Munkkivuori (2022, Elisa Viihde Viaplay)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana tmtm, 13.10.2022.

  1. tmtm

    tmtm Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    45
    Jani Volasen ohjaama ja käsikirjoittama sarja kiinnostaa. Se vaan tulee jostain Elisa Viihteestä tai vastaavasta jämäpalvelusta eikä nappaa kyllä maksaa sellaisesta senttiäkään. Kysymys kuuluukin: onko muita saman palvelun omia sarjoja julkaistu myöhemmin blu-rayna? Eli kannattaako tästä odottaa omaa julkaisua?

    Linkit:
    - Munkkivuori trailer, Youtube
    - Muropaketin arvostelu
    - Munkkivuori -sarja, Viaplay

    EDIT/MODE: Linkkejä lisätty.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.10.2022
  2. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Koska Nelonen tv-kanava on yksi sarjan tuottajista niin se tulee myös sieltä joskus katsottavaksi.

    Blu ray julkaisuja kotimaista sarjoista ei ole pahemmin näkynyt, hyvä jos edes DVD julkaistaan.
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2022
  3. Zeick

    Zeick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mirko on 12-vuotias poika, joka muuttaa vanhempiensa kanssa Herttoniemen kerrostalolähiöön, Helsinkiin. Mirkolla ei ole sisaruksia. Hän tykkää Aku Ankasta eikä saa juoda mehua aamupalalla. Pihan uudet lapset ystävystyvät nopeasti hiljaisen Mirkon kanssa, ja Mirko ottaa pian vanhemmilta lapsilta vaikutteita: Aku Ankat myydään divariin ja tilalle tulee Suosikki-musiikkilehtiä, Mirko maistaa alkoholia, ihastuu tyttöön, ja koskettaa tytön tissiä ensimmäistä kertaa.

    Tarina kerrotaan lasten näkökulmasta, ja jokainen lapsi on tuttu sellaiselle 80- tai 90-luvulla eläneelle lapselle, joka hengaili samanikäisten kavereiden kanssa koulun jälkeen. Monet leikit ja populaarikulttuuriviittaukset tunnistaa. Mirkon kasvutarinan taustalla tapahtuu kummia: lapsi katoaa, kerllariin laitetaan rotanmyrkkiä eikä sinne saa enää mennä, aikuiset salailevat asioita eivätkä vastaa lasten kysymyksiin, Mirkon isä lähtee yhtäkkiä työmatkalle, äiti käyttäytyy oudosti ja tulee kännissä kotiin, ja salaperäinen transvestiittinaapuri soittaa levysoittimelta välillä suomalaista iskelmämusiikkia avoimesta ikkunasta pihalle.

    Tarinan mysteerit herättävät paljon kysymyksiä, joista lähes kaikkiin vastataan lopussa. Sekä lapset että aikuiset näyttelijät näyttelevät erinomaisesti ja vakuuttavasti, kuvaus on vangitsevaa ja käsikirjoitus hiottu timantiksi. Pienenä miinuksena jäin kaipaamaan epilogia, ja pieni osa mysteereistä jäi vaille vastausta.

    Sarja on klassikko jo syntyessään, ja tullaan muistamaan vuosikymmeniä eteenpäin. Boksin ostan omaksi, kunhan se ilmestyy.

    Arvio: 5/5
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2022