen klassinen vedenjakaja, jos mikä, ansaitsisi joka maahan oman Blu-ray boksinsa! Tuntuu suorastaan rikokselta kulttuuria ja keräilijöitä kohtaan, että optisen median tuotantokulut selkänahoistaan kiskovat on jätetty paitsioon yhden ylihintaisen julkaisun kanssa. Tilanteeseen tekohengitystä joillekin tuonee suoratoisto suomenkielisellä tekstityksellä. Meille muille ajatus asian moisen varaan jättämisestä lyö lähinnä keuhkot kasaan.
     
  13. TrueBlu

    TrueBlu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.06.2011
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    9
    Nyt on hämmentävää tekstiä. Ainahan eri maissa on omat julkaisunsa, miksi Columbon kohdalla pitäisi tehdä poikkeus? Sarjaa tuskin skannataan ja remasteroidaan tätä varten, vaan jo siihen Japanin painokseen on HD-masterit lisensoitu Universalilta - vai kuka niitä sitten hallitseekaan - ja ihan samoin tehdään tässäkin boksissa. Edullinen se ei tule olemaan, kun kyseessä on pikkuputiikki Kino Lorberin julkaisu. TV-sarjojen ilmestyminen teräväpiirtona on aina positiivinen asia, vaikka varmastikaan en tätä ole ostamassa juuri hinnan takia.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Ottaen huomioon, kuinka fragmentoituneita Blu-ray-julkaisut ovat maantieteelisestä (esim. jo Euroopan sisällä monia eri julkaisuja tyypillisesti), niin kaksi eri julkaisua samasta sarjasta on minusta todella vähän. Julkaisujahan pitäisi olla tusinan verran, jotta koko planeetan markkina-alueet aluekoodeineen ja monine tekstityskielineen on edes jotenkin katettu. Se, että aiemmin on ollut tarjolla vain japanilainen julkaisu sarjasta on ollut mielipuolisen surkea asiantila, eikä fyysisen median kuoleminen riitä selitykseksi, koska tämän sarjan olisi voinut julkaista laajasti pohjoismaita ja Etelä-Amerikkaa myöten vaikka 10 vuotta sitten kun Blu-ray vielä meni kaupaksi.
     
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mistä muuten ostatte Kino Lorberin julkaisuja? Joskus olin jostain niiden julkaisusta kiinnostunut, mutta muistaakseni oli vaikea löytää Euroopassa tai Eurooppaan myyvää myyjää.
     
  16. Mikkeli13

    Mikkeli13 Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    592
    Saadut tykkäykset:
    97
    Amazon.com
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Joskus vuosia sitten muistelen lukeneeni (eli voi olla, että muistelen ihan omiani), että nuo japani-boksin skannaukset olisi tehty Japanissa.
    Lähinnä vain ajattelin tuossa kustannuksia. Kenellä niihin sitten on lisenssit. Toivottavasti voivat samoja käyttää, niin pääsisivät edullisemmin.

    Yllättävän ison keilapallon nyt ihmiset vetivät nenään. Ei minulla mitään sitä vastaan ole, että tuo julkaistaan. Hieno juttu. Mutta näin suomalaisen harrastajan näkökulmasta en kuitenkaan näe tuossa nyt mitään uutta ja ihmeellistä verrattuna Japani-boksiin. En usko, että tuota kauhean paljon edullisemmin tullaan tänne Suomeen saamaan enkä usko, että laatukaan merkittävästi parempi on kuin Japani-boksissa. Enkä todellakaan usko, että tuosta saataisiin tänne Suomeen omaa julkaisua suomiteksteillä. Syön sukkani, jos noin käy. :)

    Toivoisin, että tuossa tulisi jotain muuta ekstraa verrattuna Japani-boksiin. Sellaista, mikä saisi oikeasti vaikka itsenikin harkitsemaan tuon ostoa. Jotain hyvää making of -settiä yms.

    Kyllähän perinteisesti eri leffoja ja sarjojakin julkaistaan eri mantereilla yms. Mutta enää ei oikein olla perinteisessä ajassa ja kyseessä on vanha ja kuitenkin marginaalinen sarja. Monet saattavat olla innoissaan boksin julkaisusta, mutta yllättävän moni jättää sen kuitenkin ostamatta nyt ja ehkä ostaa sen jostain alennusmyynnistä, jos sieltäkään, kun jossain vaiheessa koko sarja on striimattavissa. Pahimmat Columbo-fanit ympäri maailman ovat jo japani-boksin ostaneet.

    Siksipä vain mietin, että kun sarjasta näin Suomen näkökulmasta on olemassa ihan laadukas julkaisu, joka ei varmasti juuri jenkkiboksia kalliimpi ole, niin mieluummin olisin käyttänyt nuo rahat ja resurssit jonkin toisen vanhan sarjan julkaisuun.

    Väitän, että aika moni täällä boksia nyt hehkuttavistakin jättää sen lopulta ostamatta ja katsoo sarjaa Disneyltä.

    Toivottavasti uusi julkaisu myy niin paljon, että se innostaa julkaisemaan myös muita sarjoja. Vähän epäilen kuitenkin.

    edit: jenkkien näkökulmasta ymmärrän julkaisun paremmin. He eivät varmasti niin mielellään Japanista halua omia sarjoja tilata. Jenkkilään pitää olla jenkkijulkaisu jenkkiohjelmasta. Muun maailman kannalta tuo lienee se ja sama, jos hinta ja laatu ovat samanlaisia.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2023
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 221
    Ehkä 24?
    En olisi uskonut, että aikoinaan Japanista hankitut kaudet 1-6 ovat vieläkin ainoat blurayt maailmassa.
     
  19. Karamazov

    Karamazov Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2011
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    31
    Wowhd taitaa olla edullisin. Sieltä itse tilaan jenkki-importit.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  20. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Nämä seikat sopivat ehkä sellaiseen elämäntapaan, jossa nuo lihavoidut kohdat olisivat ikään kuin jotenkin mahdollisia vaihtoehtoja fyysiselle medialle.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.