Kuva ja ääni olohuoneteatteriin 2023

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana DrNeuro, 24.02.2023.

  1. DrNeuro

    DrNeuro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.02.2023
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Olen muutamien vuosien tauon jälkeen pystyttämässä kotiteatteria ja kysyisinkin nyt neuvoja parhaista käytännöistä, kun tuntuu siltä, että olen pudonnut hieman kehityksen kelkasta.

    Aiemmin minulla oli pöytäkone olohuoneessa, josta syötin kuvan suoraan videotykkiin ja äänen vahvistimelle. Uudessa asunnossani pöytäkone on eri huoneessa ja siksipä mietinkin ratkaisuja kotiteatterin toteuttamiseen. Tarkoituksena on saada tyypilliset suoratoistot, spotify ja kenties satunnainen powerpoint-esitys toistettua kankaalta. Vahvistimena on tällä hetkellä vanha Procaster, joten sen kautta ei kannata kuljettaa signaaleja. Muutenkin viritykset täytyy tehdä mahdollisimman budjettitietoisina.

    Musiikin toistoon on tarjolla erilaisia striimaavia esivahvistimia, esim. Yamahan Musicast, mutta se ei ratkaise kuvapuolta. Nokia 8000 streaming box ja vastaavia tuli jossain vastaan, ja ymmärsin että sillä onnistuisi kuvan syöttäminen HDMI-piuhalla suoraan tykille (TW7300) ja toisaalta äänen tarjoaminen esim. optisena vahvistimelle. Onnistuuko millään vempaimella esim. pöytäkoneen sisällön/työpöydän striimaaminen toisesta huoneesta? Onko tähän soveltuvia HTPC ratkaisuja vai ovatko ne jo menneen talven lumia?

    Kaikki vinkit ovat arvokkaita!
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onnistuisiko vain pitkällä piuhalla (HDMI) kuvan ja äänen kuljettaminen huoneiden välillä, onko mahdollista toteuttaa uusissa olosuhteissa? Se tulee näin ensin mieleen ratkaisuna, missä ei tarvitsisi sotkea uusia laitteita kuvioon.
     
  3. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itsellä verkkolevy missä sisällöt ja mediatoistin (Nvidia Shield) olkkarissa, toimii.
     
  4. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Jos tuohon yo. ratkaisuun menee, pitkäksi HDMI-piuhaksi kannattaa hommata optiseen kuituun pohjautuva versio. Toimii hyvin pitemmillä vedoilla.
     
  5. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Itse en lähtis mitään piuhoja vetämään huoneesta toiseen. Levyjako pöytäkoneesta päälle ja sitten tuolla Nokian laatikolla toistamaan. Joku osannee kertoa parhaat softat GoogleTV (Nokia) puolelle toistoa hoitamaan.