Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022, Disney+)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana scented, 23.06.2022.

  1. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    [​IMG]

    No niin, taas mennään teleporttien läpi paikasta toiseen ja rymistellään minkä keretään. Visuaalisesti ihan mukiinmenevää silmäkarkkia ja näyttelijätkin ovat hyviä. Toisaalta vaikka leffa onkin silmäkarkkia, niin ajoittain kohtaukset tuntuvat yhdentekeviltä, muttei kuitenkaan nukahtanut kesken leffan. Kyllähän näitä supersankari leffoja silloin tällöin katselee. Huumoria oli ihmeen paljon mukana.

    IMDB:n kuvaus leffasta

    Doctor Strange teams up with a mysterious teenage girl from his dreams who can travel across multiverses, to battle multiple threats, including other-universe versions of himself, which threaten to wipe out millions across the multiverse. They seek help from Wanda the Scarlet Witch, Wong and others.
     
  2. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 274
    Saadut tykkäykset:
    164
    Vaikken ole "Marvel ihmisiä", niin annan tälle erittäin viihdyttävälläe pläjäykselle ****+/5

    Disney+:stakin katsottuna 4k kuva on ajoittain uskomatonta silmäkarkkia. Juonen alustus oli hyvä ja tarinakin lähti lentoon alun pienen tökkimisen jälkeen. Onneksi oli katsottuna Wanda ja Marvelin leffat paitsi Spidermanit/se pantterijuttu.

    Näyttelijät todellakin olivat, kehnon bondin esittäjää lukuun ottamatta, varsin ok ja tällaiselle sivullisellekkin oli tuttuja vanhoja hahmoja otettu mukaan bongattavaksi. En tiedä mikä tuossa manitussa näyttelijättäressä tökkii näin pahasti, mutta imo hän ei vaan istu mihinkään rooliin mitä olen nähnyt tähän asti...

    Imo yksi parhaista Marveleista tähän asti :)

    Pizza Poppan Evil Dead jutut :D
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 763
    Saadut tykkäykset:
    487
    Katsottu AppulaTV:n vuokrakuvana. Kuva on hyvää Dolby Vision laatua, äänistä ei kaksikanavaisen laitteiston takia voi muuta sanoa kuin että on äänetkin.
    Juoni leffassa on tyypillisehkö miespuolisen päähenkilön tavatessa nuoren naispuolisen päähenkilön "sattumalta" ja pelastavan tämän satunnaiselta mutta teknisesti cgi:tä haastavahkolta näyttävähköltä örkiltä.
    Asiaan on sopivasti valikoiden sotkettu muitakin Marvel-universumin sankareita vaihtelevalla miehityksellä, tai naisituksella, johon elokuvan yksi teema multiversumi antaa rajattomat, mutta heikohkosti hyödynnetyt mahdollisuudet.
    Genrelle uskollisesti taistellaan, paikkoja särjetään, melkein hävitään, mutta lopun twistin kautta asiat muuttuvat paremmiksi.
    Samoin Marvelille tyypillisesti leffa kannattaa katsoa lopun viimeisiä lopputekstejä lukuunottamatta, koska pedataan seuraavaa elokuvaa lyhyehkösti.

    Benedict Cumberbatch tekee takuuvarman suorituksen perusmaneerein mitenkään erityisesti loistamatta, vastaparinsa nuori nainen on tällä kertaa jonkin verran parempi ja raikkaampi, joskin tietenkin vähemmällä ruutuajalla. Mukaan on saatu myös muutamia vähemmän selvästi samaan Marvel-universumiin kuuluvia hahmoja.
    4/5

    T: Vesku
     
    vemkki tykkää tästä.
  4. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Tämä oli omassa viitekehyksessään erittäin onnistunut kokonaisuus. Huumoriakin oli riittävästi. Rinnakkaistodellisuuksien hahmot olivat aika hauskoja, kuten niiden lainalaisuudetkin. Tohinan ja CGI:n määrästä joku voi narista, mutta olisipa saman lopputuloksen toteuttaminen jollakin oikealla käsin kosketeltavalla rekvisiitalla ollut ns. tekemätön paikka. ****/*****
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2023
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Kannattaa huomata, että tämä elokuva on suoraa jatkoa TV-sarjalle WandaVision. Jos sarjaa ei ole nähnyt, tri Oudon Moniavaruustolkuttomuus saattaa tehdä hiukan hämmentävän vaikutelman, kuten ainakin itselleni kävi. (Myöskään elokuvan suomentaja ei tainnut tuntea sarjaa.)

    TV-sarjan jälkeen katsottuna elokuva käy paremmin järkeen mm. lapsinäyttelijöiden takia: samat pojathan ne siellä.

    Illuminatin jäsenet olivat kyllä huippua!

    Harmi etten päässyt näkemään tätä 3D:nä. UHD-avusteisen uusintakatselun perusteella

    4/5
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 486
    Saadut tykkäykset:
    1 222
    Perskule, tätä en tiennyt. Kieltämättä oli vähän hämmentävä, mutta ajattelin sen johtuvan tuosta multiverse jutusta ja että olen varmaan missannut taas jotain.:D
    Mietin myös, että missä vaiheessa tuosta Scarlet Witchistä tuli pahis? Wanda Vision ilmestyy levynä vasta ensi vuonna täällä Euroopassa!
     
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tässä mielessä tuo sarja ja leffa hieman riitelevät keskenään - sarjassa SW käy läpi suruprosessin tietyllä tavalla, mutta leffassa vedetään kelloa taaksepäin ja se käydään läpi uudelleen paljon mahtipontisemmin. Lyövät toisiaan jonkin verran korvilleen ja näkee, että sarjaa ja elokuvaa tehtiin täysin eri tiimeillä.
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Minusta elokuvan tapahtumia
    pohjustettiin TV-sarjan viimeisen jakson viimeisessä kohtauksessa (lopputekstien jälkeen), jossa Wanda vaikuttaa havahtuvan siihen, että jossain vaihtoehtoisessa maailmankaikkeudessa lapset voisivat olla oikeasti olemassa.
    Lisäksi oli mukavaa, että elokuvan ohjaajaksi oli saatu Sam Raimi (Kauhun riivaamat, Spider-Man) ja säveltäjäksi Danny Elfman (Batman). Tylsää ei ollut.