Suosituimmat joukkuelajit Suomessa ja maailmalla

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Soni85, 12.05.2021.

  1. Merkitty

    Merkitty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2022
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    29
    Voisi sanoa että pieni huvittuneisuus päällä seurannut tätä joukkuelaji keskustelua tässä langassa. Huomaa erään keskustelijan narsistiset piirteet. Aivan turha sellasen kanssa on vääntää. Kääntää kaiken aina omaksi edukseen. Eikä kuuntele muita, vaikka kuinka perustelisi oman näkemyksensä. Valitettava ilmiö, varsinkin nykyisillä some kanavilla. Itselleni potkupallo ei merkitse mitään. Jääkiekossa
    tulee arvokisat seurattua leijonien menestymisen ansiosta. Mut ei lätkääkään muuten niin ihmeesti jaksa seurata.
     
  2. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Itse olin vielä 70- ja 80-luvulla hyvinkin innokas fudisfani, maajoukkueista Brasilia (Socrates, Zico...) oli kovin ja seurajoukkuista Liverpool (Ian Rush, Grobbelaar...) jonka pelipaita löytyy vieläkin jostain hyllystä.
    Sitten jossain vaiheessa, olisko ollut intissä '90 (EM-kisat), muistaakseni Klinsmannin "aloittamana" alkoi se saatt#anan näytteleminen kentillä ja meikäläiseltä meni täysin maku koko lajiin, ei vaan pystynyt katsomaan niitä saamarin ämmiä. Enkä viittaa tällä sukupuoleen.
    Sen jälkeen olen katsonut vain isojen skabojen loppuottelut ja Suomen menestykset viime aikoina, ja nekin sivusilmällä.
    Lätkä jaksaa hieman kiinnostaa jos on saatu hyvä joukkue kasaan ja menestystä tulee, varsinkin jos Ruotsia ja ryssiä vastaan.
    Olen toki itse aina ollut yksilölajien harrastaja joten ehkä sieltä tulee jotain...
     
    latexii tykkää tästä.
  3. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Jos olet lainkaan seurannut Qatarin kisoja niin voit itse omin silmin nähdä missä maissa filmataan ja missä ei.

    - USA
    - Kanada
    - Englanti, Wales (Britit)
    - Saksa

    Sitten katsot miten pelaa vaikkapa:
    - Espanja
    - Argentiina
    - Portugali

    ...
    Otetaan esimerkiksi Brasilian Neymar, jota moni pitää filmaajana, mutta katsokaapa kuinka monta osumaa tuo tyyppa sai viime pelissä ja mitä sitten kävi. Nyt loukkaantuneena. Vähän voi silmiä avata. Nyt muuten jo vuosi 2022.

    [​IMG]
    Siinä meillä ilmeisesti taas yksi filmaaja, kaatuilija, ämmä? vai miten se meni,,,
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.11.2022
    htavilap tykkää tästä.
  4. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Eiköhän futiksessa pelaajat filmaa yleisesti ottaen vähän kaikissa maissa. Olen vuosien aikana nähnyt mm. Brittien, hollantilaisten, tanskalaisten, Keski- ja Etelä-Eurooppalaisten sekä Etelä-Amerikkalaisten filmanneen. Varmasti myös Aasiassa ja Afrikassakin filmataan. Toki jostain syystä monet suomalaiset futiksen seuraajat yleisesti puhuvat ikään kuin (kärjistetysti) ainoastaan nuo Etelä-Eurooppalaiset sekä Etelä-Amerikkalaiset filmaisivat, vaikka sitä tekevät myös Britit, Pohjoismaalaiset ja Keski-Eurooppalaisetkin. Valioliigassa filmataan myös, vaikka tuntuu että useimmiten suomalaiset Valioliigafanit syyttävät vain La Ligan ja Serie A:n pelaajia filmaamisesta.

    Muistaakseni 94-, 98- ja 2002 -kisojen Brasilian maajoukkueen pelaajat eivät olisi juuri filmanneet. Paitsi se yksi Rivaldon filmaaminen Turkkia vastaan, joka siivitti turkkilaisen pelaajan ulosajoon. Noiden kisojen Brasilia oli taidollisesti niin ylivoimainen, ettei niiden tarvinnut filmata. Sitä en ole ikinä tiennyt, ketkä sen filmaamisen ovat alun perin aloittaneet, mutta mielenkiintoista, jos ne ovat olleet Klinsmannit ja kumppanit. Olisin jotenkin aina kuvitellut, että nämä Maradonat (käsimaali) ja kumppanit olisivat aloittaneet filmaamisen (tuomarin huijaamisen). Neymaria otetaan välillä oikeasti väärin ja välillä se on myös filmannut.
     
  5. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Itse olen kyllä vahvasti muistavinani kuinka paljon vtutti katsoa Argentiinan liimatukkapelaajien jatkuvaa kieriskelyä ja itkua kotikisoissaan 1978.
    Että kyllä sitä ennen 90-lukuakin on osattu.
    Omalla kohdalla taas SM-liigan kiekkoilun seuraaminen päättyi 90-luvun lopulla HIFKin ja TPS:n järjettömään tappelufinaalisarjaan.
     
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Voisin lyödä vetoa että sitä on osattu enemmän tai vähemmän siitä lähtien kun joku keksi että mukaan pitää saada erotuomari.
    Noilla nurkilla vaan itsellä se meni siihen että ei pystynyt enää matseja katsomaan ja Jurgen taisi kyllä olla yksi pahimmista.
     
    jmo tykkää tästä.
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jalkapallon osalta viimeisin skandaali on VAR-järjestelmän väärin mennyt paitsiotuomio Englannissa.
    Tässä yksi kirjoitus aiheesta https://yle.fi/a/74-20053632
    VAR-järjestelmähän toimi tuossa aivan oikein.
    Eli kentällä tuomittiin tilanne ensin paitsioksi, mutta VAR-järjestelmän mukaan se ei ollut paitsio. VAR-henkilöt kuitenkin tekivät virheen, koska luulivat, että tilanne kentälläkään ei ollut paitsio ja totesivat tuomarille, että jatkakaa vain. Jolloin tuomari tuomitsi tilanteen paitsioksi.
    Sekava juttu eikä tuolla sinänsä ole väliä.
    Se, mikä meikäläistä tässä ihmetyttää on se, että miten tuon järjestelmän käyttämisessä on voitu jättää noin selkeä virheen paikka tuomarin ja VAR-henkilöstön välille. Ehkä tuota käytetään eri maissa eri tavalla, mutta noin sitä ei pitäisi käyttää.

    Tuossahan pitäisi olla selkeä protokolla siihen, mitä VAR-henkilösto kertoo tuomarille. Esimerkiksi paitsiotilanteessa ainoa, mitä VAR-henkilöstö saisi kertoa tuomarille on, joko "pelaaja X on paitsiossa" tai "pelaaja X ei ole paitsiossa" tai väärin ymmärtämisen estämiseksi "pelaaja X punainen" tarkoittaen paitsiota ja "pelaaja X vihreä" tarkoittaen ei paitsiota. Ja tuohon vielä tuomarilta protokollan mukaisesti takaisin vahvistaminen "Pelaaja X punainen" tai "Pelaaja X paitsiossa", johon VAR-henkilöstö vastaa vaikka "positive" tai "negative" sen mukaan oliko vahvistus oikein. Jos se ei ole, niin aloitetaan alusta. Missään vaiheessa VAR-henkilöstö ei ottaisi kantaa kentään tapahtumiin, vaan antaa vain VAR-järjestelmän tiedon, jota tuomari käyttää. Jos se on epävarma, niin sitten tuomari menee itse katsomaan. Tuonhan pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta koska jalkapallo, niin en ihmettele. Jalkapalloon liittyen tällä viikolla ihmettelin erästä toistakin sääntöä, mutta ei siitä sen enempää kuin, että koska jalkapallo, niin en ihmettele.

    Tietenkin tuossa saa olla lisäkeskustelua, mutta päätös paitsiosta pitää tulla selkeän protokollan mukaan. Ei siten, että tuomari kysyy, että menikö meidän tuomio oikein, johon VAR-henkilöstö pullanmussutuksen, kahvin ryystämisen ja Ritari Ässän katsomisen ohessa sanoo, että juujuu. Tuossa on aina se vaara, kuten nyt nähtiin, että VAR-henkilöt tulkitsevat tapahtumat kentällä eri tavoin kuin tuomari, jolloin vastaus siihen, että menikö tuomio oikein voikin olla väärä.

    Henkilökohtaisesti yksi väärä paitsio VAR-järjestelmästä on meikälle se ja sama. Tilastollisesti se on kuitenkin sata kertaa parempi kuin vanha systeemi.