Avatar: The Way of Water (2022, James Cameron / Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 03.11.2022.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tai no ainakin henkilökohtaiset, kun niitä ei tarvinnut palauttaa. Osa heitti ne käytön jälkeen roskiin ja osa otti mukaansa.

    Kai niillä voisi mennä uudestaankin katsomaan. Mitään patteria tai virtaa niissä ei ollut.

    Mitkään pahvilasit nää ei kuitenkaan ollu ;)
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2022
  2. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Kelpo leffa, komeaa katseltavaa. Juoneen mahtui iloa, surua, vihaa ja pirusti toimintaa. Vähän seikkailumieltä ja lasit nassulle vaan, 3D:nä oli hieno leffa kyllä. Uudestaan sit kotosalla. 7/10 helposti annan tälle.
     
  3. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Käytössä varmaan teattereissa jossa ei ole lasienpesukonetta, Kinopalatsissa oli käytössä perinteiset palautettavat lasit.
     
  4. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Espoon Ison Omenan Loungessa tuli tiirailtua ja päällimmäinen ja ehkäpä ainoa positiivinen asia oli visuaalinen puoli. Sekä tietysti paikan penkit, jotka oli kolmen ja puolen tunnin istunnolle melko oleellinen asia.
    Tuli katsottua normi versiona, mutta kannattaa varmasti katsoa mielummin 3D:nä jos silmät sietää.

    Tuntuu lähes rikolliselta että johonkin tungetaan satoja miljoonia rahaa, mutta kunnollista käsikirjoitusta rahalla ei saa. Omasta ideastaan huolimatta, Cameron voisi kyllä antaa sen homman suosiolla jo jollekin muulle tai ainakin tarkistuttaa edes jollain.
    Todella pitkästä aikaa, ellei ensimmäistä kertaa, käsi hakeutui katsomaan kelloa 3 kertaa ensimmäisen puolentoista tunnin aikana. Ei ihme että kestää yli kolme tuntia, kun vähintään puolet ajasta menee maisemia ihaillessa, sekä typeryyksiä kuunnellessa.
    Jotenkin intiaaneihin ilmeisesti verrattavassa heimossa vietetään amerikkalaistyyppistä perhe-hehkutusta päälle liimattuine teiniongelmineen ja samalla visuaalisesti ihaillaan kuinka upeita asioita nykytekniikalla saadaankaan aikaiseksi.
    Sitten alun jauhamisen jälkeen ihmiset, totta kai vaan valkoiset vaikka maa on kuulemma jo lähes asuinkelvoton, saapuvat takaisin tuhoretkelle ja tanner tömisee, sekä päreet sinkoilevat.
    Jatkossa kliseiset sata kertaa muissa elokuvissa nähdyt jutut ja käänteet seuraavat toisiaan jatkuvalla vyörytyksellä maisemien ihailun lomassa.
    Aivan hlvetin vaikeaa ymmärtää elokuvan hehkutusta, vaikka itse nyt en iän puolesta kohderyhmään enää ole aikoihin kuulunutkaan, koska onhan tämä nyt kliseisyydessään jotain aivan uskomatonta.
    Cameron kuitenkin osoittaa ohjaamisen kulkevan ja kaikki näyttää ja toimii upeasti, niin miksi ihmeessä käsikirjoitus pitää olla kuin aivokääpiön jäljiltä.
    Toimintakohtauksissa mennään välillä tosi komeasti vanhaan malliin.

    Niin hieno mahdollisuus tehdä todella upea elokuva, mutta ei.
    Jatkot saattaa kyllä helposti jäädä väliin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2022
  5. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
    3D HFR: Kävin katsomassa tämän torstaina Isensessä. Tuli hämmennys. Osa kuvista onkin perinteistä 24fps, osa 48fps. En ollut lukenut etukäteen tästä vaihtotyylistä joten se luonnollisesti hämmensi hieman että mikä homma, kunnes aloin pikkuhiljaa ymmärtämään että tällä varmasti on jokin tarkoitus. Näinhän se oli. Cameron oli halunnut, että enemmän action+visuaaliset otokset olisivat 48fps ja tavallisemmat puhuvat päät olisivat 24fps. Tosin tämä ideologia ei kuitenkaan ollut oikein selkeä jaottelu, koska välillä vaihdokset olivat suht randomia milloin esitetään 48 ja milloin 24fps. Tietenkin koko homma on 48fps ja "24" kuviin on tuplattu freimit. Mietin, että tällaisella tyylillä vältetään ehkä puhtain "saippuaooppera" efekti perus tallaajille, jotka eivät niinkään havaitse selkeästi eri kuvanopeuksia.

    https://variety.com/2022/film/news/...rame-rate-avatar-the-way-of-water-1235394544/
    Lisää keskustelua 3D HFR versiosta: https://www.reddit.com/r/TrueFilm/comments/znx63f/avatar_the_way_of_waters_high_frame_rate_hfr/

    Ihan mielenkiintoista.
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    “I look back on some films that I’ve made, and I don’t know if I would want to make that film now. I don’t know if I would want to fetishize the gun, like I did on a couple of ‘Terminator’ movies 30-plus years ago, in our current world. What’s happening with guns in our society turns my stomach.

    I actually cut about 10 minutes of the movie [Avatar: The Way of Water] targeting gunplay action. I wanted to get rid of some of the ugliness, to find a balance between light and dark. You have to have conflict, of course. Violence and action are the same thing, depending on how you look at it. This is the dilemma of every action filmmaker, and I’m known as an action filmmaker.”


    Haiskahtaa siltä, että levylle tulee taas pidennetty versio...
     
  7. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
  8. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
  9. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mäkin pidin vähän epäloogisena tuota vaihtelua 24 fps:n ja 48 fps:n välillä. Lisäksi 24 fps kuva tuntui jotenkin välkkyvän ainakin IMAXissa.

    Sinänsä tykkäsin leffasta enemmän kuin odotin. Mulla oli alhaiset ennakko-odotukset, ja ekan puolen tunnin aikana vaikutti siltä, että pahimmat pelkoni olivat käyneet toteen, mutta sitten leffa pääsi vauhtiin. Jostain syystä leffan pituuskaan ei haitannut. Oli kiva fiilistellä merijuttuja. :)
     
  10. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    No joo, yli 3 tuntia paikallaan istumista, joten parempi olla hyvä. Ja olihan tämä ihan jees. Meni jonkin aikaa tottua taas sinisiin hahmoihin, mutta kun silmä tottui näihin ihmeotuksiin, niin eihän ne lopulta hirveän pahalta näyttäneet - vaikkakin läpi leffan kiinnitti huomiota cgh:hin. Juoni tuntui venytetyltä ja ihme ympäristöveljeysperhe-liipalaapaa oli leffa täynnä, saksille töitä! Mutta kaikkine heikkouksineenkin viihdytti, joten arvosana 3/5.
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tuli mulgaistua tämä Disney plussalta kun sinne oli ilmaantunut jo aikoja sitten,
    Appulatöllö 4K tarjosi erinomaista Dolby Vision kuvaa ja äänetkin kuuluivat kaksikanavaisessa laitteistossani.
    Kuva oli karkkia, mutta elokuva oli liian piiiitkä, siitä miinusta, juoni oli perinteinen ihminen tuhoaa ja alkuperäisasukkaat pelastaa lopulta -huttu.
    3/5

    T: Vesku