LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kiitos testailusta. Voin vahvistaa havaintosi eli kävin itsekin toteamassa saman. Hyvin outo noiden preview-videoiden kanavatasapaino, liekö joku bugi jossain niiden tuotanto- tai toistoketjun varrella, vaikea ymmärtää tarkoitukselliseksikaan.
     
    BMF1234 tykkää tästä.
  2. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla on 65 CX ja nyt houkuttelis tuo 77CS6. Ei varmaan dramaattista parannusta kuvanlaadullisesti, mutta 12" isompi ja parempi webos ainakin. Onko täällä kuinka kokemuksia kyseisestä mallista, että millanen on ja onko pahaa paneelilottoa?
     
  3. Isokoo

    Isokoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.09.2017
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tilasin juuri tuon 77CS6 Toosan. Toivottavasti tulee viikonloppuun mennessä.
    Nyt on vaan päällä nuo AKT lakko hommat, et saas nähdä kuinka käy.
    Laitan raporttia kun saan vähän käyttö kokemusta siitä.
    Aiemmin olen luottanut täysin Panasonicin tuotteisiin mutta nyt mentiin
    hinta edellä. (77" Panasonic yli tuplasti kalliimpi) Toivottavasti LG ei tuota pettymystä.
     
    nepa tykkää tästä.
  4. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vuosien jälkeen paluu foorumille ja tietysti heti kysymyksen muodossa :). Itsellä siis edelleen LG 55B6 OLED töllö käytössä. Tässä nyt koittanut internetin syövereistä kaivella tietoa, onko tilanteeseen tullut jokin muutos että saako tuosta ulos DD+ /Atmosta millään ilveellä? Telkun valikoista löytyy optio outputille Dolby Digital plus, mutta ainakaan Onkyo TX-NR636 ei sitä sellaiseksi tunnista. Minulla siis pohjimmiltaan sama ongelma kuin tuntuu olevan sadoilla muillakin, että vahvistin ei tue HDR ja töllö ei kait atmosta. Käytössä on siis myös CCwGTV jonka saan lähettämään DD+ ulos TV:lle, mutta vahvistimelle asti se ei ARC kautta päädy vaikka LG ulostuloksi on asetettu DD+. Myöskään TV:n oma disney+ appi ei näytä minulle vaihtoehdoksi DD+ / Atmosta. Pitääkö tässä alkaa jtn HDMI splitteriä etsimään kun köyhällä ei ole varaa vaihtaa kaikkia laitteita tai edes toista :D. Täytyy kyllä tänään vielä kokeilla, että jos tuon CCwGTV:n tökkään kiinni vahvistimeen niin saanko silloinkaan tuota atmosta. Siinä tietysti menettää HRD:n joka itselle nyt ääntä tärkeämpi kyllä.
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tuo lienee vähän vanha tuolle Atmokselle, 2016 sitä alettiin vasta tosissaan tunkemaan töllöihinkin.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Atmos
    Sanoisin että noista kahdesta ottaisin tuon HDR:n mieluummin kun tuon Atmoksen.

    T: Vesku
     
  6. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu, tämä kaikki tiedossa, mutta teknisesti en näe estettä kun DD+ ilmeisesti tuettu niin ainakin häviöllisen atmoksen pitäisi onnistua.. Se sitten jos valmistaja ei tuota ole halunnut tuoda..
     
  7. Isokoo

    Isokoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.09.2017
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt on otettu tyypit 77CS6 Toosasta. Tehdas säädöt omasta mielestä aika lähellä totuutta. Vähän pois punaista ja vähän lisää kirkkautta ja terävyyttä. Nuo säädöt riittää minulle toistaiseksi. TV kuva on jopa SD materiaalilla ihan siedettävä katselu etäisyyden ollessa n.4 metriä. TV lähetyksen HD kuva todella skarppi. Joissain kohdin oli havaittavissa vaaleita pystyraitoja nopeassa kameran sivuttais liikkeessä. Tämä ei ole häiritsevä ominaisuus koska ei toistu jatkuvasti. Muuten liike toisto on hyvä. Jalkapallo lähetyksissä tulee helposti laitteen huonot liiketoisto ominaisuudet esille. Tässä laitteessa ne loistaa poissa olollaan.
    Todellista silmä karkkia tuli Disney suoratoisto palvelusta. Avatar näyttää todella upealta. Kuva on niin terävä, että näyttää lähes siltä kuin katselisi 3D versiota. Käyttöliittymä Panasonicin jälkeen monimutkaisen tuntuinen mutta kaikkeen tottuu. Suosittelen tätä laitetta lähes varauksetta.
     
  8. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    932
    Saadut tykkäykset:
    190
    Nyt en jaksa kahlata koko ketjua läpi tämän kysymyksen takia.
    Elikkä onko oikeasti tilanne nyt se, että on pakko luoda joku LG Account, että pystyy asentamaan appeja ?
    Lähes kaikki tarvittavat oli esiasennettuna uudessa telkkarissa mutta Cmore puuttui. Yritin asentaa mutta eipä
    onnistunut. Vaatii rekisteröitymään ja suostumaan ties mihin tietojen lähettämiseen EU-alueen ulkopuolelle jne.
     
  9. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Kyllä.
    Tämä harmitti, kun jotain Areenaa tms. kaipailin. Täällä: fi.lgaccount.com
     
  10. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
  11. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Tuo tilien pakkoluonto on asia minkä soisi EUn estävän. Eihän jonkun appin lataaminen ole millään muotoa asia mihin pitäisi olla tili.
     
  12. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
  13. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49

    Kyseinen kuvavääristymä tuli itselläni uudestaan ja tämä johtui kuivan mikrokuituliinan käytöstä pölyjen pyyhintään (näytöstä oli virrat pois pyyhinnän aikana) .

    Sain sitten kyselyn jälkeen LG-huollosta tällaisen varsin naurettavan palautteen:

    "Olemme tarkastanut tapauksen ja mikäli puhdistukeen käytetty liinaa on käytetty myös muuhun puhdistukseen ja siivoukseen saattaa se aiheuttaa tämän kaltaisen tilanteen kun television ruudun puhdistaa.
    Liinassa saattaa olla jotain jäämiä aikaisemmasta puhdistuksesta ja se saattaa myös olla vielä staattinen. Tämän vuoksi suosittelemme, että television puhdistukseen käytetään kuivaa mikrokuituliina jolla ei puhdisteta muuta kuin televisiota."


    Eli kun pyyhitte jatkossa LG oledejanne niin muistakaa maadoittaa itsenne ja katkaista virtan telkkarista ja koko kämpästä ja ottakaa käyttämätön kuiva mikrokuituliina". Tämä ei muuten lue käyttöohjeissa....

    Täysin käsittämätöntä pelleilyä. Veikkaan että en ole ainoa jolla näitä kuvavääristymiä alkaa tulemaan. Kyseinen vääristymä ei ole siis "pinnalla" vaan pixelit menee vituralleen.. Ainoa miten vääristymä "toistaiseksi onneksi" poistuu on tekemällä pixel refresh. Mikään muu kikka ei auta. :mad:
     
    nepa tykkää tästä.
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No en tiedä onko tuo pelleilyä. Kyllähän staattinen sähkö on aina ollut elektroniikalle paha vihollinen. Jos on joskus oman pc:n kasannut ja vahingossa staattisella sähköllä jonkun osan hajottanut, niin osaa aina varoa.

    Tietenkin se saattaa tuntua hassulta, että staattinen sähkö voi vaikutta pikseleihin, mutta jos noin on niin sitten on. Pikselit ovat varmaan aika pinnassa ja staattinen sähkö yltää kauas. Mielestäni televisioiden mukana on aina tullut ohjeet siitä, miten näyttö pitäisi puhdistaa. Harvemmin ihmiset vain lukevat noita ohjeita saatika toimivat niiden mukaan.

    Ja, jos tuon kerran erehtyy tekemään, niin tuolla pixel refreshillähän saa kaiken taas toimimaan. Ei sen ajaminen ole mikään paha peikko, vaikka sillä pelotellaankin. Kunhan ei joka päivä ole ajamassa "vain varmuuden vuoksi".

    Tietenkin ärsyttävä tuollainen "ominaisuus", mutta staattinen sähkö voi yltää melko pitkälle. Harva meistä varmaan haluaisi, että valmistajat jotain faradayn häkkiä tuohon alkavat tekemään.

    Onhan noita OLEDeja ollut myynnissä jo melkein iät ja ajat eikä tästä nyt mitään isoa ongelmaa ole vielä tullut. Ja nyt, kun tuo on täälläkin saatettu ihmisten tietoisuuteen, niin osaammepa sitten puhdistaa näyttömme oikein. :)
     
    BMF1234 tykkää tästä.
  15. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Niin omassakin tapauksessa sain vinkin kaverilta koittaa tuota pixel refreshiä, jolla tämä ongelma tosiaan aina poistuu, mutta kuinka moni tätä tajuaa edes kokeilla kun on jo huoltoukoille lähettämässä töllöä. Ekakerralla kun tästä huoltoon ilmoitin niin halusivat että lähetän töllön huoltoon. Eivät siis missään vaiheessa tästä pixel refresh tempusta puhuneet silloin
    Enkä jaksa uskoa että tosiaan olisin ainoa henkilö jolle tämä on nyt sitten "normaalitoiminto" jatkossa. Ei tuota uskalla pyyhkiä enää talvella lainkaan kun staattisuutta tässä ilmanvaihtokoneella varustetussa kämpässä on kivasti tarjolla. Tosin tämä onkin se aika milloin sitä pölyä eniten siihen näyttöön tarttuukin...
    Voisikohan tämä uusi WBE paneeli olla häiriöherkempi sitten, kun ei tästä aiemmin kukaan ole palstoilla tosiaan itkenyt.
     
    nepa tykkää tästä.
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Joo, tuo on kyllä totta, että tavis saattaa olla helposti lähettämässä laitetta huoltoon tuon vuoksi.
    Televisiohan kyllä aika ajoin ajelee sekä pienempää säätöä että isoa ja pidempää säätöä, joten toivon mukaan ihmisillä lähtisi nuo viat pois "itsestään" ennen huoltoon lähettämistä. En tiedä vaikuttaako tuo pienempi asiaan, mutta varmasti tuo isompi säätö korjaa asian.
     
  17. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ylipäänsä ei liene tarvita moista pyyhintää lainkaan, jossei taloudessa ole "lääppijöitä", kävelemään opettelijoita tai märkäkuonoisia joka paikkaan tunkijoita, koska nykytöllöt eivät ole läheskään samalla lailla sähköisiä kuten wanhat kuvaputkitöllöt.
    E: Itse ei ole töllön ruutua tarvinnut pyyhkiä sitten viimeisen kuvaputkitöllön 2008

    T: Vesku
     
  18. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Työpöytäkäytössä 10h / vrk käytössä niin kyllä meikäläisen näyttöön tulee talviaikaan semmoinen pölykerros että alkaa kuvanlaatuun jo vaikuttamaan vaikkei ole elukoita talossa (hiiriä välikatolla lukuunottamatta). 2 pentua kyllä pölyttää mutta isoin pölyttäjä on tuo ilmanvaihtokone ja ilppis mikä laittaa sen pölyn lentoon sitten lopulta. Lisäksi myönnettäköön että on siinä vähän omaa räkääkin varmaan lisäksi. :D
     
  19. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    OLED-televisioista ei ole kokemusta, mutta LCD-televisioiden kuvaruutua kyllä kannattaa pyyhkiä säännöllisesti, muutaman kuukauden välein. Kuva kirkastuu kummasti. Tosin on sanottava, että muutaman tv-kuvaruudun puhdistukseen markkinoidun tuotteen osalta olen joutunut pettymään pahasti: ökötti jättää ruudun pinnalle karsean harson. Vinkkejä hyvistä puhdistustuotteista otetaan vastaan. Hama ja Nedis-merkkisiä en suosittele.
     
  20. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12