Mihin retrokonsoliin siirtyisi

Keskustelu osiossa 'Sony Playstation - konsolit' , aloittajana bluesmood, 24.03.2022.

  1. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Alkanut harkitsemaan, jos hankkisi ps3-konsolin, ja mahdollisesti sen 60GB -kiintolevyllisen version, joka on sieltä varhaisemmasta päästä, ko sain ps2-pelilevyjä toistakymmentä lahjoituksena, mutta en omista konetta, jolla niitä voisi pelata.

    Lisäksi tuo, kun tällä hetkellä pelaan ainoastaan Nintendolla 3ds ja Snes on konsolirepertuaarissa, niin alkanut ärsyttää, kun Nintendolla ei jostain syystä saa NHL:ää pelattua, paitsi tykkään tuolla Super Nintendolla klassikko EA Sportsin NHL 94:ää pelata, vaikka siinä on aika kapea se ala, mitä pelaajat ja jääkiekkoilijat kaukalossa mitä toimintoja siellä on. NHL 95 joskus maksoin pc-cdrom aikana ala-asteikäisenä 395 markkaa siitä, mutta sitäkin voi pelata nykyään verkkoselaimessa, vaikka vielä alkuperäinen peli kaikkine ohjeineen yms. loytyy varastostani.

    Mihin hintaan tuon ps3:n kannattaisi hankkia, kun tuntuu siltä, että noita 60GB:n versioita aika vähän liikkeellä enää käytettyjen konsolien markkinoilla, mitä Huuto.Netissäkin oli hintapyyntonä jopa 300 euroa, joka tuntuu retrokonsolista ylihinnalta ainakin omaan budjettiini.

    Voisi olla aika siirtyä vähän uudempaan änäriversioon, kun tuossa 95 -veriossa on Teemu Selänne vielä Winnipeg Jetsissä, ja Wayne Greztky Los Angeles Kingsissä, ja Mario Lemieuxkin on vielä aktiiviuralla pitsburgh penguinsissa.

    Noita ps3-pelejä saa jo käytettyjen pelien markkinoilta aika edullisesti, niin mielellään jokin sellainen konsoli, jolla on saatavilla jokin uudempi EA Sportsin NHL, mitä tuo 94 tai 95, ja kuitenkin siten, että pystyisi pelamaan konsolia ilman tarvetta liittää verkkoon.

    Olisiko playstation 3 se seuraava retrokonsolini, mikä voisi olla paras konsoli uudempaan änäri-versioon siirtymisen osalta. Autopelit kiinnostaa myos, mutta Nintendolla aika huono valikoima noita autopelejä, 3ds:llä oikein muuta, kuin EA:n Need For Speed The Run, ja Wii U:lla on Most Wanted nyt ainakin, jos poissulkee Mario Kartit, en ole koskaan oikein lämmennyt Mario Kartille jostain syystä, vaikka Nintendoa alunperin aloinkin pelaamaan Marion takia.
     
  2. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Muista että 1. ja 2. sukupolven PS3:ssa on vain osittainen tuki PS2:den peleille (ohjelmallinen emulaattori joillekin peleille), myöhemmissä versiossa ei ole tukea lainkaan.

    Osta mikä tahansa 1. tai 2. sukupolven laite (näissä on PS2 tuki, selviää mallinumerosta), niihin saa helposti asennettua isomman kovalevyn (ulkomuistista se tukee perinteisiä kovalevyjä ainakin 1TB asti).
    Kun oma PS3:ni kosahti aikoinaan lopullisesti, hommasin SuperSlim-version, joka on hiljaisempi, vähävirtaisempi ja kooltaan huomattavasti pienempi. PS2 on erikseen.
     
  3. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Varmaan pleikkari ihan järkevä hankinta jokin retroversio, kun mitä autopeli-puolella Sonylla on yksinoikeudella Grand Turismo, en ole koskaan sitä sen enempää pelannut, ainoastaan nähnyt, kun sitä pelataan, niin se voisi olla ja yksi hyvä syy hankkia pleikkari.

    Noista änäreistä vielä, että muistaakseni jonkun vuoden painoksessa oli Mikko Koivu pelikotelon kansikuvamallina, mutta nyt en muista, minkä vuoden painoksessa se mahtoi olla. Mahtaako Mikko Koivu olla ainut suomalaisjääkiekkoilija-ammattilainen, joka päässyt tuohon EA:n NHL-pelisarjan kansikuvaan, joku voi vahvistaa vuosipainoksen, ja tiedon, onko Mikko Koivu ainut.

    En oikein pidä noista uusimman sukupolven konsoleista, kun niissä ja tuo suoratoistopalveluista tuttu automaattilaskutussysteemi, niin sitten saa sen verkon yli pelikirjaston käyttoon, mitä Mikkiksellä on tuo Gamepass, ja Sonyllakin on se oma ja sitten Googlellakin on oma, niin tykkään noista perinteisen retrokonsolien tunnelmasta, mitä ei tarvitse liittää nettiin välttämättä, ja pelilevy sijaitsee fyysisenä mediana, ja kun pistää levyn koneeseen, niin se on heti pelattavissa ei kun pelaamaan.

    XBOX360 kanssa yksi vaihtoehto voisi olla, änärit siinäkin on, ja sitten autopeli-puolella on Forza Horizon ainakin vissiin julkaistu 360:lle, mutta kyllä melkein Sonyn playstationiin käännyn.

    Mikä voisi olla mielestäsi sopiva hintahaarukka budjetin suhteen, jos toimivaa konsolia ohjaimineen ja mahdollisesti pelejä kylkeen sellainen toimintavalmis-paketti esim. ps3 -konsolille voisi olla.

    Se hintahaarukka noissa netin markkinapaikoissa liikkuu ihan 50-eurosta juuri tuohon 300 euroon, mutta 300 euroa nyt on todellakin ylihinnoiteltu. Jotenkin metkaa, että uuden konsolisukupolven julkistuksen jälkeen vähän vanhempia konsoleita ihmiset myy rytinällä pois, ja pelien hinnat laskevat käytettyjen markkinoilla, vaikka nekin on ihan kelpoa pelattavaa ja ajan kulua yhä. Super Nintendoakin jaksan vielä pelata, tai oikeastaan muuta siinä pelaakaan, kun juuri tuota EA NHL 94, Epic Mickeyta ja Batman Returnsia.
     
  4. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Olikohan se niin että nuo Änärin kannet on jotenkin lokalosoituja nykyään. Patrik Laine siellä patsasteli olikohan toissavuoden kannessa.

    Ei uusia konsoleita tarvitse nettiyhteyden takia syrjiä. Pleikkarit ainakin PS4 ja PS5 toimii täysin ilman nettiä. Ostat pelin levyltä, installoit levyltä, ja ei kun pelaamaan. Toki levyversiossa voi olla bugeja joihin olisi korjaus olemassa, jos on ensimmäisiä painoksia. Samoin käyttöjärjestelmäpäivitykset olisi hyvä asentaa. Mutta pakko ei ole.

    1. ja 2. gen PS3:set lienee jo kaikki kokeneet <insert_color_here> light of deathin, jolloin perustallaaja ei jaksa sitä korjata ja se päätyy serriin. Lisäksi se oli kallis eikä todellakaan mikään myyntimenestys, kunnes PS2 tuki poistui ja hinta laski samalla siedettävälle tasolle. Eikös siellä ollut ihan oikea PS2 chippi sisällä, eikä pelkkä softaemulaattori? Ja liitännät muistikortille ja ohjaimille toki. Puhun siis alla olevan lista ekan rivin A ja B malleista.
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jo 2003 alkaen (Saku Koivu). Ainakin Selänne, Olli Jokinen, Tuomo Ruutu ja jo mainitut Laine ja Mikko Koivu olleet myös Suomen painoksen kannessa.

    Itselleni PS3 on ihan liian uusi konsoli retrolaitteeksi. Ehkä siksi, että se on uusin konsoli, mikä itselläni on ollut! :D PS5 kyllä kiinnostaisi, mutta niiden saatavuus taitaa edelleenkin olla uskomattoman heikkoa. Ja ehkäpä sittenkin mieluummin seuraavaksi pitkästä aikaa peli-PC:n kasaaminen ohjelmassa.
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Suoraan vain ps5 tai Xbox series x. Voi pelata suurinta osaa peleistä kuin aiemmillakin konsoleilla, mutta usein vieläpä hienommilla grafiikoilla tai ainakin paremmalla ruudunpäivityksellä. Kun tottuu uusien konsolien nvme-levyihin ja lyhyisiin latausaikoihin, ei kaipaa lainkaan aiempia sukupolvia.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ja onhan toimiva PS2 emukin olemassa, tosin vaatii aika potkukkaan (lue kalliin!) koneen kuulemma.

    T: Vesku
     
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No jos on tarkoitus PS2-pelejä pelailla niin sitä varten tietenkin kannattaa hankkia nimenomaan PS2. Niitä saa kirppareilta halvalla, osta vaikka kaksi.
     
  9. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Onhan juu noita ps5-konsoleita kalliiseen hintaan saatavilla noista tori/huuto.net -palstoilla välillä joku kauppaa niitä pienellä tuotolla, kun jonkin verran siitä ensimmäisestä Suomeen jälleenmyyjille tulleesta erästä kuitenkin jonotusten kautta joku on saanut sen konsolin jo. Varmaan osa päätyi juuri trokareiden haltuun.

    Sony ps5 vähän hidastaa myos tuotantoa, kun tällä hetkellä vallitsee maailmanlaajuinen sirupula, ja muistaakseni Sonykin on tiedottanut ps5-konsolin tuotannon viiveen takia viitaen globaaliin sirupulaan, niin tottakai loppukuluttajille viive lisääntyy ja hidastuu sen koneen toimitus Gigantteihin yms. niitä myyviin jälleenmyyjien hyllyille.

    On totta, että esimerkiksi RetroArch on ihan hyvän oloinen softa, jolla pystyy pelaamaan useammankin konsolin pelejä, kunhan asentaa ne konsoloeiden biosit, mutta sonyllä niitä ei ole laillisesti jaossa, ja ykkos winkkari10-läppärilläni pystyisi tehojen puolesta pelaamaan sujuvastikin pelata varmaan hyvällä Fps:llä ps2-levyiltä pelejä, mutta koneessani ei ole DVD-asemaa minkäänlaista, olen kyllä harkinnut ulkoisen USB-levyaseman hankkimista, kun DVD-asemalla kuitenkin on ihan käyttoä vielä nykyäänkin, ainakin itse olen kohdannut sen tarpeellisuuden ihan riittävän suureksi, että vosin jotain kymppejä käyttääkin ulkoiseen asemaan.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Komento oli ostaa PS2 eli kakkonen, ei femma...
    Edit: Toki sitten lienee seuraava ongelma miten sen kuvan saa siihen hinnat alkaen töllöön josta puuttuu liitäntöjä.

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2022
  11. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Joo, ps2 voisi olla ihan mukava, niitä saa ihan riittävän edullisestikin omaankin budjettiini nähden.

    Tuo televisio ei liene mitään ongelmia tuottavaksi, kun noita retro-pelailuun sopivia televisioita ihan järkevän kokoisiakin tai riittävän järkevän kokoisia, niin toimiviakin saa käytettyjen televisioiden markkinoilta ihan parilla kympillä, joskus on ollut mitä olen Facebookin "lahjoitetaan 02" -ryhmässä, niin joskus joku on jopa lahjoittanut sopivia televisioita noihin vanhoihin liitäntoihin sopivia.

    Katsoin hakukoneella noita jääkiekkopelejä ps2-kosnolille jotain listausta hakusanoilla "EA Nhl ps2", niin tuli tuolta Gamepressure -lähteestä jonkinlainen listaus tuon konsolimallin jääkiekkopeleistä, niin näkojään Electronic Artsilla vähän kilpailuakin siellä suunnassa.

    Suora linkki tuohon, mistä katsoin noita jääkiekkopelejä listattuna tuohon ps2:een.

    https://www.gamepressure.com/games/ps2/ice-hockey/

    Jos nyt alunperin ajattelin siirtyä noista NHL94 Super Nintendo versiosta, ja pc-version NHL 95 versiosta vähän uudempaan versioon, niin pääsee melkein 2010-vuosikymmennelle, joka on aimo harppaus tuolta 90-luvun puolivälistä, vaikka vain pelaisi sitten jatkossa tuota NHL 09 -versiota.

    Noita nhl-sarjan pelejä niillä oikein ola käytettyjen pelien markkinoilla hinta mikään korkea, kun niitä on niin paljon liikenteeseeä, niin ihan 2-3 eurolla saa änärin pelilevyn.
     
  12. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Ei varsinaisesti konsoli, mutta itsellä on ennakkotilauksessa Amiga 500 mini retrolaite. Julkaisu taitaa olla ensi kuussa, jos ei myöhästy. Tuossa on mukana 25 peliä, laite hanskaa Amiga 1200 grafiikat ja muutakin. Aito Amiga 500 lisämuistilla ja -korppuasemalla oli tietenkin kauan sitten kotona pelikoneena ja myös jonkun verran tuli harrastettua tracker musan tekemistä.

    https://retrogames.biz/products/thea500-mini/
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/724754/The-A500-Mini-pelikonsoli

    PS3 olisi myös tarkoitus nostaa tulille vuosikausien varastosäilytyksen jäljiltä. Toisesta ohjaimesta oli jo ainakin akku kuollut, kun ei oikein jaksa pitää varausta.
     
    nepa tykkää tästä.
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itsekin mietin, että uskaltaako tuota mainita, kun ei konsoli ole. Toisaalta tuo retrolaite on vähän kuin konsoli. Joten kai tuo on vähän makuasia, että miten sen mieltää.

    Itse en ole ennakkotilannut vielä, mutta tilailen, kunhan se julkaistaan. Pitää ensin parit arvostelut lukea vielä, että onhan se varmasti täysin onnistunut laite. Hyvältä toki näyttää tällä hetkellä. :)
     
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Niin, onkohan sieltä tulossa vielä täyskokoinen retro-Amigakin, kuten kuusnepan tapauksessa. Toisaalta se olisi jo niin iso laite, että haluaisiko sitä edes. :D

    Kiinnostava tuo Amiga 500 mini joka tapauksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2022
  15. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Ilmeisesti voipi olla, jos A500:sta myydään paljon.
    Kiinnostuneille: käyttöopas näyttää jo löytyvän verkosta.
    https://retrogames.biz/support/thea500-mini/manuals/

    Laitteen koko on tosiaan pieni, kun se ei näyttäisi olevan paljon suurempi kuin perinteinen Amigan laatikkohiiri.
    [​IMG]
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ja itse asiassa, jos tuo kuvassa oleva on vielä tuon minin mukana tuleva hiiri, niin sekin on reiluhkosti pienempi kuin alkuperäinen hiiri.

    Verkossa jo jonkin verran arvioita, joiden perusteella vaikuttaa lupaavalta. Esim. tällä videolla tulee myös kokoero 500-malliin hyvin esille:
     
    nepa tykkää tästä.
  17. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Tässä vielä aiheesta kiinnostuneille 8-Bit Guyn näkemys tuosta laitteesta.

     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tulikos tuon Amigan mukana vain yksi ohjain? Kaksipeliä varten pitäisi sitten hankkia toinen.
     
  19. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tuota Amigaa olen katsonut myös "sillä silmällä". Hallussa on kyllä aito Amiga 1200, mutta sen käyttö on erittäin kömpelöä sen koon ja johtoviidakon vuoksi. Ongelmana tuossa minissä on, että se tarvitisisi miltei pakostakin seurakseen ulkoisen näppiksen - sen verran moni peli tarvitsee näppistä muodossa tai toisessa... Parasta herkkua olisi toki jokin ulkonäöltään tyyliin sopiva "Amiga"-näppis, mutta sellaisia ei taida kukaan tehdä...?
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Villi veikkaus (ei varma tieto), että siihen sopii suorilta USB-versiot klassikkotikuista, esim. Competition Prosta. Tuon koneen mukanahan tulee vain joypadi, jotka vielä Amigan aikaan oli tietokonepuolella harvinaisuuksia. Toki nykykäyttäjille ehkä tottumuksesta mieluisampia.
     
    nepa tykkää tästä.