Winnie the Pooh: Blood and Honey

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 02.09.2022.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596


    Kuinkakohan moni muksu aloittaa katseleen tätä traileria pikku padiltaan ihan tohkeissaan :D
     
  2. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    En usko että kovinkaan moni... Alkuperäinen Nalle Puh julkaistiin 1926, ja siitä on sopivasti kulunut 95 vuotta ja copyright on nyt vapaa myös Jenkeissä. Disney omistaa kuitenkin copyrightin itse lisäämiinsä piirteisiin, joten tässä elokuvassa Nalle Puhilla ei ole punaista paitaa (joka on Disneyn lisäys alkuperäiseen).
     
  3. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    483
    Saadut tykkäykset:
    31
    Eilen ja luin tästä elokuvasta ensin Iltasanomista, ja sitten katsoin mielenkiinnosta elokuvan ohjaajan nimeä hakuterminä käyttäen, minkälainen hänen filmiportfolio-tyohistoriansa on aiemmin.

    Siinä määrin kiinnostuin tästä elokuvasta aika paljonkin, ja varman seuraan tämän ensinnäkin sen taloudellista menestystä, mutta jotnekin täsä kävi mielessä, että tässä voi olla ajan mittaan kulttiklassikon asemaan kasvavan elokuvan asema voi olla tietyissä piireissä.

    Vaikka olen nähnyt ja katsonut paljonkin uusiakin ja vanhempakin kauhugenren elokuvia, en edes koko elokuvan katsottuani ole kokenut samanlaisia reaktioita fyysisesti kehossani, tahi tunnetasolla, mitä pelkästään eilen tuosta trailerin katsomisesta syntyi jo melko pian.

    Tuo piglet, mitä tuo Nasu, Nalle puhin sikaystävä, esitetään, tai näyttelijä maskeerattu todella asiantuntevasti ja tottakai tarkoin kaikki yksityiskohdat mietittynä, kun elokvuvissa, ainkaan nyt Amerikassa mikään ei ole sattumaa, tai mitän ei tapahdu sattumalta.

    Elokuvan Nasu on hyvällä tavalla oikealla tavalla tajuttu tuo raa'an ja julman ihmissika-karjun ominaisuudet, uskon, että en ole ainut, josta välillä saan väristyksiä, kun mietin asiaa, kun varmaan moni on läpikotaisin tälläkin palstalla kolunnut kaikki tekstini ja postaukseni netissä, ja mitä minusta saa irti, niin olen purkanut sitä ihmissika kauhuskenaariotani, joka aina välillä tulee mieleen, siinä omakustanneteoksssani yhden tekstin olen julkaissut otsikolla "Sikahallusinaatio". Tuo tämän elokuvan Nasu vasta realistisemmin sitä mielikuvaani siitä, mikä saa väristyksiä siitätunne tasolla itselleni, tämä esitys on päässyt lähemmäksi.

    Olen haravoinut aika useilla aihepiiriin selaisilla hakutermeillä josain kohtaa, minkälaisa esityksiä tästä on olemassa, niin tuo lautapeli "Heitä sikaa", kotelokansikuvan mallit ole mitään tähän Nasu-ilmentymään täsä elokuvassa.

    On totta, että monestakin syystä haluaisin nähdä tämän elokuvan, mutta jos pelkkä traileri saa järkytyksen tunteita ja fyysisiä reaktioita minussa aikaan, ehkä ei ole oikea aika valita elokuvateatterin ohjelmistosta juuri tätä elokuvaa ainakaan tässä vaiheessa elämääni.

    Voi olla, että pitkäkestoisella psykoterapiasuhteella pääsisin tuosta kauhuskenaariosta mielessäni eroon, mutta minulla ei nyt ole varallisuuden vuoksi mahdollista hankkia se nyt pitäisi yksityiselä sektorilta hankkia se ammattiauttaja, ja tuollaisen psykoterapian täysi hoito maksaa useita kymmeniätuhansia euroja, ja nyt sitten vielä tiedä enää voiko sinne senkän takia enää ostaa sitä hoitojaksoa,vaikka varallisuudesta se ei olisi kiinni, kun varmaan ne tiedot päätyvät kaikki ne sinne asiakaskäyntikretojen logeihin, mitä se istunnon jälkeen kirjoittaa sinne se lääkäri, niin ne on julkista tietoa ennen pitkään, mitä nyt tuo Vastaamo -case osoitti.

    Jos voitan lotossa pääpotin, siirryn kaikkien terveyspalvelujen asiakassuhteen osalta yksityiseltä toimijalta, ja olen valmis investoimaan joka oman terveyteni osa-alueseen kyllä nyt 100 000€ investoinilla saa psykoterapian lisäksi hammaslääkäripalvelut, ja sitten sellaiset pienemmät käynnit, mutta etsin siinä kohtaa sellaisen yksdityisen toimijan joka eri lääketieteen erikoistumisalalta, joka ei käytä digitaalisia potilastietojärjestelmiä, voi olla, että niitäkin on vielä nykyään.
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ihan vaan huomauttaisin että tämähän on brittiläinen tuotanto, ei amerikkalainen.

    Ja lisäksi: leffan nimi on otsikossa väärin, sehän on Pooh, eikä poof joka on ihan eri asia...
     
  5. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Ja tätä elokuvaahan ei vielä ole olemassa valmiina, vaan vasta traileri. Elokuva on kuvattu 10 päivässä, ja toki jälkituotantoon laitetaan nyt vauhtia kun kiinnostus elokuvaan on kovaa.
     
  6. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Melkosen kököltä näyttää, hype nyt tuntuu toimivan lähinnä vitsin muodossa kun katsojia kiinnostaa nähdä hellyyttävät hahmot ihan eri maailmassa. Epäilen vaan että viehätys tuskin kestää alkua pidemmälle kun leffan muun tuotannon taso ei päätä huimaa.
     
  7. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Ja korjaus viestiini: elokuva on ollut jo toukokuussa jälkituotannossa, joten eiköhän se jotain kanavaa pitkin ulos tule lähiaikoina. Ellei sitten Disney osta filmiä pois markkinoilta.
     
  8. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    483
    Saadut tykkäykset:
    31
    Aika usein kaivelen kirjoituksiani ja myös postauksiani tehden jonkin verran taustatietoja ainakin varmistaakseni jonkin asian, että pysyisi ainakin asiafaktat muotissaan. Tuota nyt en tarkistanut, pistin nyt Yhdysvallat, kun Hollywood nyt on kuitenkin se ainakin Suomessa länsimaalaisia, kun olemme, se suurin elokuvayhtiöiden rekisteröity kotimaa, mitä elokuvia nyt enimmäkseen täällä on nähtävissä eri kanavissa pääosin. Tosin tarjonta myös muista maanosista olevien elokuvastudioiden ja tuotantoyhtiöiden ja maista, on erityisesti nyt suoratoistopalveluiden läpilyötyä, ja mitä EU-komissiokin on linjauksia tehnnet, niin silläkin on vaikutusta, että yhä enemmänkin on tarjontaa katsojalle myös muita elokuvia, kun Hollywood-rainoja matlammalla kynnyksellä löytää niitä helposti.

    On se Britanniassa valmistettu/tuotettu elokuva, tai oikeastaan varmaan missään maanosassa, tai maassa, maapallon kolkalla valmistetussa/tuoteussa elokuvassa niiden toimijoiden osalta, jotka tekevät jotain vähänkään suuremman budjetin ammattimaisesti valmistavat niitä elokuvia meidän elokuvakatseluharrastajien nähtäville, niin kyllä varmaan kaikissa on sama, ei se nyt rajoitu Yhdysvaltoihin, elokuvassa on juuri yksi mielenkiintoinen asia mielestäni juuri se, että kaikki pienetkin yksityiskohdat on tarkoin ja tarkoituksela esitetään, ja on olemassa siinä lopputuotteessa, mitä sitten katson, että sattuman osuus siinä lopullisessa teatteriin päätyneessä vedoksessa ainakaan katsojalle ei välity ja lähtökohtaisesti sellaisia satunnaismuuttujia ei ole alunperin tarkoitus olla ollutkaan.

    On olemassa elokuvia, ja joissa on osa sitä elokuvatyylilajin ominaispiirteitä, joissa sitten annetaan sille sattumalle enemmän painoarvoa, mutta pääsääntöisesti elokuvatuotteessa teatteriin päätyneessä loppuvedoksessa ainakaan elokuvanteon projektin alussa studio tai tuotantoyhtiö on lähtenyt siitä, että siinä ei olisi mitään sattumaa, tai sitten matkan varrella projektin edetessä kaikkineen, niin mahdollisimman vähän sitten olisi mitään sattumaa.

    Sillä tavalla varmaan siinä ainakin kuvausjaksoilla on sattumaa, kun yhtä kohtausta kuvataan useampia kertoja useampi otos, ja sitten otoskohdittain voi olla siinä jotain asioita voi tapahtua jotenkin sattuman kautta eri tavoin, ja sitten mahdollisesti ohjaajan mielestä se, jossa oli jokin yllättäväkin ehkä sattuman seurauksesta onnistuinein lopulta se otos, niin se on sitten päätyy siihen lopulliseen vedokseen. Mutta sittenhän katsoja ei pidä sitä lainkaan sattumalla osuutta siinä kohtauksessa, kun studiot eivät niitä lehdistötilaisuuksia ja mitä haastatteluja elokuvan esimarkkinointi/teatteriin ensi-iltatuloon vaiheessa eri medioille antavat, niin ei he viesti näitä asioita niissä.
     
  9. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Toivottavasti ei ole enää sellaisia lääkäreitä, jotka kirjaavat asiat pelkästään sinikantiseen vihkoon.

    Miksi ostaisi? Onko ajatus, että ostaa, koska ei halua pilattavan puhtoista Nalle Puhia?
    Tuossa tapauksessa joku tekee vieläkin rajumman version.

    Pidän tämän elokuvan lähtökohtaa erityisen virkistävänä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2022
  10. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    483
    Saadut tykkäykset:
    31
    Joo, no toi pelkkä kynä/ruutuvihko -asioiden dokumentointi on alkeellisin dokumentointitapa nyt varmaan jotain asiakaskäyntien muistion tallentamisen muoto lääkäreillä

    On se varmaan lähempänä todellista laitaa ollut jo varmaan aika pitkäänkin, että ei ole löydettävissä vaikka kuinka osaisi etsiäkin sellaista terveden ylläpitämisen palvelua tuottavaa ja niitä myyvää toimijaa, jolla ei olisi käytössä edes jonkinlainen sellainen sähköinen se potilastietojärjestelmä, että ainakin jossain määrin on liitettynä johonkin sähköiseen tietojärjestelmään.

    On totta, että ja siitä on ollut julkisuudessakin puhetta, mitä siinä joku aika oli, että tietojärjestelmiin liittyen juuri ne ongelmat, mitä joistain noista yksityisen sektorin terveyspalveluja tuottavista yrityksistä ei nuo kunnalliset ja nyt sote-uudistuksen myötä nousee yhä ajankohtaisemmaksi se, miten ne potilashistoria ja ynnä muut tiedot, niissä on vaikeuksia saada niitä ei ne mitenkään saumattomia ole sitten järjestelmien ne muutostyöt sitten, mitä ne vaatii, että lähestulkoon saumattosti niitä saisi mihinkään siten pääasiassa nyt siirrettyä niitä tietoja, tai lukuoikeutta edes niihin siten ulkopuolisiin johonkin juuri julkisiin terveyspalveluiden piirin lääkärien saataville niitä tietoja mitä ne sitten onkin.

    Sekin vielä, vaikka ne on saatavilla, niin sittenkin niissä on ongelmia yhtä sun toisenlaista, mitä nyt ollut esillä eniten HUS:in se Apotti-järjestelmä ensin, minkä epäselvyyksien seurauksesta juuri siellä oli ne palkanmaksuongelmat, ja nyt toinen mikä ja iliittyi tuohon HUS:in alueen tietojärjestelmäongelmiin, niin sairaalan asiakkaiden tietojen välityksessä on ongelmia.

    Nyt vielä, kun tuo sote-uudistus ensimmäiset aluevaalit olivat vasta, mitä siellä nyt miettivät vasta sitä hallintorakenteen muodostamista, niin sen jälkeen vasta sitten itse alkavat keskustelemaan ja miettimään sitä toimintaa ja miten sitä lähdetään organisoimaan, mikä sitten vasta joskus on sitten tulee se, mikä vaikuttaa tavallisen kuluttajan näkökulmasta siihen, mikä se toimintamenettely sitten on, kun tarvitsee niitä terveydenhoitopalveluita.

    Siinäkin on yhtenä jotkin tahot puhuneet tietojärjestelmien yhdistämisestä täysivoimaisesti siten, että ne olisi ne tiedot saumattomasti sitten saatavilla, niin kun tässä vanhanssa tilanteessa niissäkin jo toiminnassa olevissa tietojärjestelmissä on todellakin yhtä sun toista epäselvyyttä vaikka ne on käytössä ollut pitkäänkin ehkä, niin sitten vielä kun niitä aletaan miettimään yhdistämistä ja tietojärjestelmien integrointia laajemmin, niin riskit ja yhä lisääntyvien ongelmien määrä kasvaa huimasti, ja tilanne monimutkaistuu entisestään.
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Kieltämättä jos Disney ostaa tämän pois markkinoilta, on kohta tilalla kymmenen muuta. Ellei nyt sitten tälle uudelle tekijälle ole syntynyt copyrightia massamurhaaja-Nalle Puhiin.
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    ↑Ollaanko tuossa ehkä "hiukan" off-topicin puolella?

    Disneytä tuo leffa ei varmaankaan kauheasti ilahduta. Poisostotaktiikka ei kuitenkaan tosiaankaan toimine, muutenhan siellä olisi seuraava jonossa esim.aikuisviihdeversion kanssa
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kirjaa mihin kirjaa, mutta sen jälkeen lain pakottamana Kanta-palveluun, jossa tiedot pysyvät lähemmäs sata vuotta.

    Sellaista lääkäriä ei olekaan, jolla olisi pelkästään oma arkisto, ruutuvihkossa tai koneella.