Isot OLEDit ja 8K telkut kielletään EUssa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Electron, 16.12.2022.

  1. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyhmiä päätöksiä voi syyttää viherpesusta, mutta tyhmä päätös on tyhmä ilman viherpesuakin.

    Ongelmahan tässä tietysti on, että päätökset ovat yliyksinkertaistettuja.

    Vähän sama tilanne on vampyyri-virran kanssa. Virtalähteet/muuntajat saa käyttää sähköä saman verran tehovälillä 0-100W.
    Tarkoittaa sitä, että 5W virtalähde saa "vuotaa" yhtä paljon kuin 99W virtalähde. Kun se ainoa järkevä rajoitus olisi hyötysuhteeseen perustuva.
     
  2. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    716
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kuinkahan tuo käytännössä toteutuu ? Televisioissakin on virtalähde, eli muuntaja-tasasuuntaaja. Omassa televisiossani se on jopa ulkopuolinen samaan tapaan kuin tulostimissa. Erikoisen suurta lämpenemistä en ole näissä havainnut. Jos vaikkapa 5 W kännykkälaturi "vuotaisi" kymmeniä watteja, se kuumenisi tavattoman paljon. Toki laturit hiukan lämpenevät latauksen loppuvaiheessa, mutta kuumiksi ne eivät toki tule.
     
  3. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kyllä tämä energian kulutuksen rajoitus varmaan tulee vähän kaikkeen pikkuhiljaa. itse odotan että se tulisi kännyköihin. Niiden tehonkulutukselle ei oikein ole mitään perustetta Puhumiseen ja satunnaiseen videon katseluun ei tarvita pöytäkoneen tehoja.
     
  4. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Kannettavissa pienlaitteissa on jo nyt kaikista edistyneimmät virrankulutusta hillitsevät metodit käytössä. Videon katseluun ei käytetä P-ytimiä maksimikelloilla, vaan dedikoitu hw-dekooderitoteutus tekee sen E-ytimillä juurikaan hikoilematta. Muutenhan akunkesto olisi aivan tolkuttoman heikko nykypuhelimissa. Näin yleisesti ottaen. Toki varmaan normi gsm/3G äänipuheluihin ylläpitoon nykyiset tehopakkaukset ovat ylimitoitettuja (todisteena vieläkin myytävät 2g/3g puhelimet "kymmenien päivien" akunkestolla vain perinteiseen puhelinkäyttöön), mutta silloinkin ne toimivat niin alhaisella virrankulutuksella kuin vain mahdollista ja virrankulutusta hallitsee radio vastaanotin-lähettimen signaalivaatimukset lähimpään mastoon yhteyden ylläpitämiseksi. Huonon kentän alueella virrankulutus kasvaa oleellisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2022
  5. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    ^sinne kännyn päähän on jokaisessa 3gpp sukupolvessa tullut parempaa yhteyden ja tehon hallintaa tukevaa tekniikkaa. Nykyään radio-osa ei juuri vaadi tehoa kun puhelua (dataa) ei ole menossa.