Oscarit 2022

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 14.03.2023.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Täällä ei vielä ollut keskustelua oscarvoittajista tältä vuodelta - ketään ei kiinnosta? - niin laitetaas nyt jotain listaa tähän ainakin:

    Paras elokuva: Everything Everywhere All at Once

    Paras naispääosa: Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once)

    Paras miespääosa: Brendan Fraser (The Whale)

    Paras naissivuosa: Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once)

    Paras miessivuosa: Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once)

    Paras ohjaus: Everything Everywhere All at Once

    Paras alkuperäiskäsikirjoitus: Everything Everywhere All at Once

    Paras sovitettu käsikirjoitus: Women Talking

    Paras kuvaus: Länsirintamalta ei mitään uutta

    Paras leikkaus: Everything Everywhere All at Once

    Paras maskeeraus ja hiusmuotoilu: The Whale

    Paras puvustus: Wakanda Forever

    Paras lavastus: Länsirintamalta ei mitään uutta

    Paras musiikki: Länsirintamalta ei mitään uutta

    Paras kappale: Naatu Naatu elokuvasta RRR

    Paras äänityö: Top Gun: Maverick

    Parhaat erikoistehosteet: Avatar: The Way of Water

    Paras kansainvälinen elokuva: Länsirintamalta ei mitään uutta

    Paras dokumenttielokuva: Navalny

    Paras animaatioelokuva: Guillermo del Toron Pinokkio

    Paras lyhytelokuva: An Irish Goodbye

    Paras lyhyt dokumenttielokuva: Norsukuiskaajat

    Paras lyhyt animaatioelokuva: Poika, myyrä, kettu ja hevonen



    Eli tiivistettynä Everything Everywhere All at Once nappasi enimmät pystit.
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Sen verran epäperinteisiä elokuvia tuli näemmä palkituiksi, että mielipiteen julkistaminen pistää ehkä nikotuttamaan.

    Itse olisin kukittanut Maverickia ja enempi ennemmin kuin tuota sinänsä ihan vekkulia butt-plug -teosta. Mutta makujen moninaisuus on nykyisin niin runsas taidekriitikoiden keskuudessa.. Tuon tuloslistauksen kanssa on vain elettävä.

    Wakandaa en ole vielä nähnyt, mutta veikkaan että sekin ilahduttaa minua enemmän kuin tuo "kaikkee jokapuolella".
     
  3. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    264
  4. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Täytyy sanoa että Everything Everywhere All at Once, Wakanda Forever eikä edes
    The Banshees of Inisherin kyllä iskeneet meikäläiseen yhtään. Ainoa positiivinen seikka itselleni näissä bileissä oikeastaan on että Michelle Yeoh voitti Oscarin, hän on mielestäni sen ansainnut, jos ei tästä roolisuorituksesta niin sitten vanhoista.

    Länsirintamalta ei mitään uutta pitää vielä katsastaa joku ilta, ja kai se Avatarkin jossain vaiheessa pitää hampaat irvessä katsoa läpi.
     
  5. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    31
    Katsoin itse samaa: Varmaan tämä DVDPlaza siinä 90-luvun lopun IT-sokaistuisen uutena alana pörssinä syntyi joidenkin vähänkään minua enemmän sosioekonomiseen taustaan itse skritikakarana ja Quake ja IRC oli IRC oli se kovin juttu ja maikkarin TILT -peliohjelman palvelimet net helvetin hitaalla yhteydellä elän nyt elämäni parasta aikaa tällä DNA 5G -yhteydellä ja mä tajuan saman nyt B.B.A:na ja Data Anatlyytiikka pääaineena Turun Yliopistosta vuodesta enää mitään enää ajatellut opiskella, mitä mun paskatyöläisvanhempien ois pitänyt tajuta silloin kun mä synnyin, mitä tulee tähän ajan seuraamiseen menestyvällä tavalla Pitää seurata aikaa ja teknoloia kehittyy koko ajan, päivän valon kestävällä molemmat ilmentymineen.

    No, Sitten Ehdottomasti Oscar-gaalaan:

    Mitä tuossa "Elvis" -elokuvan säikeessä täällä nostin esille tuon Oscar-varjogaalan posiitivsen puolen, miten koen tieteen oppialojen molemmat suuntaukset yhtä oikeina käsittäen ne, niin tämä audio-video/media -sekä nykyisin myös ohjelmistokehitys yms algoritmiikka/tietorturva -tietokone/tietojenkäsittelytieteen harrastuspuolena Ainoastaan, niin ennakoin siellä, etkot, että "Oscar - gaalan tosiaan voisi katsoa, mitä varjo-oscareissa Tom Hanks siihen säikeeseen Elvis -teemaan liittyen voittikin sen paras elokuvanäyttelijäsuoritus -tämän vuoden elokuvista, vaikkakin ne on edeltäneen vuoden, tulevastahan ei voi mitään palkintoja edes lähteä punnitsemaan.

    Itse suljin tietokoneen 0:20 siinä konella ollen edellisvuorokaudelta 14:20-> ja samaan iltapäivään osui tuo kommentini, että "Oscar - gaalan voisi katsoa tosiaan suorana", katsoinkin sitä: Se vaan,, kun Popcorn Man, leffateatterikäyntiin aina liittyy Kokemuksena sen nykyään budejtoin omana tapahtuma -kokemuksena sälliini, eli Minä-kuvan pönkittääkseni Itseeni, niin siinä se jatkot oli aika alusta Teemalla lähdin katsomaan lähetystä, niin Punainen matto pyöri, mitä en ole Glamour -ihmisiä

    Mitä Yhdysvallat on Maailman Persläpi markkinatalousjärjestelmäneen näin lottovoitto onneksi synnyin suomalaisena, mitä olen aiemminkin tällä palstalla omana henkilöitymänäni todennut urheilukisoja seurattuamme, niin siinä se Popcorn - pisteen toimipisteen liekö hänkin jokin koomikkoyrittäjä siinä Punaisen maton no siinä oli lähetystä mennyt noin 0:40, tai jotain, kun suoraa lähetystä, streamia broadcastasi Yle, BBC Broadcastaa, ainoastaan yksi tietoliiikenne, Telecommunications teknologia missä yksi lähettää usealle päätteelle samaa Dataa, niin seuraava:

    Amerikka korostui mielikuvissani överinä mestana, mikä jakoi mielipiteitäni, että siinäkin yli-isänmaallista näin 3-vuotiaasta vaikkakin kotimaisena meidän Suomen musiikki/teatteri-harrastukset läpikäyneenä musiikin säilyen yhä, niin ylinäytteleminen ja ylimenene, Jenkit vetää överit, ne on läpimätä kansa nähdäkseni mitenkään aliarvioimatta tai leimaamatta heitä: Maassa maan tavalla, olen kasanut siihen kulttuuriin, vaikka olsii vain turistilomamatkalla

    Mitä John Lee on itselleni Blues-kitaran kanssa mies, joka jäi B.B:tä unissaan painajaisena nähneenä, semantiikka siinä SF-bluesin kappaleessa viittaa Kingiin, jolla oli uniikki tyyli, niin tuoreemman sukupolven John Lee jäi nurkkiin varjoisiin, ehkä myös edukseen?

    Conclusion,

    Punainen matto oli menossa, ja se PopCorn Man siinä mitä tottakai se on showta, 4-5% näkyy erityistesti Amerikassa ulospiän koko toiminassa, mitä olen kommentoin muuta kyseenalaistin koko Oscar Academy Awards, Hollywood Societys al L.A, Don The Capo Los Angeles, onko siellä mikään "puolueetonta", niin tämä Popcor äijä yhdistettynä Galmouriin Punaisen Maton osalta Teemalla mitä lähetystä seurasin, niin sai minut siirtymään Sub-TV:lle, jossa esitettiin juuri sopiva kohtaus American Horror Showsta, joka oman aikansa teos, nide ja teos, siinäkin Naisten vankilassa on oma pääpirunsa, kuten täällä DVDPlazalla on omat verkkoajan ilmentymät POP-media palkannut kaikkia Teitä kunnioittaen.

    Pop-corn mies oli liikaa ylinäytellen paistotekniikkaa yhdistettynä Punaiseen mattoon, itä en ole Galmourin perään ollenkaan. Teeman juontajakin se miespuolinen jostain rikkaasta perheestä. Fuck That Shit!

    Oscar on menettänyt arvostukseni, mikään palkinto ei ole tavoiteltavan arvoinen: Kuka tahansa voi perustaa palkintoinstituution juridisesti tyyliin: Vuoden kävyt, tai Vuoden Modet. Palkinnot saa ostettua palkntoveistäjiltä, tai voi itse kerätä palkinnot luonnosta, mitä erityisesti nyt on menossa Luonnonliiton Kevätseuranta tyyliin: Vuoden kävyt.

    Että sikäli, Asiaa joka sana vaikka kuinka tuntuisi kuinka pahalta tämä on Totuus!
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Yllätyksetön gaala, ei edes tappeluita nähty. Ei juurikaan sanottavaa puoleen tai toiseen, pääosin palkinnot menivät ihan ansaitusti. En olisi uskonut, että Brendan Fraser joskus voittaa pystin, mutta onhan se The Whalen rooli järisyttävän hyvä.

    Ai niin muuten, Park Chan-wookin Decision to Leave oli ihan vuoden parhaita elokuvia, mutta en ymmärrä miten se näin tylysti jätettiin ulkopuolelle. Melkoinen vääryys ja huti akatemialta. Ainakin parhaan kansainvälisen elokuvan sekä kuvauksen kategorioissa olisi ansainnut kilpailla.
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 238
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    ^^ Herran jumala tuota lauserakenteitten raiskausta ja yleistä sekavuutta monologiryöpystä toiseen, eikä loppua näy. Mistään muodollisestakaan muutoksesta puhumattakaan. Apua.
     
  8. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Joo ei ollut turpaan lätkintää tällä kertaa, mutta siitä väännettiin monta kertaa vitsiä. Yleensä tulee Oscar-gaala katsottua, jotta saisi katselulistalle lisää katsottavaa. No eipä tullut oikein mitään uutta listalle, koska iso osa voittaneista katsottu ja loput odottavat jo katselulistalla. Ehkä pienoisena yllätyksenä itselle tuli, ettei Banshees of Inisherin voittanut yhtään pystiä, vaikka oli yhdeksässä kategoriassa mukana.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Niin, ihan rehellisyyden nimissä on todettava että en ole nähnyt yhtään näistä palkituista leffoista, eikä ole kiirettä näkemäänkään. Toki tuo Michelle Yeohin tähdittämä palkintoharava pitää joskus katsoa, mutta jo sen leffateattereihin tullessa totesin ettei se vaikuta niin kiinnostavalta että olisi mitään kiirettä. Katselen sitten kun sopivasti kohdalle sattuu. Noista muista lähinnä Women Talking vaikuttaa kiinnostavalta, koska ohjaaja ja näyttelijät on erinomaisia aikaisempien leffojensa perusteella. RRR saattaa tulla jossain vaiheessa katsottua myös.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 493
    Saadut tykkäykset:
    1 223
    Samaa ajattelin. Mitään näistä en varsinaisesti halua nähdä. (Maverick nähty) Tämä iso voittaja oli hetken alennuksessa UHD:nä, mutta hävisi listoilta, kun rupesi useammasta tätä edeltävästä juhlasta saamaan prenikoita. En tosin näin isoon menestykseen uskonut tässä juhlista suurimassa, mutta i stand corrected.

    PS. Jotenkin tuo Whale vielä arveluttaa. Haluanko edes nähdä jotain sosiaalipornoa jättilihavista? Eikös joku sanonut, että niistä tulee jo jotain tosi-TV roskaa? Kuinka syvälle ihmiset voivat oikein vajota?
     
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Gaala katsottu ja mielestäni Oscarit menivät hyviin osoitteisiin. Everything Everywhere oli mainio leffa - siis vuoden muuhun antiin verrattuna - ja oli mahtavaa, että Michelle Yeohin suoritus palkittiin. Samoin Naatu Naatu -palkinto oli mahtava, vaikkakin melkoisen ennalta arvattava. Jos komedia-kategoria olisi erikseen, niin se olisi ollut ainoa voittajavaihtoehto.

    Whalea en ole nähnyt enkä varmaan myöskään katso. Varmasti tunteikas jne., mutta haen kyllä elokuvilta enemmän eskapismia kuin kyynelten vyöryä - arjessa ja uutisissa riittää pahaa oloa ihan tarpeeksi.
     
  12. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Tämä oli kyllä kova ja harvinaisesti jopa kahdesti kävin katsomassa. Blu-ray tilaukseen heti, kun saa vähän järkevämmällä hinnalla.

    Everything Everywhere teki ison vaikutuksen silloin teatterissa ainakin, toivottavasti kotonakin. Ekstratonta täällä julkaistua reiskaa en hanki, vaikeuttaa uusimista vähän.

    The Whale jäi lopulta hieman pettymykseksi ja ei tämä juuri itkettänytkään, mutta Fraser ansaitsi patsaansa loistavasta suorituksesta. Myös Colin Farrellille olisin suonut voiton, se elokuva iski kokonaisuutenakin selvästi paremmin.