Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    The Tax Collector (2020)
    Ei tuo mielestäni nyt ihan niin kehno ollut kuin IMDB antaa ymmärtää. Muutamissa kohdissa meinasi jopa herättää jotain tunteita tai tuntemuksia. Varsin väkivaltainen se oli kuitenkin. Gangsterisotatouhuja ilman sen ihmeempää uutta näkökulmaa. Perhearvoja sotketaan bisneksiin. LaBeouf oli ihan OK sivuosassaan, muut näyttelijät olivatkin minulle ihan tuiki tuntemattomia. Ohjaaja David Ayer on tutumpi tapaus, ja leffa olikin aika lailla sen tyylistä sikailua jota hänen leffaltaan sopii odottaa. ***/*****.
     
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    262
    Death on the Nile (2022). Joo ei kovin kummoinen leffa. Visuaalisesti ihan ok, vaikkakin koko ajan on fiilis, että studiossa ollaan. Juonenkäänteet olivat ennalta arvattavia, joten ei päässyt millään muotoa yllättämäänkään. Näyttelijät semihyviä patsastelijoita. Poirot ei tuntunut Poirotilta.
     
    100mo tykkää tästä.
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    262
    Star Wars / Star Wars: A New Hope (1977) No olihan tämä eri tasoa kuin 1-3. Mukava katsella näinkin vanhaa leffaa ja ihailla teknistä toteutusta. Jotkin efektit ovat vanhentuneet, mutta varsinkin avaruustaistelu on hienoa, käsittämättömän hienoa katseltavaa. 4k-levyltä katseltuna ei sattunut silmään mitään isompaa virhettä, täydellista kuvaa pukkasi. No okei, jälkikäteen lisätyt cgi-örvelöt hieman harmittivat.
     
  4. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Hurricane Heist (2018)
    Katastrofi- ja ryöstöleffan kombinaatio. Varsin geneeristä ja osin tekotieteellistä touhua, mutta kyllä tuon kertaalleen katsoi ilman suurempia kärsimyksiä. Toimintaa ja tohinaa jonkin verran. Juonessa lienee reikiä kuin lävikössä. YLE:n HD-digitv-tallenteelta katsoin ja kuva oli OK.***/*****.
     
  5. Solo In Soho

    Solo In Soho Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    262
    Safety Last! (1923) [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    https://www.imdb.com/title/tt0014429/?ref_=nv_sr_srsg_0

    Iskin nyt viimein mykkäelokuvan soittimeen, kun on kuitenkin tullut haalittua Buster Keatonia, Chaplinia ja Stan & Laurelia hyllyyn ja kylläpäs alkoi heti vallan erinomaisella elokuvalla. Harold Lloydia muistan viimeksi nähneeni ihan pentuna kun Yle niitä lyhäreitä esitti iltapäivisin. Criterionin brittireiskalta tsekkasin tämän hienon suomenkielisen nimen "Harold iskukunnossa" omaavan elokuvan .

    Lloydin elokuvissa esiintyvä "glasses man", kuten maestro itse hahmoaan kutsui, lähtee Safety Lastin alussa isolle kirkolle luomaan uraa. Tyttöystävä (Lloydin vaimo Mildred Davis) jää odottelemaan tuppukylään kunnes miehensä on päässyt rahakkaisiin töihin. Heti alusta asti on satanen lasissa, eikä leffassa ole yhtään kuollutta hetkeä. Vaikka käsittääkseni suurin osa Lloydin pitkistä elokuvista olivatkin luonteeltaan romanttisia tyttö ja poika onneaan etsimässä, ei mihinkään melodramaan kuitenkaan jumiteta. Raha on kaupungissa kortilla ja gramofonikin pitää myydä jotta tytölle voi lähettää korun luomaan menestyksen illuusiota. Vuokraemäntää vältellään, pamputtavia kyttiä paetaan ja työpaikalla tavaratalossa kerrosvahdin silmätikuksi ei pidä joutuman. Kuseen glasses man joutuu kuitenkin jatkuvasti, mutta erinomaisen nautittavilla kikoilla kaikesta selvitään. Hullunmylly tavaratalon alennuspäivillä on huikeaa seurattavaa. Glasses man joutuu panemaan kaikkensa peliin selvitäkseen kun kymmenet rouvat kinastelevat vuorostaan kangastiskillä.

    Pian tyttöystävä ei enää malta odottaa ja saapuu myös kaupunkiin. Glasses Man joutuu vetämään kahta roolia työpaikallaan, jotta köyhyys ei paljastu likalle. Kommellusten ohessa hän kuulee isojen pamppujen suunnitelman: 1000 dollaria sille joka saa tavaratalon lehtien etusivulle ja väkeä kauppaan tungoksiin asti. Glasses Man lupaa puolet potista raksalla kiipelytaitojaan osoittaneelle kaverilleen, jos hän kiipeää tavaratalon katolle sen etuseinää pitkin. Homma lyödään lukkoon, mutta kiipeilijäksihän joutuu tietysti itse sankarimme. On kyllä huikeaa katsottavaa tämä kiipeily ja lievän korkeanpaikankammon omaavana tuli puistatuksia sekä kylmiäväreitä tuota homma katsellessa useampaan kertaan. Ei lainkaan huono saavutus 100-vuotta sitten tehdyltä elokuvalta! Kaikenlaista estettäkin tule kiipeillessä vastaan, upeaa mieleikuvituksen juhlaa ja teknisesti täysin validia yhä tänäkin päivänä. Kuvan kellotaulussa roikkuvasta glasses manista lienee usea nähnyt, vaikka ei itse elokuvasta tietäisikään mitään.

    Criterionin blu-rayllä elokuvaa säestää vuonna Carl Davisin vuonna 1989 säveltämä score ja kuva on restauroitu 2K-tarkkuudella. Mukana levyllä myös Harold Lloydin lyhäreitä ja erinomaisia dokumentteja. Suzanne Lloyd, joka omistaa nykyisin oikeudet isoisänsä elokuviin, arvelee syyksi miksi Harold ei ole nykyään yhtä tunnettu kuin Keaton/Chaplin sen, että Harold ei aikoinaan antanut elokuviaan tv-esityksiin. Monet sukupolvet eivät ole voineet nähdä isoisänsä elokuvia oikein missään. Onneksi nyt Suzanne kumppaneineen restauroi ja vaalii Glasses Manin perintöä. Safety Last! kannattaa näyttää kaikille mykkäelokuvia vieroksuville ystäville, kyseessä game changer jos mikä.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 469
    Saadut tykkäykset:
    1 217
    Onko näistä mustavalko/mykkä elokuvista jotain hyvää pakettia? Olen itsekin miettinyt, että ostaisi kaiken mitä saa haalittua, jos siirto on tehty viimeisen päälle. Näitä tuli paljon katseltua penskana. Vielä päälle vaikka Marx veljekset ja muut ääniäkin päästelevät. On tämä vaan hieno harrastus...
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    The Vanished/Hour of Lead (2020)
    Olipas melkoisen runsaasti melkoisen epäuskottavia juonenkäänteitä. Tapahtui ja esiintyi aivan liikaa sattumaan perustuvia asioita. Näyttelijät näyttelivät jotenkin hiukan erikoisesti ja pökkelösti ainakin välillä. Jonkinlainen selitytyksentynkä hahmojen outouteen tavallaan annettiin. Loppuratkaisu, jos sitä sellaiseksi voi nimittää, oli todella.. erikoinen. Jotain miljööseen ja maisemiin liittyviä positiivisia seikkoja tässä kuitenkin oli. En kuitenkaan voi leffaa pahemmin suositella. Jotta sekavuus vielä alleviivautuisi lisää, niin elokuvalla on jostain syystä kaksi englanninkielistä nimeäkin. Halpis-BD:ltä tuli katsottua. **½/*****.
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    I Am Wrath (2016)
    Ehkäpä geneerinen ja ennalta-arvattava kostoleffa, mutta toteutus minun mielestäni ihan OK. Haukuttu huonoksi John Wick -kopioksi, mutta olihan tuo nyt ihan OK omassa genressään.

    Jos pääosaa esittää Willis, Cage tai Travolta, niin on toki syytä huoleen. Tässä entinen discoleffatähti oli kuitenkin melko lailla mies paikallaan. Chris Meloni oli myöskin sivuosassaan varsin onnistunut hahmo, ja Travoltan ja hänen välinen sanailu oli paikoitelleen ihan hauskaa.

    Sopiva, joskin aika verinen leffa puolihuolimattomasti katsottavaksi pitkäperjantaiehtooseen.

    SubHD:n tallenteelta katsoin, eli ikäänkuin ilmaishuvista kyse. ***/*****.
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Magnolia

    Niin, uskokaa tai älkää, tuli vasta nyt pääsiäisenä katseltua ensimmäistä kertaa vaikka elokuvan DVD-julkaisukin on ollut hyllyssä jo varmaan sen parikymmentä vuotta. Nyt tuli kuitenkin katseltua (näkemättä tietäen) teknisesti parempi julkaisu, striimaten HBO Maxilta. Kuvanlaatu erittäin hyvä jopa.

    Hyvin mielenkiintoinen elokuva, pitkästä kestostaan huolimatta taianomaisesti eteenpäin jatkuvasti rullaava. Mestarillinen tuntuu liian isolta sanalta silti, mutta erittäin hyvä joka tapauksessa. Todennäköisesti hyötyy myös uudelleenkatselusta runsaudestaan johtuen.

    Harvinainen elokuva siinäkin mielessä, että koko näyttelijäkaarti veti erittäin hyvin. Cruisehan sai Oscar-ehdokkuuden elokuvasta, mutta yhtä lailla muutkin olisivat sen ansainneet. Mielestäni ei olisi ollut väärin monenkaan saada itse Oscariakaan. Toki roolit jäivät tällaisessa runsashahmoisessa elokuvassa pienemmiksi kuin monissa muissa verrokeissa.

    Mielenkiintoista, että kuluneet 20 vuotta ei tuntunut vaivaavan lainkaan katselua. Ehkä siksi, että ihminen, ihmisyys ja inhimillisyys olivat pääosissa, ei puitteet. Ensiluokkainen kuvanlaatu myös edesauttoi asiaa.

    Kiitokset vielä jo lukitulle DVD-julkaisua koskeneelle keskustelulle, avasi ymmärrystä elokuvasta jälkikäteen.

    Vankat ****/*****, IMDb-arvosanalla 8/10
     
  10. Mediggo

    Mediggo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2021
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    21
    Takaikkuna dvd. Aluksi kerronta oli aika hidastempoista, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa lähti. Ei ohjaajan parhaimmistoa.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Robin Hood (2018)
    Ehkäpä hiukan liiaksi modernisoitu versio.Jotakin ihmeellisiä konekiväärinuolipyssyjä maurien käytössä. Muutamia sellaisia käänteitä etenkin alkuvaiheen osalta, jotka eivät ainakaan meikäläiselle olleet tuttuja edellisistä Robin Hood-filmeistä. Oli sellainen toimintahössötysseikkailuleffa. Kertakäyttöviihdettä. Ben Mendelson pahisroolissa oli aika hyvä. Myös Egerton pääosassa oli ihan ohtuullinen. Tunnetta ei osattu oikein kasvattaa eikä musiikkivalinnatkaan hirveästi auttaneet siinä. Kuitenkin ihan kohtuullinen seikkailupläjäys. ***/*****. Lopputekstien perusteella Zoltan on aika yleinen etunimi Unkarissa ja Zoran Kroatiassa. SubHD:n tallenteelta katsoin.
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2022
  12. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
  13. Mediggo

    Mediggo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2021
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    21
    Säpinää Chinatownissa dvd. Tässä leffassa oli menoa ja meininkiä alusta loppuun. Kannatti ostaa.
     
  14. hoopoe

    hoopoe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.04.2022
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    6
    Lethal weapon 2 ja 1

    Jokin aika sitten katoin pitkästä aikaa Tappavan aseen ja sepäs olikin edelleen rautainen.
    Viimeksi meni kakkososa, minkä yleistunnelma tuntui turhankin kepeältä. Ykkösessä viehätti kaikkien vuosien jälkeenkin tiukka huumorin ja elokuvaväkivallan sekoitus, missä naurun synkkänä taustana väijyi Riggsin ihmisrauniomainen hulluus.
    Kakkosessa tuntui että highlighteiksi jäi pakkopaita, vessapommi, kortsumainos, talon romautus, Joe Pescin päpätys ja ääniraidalla hassut saksofonisoolot joka välissä, mutta kokonaisuus ei ollenkaan iskenyt kuin eka.
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 747
    Saadut tykkäykset:
    481


    TINA (2021)

    Ylen töllötallenteena jokseeenkin ansiokas dokkari nmailman tunnetuimman isoäidin tiestä rokkaamisessa...
    Ei löydy Areenasta, mutta rahalla löytyy muualta.
    3/5
    T: Vesku
     
  16. hoopoe

    hoopoe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.04.2022
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    6
    Chocolate (2008)
    https://www.imdb.com/title/tt1183252

    "Zen on hyvin erityinen nuori nainen. Vaikka hän on vaikeasti autistinen, hänestä on elokuvien ja videopelien avulla tullut kamppailulajien mestari".
    Kutkuttavasta takakansitekstistä huolimatta leffa kävi alkuun hyvinkin tylsäksi, mutta parani toki sitten kun lopulta päästiin itse asiaan... eli silkasta stunttihommien tekemisen ilosta kuvattuun tappelutemppuiluun.
    Eniten mielessä kysymys- ja huutomerkkejä nostattava kohtaus taisi olla kahden autistisen hahmon taistelu, missä hyödynnettiin toisen pakkoliikkeitä.

    Pacific heights / Kohtalokas vuokralainen (1990)
    https://www.imdb.com/title/tt0100318

    Mukavan pehmoista ysärikamaa. Leppoisia näkymiä San Franciscosta, juuri talon ostanut keskiluokkainen nuoripari ja sitten Michael Keaton, ilmeisesti heti Batmanin jälkeen, todella viheliäisen vuokralaisen roolissa.
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Submergence (2017)
    "Drama, Romance, Thriller". Noh , oli kai sitä romanssipuolta tässä enempi kuin muita aineksia. Jännäriosasto oli lapsipuolen asemassa. Liian pitkä elokuva sisältöönsä nähden. Hienosti tehty kuitenkin. Vikander oli ja on.. kuin koiranpentu. McAvoy ei ollut mitenkään huono, itse asiassa oli ihan vakavasti otettava vakoojan/agentin roolissaan. Terrorismipuoli jäi kuitenkin hiukan köykäiseksi, kuten myöskin syvänmeren tutkimuksen tekniset haasteet. Oliko tämä nyt sitten jonkun sortin taide-elokuva? Wim Wenders lienee joka tapauksessa varsin arvostettu sillä sektorilla.
    ***/*****. HeroHD -tallentelta katsoin.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2022
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    NEAR DARK (Kathryn Bigelow, 1987) Futurefilm Blu-ray

    Tutustuin tähän leffaan Tangerine Dreamin musiikkien takia, ja tunnelmallisethan ne ovatkin. Juonellisesti leffa ei tarjoa mitään erityisen ovelaa, joskin muutama idea siellä täällä vilahtaakin. Johonkin tämä leffa saa 94 minuuttia kulumaan... Väkivalta-osastolla mennään melkein 16-ikärajan maisemissa, mutta erityisen rankka leffa tämä ei ole nykymittapuulla ainakaan. Bigelowin ohjaus on valitettavasti hätäistä, hermostunutta ja sekavaakin. Kamerakulmia ei ole juuri mietitty ja leikkauksia on tiheään silloinkin kun pitkiin ottoihin olisi otollinen tilaisuus. Vampyyrileffat eivät ole koskaan iskeneet. Aihe on ikäänkuin lupa tehdä jonninjoutava leffa. Ei tämäkään juuri iskenyt, mutta onpa sitten taas yksi Tangerine Dreamin scorettama leffa hyllyssä. 2/5.
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Alpha (2018)
    Elokuvassa selviää miksi lyhtypylväät ruostuvat ja koirankakat aiheuttavat polemiikkia yleisönosastoissa.
    Leffa oli aikas hyvä. Melko karu kuva maailmasta noin 20 kilovuotta sitten. Sen todenperäisyyttä en lähtenyt tarkistamaan. Sudesta tuli tuossa ihmisen ystävä ja se muuttui koiraksi. BD:ltä katsoin.
    ***½/*****.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 747
    Saadut tykkäykset:
    481
    Belushi
    https://areena.yle.fi/1-50821226
    Aika mainiosti rakennettu dokkari päähenkilön elämästä,
    eikä äijä kuollessaan niin nuori ollut, yli kolmekymppinen
    .
    3,5/5

    T: Vesku