Hi Power screen 2.8 gain

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana japa, 07.12.2009.

  1. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    tommosen pistin tilaukseen da-lite:lta, ei tunnu suomessa paljon olevan valikoimissa.

    tämmöseen normi bunkkeriin (kerrostalo, kaikki seinät valkosta, tausta valoa katsellessa jne...) , niin paljon hypettivät tuolla http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=773065 että pakko testata onko perää, ei pitäs hot spottailla, ainut että tykki pitäs sijottaa aika pitkälti katselu pisteen taakse tai eteen tai viereen pöydälle että pysys tykin linssistä lähtevä valo ja kankaan heijastava valo mahd. pienessä kulmassa. ..kangas heijastaa eritavalla kun noi normi kankaat. kerronpa kokemuksia jahka kankaan saan seinille... tai jos jollain on ootteko tykännyt?
     
  2. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli jonkin aikaa model b hi-power 106" käytössä ja pidin kovasti:thumbsup:.
    Mielestäni paras ratkaisu "olkkari tykittelyyn" jos vain saa tykin aseteltua sopivasti.

    Jouduin luopumaan aaltojen takia:OI. Niitä ei oikeastaan huomannut muuta kuin sivuttaissuuntaisista kamera-ajoista. Leffoista todella harvoin, mutta futiksen katselu oli tuskaa :sick:.

    Luovutin pitkin hampain HiPowerin suhteen kokonaan, sillä kaikki tasaisemmat mallit olivat todella suolaisia rahdeiltaan jenkeistä ja kotimaiset jälleenmyyjät pyysivat aivan uskomattomia hintoja!!!!

    Plan B:
    Tilasin Prismasonicilta high gain silver kangasta, josta olisi tarkoitus väsätä cinescope screeni.
    Alustavien kyyläysten perusteella sanoisin, että tuo prismasonicin matsku on hyvin samantapasta kuin tuo hi-power. En ole vain raaskinut vielä hirveästi arkaa materiaalia turhaa koplailla. Tässä suhteessa ainakin pestävä HiPower kätsympää.
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2009
  3. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostellaampa vanha thread ylös, kun tuli uusia käänteitä asiaan liittyen.

    Väsäilin puolisen vuotta sitten tuosta prismasonicista high gain silver kankaasta itselleni 136" scope kankaan.

    Tuo high gain silver kangas on myös retroreflektiivistä niin kuin tuo High Powerkin, mutta suorituskyky paljastui heikommaksi kun aloin tykittelemään kuvaa; pinta kimaltelee ja kirkkaissa kuvissa pinnan rakenne näkyy selvästi, mikä syö vähän kuvan terävyyttäkin.

    High Power oli vielä kirkkaampi ja kankaan pinta tuntui katoavan totaalisesti ja tuntu projisoidusta kuvasta hävisi täysin. Tuntui kuin olisi katsonut jättiplasmaa:love:.
    Lisäksi Hi Power on pestävää materiaalia, kun taas High gain silver taas ei.

    Kirkkaus tosin tässäkin kankaassa oli kohdallaan ja päädyin pitämään kankaan, koska pidin siitä kuitenkin paljon enemmän kuin esim. Draperin ja Da-Liten perus mattakankaista.

    Kova HiPowerin kaipuu kuitenkin jäi, mutta kovat hinnat rapakon takana vähän pidättelivät tilaushaluja.

    Nyt kuitenkin bongasin isomman palasen myynnistä tuota matskua kun satuin eräälle ameriikkalaiselle käytetyn hifin markkinapaikalle oikeaan aikaan ja tartuin täkyyn välittömästi.
    Ei sekään nyt halvaksi tullut, mutta ei tullut paljoakaan kalliimmaksi kuin metritavarana Da-Liteltä tarvitsemani määrä 136" 2.35:1 kehykseeni.
    Tavaraa kuitenkin tuossa palasessa 2,4m x 10 jaardia :D.

    Pitäisi saada kait ensi viikolla tuo puketti ja pääsee päivittelemään:king:.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2010
  4. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Räpsäisin muutaman suttaisen kuvan kun vertailin screeniä muihin kangas näytteisiin mitä on tullut harkittua.
    Näytteet ovat aika pieniä, joten tasapäistä vertailua tämä ei ole mitä tulee kuvanlaatuun kaiken kaikkiaan, mutta mitä tulee kirkkauteen ja katselukulmiin, kuvista saa vähän osviittaa.

    Tässä katselupaikkani: n. 3m leveä sohva.

    katso liitettä HiPower 001.jpg


    Näytteet screenin yläreunassa järjestyksessä vasemmalta oikealla: Stewart Firehawk, Stewart studiotek 130 ja Draper M2500

    Tykin alapuolelta:

    katso liitettä HiPower 009.jpg

    Sohvan oikea reuna (n. 1m tykin linssistä sivuun):

    katso liitettä HiPower 008.jpg

    Sohvan vasen reuna (katselupaikan huonoin katselukulma, reilu puolitoista metriä linssistä sivuun).

    katso liitettä HiPower 006.jpg

    HiPowerin kuvan kirkkaus vaihtelee selkeästi riippuen katselupaikasta, mutta omalta sohvaltani saan paikasta riippumatta selvästi kirkkaamman kuvan noihin näytteisiin verrattuna.

    Tuossa kuva katselualueen ulkopuolelta n.2,5m tykin linssistä sivuun.

    katso liitettä HiPower 007.jpg

    Tästä kulmastaa ainakin studiotek on selvästi kirkkaampi HiPoweria.

    Itselleni tämä high power on paras valkokangas materiaali johon olen törmännyt.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2010
  5. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin mullehan jäi tuota matskua yli aika paljon, joten voisin tuota myydä pois jos saisi vaikka osan tappioista saisi katettua :).

    Matsku on siis ihan bränikkää rullatavaraa ja rulla on 244cm leveää, joten tuosta saisi kätsysti leikattua kangasta reilu 100" 16:9 screeniin. Hintaa tuollaiselle palaselle voisin laittaa vaikka 160e.

    Vastaava palanen maksaisi tuolla (mikä on muuten halvin paikka mitä itse olen löytänyt, joka myy HiPoweria metritavarana) 450e nykykurssilla+rahti ja alvit ja tullit jne, joten pitäisi olla ihan kilpailukykyinen hinta.

    Niin ja voin kyllä lähetellä näytepalasiakin (kun joku jo kyselikin), kun jäi hukkapalaakin jonniverran.

    Laittakeehan yyveetä jos kiinnostaa näytteet tahi kangas.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2010
  7. cinema_t

    cinema_t Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    High Power-pinnan suuri kirkkaus saadaan mattavalkean pinnan päällä olevilla lasihelmillä, jotka heijastavat valoa voimakkaasti takaisin tulosuuntaan. Jotta pinta toimisi tarkoitetulla tavalla, tulee projektorin olla katsomissuunnassa.
    Suurimman kirkkauden saa sijoittamalla tykki seinätelineeseen, aivan katsojan pään yläpuolelle, korkealla katossa olevalla tykillä kuvan kirkkaus on mattakangasta pienempi.

    Nykyisillä kotiteatteritykeillä saadaan yleensä riittävä kirkkaus mattakankaalla, mutta esim. valoisassa tilassa HP on yksi vaihtoehto, kankaassa ei yleensä ole ”hot spottia”, ja kuva on hyvin "plasma-tv-tyyppinen" esim. urheilulla.
    Pimeässä huoneessa, DLP-tykillä HP-pinta tuottaa usein liian kirkkaan kuvan, mustan taso saattaa kärsiä; pimeässä tilassa elokuvilla ei yleensä kannata mennä yli 215 Lambertia / m2. HP:n hyötykerroin on siis 2,8. CRT-projektorilla HP on erinomainen.

    High Power-pinnan hinta on myös laskenut, esim. 4:3 234 x 175 cm rullautuvana Model B-kankaana kustantaa runsaat 400 e.
     
  8. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, juurikin näin.
    Tälläisen vastauksen minäkin olen saanut kun olen Da-Litelta tai joltain jälleenmyyjältä tästä kankaasta kysellyt. Eivät yleensä suosittele tätä kangasta käytettäväksi uusien kirkkaiden LCD ja DLP tykkien kanssa, koska kuvasta tulee "liian kirkas".

    Voiko kuva olla liian kirkas?
    Mitä kirkkaampi ja isompi kuva, sen parempi minun mielestäni:king:.
    Oma tykkini on melko kirkas viewsonic PRO8100, eikä kuva ole minun mielestäni mitenkään liian kirkas. Voisi olla kirkaampikin:D.

    Toki mustan taso nousee selvästi aiempaan mattakankaaseeni verrattuna, mutta ei se mustan taso aikaisemminkaan häävi ollut heijastusten (valkoinen seinä ja katto) syödessä ne syvimmät mustat ja varjojen yksityiskohdat.

    Erikoista kyllä HiPowerilla tunnen saavani huomattavasti kontrasti-rikkaamman kuvan mitä aikaisemmillä harmailla high-contrast-gray kankailla mitä parikin on tuossa käytössä pyörinyt, koska vaikka mustan taso nousee verrattuna mattakankaisiin, nousee myös valkoisen kirkkaus todella huomattavasti.

    Tosin makunsa kaikilla. En tälläistä kangasta tietenkään suosittele niille syvimmän mustan ystäville ja "puristeille batcaveissään" :), koska en sellainen itse ole.

    Hommasin itse ensimmäisen tykkini kolmisen vuotta sitten telkkarin(urheilu&sarjat) ja elokuvien fifty sixty sekakäyttöön olehuonemaisessa tilassa.
    Nyt on menossa neljäs tykki ja kankaita on ollut puolisen tusinaa+kangas näytteitä on tullut plarattua kymmeniä ja vasta tämän kankaan kanssa tuli semmoinen fiilis, että tämän lähemmäksi en ole vielä päässyt sitä alkuperäistä ideaa mikä päässä oli kun tuli idea tykin hankkimisesta.
    Eli kavereiden kanssa futista tahi jäkistä tai perheen kanssa töllöä katsellessa ei tarvi ihan säkkipimeässä kököttää, mutta myös nautinnollinen elokuvaelämys onnistuu valojen ollessa täysin pois, niinkuin elokuvaa katsoessa pitääkin.

    Olisinpa kokeillut tätä kangasta aikaisemmin niin olisi voinut jäädä pari "turhaa" tykki/kangaspäivitystä väliin :).

    Muoks:

    Niin tuosta model B:stä piti sanomani, että jos rullakangasta meinaa, kannattaisi laittaa sitten vähän enemmän pelimerkkejä kiinni ja hommata joku tukevampi malli, kuten Model C.
    Itselläni tuollainen Model B reilu vuosi sitten oli, ja vaikkei se mitenkään älyttömän hintava ollutkaan, oli se sen verran hutera kapistus, että vähän ärsytti rahat moiseen pistää.

    Jouduin lopulta tästä luopumaan TODELLA pahojen aaltojen ja kaikenkaikkeaan ankean käytettävyyden takia.

    Mitäs malleja muuten Cinema Tradingilla on myytävänä?
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2010
  9. cinema_t

    cinema_t Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet oikeassa, HP toimii usein mainiosti valoisassa tilassa. Refraktiivinen lasihelmihelmipinta ei ole yhtä altis hotspotille kuin tavalliset suuren hyötykertoimen kankaat.
    Pinta heijastaa myös hajavaloa takaisin tulosuuntansa, osan poispäin katsojasta.

    Valoisassa katseltaessa kuvan pitää ennen kaikkea näkyä :), HP nostaa valkoisen tason korkealle. Mustan taso nousee saman verran, tätä ei helposti huomaa esim. urheilussa tms. kirkkaassa kuvassa.

    Projektori ei voi tuottaa ”mustaa valoa”; täysin pimeä kuva on kankaan värinen. Valoisassa tilassa harmaa kangas näyttää siis mustan tummempana kuin valkoinen pinta.
    Pinta voi olla myös sekä harmaa, imien osan hajavalosta, että suuntaava, ohjaten valoa kohti katsojaa, suosien projektorin suunnasta tulevaa valoa.

    Kuva ei yleensä ole liian kirkas, mikäli mustan taso on säädetty oikein pimeässä huoneessa; mikäli tykki on liian tehokas kuvakokoon nähden (tai gain liian korkea), mustan taso kärsii.
    Hyvin kirkkaassa kuvassa signaalin virheet näkyvät myös paremmin, millä suuren kankaan omistajat voivat aina lohduttautua :)
    Jossain vaiheessa hyvin kirkas kuva aiheuttaa myös katseluväsymystä, ja kuva alkaa näyttää luonnottomalta.

    HP on saatavilla muina paitsi sivukiristävinä versioina, pinta on siihen liian vahvaa.
    Muissa kuin sivukiristetyissä rullautuvissa kankaissa (myös Model C) esiintyy vaihtelevissa määrin pinnan poimuuntumista, tämä on hieman onnenkauppaa; keskimäärin HP on ”riittävän” suora.
     
  10. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Olis tarvetta 3m leveälle (kuva-ala, lisäksi 10-20cm vara kiinnitykseen) otsikon mukaiselle kankaalle (Da-Lite High Power 2.8 Gain). Tietääkö kukaan saako tuota metritavarana euroopasta? Ja edullisesti tietenkin, kyselin eräästä rapakontakaisesta firmasta, ja sieltä saisi mutta hinta on suolainen ($1100). Ja siihen vielä alvit ja tullit päälle...HUH HUH! Kaikki vinkit joillain foorumeilla mahdollisesti myynnissä olevista ko. räteistä otetaan kiitollisuudella vastaan...ja tietenkin jos jollakulla pyörii nurkissa joutavana...niin ja yhtään pienempi ei kelpaa :D
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2011
  11. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Liekö tuota kangasta enää mistään saatavana?
     
  12. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Ei ole. Ellei käytettynä onnistu jostain bongaamaan.
     
  13. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Joo, niin vähän epäilinkin. Onko tietoa vastaavista high gain kankaista, nimenomaan kankaista joita voisi tilata määrämittaisena? Entäs maaleista, se olisi kakkosvaihtoehto, esim. tämä? Onko kokemuksia? Itselläni on vanhan liiton HD100, jolla kirkkaus tahtoo jäädä vaatimattomaksi, saisiko kankailla/maaleilla puhallettua tuohon henkeä?
     
  14. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Jos löydät esim. jonkun hyvä arvostelun noista maaleista (muun kuin valmistajan), esim blogin etc aiheeseen liittyen niin kyllähän sitä kannattaa testata. Ei noi näyttäisi kovin arvokkaita olevan.

    Itse rakensin joskus black widow -kankaita pari kappaletta ja yhden kankaan mm silver -maaliseoksella. Kettumaisia noiden maalikomponenttien haalinta ja sekoittelu, joten siinä mielessä joku valmis maaliseos olisi hyvä. Molemmista tuli kyllä oikein hyviä.

    Valmiita kankaita ei taida oikein olla hyviä yli 1.5 gainilla tai ainakaan avsforumilla ei ole bongattu vastinetta vanhalle kunnon Da-Liten High Powerille samalla gainilla.
     
  15. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    On se ihmeellistä, miten maailma makaa. Luulisi tuollaiselle kankaalle olevan ottajia ja sitä myöten valmistajia. Tuolla mielenkiintoista tarinaa aiheesta ja sen vierestä, yksi 133" 2.8 High Power Da-Lite oli myynnissä joku kuukausi sitten tonnilla...ja näkyy vastaavan gainin kankaita olevan tarjolla edelleen, tiedä sitten ovatko muuten yhtä hyviä...tässä yhden norskin suositus.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2023
  16. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Täällähän on noita kankaita ihan mitattu ja arvosteltu -> https://www.accucalav.com/wp-content/uploads/accucal_front_projection_screen_report.pdf Varmaan on jos jonkinlaista rättiä vielä tuonkin jälkeen ilmestynyt.

    Ongelma ei liene siinä etteikö niitä korkean gainin kankaita löytyisi vaan siinä että se kimalle hyppää liikaa silmille sieltä toisin kun tuossa alkup. da-litessä jossa ei oikein tainnut olla mitään silmiin pistävää.

    Kyllä itsekin tuollaisen toimivan kelpuuttaisin jos vain jostain löytyisi suht. järkevään hintaan löytyisi. Seemax matte white 280 vois olla kiinnostava jos siitä jotain tietoa esim. hinnan suhteen löytyisi.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2023