Elokuvalevyjen arkistointiohjelmia (Mitä käytätte?)

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana bluesmood, 19.04.2022.

  1. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    31
    Ihan mielenkiintoista puuhaa pitää noista DVD/Bluray -elokuvalevyistä tietokantaa yllä tietokoneella.

    Käytän itse Eric's Movie Databasea Windows 10 -ympäristössä, simppeli ilmainen monipuolinen ohjelma, josta saa haettua elokuvan meatiedot verkon yli IMDB:stä, ja sitten voi viedä oman tietokannan CSV/TXT/HTML --tiedostoksi selailtavaksi.

    Ohjelman saa kopioitua ohjelman viralliselta kotisivulta koko version täysin laillisesti ilmaiseksi osoitteesta

    https://www.emdb.eu/

    Käytin aikaa filmilevyjeni arkistointiin jokin aika takaperin, ja nyt on varasto lisätty, ja pistin noista noin 260 elokuvalevystä, joita minulla ainoastaan on kertynyt, niin Dropboxiin jakoon tuon backupin tuosta .dat -tiedostosta, jos joku tykkää selailla elokuvakokoelmaani.

    Olisi hienoa tarkastella muiden tämän ohjelman käyttäjien tietokantoja, jos joku viitsii jakaa oman database -tiedoston johonkin pilveen, kun mitään yksityistä tietoa nyt tässä tiedostossa ole, niin olisi mielenkiintoista selailla, mitä elokuvia muilla on.

    Tosin tuossa noiden elokuvaevyjeni joukossa myös tullut kaupan päällisiä sellaisia elokuvia, jotka näkemättä voisi hyvinkin jatkaa elämää, mutta kaikki olen toki katsonut aina kun olen hankkinut elokuvan toki, ja joitain elokuvia muutamaankin kertaan.

    Suora linkki Dropbox-resurssiin, jossa tuo EMDB -tietokantatiedostoni voi ladata sen sieltä, on

    https://www.dropbox.com/s/ipkpupnjbwrxxm6/emdb.dat?dl=0
     
  2. Kusni

    Kusni Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.01.2014
    Viestejä:
    720
    Saadut tykkäykset:
    182
    Aiheesta on keskustelua esim. tässä ketjussa jo yli sadan viestin verran. Siellä mainitaan myös EMDB.

    Kusnille kelpaisi verkkotietokanta, johon voisi migroida jo valmiiksi Excelillä olevien leffojen tiedot. Uudestaan en ala naputtaa 4000 riviä, joissa on tietoa 5-7 sarakkeella.
     
  3. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    31
    Joo, olisi pitänyt käyttää tuota keskustelun hakua ensin.

    Tuossakin voisi olla ohjelmointiprojekti ajan kuluksi yhteisen hyvän eteen, että ohjelmoisi epäkaupallisen verkkosovelluksen, johon voisi kuka tahansa rekata nimimerkin, ja lisätä sinne oman leffakokoelman, vaikka tuoden Excel tiedoston uploadata siihen järestelmään.
     
  4. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    31
    Excel -muuten tukee .CSV -tiedostomuotoa, ja monet muut, muun muassa tuo minun käyttämäni EMDB -Windows -sovellus.

    Loin JavaScript/HTML5 -tekniikoilla ohjelman, joka konvertoi tuon CSV-tiedoston HTML-tiedostoksi, josta voi sitten selaimella normaalisti tallentaa HTML-sivun, jossa näkyy sitten esimerkiksi Excelissä luodun elokuvakokoelman sisältö HTML-tiedostossa, josta se on helppo sitten pistää jakoon.

    Ohjelma ei vielä toimi Internetissä, pitää vähän hioa, kun pitäisi löytyä jokin keino, miten kontrolloida, että siellä ei ole mitään linkkejä tai epämääräistä sisältöä, laitoin kotisivuilleni ohjeet ja linkin .ZIP -tiedostoon, josta ohjelman voi kopioida ilmaiseksi omalle koneelle, ja ajaa verkkoselaimessa paikallisesti.

    Voi olla, että kehitystyö jää tähän pisteeseen.

    Suora linkki julkaisemani ohjelman kotisivulle on
    https://jeresumell.munsivu.fi/index.php/csv-html5-konvertteri/

    Jos jollakulla Excelissä esim. leffakokoelman data, niin luokaa Excelissä CSV -tai jossain muussa ohjelmassa, josta pystyy viemään .CSV -tiedostoon tuon leffakokoelman datan, niin konvertoikaa tuolla ohjelmallani HTML:ksi, niin helppo sitten pistää jakoon ilman mitään riskejä se oma leffakokoelma.