Moonfall (2022, Roland Emmerich / Halle Berry, John Bradley, Patrick Wilson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 21.03.2022.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436


    Roland Emmerich on taas pyöräyttänyt maailmalle viihteellisen scifi-spektaakkelin. Jos kaipaat elokuvilta jonkinasteista realismia, tämä ei sovi sinulle. Sanoisinko että kyseessä on jonkinlainen scifi-vastine Fast & Furious -leffoille. Aivot on parasta jättää narikkaan.
    Leffan juonikuvio on parhaimmillaankin älytön, mutta siten myös hyvin viihdyttävä jos kaikenlaiset kieli poskessa tehdyt b-leffat yleensäkin miellyttävät. Näyttelijät tekevät hyvää työtä, siinä määrin kuin kässäri antaa siihen mahdollisuudet. Tehosteet yms ovat toimivia. Vasta ihan loppumetreillä leffa sortuu liialliseen selittelyyn. Kuu on putoamassa kiertoradaltaan maahan, joten pitää toimia nopeasti ja pelastaa maailma, liika ajattelu vain vähentää selviytymisen mahdollisuuksia.

    Viihdyin ja katsoin jopa lopputekstit loppuun että tulisko vielä jotain lisuketta - ei tullut.

    3/5
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 590
    Saadut tykkäykset:
    216
    Tykkäsin. Oli uutta tulokulmaa niillekin, jotka ovat aina uskoneet että kuu on juustoa, eikä kuttaperkkaa, saatana. Oikein kivasti kului ilta tätä katastrooffileffaa katsoessa. Oli taattua Emmerichiä. Jos joku tyhmä anti-Roland -aktivisti katsoi leffan eikä ensin tarkistanut ohjaajan nimeä, niin se on voi voi, ja oma vika. Lohkot pitää jättää salin ulkopuolelle, kun tämmöisiä vahtaa. BD:ltä katsoin. ***½/*****.
     
  3. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    En ole vielä nähnyt, mutta ostin tämän eilen.

    Ajattelin että elokuva on niin järisyttävän huono että se ikään kuin muuttuu hyväksi. Toisaalta 4K Ultra HD, uusi elokuva (2022), joten odotan audiovisuaalisesti paljon.
     
  4. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Noniin... nyt sitten kannattaa miettiä saisiko mistään kv. versiota, sillä Suomi julkaisussa ei ole:
    - Dolby Atmos
    - Dolby Vision
    - Lisämateriaali

    Sen sijaan kuva on yllättävän haalea & vaalea. Laittamalla OLED -> brightnes hitusen alaspäin auttaa merkittävästi HDR10 laatuun, MUTTA kyllä tätä silmäkarkkia olisi mielellään nähnyt parhaalla kuvalla. Leffa itsestään on 1 suuri vitsi, mutta toisaalta jos nautit Roland Emmerich filmeistä, niin onhan tämä nyt mukavaa seurata toisella silmällä, vähintään.

    Lisämateriaali olisi ollut kiinnostavaa sillä olisin halunnut tietää onko yhtäkään kohtausta kuvattu oikeassa lokaatiossa, vai onko kaikki studiota sekä CGI:tä. Hauskaa on kuinka sci-fi ja Emmerich katastrofi-leffat on saatu yhdistettyä. Halle Berry on ääri dramaattinen kahden pellen rinnalla. Mietin leffan aikana etä vetävätkö nämä muut näyttelijät ihan tosissaan näitä rooleja vai tahalleen ollaan muka hauskoja. Näyttelijätyö on hämmentävän huonoa, MUTTA sitten toisaalta pääosassa onkin avaruus ja luonto, ei lainkaan pöllömpää.

    NASA on kyllä kova juttu. En suosittele tätä jos ei ole kunnon subbaria ja kajareita. Tämä vaatii hyvää äänentoistoa! Wau!! MUTTA täytyy saada muu kuin Suomi versio, vaikka sekin on ok, mutta rajusti karsittu.
     
  5. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Ilmaantunut HD:na Viaplaylle josta katsottu.
    Oleellinen kuvaus elokuvasta lienee että taattua Emmerichiä.:D
     
  6. Zeick

    Zeick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    5
    Katsoin ViaPlaysta tämän elokuvan ja huh huh...

    Emmerichin ohjaama ja (osin) käsikirjoittama Moonfall on täysin järjetön elokuva - kuin Independence Day - Maailmojen sota mutta vailla sen henkeä ja näyttelijöiden karismaa. Kuu alkaa yhtäkkiä lähestyä Maata, ja syynä on avaruusolentojen taakseen jättämä tekoäly, josta saatiin muka viitteitä jo 1960-luvun miehitettyjen Apollo-kuulentojen aikana. Tyypillisesti Amerikan ulkopuolinen maailma ei ole Emmerich-tuotannoissa olemassa muuten kuin ohimenevinä lyhyinä vilauksina, joten maailman pelastaminen sälytetään Yhdysvaltojen vastuulle. Kuun lähestymisen havaitsevat NASA, joka pitää asian salassa, ja ei ESA/RosCosmos/CSA/JAXA/mikään vakavasti otettava tähtitieteilijätutkijaryhmä, vaan yksittäinen Griffithsin observatoriossa työskentelevä siivooja, joka on liian monta salaliittopodcastia kuunnellut Elon Muskin simppaajanörtti, ja joka käyttää luvatta observatorion tietokoneaikaa. Ymmärrettävästi kukaan ei ota tätä selvästi harhaisaa hörhöä tosissaan ennen kuin hän stalkkaa NASAn erottamaa astronauttia (joka yritti kertoa kaikille totuuden(TM)) ja näyttää hänelle tietokoneajonsa tulokset.

    Lexusta ja SpaceX:ää piilomainostetaan häiritsevissä määrin.

    Vaikka unohdettaisiin kaikki Armageddon-luokkaa olevat tieteelliset epätarkkuudet, on Moonfall myös elokuvallisesti pohjasakkaa. Koko ajan on hirveä meno päällä eikä yhteenkään hahmoon ehdi syventyä. Lapsinäyttelijät latelevat täysin epäluonnollisia repliikkejä ja aikuiset yrittävät leikkiä parhaansa mukaan luokattoman käsikirjoituksen pillin tahdissa. Kun Kuu tulee liian lähelle Maata, sen painovoima alkaa aiheuttaa suurta tuhoa, ja avaruuteen lähetetään ihmiskunnan viimeinen toivo, NASAn uunituore johtaja, hänen ex-miehensä ja edellä mainittu sattumalta oikeassa, ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut pysyvässä SpaceX-erektiossa oleva salaliittonörtti.

    Kuu onkin keinotekoinen avaruusasema, jonka voimanlähteenä on valkoinen kääpiötähti, ja asemassa oleva tekoälyrobotti vaanii kaikkea elollista. Nörtti uhraa sankarillisesti itsensä, koska ex-astronautti oli ainoa joka oli mukava hänelle ja uskoi häntä, ja Kuu saadaan takaisin kiertoradalleen. Hurraa. Tähän apokalyptiseen lähes sukupuuton partaalle horjuvalle yhteiskunnalle olisi ollut mahdollista varautua etukäteen, jos avaruusolento-pahis-tekoäly-robotti-lonkerohirviötä ei olisi pidetty salassa ja olisi toimittu avoimen tieteen periaatteiden mukaisesti. Nyt säästyttiin paniikilta 50 vuoden ajan ja sitten hups, kuolikin 90 % yhteiskunnasta kun ei viitsitty tehdä mitään asialle puoleen vuosisataan.

    Arvio: Aivotonta roskaa. 1/5.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2022
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 495
    Saadut tykkäykset:
    1 225
    Jenkki UHD tuli ostettua Dolby Visionin takia.
    Zeick on aivan oikeassa eli aivotonta roskaa 1/5. Mutta jos lähtee jo valmiiksi asenteella, että aivot on heti narikassa ja Roland Emmerich katastroffi leffaa on tarkoitus katsoa, niin me viihdyimme tämän parissa. Aivan hillitöntä SciFi ja Nasa silmäkarkkia. Tämän kun olisi lapsena nähnyt, niin kuluisi varmaan VHS puhki, kun sata kertaa katsoisi tyynyn kanssa lattialla maaten.
    Omassa Emmerich luokassa 5/5
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2024
  8. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    335
    Saadut tykkäykset:
    28
    Niin siis leffan katsoneena pitää korjata ettei se tekoäly ollut avaruusolentojen tuottama vaan ihmisten, paitsi jos meidät ihmiset lasketaan avaruusolioiksi. :D
    En ole aiempien kanssa samaa mieltä että olisi täyttä roskaa, itse tykkäsin kovasti ja scifileffan pitääkin olla sellainen todelllisuudesta irrallinen, eihän se muuten olisi mitään scifiä. Ja onhan moni scifileffoissa nähty asia toteutunut, mm. meistä suurin osa käyttää nykyään älypuhelinta jossa on kosketusnäyttö ja sekin oli aikoinaan scifiä, Star Trekissä nimittäin!
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.