Prey (2022, Dan Trachtenberg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana tuna, 30.06.2022.

  1. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Vanhaa tietoa, mutta uusi Predator elokuva on tulossa. Ohjaajana toimii Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane). Elokuva julkaistaan suoratoistopalvelussa Elokuun 5. Hulu/USA, Disney+ (Star) esim Europassa.

    Tämä on hyvä juttu elokuvassa:
    The film was shot in English and Comanche, with the entire cast performing an alternate all-Comanche dub of the film. Because the film is being released through Hulu, audiences can pick which language version they watch on the streaming service
    Traileri ei kyllä lupaa mitään mullistavaa, mutta katsotaan ennen kuin täysin lytätään.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2022
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Olipas hyvä, yksi parhaista predator-leffoista. Leffa sijoittuu 1700-luvulle, mikä toi mukavan tvistin rymistelyyn. Eipä siinä, katsokaa!
     
  3. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    356
    Saadut tykkäykset:
    72
    Predator leffa, jossa aika vähän predatoria. Kauniita maisemia 2/5.
     
  4. HTH

    HTH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2017
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ehkä yllättävänkin hyvä, menee omalla listalla kakkossijalle ykkösen ja kakkosen väliin. Paljon positiivisia puolia: Komean näköinen, hyvin näytelty ja toiminta oli toteutettu näyttävästi, selkeästi ja iskevästi. Ehkä ainoa isompi miinus tulee liiallisesta tuttuudesta, mutta se on tietenkin aina jatko-osien ongelma.

    Todella outoa että ei tullut teattereihin. Tai ei ehkä outoa ollenkaan näiden teatterit vallanneiden lastenleffojen aikakautena.
     
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Yllättävän hyvä elokuva kokonaisuutena. Liiallinen CGI veren käyttö häiritsi, mutta niinhän nykyään kaikissa leffoissa.
    Suurin osa Predatorin aseista oli sovitettu ajankuvaan ja jahdattavien aseistukseen. Ei niinkään ammuttu "plasma" tykillä, vaan enemmänkin aseilla mitkä eivät olleet täysin "ylivoimaisia" vastustajia kohtaan.
    Oli erittäin positiivinen kokemus Predator elokuvien jatkumossa ja toivottavasti tämä sarja tulee saamaan jonkinlaisen jatkumon. Olisi ehdottomasti ansainnut teatterikierroksen. Blu-Ray/4K UHD julkaisu tulee ostettua jos ilmestyy?

    Predator (1987) 5/5
    - Mestariteos ja Arnoldin paras leffa.

    Predator 2 3,5/5
    - Niin kauhea pettymys teatterissa nähtynä, mutta nykyään erittäin toimiva leffa. Danny Gloverin tilalle alkuperäisesti ajateltu Patrick Swayze, niin olisin luultavasti pitänyt enemmän?

    Predators 3-/5
    - Mainettaan parempi.

    Predator (2018) 0,5/5
    - Shane Blackin käsikirjoitukselta/ohjaukselta olisi odottanut niin paljon enemmän. Vaikka studio vaati muutoksia Blackin tuotokseen, niin ei se alkuperäinen visio voinut kummoinen olla.

    Prey (2022) 3+/5
     
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
    Olikin sitten tätä myöten viimeinen kerta, kun kyseisen "arvostelijan" näkemyksiin enää tulee tuhlattua maallista vaellustaan. Edes jälkiviisaana on vaikea hahmottaa syitä miksi (jälleen) edes yritin? Jeesus luistimilla, mitä usvaa! Naapurin koiran kikkareetkin on suuremmalla älykkyysosamäärällä siunattuja kuin TÄMÄN kilipään kirjoitukset. Välitön migreeni.
     
    ZoRcH tykkää tästä.
  7. ZoRcH

    ZoRcH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    9
    Juu ton kilipään kirjoitus vaikutti kovasti google translate tekstiltä.
     
  8. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 750
    Saadut tykkäykset:
    537
    Aivan kuin olisin jostain lukenut ennen ensi-iltaa, että leffassa olisi panostettu practical veritehosteisiin, mutta CGI-kuonaahan tämä oli käytännössä kokonaan. Hieman olin pettynyt.

    Kuvattu/näytelty sekä englanniksi että komantšiksi? Komantši ääniraita vaikuttaa mielestäni vahvasti dubatulta englannin päälle. Ainakin naispäänäyttelijän osalta, mutta myös velihahmon. Puhuiko ne valkonaamat muuten oikeaa ranskaa vain jotain siansaksaranskaa? Jotenkin kuulosti se kieli omituiselta ja ajattelin, että tekijät ovat tehneet näin tarkoituksella hahmojen välisen kielimuurin takia. Komantši versio löytyy D+:ssa ekstroista ja näytti olevan vain englanti HoH tekstitys. Outoa, ettei edes perusenglantia.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2022
  9. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Ei tässä pyörää tarvinnut keksiä uusiks mutta jotain vähän omaperäisempää olisi kaivannut. Olkoonkin että tämä 1700 luku tarjosi kivaa vaihtelua mutta ekasta leffasta replat ja kohtauksien apinoinnit ei niinkään. Ei tämä nyt huono ollut mutta tavattoman ontto tekele. Miinusta myös musiikeista ettei käytetty Alan Silvestrin hienoja teemoista.

    Tuo cgi tosiaan pisti etenkin alussa silmään ja oli paikoitellen kehnoa. Myös se ihmetytti miksi hahmot puhui välillä englannin sijaan natiivia kieltä. Myönnän että olisi pitänyt katsoa varmaan komanssien kielellä koko leffa. Mitä tuohon ranskaan tulee niin edelleen eri puolilla maata puhutaan ymmärtääkseni eri sanoilla joitakin lauseita niin tuohon aikaan varmasti ollut vielä enemmän vivahteita ranskan kielessä.

    3/5 juuri ja juuri. Varmaankin menee tasoihin kolmannen elokuvan kanssa.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tulipa tämäkin katsottua, kun tuolta Disneyplussasta Appulatöllösta löytyi.
    Hyvällä tavalla perinteinen Predator-leffa johon tuotu nuorta naisenergiaa ehkä nykymuodin mukana, mutta ehkä yllättäen toimivasti.
    Kuva oli hyvää Dolby Vision tasoa, äänien laadusta on vain kaksikanavaisen laitteistoni takia paha sanoa juuta tai jaata, oli myös äänet mukana ja huhu kertoo ettei englantiin tarvitse tyytyä, vaan mukana on myös komanssinkielinen versio.
    4/5

    T: Vesku
     
  11. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    No niin nyt on sitten predatorkin kuohittu.
     
  12. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Kyllä tosiaan taas palattiin alkuperäisen tunnelmiin eikä ollut oikeasti huono lähtökohtiin nähden.
    Kuten nykyään asiaan kuuluu, niin mennään alkuperäiskansalla ja tietenkin edit. voimaantumiskokemusta etsivällä naisoletetulla jolla suuri tarkoitus elämään haussa.
    Komeata kuvaa ja hyvin etenevää toimintaa tarjoalla, eika ongelmia toteutuksessa löytynyt.
    Toimiva kokonaisuus, varsinkin jos olisi tehty heti ensimmäisen jälkeen.
    Elokuvateatterikamaa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2022
  13. tmtm

    tmtm Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    45
    Kyseisen ”tyttölapsen” näyttelijä on ollut kuvausten aikaan n. 24-vuotias aikuinen ihminen eikä leffassa kai mielestäni puhuttu mitään hänen iästään.

    Oli kyllä ankean tylsä ja yllätyksetön raina ja kuitenkin kevyesti paras Predator-leffa alkuperäisen jälkeen. Teknisenä huomiona Dolby Atmos oli poikkeuksellisen hyvin toteutettu. 2/5
     
  14. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Korjattu.
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tulipa tämäkin nyt viimein katsottua kun blurayn sain kätösiini. Ihan hyvä leffa, Kevyesti yksi parhaista Predator-leffoista. Tietty se alkuperäinen on paras mutta tämä taitaa kyllä olla toiseksi paras. Joka ei ehkä ole ihan niin suuri saavutus jos ajatellaan millaisia ne muut on, mutta kuitenkin.
    Komansseista ja 1700-luvusta ei loppujen lopuksi ole kovin kummoisia asioita kässäriin saatu, oikeastaan aika geneerinen toimintaseikkailu tämä on mutta kuitenkin omansalaista tunnelmaa se toki luo kun nykyajan kalustoa ei ole mukana. Itseasiassa tosi pienillä muutoksilla sama kässäri olisi voitu sijoittaa vaikka tämän päivän Vantaalle, niin geneeristä tarinaa tässä on tarjolla. Genrelle tyypilliseen tapaan suurin osa henkilögalleriasta on ihan debiilejä ja tapattavat itsensä turhaan, kuten oli odotettavissakin. Mutta kuten sanottu, ihan hyvä tämä on, ja sinänsä melko laadukkaasti tehty vaikka toki jotkut tehosteet on aika ilmeisiä tehosteita eikä aidon näköisiä.

    4-/5

    Vaikka levyn takakannessa sitä ei sanotakaan niin levyltä löytyy englannin lisäksi komanssinkielinen ääniraita. Ja saksa, ranska ja italia myös jos ketä kiinnostaa. Huulisynkka on englanniksi ok ja muuten jotain sinne päin. Ja tämä siis pohjoismainen julkaisu med finsk text.
     
    JaLe tykkää tästä.