Tulevat 4K UHD julkaisut

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana sokka, 19.11.2016.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Ei enää yllätä yhtään, kun ihmettelee aina ja jatkuvasti puuttuvia extroja, mitä esim UK ja Jenkki levyissä taas on.
     
  2. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Voi olla että hankin sen 6-levyn erikoisjulkaisun, MUTTA toki harmittaa kun 5 ekaa leffaa -> Suomi txt, mutta ei sitten viimeisessä. En oikein ymmärrä. Suomen leffa-alan pitäisi olla minusta aktiivisempi, koska noissa usein kuitenkin ruotsi ja tanska, peräti norja.

    Pohdin että harkitsen täältä tilaamista:
    https://www.filmihulluleffakauppa.c...-collection-1993-2022-6-4k-uhd-6-blu-ray.html

    Koska kun tutkin, niin näyttäisi olevan Suomi txt -> 5 ekaa elokuvaa, toisin kuin hyvin samanlaisessa julkaisussa:
    https://www.blu-ray.com/movies/Jurassic-World-Ultimate-Collection-4K-Blu-ray/318288/

    Äänipuolelle hitusen mietin että kaikki muut ovat ääniformaattia: English: DTS-HD Master Audio 7.1 ... paitsi Kaatuneiden valtakunta, joka on "vain" English: DTS:X. Ilmeisesti Dolby Atmos ääniraitaa ei ole. Se mihin petyin niin se julkaisu jossa dino-patsas, niin en ollut tyytyväinen siihen. Dinoissa ei ole saavutettu Blue & Beta todellista lookkia, tunnelmaa, jne.

    Siksi katse kääntyi alkuun ihan normi 4K Ultra HD -levy julkaisuun, MUTTA hmm... no se on kai kiinni siitä kuinka paljon arvoa laitan Dolby Visionille. Kyllä huvittaisi saada julkaisu, jossa näin:

    Resolution: Native 4K (2160p)
    HDR: Dolby Vision, HDR10
     
  3. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    194
    Ei siinä edellisessäkään mitään Atmosta ollut vaan DTS:X joka löytyy tuosta uudestakin.
     
  4. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Suomi julkaisussa ei ole tätä: DTS-HD Master Audio 7.1 vaan pelkkä DTS:X.

    Sitten tajusin juuri sen painajaisen, 6-levyn ERIKOIS-julkaisu. Todellako? Mites Dominion, siitä on upeasti 2 eri versiota. Jopa 14 min. pidempi versio. Käsitän että juhlajulkaisussa on vain 6 elokuvaa, eikä olisi tuota pidennettyä versiota?

    ...

    Kelpaa:
    https://comicbook.com/movies/news/j...ay-ultimate-collection-six-jurassic-movies/#4

    Ai että, tämä on unelmien täyttymys, eli pidin kovasti tuosta 5 min. pätkästä (YouTube) jossa kuvataan dinoja 65 miljoonaa vuotta sitten sekä lyhyt dokkarista 8 min. Taistelu Big Rockissa. Sekin on nyt mukana.
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2022
  5. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    194
    Höpöhöpö nyt taas. Otappas selvää kuinka nuo ääniformaatit toimivat.
     
  6. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tiedän vain tämän:

    - DTS-HD Master Audio on monikanavainen, häviötön audiokoodekki (tilaääniformaatti).

    - DTS:X on objektipohjainen audiokoodekki, jonka tavoitteena on luoda moniulotteinen ääni, joka "liikkuu ympärilläsi kuten oikeassa elämässä". Se kuulostaa paljon Dolby Atmosilta, MUTTA DTS:X eroaa Atmosista vaaditussa kaiutinkokoonpanossa.
     
  7. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    https://dts.com/dtsx/

    https://www.whathifi.com/advice/dtsx-what-it-how-can-you-get-it

    Jos levyllä on DTS:X, se koostuu DTS-HD Master Audio 7.1:stä ja objekti-perustaisista äänistä.
     
  8. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    While Dolby Atmos requires you to add extra overhead channels to your 5.1 or 7.1 setup, DTS:X works with standard surround speaker setups – just like the one you might already have at home. It can support up to 32 speaker locations and up to an 11.2-channel system.

    Okei, no tämä oli hyvää tietoa että tuohan on lähes kuin Dolby Atmos, mutta ihmettelen tuota ettei kattoon laitettaisi lainkaan kaiuttimia. Tuossa Dominion erikoisjulkaisussa on kaikissa DTS:X, mutta tosiaan harmillista että sitten viimeisestä puuttuu Suomi txt. Joka pakottaa ostamaan heikomman version, jossa ei ole Dolby Visionia.
     
  9. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    DTS:X objektipohjainen järjestelmä ei vaadi toimiakseen katto kaiuttimia, mutta jos sinulla sellaiset on niin se osaa niitä kyllä hyödyntää.
    DTS:X 11.2 on käytännössä 7.2.4 mutta DTS ei halua käyttää jälkimmäistä tapaa.

    DTS:X on täysin identtinen Dolby Atmoksen kanssa 7.1.4 setuppiin asti, tästä ylöspäin mentäessä esim. 9.1.6 järjestelmään DTS:X on parempi varsinkin jos AV-laitteessa on DTS:X Pro tuki joka laajentaa sen 30.2 (17.2.13) järjestelmään.

    DTS:X ei pois sulje Dolby Vision:ia. Edellisessä leffassa Fallen Kingdom:ssa on DTS:X sekä Dolby Vision.

    Ihmettelisin kyllä jos Dominion:ssa ei olisi Dolby Visionia, se kun on Universaalin julkaisema vaikka se meillä FS Filmin kautta tuleekin. FS Film ei ole millään tavalla kuuluisa siitä että kannessa olisi paikkaansa pitävät tiedot.
     
  10. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kiitos tiedoista, kiinnostavaa.

    Syy miksi olen huolissani CDON julkaisuista, taikka Gigantti taikka Filmihulluleffakauppa, esim. on se että CDON huijasi asiakkaita James Bond 007: No Time to Die julkaisussa. Kommenttikentät olivat täynnä sitä että paketissa luki esim. Dolby Vision? Ei ollut. Ekstrat? Ei ollut. Jne.

    Itsekkin laitoin heille palautetta että tuotetietojen tulee olla tarkempia. Jos hankin tuotteen mutta tiedot eivät pidä paikkaansa niin tuote lähtee samantien takaisin mutta homma ei todellakaan jää siihen. Seuraavaksi olen kuluttajasuojaan yhteydessä. Rajua asiakkaan huijaamista laittaa tahalleen väärää etu- ja takakansi kuvaa.

    ...

    Jurassic World: Dominion pahin asia on että juhlajulkaisussa, jossa 6 leffaa, viimeisimmästä puuttuu Suomi txt. Sitten kun käännyn CDON taikka Suomi julkaisun pariin, niin puhutaan ettei olisi -> Dolby Vision... se herättää huolta että kuva ei olisi ihan yhtä hyvää kuin -> USA julkaisu.

    ...

    Noh, juhlajulkaisun hinta on 120 €, joka on minusta pilkka hinta niin hienoista elokuvista, franchisesta. Itse asiassa oma TOP-3 franchise. MUTTA jos siellä on noin kriittisiä asioita, kuten tekstitys taikka kuvanlaatu... huoh :/ ... OK! MUTTA hyvä homma että Dolby Atmos on lähes DTS:X ja Dolby Vision lähes HDR10+ ... minulla siis myös tällaisia julkaisuja... joissa molempia. UHD-soitin tukee myös.
     
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Lukiko CDONissa No Time to Dien kohdalla, että sisältää Dolby Visionin ja ekstroja? Nimittäin SF Studios päätti julkaista leffan niin, että nämä puuttuvat. Kansikuvat toimittaa julkaisija. Muutakin virheellistä tietoa julkaisusta on saattanut tulla heiltä. Muistaakseni itse julkaisun kannesta puuttuu jo Dilby Vision -logo.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2022
  12. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    No siis CDON laittaa etu- ja takakansi kuvaa jossa nyt vaikkapa, Dolby Vision & Dolby Atmos logot. Sitten vaikkapa esittelytekstissä puhutaan lisämateriaalista ja sitä rataa. Eli asiakas saa käsityksen että tuo kaikki on julkaisussa. Todellisuudessa ei ollut. Sitten kommenttikentissä tuli rajua tekstiä.

    Itse laitoin sähköpostia ja sain vastauksia. Lupasivat olla tarkempia jatkossa, MUTTA jos asia toistuu niin olen sitten ihan tuonne ylimmälle tasolle yhteydessä eli minusta rikollista toimintaa, huijata tahalleen asiakasta. Otetaan esimerkiksi elokuvat: Dyyni, Jurassic World: Dominion, Top Gun: Maverick, No Time to Die ja vaikkapa The Batman.

    Nyt jos näissä ilmoitettaisiin mitä julkaisu oikeasti sisältää, vaikkapa julkaisussa ei ole ekstroja, ei visionia, ei atmosta, jaa juu ja suomi txt puuttuu. Aivan päivän selvää että myynti saattaisi kärsiä rajustikkin. + että osa asiakkaista saattaisi pysyvästi löytää toisen paikan josta hommata jatkossa elokuvaa.

    ...

    Hulluinta tässä on se että laitetaan SUURET kuvat, 2 kpl, kotelon kansikuvista, joissa väitetään ties ja mitä. Jopa niin että saat erilaisen kansikuvan mitä on siinä leffan kohdalla. Ihan käsittämätöntä touhua. Toivon että ihmiset ihan rohkeasti, kommenttikentät, sähköpostit, puhelut, viranomaiset, some, jne. ja homma tulee loppumaan kuin seinään. Vaikka laittaa jonkun MOT:n selvittämään asiaa. Saavat hyvän jutun asiasta.

    Sanoin myös sen että olen alkamassa keräämään -> 4K Ultra HD lättyjä, ja haluan löytää paikan (verkkokauppa) josta niitä 99 % ostan, MUTTA silloin haluan tarkasti tietää mitä siellä on sisällä. Muuten tulee ongelmia. En pyydä paljoa. Sitä en sitten tiedä miksi jostain julkaisusta tehdään heikompi versio vaikkapa Suomeen / pohjois-maihin? MUTTA meidän ei pidä hyväksyä tätä, vaan toivon että tilataan sitten muualta kyseinen leffa.

    ...

    https://cdon.fi/elokuvat/james-bond-no-time-to-die-4k-ultra-hd-blu-ray-51617625

    Jos katsotte kansikuvia ja sitten luette pari kommenttia.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2022
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Julkaisija toimittaa kanskikuvat. Sylttytehdas löytyy sieltä eli SF Studios. Suosittelen laittamaan palautetta myös sinne.

    Ei todellakaan ole ok, että tänne tulee kaikesta riisutut bare bones -julkaisut. Suurimmasta osasta pohjoismaiden 4K-julkaisuista vastaa SF Studios. Eli sinne palautetta.
     
  14. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tuota, tuota...

    Jos minulla on verkkokauppa, ja koska olen yrittäjänä aikanaan toiminut, verkkokauppaa ylläpitänyt, sisältöä sinne tuottanut, niin... kyllä liikkeellä, tässä tapauksessa CDON, on se päävastuu.

    Kuluttajaa ei saa harhauttaa. Nuo kuvat, esim. No Time to Die takakansi, niin siellä on kummallisia logoja? Jos tuote ei sisällä tuollaista. Tulee kuvat mistä tulee, niin et voi laittaa väärää infoa sinne asiakkaille ja sitten myydä sitä normi hintaan.

    ...

    Tuosta SF-filmistä vai mikä lie pitäisi ihan tehdä jokin selvitys että mistä kyse. Rahasta ilmeisesti, että sitä ei ole? Tai jostain oikeuksista?
     
  15. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    En minä noiden myyjien vastuista mitään tiedä, mutta ei kai voi olettaa että esim. CDON tarkastaa sisällön oikeellisuuden verrattuna kansipaperiin joka ikisestä julkaisusta.

    Sinulla kuluttajana on oikeus palauttaa tuote jos/kun se ei vastaa annettua kuvausta.
    Tämä kun toistuu riittävän usein ja riittävän monen toimesta niin eiköhän CDON ole yhteydessä jakelijaan että mikäs vitt* tämä juttu nyt on että noita kansipahvien tietoja ei oikeiksi saada.

    Totuus lienee kuitenkin se että valittajia on liian vähän ja ne jotka ovat tarkempia mitä ostavat, ostavat julkaisun jostakin muualta.

    FS-Film (SF Studios) tapauksesta sanoisin että heidän omissa julkaisuissaan esim. No Time To Die on kyse rahasta kun levylle laitetaan sisällöllisesti heppoinen tekele ja tietämättömyydestä/välinpitämättömyydestä kun kansipapereihin laitetaan kaikkia kivoja logoja paljon.

    Warner, Universal, ... julkaisujen sisällöstä päättävät kyseiset yhtiöt itse ja FS Film vain jakelee ja tekee kansipaperin osittain oman konseptinsa mukaan. Näiden em. yhtiöiden julkaisut ovat yleensä muuten priimaa, mutta mahdolliset bonus levyt tuppaa jäämään pois.
     
  16. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Siellä on aivan varmasti henkilö joka on vastuussa tietystä alueesta. Hänen alaisuudessa henkilöitä, jotka laittavat uusien tuotteiden tietoja. Nyt sitten ei puhuta mistään ihan valtavasta määrästä uusia 4K julkaisuja varsinkaan näitä ihan
    suurempia. Bondit, Batmanit, Dinot, Marvelit.

    Sitten mitä tulee valittamiseen, niin ei kyse ole määrästä vaan siitä että on pelisäännöt, myös suuremmilla yrityksillä ja kuluttajilla on myös omat tahonsa, jotka näissä auttavat.

    Eli jos ostan sieltä vaikka Jurassic World: Dominion, ja he väittävät että siinä: Dolby Vision & Dolby Atmos ... kun tuote tulee ja siinä ei näitä olekkaan, niin en suinkaan palauta tuotetta, vaan he saavat nyt toimittaa sen mitä lupasivat. Minulle aivan samantekevää mistä aikovat luvatun julkaisun hommata.
     
  17. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Mitä porukka mieltä siitä että hommaa näitä erikoisjulkaisuja -> 4K Ultra HD, joissa kuitenkin ne kiekot on pahvitaskuissa, muovikoteloiden sijaan eli:

    - kärsiikö levy vuosien saatossa vain olemalla taskussa?
    - kun ottaa levyn pois niin jääkö siihen väkisinkin jäljet?
    - onko kokemuksia näistä? jotain mitä pitäisi tietää...

    [​IMG]

    Tätä olen harkinnut ja tästä hitusen edullisempaa versiota:
    https://www.filmihulluleffakauppa.c...-collection-1993-2022-6-4k-uhd-6-blu-ray.html

    (120 €)

     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2022
  18. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    CDON ei vastaa kansipaperien oikeellisuudesta. Se on tuotteen julkaisijan vastuulla.

    Heidän tuotetiedot osuudesta kylläkin.
    Em. elokuvan kohdalla siellä mainitaan:
    Formaatti DTS X - Master Audio
    Elokuvaformaatti Widescreen (2.00:1) UHD 2160p HDR

    Hei eivät väitä että julkaisu sisältäisi Dolby Vision ja Dolby Atmos formaatit.
     
  19. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Tervetuloa karun bisnesmaailman arkeen. Tuollainen selvittely ei valitettavasti ole kovin kannattavaa, koska myynti on vähäistä ja valittajia muutama täältä Dvdplazalta. Halvemmaksi tulee pahoitella jälkikäteen ja antaa ilmaiset postikulut -alennuskoodi. Ja jos verkkokauppa katsoo, että tavaran valmistajan ilmoittamissa tiedoissa tai kansikuvissa virhe, niin paska valuu takaisin tavarantoimittajalle.

    Riippuen, missä sylttytehtaassa tuo boksi valmistetaan, niin levyt voivat naarmuntua siellä, kun ne pakataan. Tai sitten ne voivat naarmuntua, jos et ole varovainen ottaessasi niitä pois taskuista. Blu-ray kestää kuitenkin paremmin hankausta kuin cd ja dvd, joten saattaa saada naarmuttomatkin levyt. Levyjen ollessa taskuissa en usko niihin tulevan naarmuja, jos et sitten helistele boksia koko ajan, jolloin levyt pääsevät mahdollisesti vähän liikkumaan taskuissa.

    Tuollaisessa boksissa on todennäköisesti liimaa siellä taskuissa riippuen siitä, miten se on kasattu. Kokemus on osoittanut, että joskus tällainen liima menettää vuosien saatossa viskositeettinsa, muuttuu takaisin juoksevammaksi ja voi täten tarttua levyihin. Harvinaista, mutta pieni riski on.
     
    Collector tykkää tästä.
  20. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    MUTTA moni leffa-kerääjä hommaa nimenomaan näitä erikoisjulkaisuja? En ole kuitenkaan koskaan kuullut että ne jotenkin vahingoittaisivat elokuvia tai että älkää ostako niitä, VAAN että juuri niitä halutaan kerätä ja vaalia.