Vanha tylsäpiirto Topfield ja Windows 11

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Tuike, 14.11.2022.

  1. Tuike

    Tuike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    684
    Saadut tykkäykset:
    12
    Meillä tallennellaan edelleen ohjelmia dvd:lle tylsäpiirtokanavilta jos sieltä tulee jotain tallennettavaa. Hupi loppuu viimeistään sitten kun tv-lähetyksissä siirrytään hd-lähetyksiin. Tässä on arvio viime vuodelta.
    Lähetystekniikan muutos 2-3 vuodessa -yle
    Sanoisin että pari kolme vuotta siihen menee, se olisi sopiva aikataulu tälle siirtymälle. Televisioita on myyty paljon viimevuosina.

    Jos tuo oli tilanne viime vuonna niin nyt pitäisi olla noin 1-2 vuotta jäljellä tylsäpiirtolähetyksiä.

    Meidän vanha Windows 10 kone rupesi hyytymään niin piti hankkia Lenovo, jossa on Windows 11 Home. Otin tarkasteluun miten sillä onnistuu tv-ohjelmien tallentaminen dvd:lle.

    Ensiksi topfieldin usb-ajurit. Tässä on vanha linkki jossa neuvotaan miten asennettaan signeeraamattomia ajureita, eli Topfieldin epäviralliset z4t.exe ajurit.
    https://www.howtogeek.com/167723/ho...8.1-so-that-you-can-install-unsigned-drivers/
    Elikä shift nappi pohjassa painetaan uudelleen käynnistystä, jolloin pääsee koneen huoltovalikkoon ja sieltä ajureiden signeerauksen pakotus pois päältä. Se ei mennytkään kuten Windows 10:ssä, sillä vastaan tuli huomautus, että Bitlocker on estänyt tämän ja täytyy hakea Microsoftin sivulta koodi, jolla saa eston purettua tilapäisesti. Kone antoi seuraavan osoitteen johon mennä: aka.ms/myrecoverykey
    Menin tuonne Edge selaimella ja Mikkis kyselee kaikkea että mikä on koneen pin koodi. Sitten se sanoi että päivitä selain. Luulin sen tarkoittavan ohjelmistopäivitystä ja asensin jonkun 22h2 päivityksen jossa kesti tunti. Uusi yritys ja selaimen päivitys tarkoittaakin sivun uudelleen lataamista. Erilaisten varmistuskoodien kanssa kikkailun jälkeen kone antaa koodin joka on 48 numeroa pitkä. Pitää printata tuo ja taas huoltovalikkoon. Sitten sain ajurien pakotuksen pois ja z4t.exe ajurit asennettua.

    Sitten Antares tiedonsiirtoohjelman kimppuun. Ohjelma antaa virhekoodin kun sen laittaa käyntiin, mutta kone hoksaa itse että se tarvii Windows Framework 3.5:n ja tarjoutuu lataamaan sen automaattiseti. Antares toimii nyt hyvin ja imuroi testikäyttöön tallennetun ohjelman.

    Asensin GUI for dvdauthorin. Kone sanoi että ohjelma saattaa toimia huonosti, mutta sain tehtyä sillä dvd tiedostot.

    Uusissa koneissa ei ole misään tallentavaa dvd asemaa, mutta kaupoissa myydään usb dvd asemia, jolla poltto homma hoituu. Sellainen löytyi entuudestaan niin ei tarvinnut käydä ostoksilla.

    Tässä on vanhoja ketjuja aiheesta:
    https://www.dvdplaza.fi/threads/topfield-ja-windows-10.92942/
    https://www.dvdplaza.fi/threads/topfieldit-ja-windows-7-tiedostojen-siirto.78032/
     
  2. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Menneenä kesänä tarjouduin siirtämään mökkinaapurin wanhasta Toppysta tallennukset ulkoiselle kovalevylle. Pienen ähistelyn jälkeen totesin, että helpoin tapa saada Toppy keskustelemaan läppärin kanssa on hoitaa kaikki WinXP-virtuaalikoneessa. Kaikki ajurit ja tarvittavat softat toimivat siinä ilman mitään sen kummempaa.
     
    El Grande tykkää tästä.
  3. Reitti

    Reitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2014
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    2
    Miksi ihmeessä vanhanaikaisille DVD levyille jolloin materiaali pitää vielä uudelleen pakata? Mainoksien leikkaamiseen olen käyttänyt tätä ohjelmaa: https://www.cypheros.de/eng/tsdoc3.html
     
  4. Tuike

    Tuike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    684
    Saadut tykkäykset:
    12
    Pitääkö? Eikös se ole sama mpeg2 pakkaus molemmissa digitv:n sd lähetyksissä ja dvd:llä?
     
  5. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sama pakkaus on..
    Itse leikkelen videoklipit ilmaisella VidCutter softalla..
     
  6. Reitti

    Reitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2014
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    2
    On mutta DVD levyille se pakataan uudelleen jos tehdään ihan DVD video levy eli ei vain laiteta videota muistitikun tavoin sinne.