Laajin TV-sovellusvalikoima?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jeje2, 23.05.2022.

  1. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    Terkoitus on etsiä keskikokoista (45-70") TV:ä arkikäyttöön - mutta nyt kun aloin katselemaan jotain satunnaisia tarjousmalleja niin heti iski TV-sovellusvalikoiman erot esille eri TV:ssä. Joten millä valmistajilla ja/tai malleissa löytyisi kattavimmat TV-sovellusvalikoimat? (Kun ei tahtoisi sitten kiroilla kun jokin, esim Disney+ tai Areena, uupuu valkikoimista)

    Niin ja päivitettävyys myös kiinnostaa, kun näitä uusia tv-suoratoistopalveluja tulee yhä vaan... Niin olisihan se kiva jos valmistaja päivittää listoja
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    489
    Joutunet itse tuon ottamaan selville menemällä isoon töllökauppaan ja tutkaisemalla eri valmistajien sovelluskauppojen valikoimat.

    Mulla töllön kuvanlaatu on merkannut toistaiseksi enemmän kuin sovellusvalikoima, sitä kun on kohtuullisen helppo laajentaa sopivalla lisälaitteella, AppleTV tai GoogleTV.

    Toki nuo ovat ns. ylimääräisiä laitteita, mutta täydentävät niitä puuttuvia ja koska meikäläiselle kuvanlaatu on tärkeä, oma valinta on osunut appulan laatikkoon.

    T: Vesku
     
  3. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Sovellusvalikoiman lisäksi onkin tärkeätä, miten kauan niitä sovelluksia päivitetään. Tv-valmistajien omat käyttikset edellyttävät että valmistaja itse päivittää sovelluksia, ja päivitykset saattavat loppua piankin, koska sovelluskehityksen ansaintalogiikkaa ei ole. Android/Google-televisioiden sovelluksista ja sovelluspäivityksistä huolehtii Google, joten voi odottaa että ihan heti eivät sovellukset käy toimimattomiksi. Esimerkiksi tällä hetkellä Sonyn 5-vuotiaat Android-televisiot ovat saaneet myös käyttispäivityksiä, joten siltä osinkin voi olla huoleti suht pitkään. 70-luvulla hankittu putkitelevisio saattoi olla käytössä vielä 2000-luvun alussa; ihan tällaisiä käyttöaikoja ei ehkä nykytelevisioilta voi odottaa.
     
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Itse olen kyllä siinä käsityksessä, että aika monissa tapauksissa softasta vastaa kyseinen striimauspalvelu. Ehkä joillakin on jotain rajapintoja, joiden päälle voi kirjoittaa softaa. YLE ainakin ymmärtääkseni kirjoittaa softat itse. Striimauspalvelun intresseissä ei joka tapauksessa ole ylläpitää softaa, jos laitekanta on pieni.

    Mutta joo, elämä on kompromisseja. Itse satsaan kuvanlaatuun, ja toimiva softapuoli on sitten bonusta. Jos/kun tämä oma Samsungini rupeaa jossain vaiheessa happanemaan softatarjonnan puolesta, niin varmaan lähtee Apple TV tilaukseen ja taas mennään.
     
  5. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 418
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aloitin kirjoitukseni sanalla "arkikäyttöön" jolla juurikin yritin vihjaista ettei nyt olla parhaan kuvan yms perässä. (mm videotykki löytyy paremman kuvan yms toimintaan.) Ei kannata olettaa liikoja, eikä mollata toisia jos ei etsi omilla preferensseillään laitetta. (Varsinkin kun nyt TV:n pääkäyttäjä olisi jälkikasvu)

    Sony:sta on aikasempia hyviä kokemuksia niin kiitos @Boxer pitääpi niitä todellakin katsoa.
    Olen yhä avoin lisäehdotuksille.
     
  6. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Oma (mihinkään faktoihin perustumaton) mielipiteeni on, että striimauspalvelut saattavat tehdä appeja Linuxille; käytännössä kaikki tv-softat perustuvat tällä hetkellä siihen. Käyttöliittymäkohtaiset viilaukset sitten jäävät tv-valmistajille tai Googlelle. Aikoinaan ei-Android Sony-tv:stäni tippuivat sovellukset pikku hiljaa pois, kun Sony ei enää viitsinyt päivittää sen paremmin käyttistä kuin appejakaan. Yritykset eivät yleensä tee mitään mistä ei tule rahaa - vanhojen televisioiden ylläpito söisi lisäksi uusien markkinaosuutta. Edullisista televisioista: tällä hetkellä volyymimallit ovat 55 tai 65-tuumaisia, pienempiä teetetään Turkissa tai jossain. Tuosta kokoluokasta kun valitsee LG:n , Panasonicin, Philipsin, Samsungin tai Sonyn keskihintaluokan mallin, ei pahasti mene harhaan. Testeistä (TM, Kuluttaja-lehti, Rtings...) saa lisätietoa. Jos jälkikasvu on pelaavaa sorttia, sekin asettaa televisiolle omat vaatimuksensa (viiveet). Ja tarjouksiin kannattaa tarttua, täydellä hinnalla ei kannata televisiota ostaa.
     
  7. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Sony pitäisi olla aika varma valinta, kun niissä on käyttiksenä Google TV (Android TV:n seuraaja).

    Itselläni on television lisälaitteena Apple TV 4K lisälaite, johon Applen sovelluskaupasta löytynee kaikkien merkittävien striimauspalveluiden äppi. Lisäksi käyttöliittymä on Applen tapaan helppokäyttöinen (kaukosäätimessa kosketuslevy ja muutama nappi vs. kymmeniä nappeja Sonyn kaukosäätimessä). Jos päätyy hankkimaan Applen laitteen, ei TV:n käyttiksellä ole merkitystä.
     
  8. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Apple TV:n yms kaltaiset lisälaitteet ovat ihan hienoja, omassa vaatimattomassa projektorissanikin on Xiaomi Mi Stick. Jonkun verran ehkä noin periaatteellisella tasolla saattaa televisioiden osalta kismittää, että noiden lisälaitteiden kanssa tv toimii näyttönä, eli itse tv-laitteen kaikki muut hienoudet ohitetaan; hiukan on tullut silloin maksetuksi turhasta. Mutta jos tämä unohdetaan, kaikki OK.
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jos/kun kuva ja käytettävyys on ok, niin TV:n ”hienouksien” (mitä sillä edes tarkoitetaan) ohittamisella on haittaa kuinka?
     
  10. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kirjoitin : "hiukan on tullut maksetuksi turhasta". Hahmottuuko ?