Yle Areena

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Squierrel, 15.01.2013.

  1. RAVIREZ

    RAVIREZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sitä itsekin mietin, mutta toisaalta muutama muukin Suomalainen lienee ostanut vuoden 2020 Samsung laitteita ja yrittänyt katsoa Areena appia… Enpä ole missään lukenut että syksyllä olisi alkanut massiivinen ongelma Samsung laitteiden suhteen tuon osalta.

    Toinen juttu on se, että jos laitekohtaiset apit toimivat vain reilun vuoden, eikä niille ole juuri tukea, kun laitevalmistaja ei niitä tue (Samsung) eikä muuten tue apin valmistanut yrityskään (siis YLE), niin alustana tällaisille apeille tv tai monitori on vähintäänkin kyseenalainen.
     
  2. RAVIREZ

    RAVIREZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jos olisi yhtään joulumieltä, niin voisihan sitä kysyä kuluttajasuojalautakunnasta kummalta minun pitäisi saada apua ongelmaani, Samsungilta, Yleltä, vai verkkokauppa.com kauppiaalta josta vuonna 2020 ostokseni tein…
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Mitä jos kuitenkin menisit sinne Samsungin sovelluskauppaan hakemaan sen uudemman Yle Areena sovelluksen. Kyseessä on siis eri sovellus, ei vanhan päivitys.
     
    JaLe ja vemkki tykkäävät tästä.
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Juuri näin. Uusi sovellus näyttää Netflix-kopiolta (kuten nykyään kaikki striimauspalvelut). Jos YLE Areena ei näytä sellaiselta, niin sitten on vanha sovellus käytössä.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2021
  5. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    Tästä tuli sähköpostiin tiedoite elokuussa (muistaakseni).

    Tämän kuten monen muunkin palvelun kannattaa antaa lähettää newslettereitä, joskus niissä on ihan hyödyllistäkin tietoa.
     
  6. RAVIREZ

    RAVIREZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    14
    version 1.0.0, updated 10/8/2021
    Näköjään Samsung sovelluskaupasta tuo vanhempi sovellus jo poistettu, enää tuo uusi listalla.

    aika vänkää kun vaikka senkin poistaa ja resetoi smart hubin, niin on edelleen ainut sovellus joka ei näytä videota kahdessa eri Samsung laitteessa. Ehkenpä YLE julkaisee 1.0.1 version joku kaunis päivä ja se korjaisi.. Omituista on myös se, että yle tuki pyytää poistamaan ipv6 tuen reitittimestä (no sekin poistettu) ja resetoimaan sen (haluaa tyhjentää reititystaulun), vaikka ei siellä kyllä sovelluskohtaisia mäkki osoitteita ole arp taulussa. televisioilla se yksi ja ainut ja se siellä listalla muiden ko reititintä käyttävien lelujen listalla.

    Alan ymmärtämään peräkylän mummoa, koska itselläni on kuitenkin jotain hajua tietotekniikan toiminnasta, mutta kun ei ole pääsyä television käyttöjärjestelmään varmistamaan että esim YLE sovellus olisi 100% varmasti nollattu muistista, eikä sovelluskaan ulosta minkäänlaista vikadiagnostiikkaa, ainoastaan virhekoodin 3008 ja pyörivän pallon, on todella turhauttavaa asioida esim YLE tuen kanssa joka syyttelee reitittimen asetuksia, vaikka kuinka yrittäisi selittää että kaikki muu internetissä toimii. Myös se YLE sovellus jonkun muun laitteen kuin Samsung tv kautta sen saman reitittimen kautta missä tv myös on. Tietysti verkko capturen tuosta voisin ottaa ja itsekin selvitellä olisiko esim tcp paketti koossa tms jotain, joka olisikin reitittimen ja samsung tv välinen ongelma mutta ääh…
    samsung firmis päivitystä, tai yle app päivitystä tuo kuitenkin vaatii, reitittimessä ei verkkoasetuksia voi säätää yhtään enempää kuin samsung tv:ssä.
     
  7. RAVIREZ

    RAVIREZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    14
    Vika selvisi ja pakko olla yleinen vika Samsung TV malleissa, tai väittäisin että vika Areena apissa, koska siinä vain vika ilmeni.

    Kahdessa Samsung TV, sekä 4K qled että 4k M7 monitorissa YLE AREENA ei siis toiminut. Sekin ainoastaan siltä osin että video antoi 3008 verkkovirhettä. Esim ohjelmatiedot jne kyllä ko. sovelluksissa toimivat.

    Vikaa selviteltiin, ja lopulta korjaantui kun ko laitteiden (Sampsa tv) verkkoasetuksiin vaihtoi DNS palvelimiksi operaattorilta (elisa) automaattisesti dhcp kautta tulleiden sijasta googlen 8.8.8.8 osoitteen. Väittäisin, että kyllä Elisan dns palvelimetkin olisi toimineet, jos ne vaan olisi laittanut tuohon manuaalisesti konfiguroituun osioon. Pitää kokeilla ihan huvin vuoksi joskus.

    Koska kaikki muut nettiä käyttävät apit toimivat, samoin kuin laitteiden internet selaimet, niin vika oli käytännössä siinä että Areena appi valitsee jostain syystä laitteen verkkokonfiguraatiosta dns palvelimet siitä manual configuration osuudesta jossa oletuksena on 0.0.0.0.

    Erikoinen vika. Varsinkin kun itselläni oli kahdessa Samsung laitteessa, vieläpä alle vuoden vanhassa. On pakko olla yleinen vika, mutta milläpä tuota itse keksisi selvitellä. En tiedä mikä aiheuttanut, firmis päivitys tv tai reitittimeen vai itse uusi areena appi näiden compona, mutta kyllä jalkapalloa kesällä yritettiin 4k lähetyksenä katsoa ainakin…

    Joskus 10 vuotta sitten kun näitä appeja alkoi tulla erinäisiin laitteisiin olin lähinnä pettynyt kun toimivat niin huonosti. Nyt vuosi takaperin laitteita uusittuani suorastan yllätyin miten hyvin disney ja amazon ja silloin (viime kesään asti) Areenakin toimi moitteetta. Mutta pitää tätä erinomaisuutta ottaa iso askel taaksepäin, koska vikaselvittelyssä kukaan ei ota palloa. Ei oikein Yle, eikä tietysti TV valmistaja, syyttelevät reitittimen konfiguraatiota jne.. Peruskäyttäjää valveutuneemmankin on hankalaa itse selvitellä. Esim mihinkään laitteeseen ei jää mitään varsinaista logia, varsinaisesta virheestä jne.. Ja jos kaikki muu toimii kuin yksi appi niin….
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 227
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Ennen vanhaan ajateltiin, että teknologian tehtävänä on ennen kaikkea helpottaa ihmisten elämää, joka tuntuu jokseenkin jalolta periaatteelta. Kertakäyttökulttuurin surillisena aikana tuon periaatteen tuntuu korvanneen ajattelu, jonka mukaan kaikki toimiva ja vähänkin yksinkertainen nyt vain on niin 1900-lukua.

    Mihinkään ei ole unohtunut ne televisiot, joiden häiriöt sai yleensä korjattua lievää väkivaltaa käyttämällä tai vaikkapa junat, jotka kulki pisteestä a pisteeseen b - useimmiten vieläpä aikataulussa. Tänä päivänä sitä vastoin kukaan ei tunnu ymmärtävän nykylaitteiden algoritmien toimintalogiikkaa perustavanlaatuisesti, tai edes sen verran, että elektroniikan "hajotessa" kyettäisiin muuhunkin kuin hartioitten kohautteluun ilman järjetöntä ajan käyttöä, laitteen maksaneen menetykseksi. Jostain (köhäisy) syystä vastaavanlaiset vaatimukset on nykylaitteille lähes ylivoimaisia. Digisiirtymäriitin jälkiliukkailla television(kin) katselusta on tullut "monimutkaista" ja aivan turhaan.

    Vaan auta armias, kun jokin sitten hajoaa, on sen korjauttaminen joko (muka) mahdotonta tai ainakin niin monivaiheinen operaatio, että siihen sisältyy kaikkea sanasalasanastoista, englanninkielisen teknisen terminologian kertaamiseen ja automaattisissa puhelinvaihteissa roikkumiseen. Liekö mikään ihme, että teknologia on useissa tutkimuksissa ja kansalaiskyselyissä päihittänyt stressin lähteenä surkean sään jo niin kauan, ettei tällaisista päivänselvyyksistä kuule enää edes puhuttavan.

    Jos kapitalismi toimisi kuten usein kuulee väitettävän, olisi markkinoille jo ilmestynyt vähintään kestävää palikkateknologiaa kaikille, jotka eivät halua internet sisältöjä televisioon, imuroida silitysraudoilla, shoppailla sykemittareilla enempää kuin ymmärtää tuota yhden suunnan politiikkaa vaihtoehtojen viidakossa, jossa loputtomanoloisten vastoinkäymisten osittaisellekaan selättämiselle tarjotaan lähes ainoaksi lääkkeeksi kaupanpurkua tai taas uuden laitteen hankintaa.

    Sanomattakin selvää, että pitkällä juoksulla yksinkertainen ja kestävä käyttöteknologia on lopulta ainoa vaihtoehto, jos ylipäätään halutaan käyttää vempaimia ja samalla pitää planeetta jollain tapaa elinkelpoisena. Teknologian kuuluu mukautua ihmiseen, eikä ihmisen teknologiaan! On ryhdyttävä suunnittelemaan ja tuottamaan laitteet niin, että niiden särkeminen on, jos ei mahdotonta, niin vähintäänkin vaikeaa ja korjaaminen helppoa eikä päinvastoin.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 474
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Kauttaaltaan ehkä typerin jaarittelu, mitä olen pitkään aikaan lukenut. Toki kirjoittaja yrittää lähes joka kerta ylittää itsensä.

    Missään tapauksessa tuotteet eivät tule tulevaisuudessa kestämään ja eikä niiden ole tarkoitus tätä myöskään tehdä.
    Kaikkia tuotteita on mahdollista päivittää koko niiden käyttöiän ajan ja sitten ne kierrätetään. Mikään tuote ei ole valmis heti, vaan käyttäjien ja palautteen mukaan ne muuttuvat koko ajan paremmiksi.
    Tämän kaiken näkee vaikka esimerkkinä puhelimissa, televisioissa ja tietokoneissa. Suunta on koko ajan parempaan, halvempaan ja koko ajan kehittyvään.

    Lähes kaikki tuotteet olivat 1900-luvulla järkyttävästi kalliimpia suhteessa ihmisten tulotasoon. Minä pystyn nyt ostaman vaikka viisi telkkaria, mutta 1970 kaikki kylän/taajaman lapset kävi katsomassa sitä yhtä ainoata, jolla sellainen oli.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Kumpi sitten tekee sinut onnellisemmaksi? Viisi telkkaria, jotka eivät kiinnosta edes naapuria, koska hänelläkin on niitä kolme, vain se ainokainen, joka houkuttelee kylän lapset sitä ihmettelemään?
     
  11. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 227
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Hahahaha! Jatkakaa...
     
  12. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Hyvä että selvisi! Mutta en usko, että Yle Areenan appi valitsee mitään eri DNS asetuksia. Eiköhän se käytä verkkoa ihan niin kuin muut sovellukset eli mitä käyttis tarjoaa. Ongelma lienee enemminkin Yle Areenan geoblokkauksessa ja Elisan nimipalvelussa. Miltä taholta tuo ratkaisu ongelmaan tuli?
     
  13. RAVIREZ

    RAVIREZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ratkaisu tuli yllätys yllätys lopulta Yle Areena tekniseltä tuelta. Tuo on kuulemma ’joskus’ ratkaissut ongelman.
    Pitipä sitten ihan kokeilla muitakin DNS palvelimia ja esim tuon elisa kautta dhcp tarjolla olevat (193.229.0.40 ja 193.229.0.42) kuin myös muut toimivat, kun ne laittaa tuonne Samsung manuaaliseen dns konfiguraatioon.

    Itse DNS palvelussahan ei ole mitään geoblokkaus tms tietoa. Se toimii kuin junan vessa, paitsi jos DNS palvelun ketjussa clientissa, tai palvelimen cachessa on sinne kuulumaton record niin että client, tai palvelin kuvittelee tietävänsä oikean recordin, eikä enää välitä kutsua eteenpäin authoritäärisen recordin (dns zone omistajan) omistavalle DNS palvelimelle.

    Itse Samsung televisiossa on sitten 2 nic interfacea, lan ja wlan. Toisella ei nyt ole yhteyttä eikä se ole saanut ip osoitettakaan, mutta laitteen verkkokorttilistauksessa molemmat interfacet näkyvät. Itse laitteelle esim tuo käyttämätön wlan nic voi olla bindattu ykkös sijalle,
    se ei siitä välitä koska secondaarinen nic (tämä siis vain arvaus) on yhteydessä ja saanut ip osoitteen, reitin ja dns palvelin tiedot. Internet TV:ssä pelaa ja rokkaa ja kaikki on hyvin. Paitsi sitten on yksi sovellus johon syystä ja/tai toisesta koodattu ”älykkyyttä” siihen minkä nic kortin DNS määrityksiä se päättelee käyttää. Ja tässä tapauksessa ei koko sovellukseen, koska itse Areena app sai kyllä yhteyden palveluunsa ja osasi päivittää esim ohjelmatiedot. Ainoastaan sen ”player” komponentti ei sitten osannut soittaa jos tuota manuaalisesti konfiguroitua dns ollut… Selitäpä jotain tämmöistä peräkylän mummolle kun yrittää saada Areenan toimimaan.
     
    Hippo tykkää tästä.
  14. Mediggo

    Mediggo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2021
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    21
    Persaukiset sarjalle suositus.
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tiedoksi, että yksi Loirin parhaista suorituksista on lisätty Areenan valikoimiin: Rauta-aika. Tämähän on se Kalevalaan pohjautuva tv-sarja, yksi merkittävimpiä kotimaisia tuotantoja, jos joku ei tiennyt.

    https://areena.yle.fi/1-50084151
     
    Snafu68 tykkää tästä.
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Loirin parasta oli Rauta-aika ja Pojat. Pojat on nyt menossa Yle TV2:lla. Onkohan Areenassa tähän asti ollut versio yhtä hyvä kuin tämä TV-versio?
    Areenan Rauta-aika on SD.
     
  17. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    GaryTTirn, Daagen ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
  18. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    555
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mikäs siinä, kun Areena haluaa välttämättä lähettää tallenteet huonoimmalla nopeudella? itse sitten nostan parhaaseen eli 2 megaan ja hyvin pelittää. (4G-nopeus 100 megaa.) Tietokoneella katselen.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2022
  19. Merkitty

    Merkitty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2022
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    29
    Ei oo tainnu viel kukaan vihjaista noista Bruce Lee leffoista, et myös niitä 3 kpl löytyy Areena palvelusta. Lohikäärmeen vanki | Yle Areena
    Luulisi löytyvän kiinnostuneita noille pätkille.
     
    nepa ja Hippo tykkäävät tästä.
  20. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    262