NHL

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Professional, 03.10.2013.

  1. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Kun tuossa marraskuun puolivälin paikkeilla Winnipeg Jets - Anaheim Ducks -ottelun yhteydessä Teemu Selänne ja Teppo Numminen nostettiin juhlallisuudessa Winnipeg Jetsin Hockey Hall of Fameen, niin mulla olisi alla seuraava kyssäri siitä, mikäli Professional, Vole, Tilt-type tai joku muu plazan NHL-tietäjä osaisi selventää.

    Eli alun perin sama Winnipeg Jetsin organisaatio, jossa Selänne aloitti NHL-uransa, muutti Phoenix Arizonaan mm. Shane Doanin ja Teppo Nummisen kanssa samalla tavalla kuten Hartford Whalers muutti Raleigh North Carolinaan (Carolina Hurricanes) mm. Sami Kapasen kanssa ja Quebec Nordiques Denver Coloradoon (Colorado Avalanche). Tämä näkyy organisaatioiden perinteiden kunnioittamisena mm. siinä, että Avalanche on pelannut nykyään tai viime kausina osan peleistä Quebec Nordigues -tyylisissä kolmospaidoissa samoin kuin Hurricanesilla on ollut tässä jollain kaudella Whalers tyyliset kolmospaidat. Myös Teräväinen on antanut haastatteluja Whalers-lippis päässä jne. Nykyinen Winnipeg Jets taas on käsittääkseni aiemman Atlanta Thrashersin kanssa samaa organisaatiota.

    Eikö siis Selänne ja Numminen olisi ennemmin pitänyt nostaa Arizona Coyotesin Hockey Hall of Fameen jossakin Coyotesin kotipelissä?
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei, koska ne todelliset fanit on edelleen siellä Winnipegissä. Alkuperäiset aikalaiset ja uudet menneisyyteen tutustuneet.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Pulju Carolinaan. Jonkinlainen päätös siis pitkälle Edmonton-saagalle. Toivottavasti pelit lähtee paremmin kulkemaan uudessa seurassa.

    "Puljujärvi ehti pelata Oilersin riveissä yhteensä 317 runkosarjan ottelua kuuden kauden aikana. Hän oli seuran ykköskierroksen varaus kesällä 2016."

    https://www.is.fi/nhl/art-2000009424387.html
     
    nepa ja Professional tykkäävät tästä.
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Ei muuta kuin Ahon viereen ykköseen, ainakin testimielessä :)
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    https://www.is.fi/nhl/art-2000009424674.html

    Ja Kane Rangerssiin.

    Idässä tulee kyllä hurjat playoff-ottelut. Coloradolla helppo työ sit finaaleissa, kun vastustaja ihan kuolleena :D

    Edit: Sinänsä mielenkiintoista, kun muut idän joukkueet hankkii tähtiä, niin Carolina hankki Puljun.
     
  6. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    483
    Saadut tykkäykset:
    31
    Vaikka jalkapallon Eurosarjat ja kotimaan futiksen kotikaupunkini FC Inter -tiedotusta ja tapahtumia seuraan useastakin lähteestä, niin tuossa tuli Iltasanomista luin tuoreeltaan, kun yön kierroksella Boston Bruinsin maalivahti Linus Ullmark (26.02.2023) teki maalin, ja ratkaisi ottelun. Jokseenkin harvinainen tapaus, jalkapallossakin on näitä nähty, mutta sai minut lukemaan NHL-uutisen.

    https://www.is.fi/nhl/art-2000009418541.html

    Nätti roikku-veto sopivassa kulmassa, ja Boston Bruins juhli maalia!



    Muistan tuon 2020 Pekka Rinteen tekemän maalin myös, taisi olla vissiin viimeisin maalivahdin tekemä hyökkäyspäähän maali, kun omatkin maalit lasketaan mutta uutiskynnys ylittyy tavallisesti sitten, kun maalivahti tekee hyökkäyspäähän maalin.

    Tuossa iltasanomien Fakta -tietoikkunassa on 9. maalivahtia, jotenkin muistelisin, että Ny Rangersin mestaruuskaudella 1994/1995 Mike Richter numerolla 35 olisi tehnyt myös maalin, vai oliko se jommin kummin päin, Ron Hextall Montrealin voittokausi oli jompikumpi, mutta Hextall tuossa listalla onkin, näyttää olevan ensimmäinen lajiaan Hextall joulukuun 8. päivä 1987. En tiedä, pelasiko Hextall silloin Montreal Canadiensissa, mutta tuo Ny Rangersin voittokausi jäi mieleen, kun seurasin silloin ja pelasin NHL 95 PC CDROM -peliä, niin siinähän on se näytöspelikin Vancouver Canucksia vastaan, joka muistaakseni oli silloin se Stanley Cup -finaalivastustaja, Jyrki Lummekin pelasi tuolla kaudella Canucksissa, mutta muista pelinumeroa, jos en ihan väärin muista.

    En tiedä, onko jääkiekossa hyökkäyspäähän maalivahti-pelaajapaikkaa joukkuetta ja sen edun mukaisesti palkattu pelaaja koskaan tehnyt maalia, että maali ei olisi tyhjä, jalkapallossa on tehty maalivahdin toimesta hyökkäyspäähän maali, kun vastaustajan maalivahti on häkin vartijana työpisteellään.

    EDIT Asiavirhe - oikaisu: Ron Hextall ei edustanut Montreal Canadiendia. Montrealin maalivahti taisi olla Patrick Roy ja hän ei liene tehnyt maalia hyökkäyspäähän urallaan?
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2023
  7. WesleySnipes

    WesleySnipes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2020
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    25
    Maalivahti ei saa ylittää punaviivaa pelin aikana. Jos tässä siis sitä haettiin. Jos ylittää, seurauksena 2 minuutin jäähy.
     
  8. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    483
    Saadut tykkäykset:
    31
    No en nyt tuota varsinaisesti hakenut, koska eihän maalin tekemisen edellytys ole malivahdilla ylittääkään punaviivaa, on vastustajan maailvahti työpisteessään tolppien välissä tai ei siellä hyökkäyspäässä? Kiva kuitenkin, että tuli vähän lisäinformaatiota nykyhetken preesenssissä, mitä sääntökrjaan tulee jääkiekossa. Jalkapallo on tutumpi itselleni, joskaan siitäkään nyt ihan yksityiskohtaisesti sääntöjä kaikkea tiedä tavallisena seuraajan näkökulmasta katsojana, yleisön edustajan -roolissa mitä itse en itse koskaan tullut valinneeksi lapsena harrastuksiini junnu/nappulaliigaa, vaikka vanhemmat olisivat varmasti maksaneetkin senkin harrastuksen, mitä soitto/teatteri/kulttuuriharrastuksetkin on lopulta voi sanoa, että aika kallis harrastus on ollut ja edelleen kulut juoksee, kun ne on elämässäni mukana mitä tuloja ei ole nimeksikään siitä puolesta.

    Onko sinulla muuten "Wesley Snipes" -tietoa, onko kahden viivan syöttö "Two Line Pass", tai "2-Line Pass" -vielä tuomarin vihellyksen pelikatkon merkiksi säännöissä? NHL::ssä/SM-Liigassa ja maajoukkue- kansainvälisissä turnauksissa miten on? Se käsitys itselläni on, että ainakin NHL:ssä josokus ala-asteella mitä sitäkin seurasin, niin silloin siellä oli se mutta sen osalta on päivittynyt sääntötuntemuksenii, että sitä ei olisi enää. Voitko varmentaa, jos on tietoa?

    Ala-asteella ne luokkakaverini, jotka harrastivat siinä Maaria/Paattinen -sarjassa aloitti nappulafutiksen, mikä on minunkin kotilähiöni ihan sivarin päättymiseen saakka Pohjois-Turussa, niin hehkuttivat tuota Tanskan maalivahtilegenda Peter Schmeicheliä, niin mitä olen jälkeen päin selvittänyt netistä nyt tämänkaltaisen pelaaja-statistiikkahistorian saa selviettyä, niin 11 maalia tehnyt, ja oliko siellä niihin junnuvuosi-aikoihini jokin Tanskan maajoukkuepelissä jokin tyylikäs niin makea suoritus, että se nosti puheenaiheeksi ja villitsi futisfaanatikot itse pelimiehiä, kenestäkään niistäkään taitanut tulla sitten mitään sen ihmeempää edes kolmos-divari-tason futaajaa täällä Turussa lopulta, elämä vei vissiin aika monet toisaalle ne kiinnostuksen kohteet, viimeistään lukion aikoihin, mitä tytöt tottakai pimut on kiinnostuneita urheilijoista, ja me tietokonenörtti -osasto oltiin ihan out tyttöjen puheissa.
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
  10. WesleySnipes

    WesleySnipes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2020
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ei oo enää kahden viivan syöttöä. Heittäisinkö mutulla, että varmaan 15 vuotta sitten jäi pois.
     
  11. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Oon enemmän Ismo Lehkosen kanssa samoilla linjoilla Puljujärven asettamisesta Carolinan ketjuihin. Carolina on idän divisioonan toiseksi kovin jengi tällä hetkellä ja sen 1. ketjulla (Svechnikov - Aho - Jarvis) on peli kulkenut sen verran hyvällä tasolla, että olisi riskaabelia hajottaa toimivaa ketjua Puljujärvi -kokeilulla. Lisäksi ennemmin Ahon viereen Jarviksen tilalle nousisi todennäköisesti Necas kuin Pulju, ja Svechnikovin tilalle taas nousisi Teräväinen vaihtoehtoisissa malleissa.

    Ismo eilen NHL:n studiossa kyseenalaisti/epäili sitä, että mihin ketjuun Pulju oikeasti mahtuu Carolinan kovassa rosterissa, että kenet sä laitat sivuun Puljun tilalta? Kun myös Fast ja Noesen ovat vetäneet tehokkaasti alempien ketjujen laituritontit. Carolinan prioriteeteissa ei ole se, että millä ketjukombinaatioilla suomalaiset saavat eniten pisteitä, vaan se, että millä kombinaatioilla Carolina tekee eniten maaleja otteluissa.

    Tosiaan joku heikompi jengi olisi ehkä ollut parempi ponnahduslauta Puljulle uuteen nosteeseen isommassa roolissa. Saatan toki olla väärässäkin.
     
    KILLPATRICK, Professional ja WesleySnipes tykkäävät tästä.
  12. WesleySnipes

    WesleySnipes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2020
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ite katoin Viasatin lähetystä ja siellä Hoffren kertoili täysin samoja pointteja. Vähän toppuutteli suomalaisten kuvitelmia, että Pulju laitetaan Ahon ketjuun. Eli sun kanssa kyllä samaa mieltä. Ja siis myös Ismon ja Hoffrenin.
     
    Professional tykkää tästä.
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Joo, en mäkään Puljua nyt mihinkään ykköseen lykkäis, se nyt on semmoista urheiluromantikon haihattelua. Toivotaan, että Pulju saa sen näytönpaikan, ja myös pystyy sen lunastamaan. Suomalaisia ympärillä niin kyllä siitä vielä pelimies saadaan ja onnistumisien kautta ehkä joskus sinne Ahon viereen.
     
    WesleySnipes tykkää tästä.
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Oli kyllä aikamoista näytöstä eilen Carolinalta Tampa Bayta vastaa, toisessa erässä ei Tampa saanut edes yhtä laukausta maalia kohti. Teräväinen hattutemppu ja Kotkaniemelle ujo 1+4.

    Kyllähän sinne Puljullekin paikka löytyy, 4. kentän laidalle tuomaan lisää vauhtia.

    Carolina ja Boston selkeesti parhaat joukkueet tällä hetkellä.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    SM-liigalle ei omaa ketjua taida olla, joten lainataan tätä.
    Samalla voisi vähän turista änärin pudotuspeleistä.

    SM-liigassa Kärpät joutuu aikamoiseen remonttiin. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000009527174.html
    Saapa nähdä, minkälaisen joukkueen saavat kasaan ensikaudelle.

    Änäreissä alkoi pudotuspelit. Suomalaisittain itse odotan Dallasilta menestystä. Vaikea vielä sanoa mitään sen kummempaa ensimmäisten pelien perusteella. Mukavaa, että suomalaiset pääsivät pisteille.

    Pulju on vähän kysymysmerkki. Ei ole pahemmin Carolinassa vakuuttanut vielä.
     
    WesleySnipes tykkää tästä.
  16. WesleySnipes

    WesleySnipes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2020
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    25
    Mielenkiintoista kyllä. Jotenkin oma mielipiteeni on, että se siivous ois pitänyt aloittaa sieltä päävalmentajan tontilta. Mutta ehkä siellä Oulussa vielä ollaan luottavaisia, että homma Marjamäen kanssa lähtee rullaamaan. Saas nähdä tosiaan.
    Ja näin Tapparan miähenä täytyy vielä todeta, että vihdoin huomenna alkaa finaalit! Tämmöset viikon odottelut ei oo yhtään kivoja ;)
     
    nepa tykkää tästä.
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Florida johtaa Carolinaa 2-0 ja samoin Vegas Dallasia.
    Harmi, koska olisin halunnut nähdä finaalissa Carolinan ja Dallasin.
    Vähän pelottaa, että viekö Vegas lopulta koko potin ja jättää ison kasan suomalaisia nuolemaan näppejään.
    Vegas on kyllä ollut meikäläiselle vakuuttavin noista joukkueista. Florida on myös pelannut hyvin, mutta jatkuvasti on sellainen olo, että Floridan yllätyslento ei voi kestää loppuun saakka. Olisi kyllä mukava olla väärässä.

    Carolinalla ja Dallasilla on aika kova paikka edessään. Molemmat hävisivät kotona kaksi matsia ja nyt pitäisi sitten vieraissa pystyä voittamaan molemmat. 3-1 johtoon, jos vastustaja pääsee otteluissa, niin ei ole mitään mahdollisuuksia enää. Siksipä kaksi seuraavaa pitäisi voittaa.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Mitäs pahaa hän on tehnyt? En seuraa niin tarkkaan NHL. Lähinnä, kuka Suomalainen on tehnyt maalin. Ei kai se Columbus ole koskaan pärjännyt?
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Sepä se syy. 11 vuotta peräsimessä eikä mitään menestystä.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.