Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 25.02.2022.

  1. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    USA:n tiedusteluviranomaisten varovainen arvio on siis ”ainakin 3000” ja Ukrainan 11000. Nämä eivät ole toisensa poissulkevia.
     
  2. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Joo en itsekään tiedä miten tuo liittoutumattomuus taataan. Venäjä oli kuitenkin pudottanut vaatimuksista pois hallinnon vaihtamisen. Nyt kuitenkin näyttää siltä, ettei Ukrainan miehittämistä pidetä realistisena edes Moskovassa.
     
  3. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Jep, no aika pielessä olisi USAn tiedustelu jos kaatuneita olisi arvioitua 4 kertaa enemmän. Samassa jutussa vielä sanotaan, että molemmilla osapuolilla on tapana tehdä propagandaa näillä luvuilla. Meillä media on ”face valuena” uutisoinut Ukrainan ilmoittamat luvut ja muunkin ”tiedottamisen”, mikä tarkoittaa käytännössä sitä ettei meillä media edes yritä välittää objektiivisesti informaatiota, vaan on käytännössä alentunut propagandavälineeksi. Eikä ole ensimmäinen kerta, vaan tämä teema kyllä toistuu yhden totuuden suomalaisessa mediassa kerta toisensa jälkeen.
     
  4. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Onpa reiluja.
     
    kmruuska tykkää tästä.
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Häkellyttävää sinisilmäisyyttä. Venäjä siis pitäisi palkita siitä, että se on täysin ilman syytä (Putinin henkilökohtaiset harhat pois lukien) aiheuttanut Ukrainalle tuhoa, jonka jälkien korjaaminen kestää vuosikausia?

    On monta syytä, miksi Ukrainan ei kannata suostua rauhaan (tuon sodankäynnistä palkitsemisen lisäksi):
    - Venäjään ei voi luottaa pätkääkään. Tästä on saatu esimerkkejä kuluneella viikolla, kun neuvottelujen tuloksena piti olla parissa kaupungissa tulitauko, jotta siviilejä voidaan evakuoida. Venäjä rikkoi tulitauon alta aikayksikön ja oli lisäksi miinoittanut pakokäytävän. Moista absoluuttista pahuutta harvoin näkee. Todennäköisesti nukkehallitsijasuunnitelmat ovat tässä taustalla edelleen, eli nykyjohto todennäköisesti pyrittäisiin salamurhaamaan heti tilaisuuden tullen, mikäli Ukraina hyväksyisi rauhanehdot.
    - Sota käy Venäjälle ja Putinille kalliiksi tappioiden ja pakotteiden takia. Mitä pitempään Ukraina sinnittelee, sitä huonompi Venäjälle. Jos käy tuuri, niin Putinia lähellä olevat tyypit katsovat lopulta, että nyt on syytä laittaa vainoharhainen ukko syrjään. Uusi johto todennäköisesti haluaisi hankalasta sodasta eroon.
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    En enää jaksaisi. Käy lukemassa:

    https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/...Ya1Yf0GawQMwa7W_lU2cQDG8uCMCYFAg6reOMv3i4bguI

    Kävin oikein katsomassa historiasi. Sellainen 344 viestiä vituilua, vähättelyä ja kaikenlaista negatiivista. Nopealla selauksella ei oikeastaan yhtään hyvää kommenttia siis sellaista, missä olisit innostunut jostain "katsokaa tämä leffa/pidän Denonin vahvistimista". Ei minkäänlaista historiaa leffa harrastuksesta tai kotiteattereista. Musiikkia et halua edes kuunnella? Pahaa mieltä vain levittämässä joka viestissä.

    Paljon politiikasta, Natosta, Venäjästä ja ylipäätänsä kaikesta, mikä ei käsittele tämän saitin pääaiheita. Miksi kirjoitat tänne? Oletko saanut bannit muualta? Jos sinun on teorioitasi pakko kirjoittaa, niin laita TechBBS sivuille. Sieltä löytyy esim. Ukrainan sodasta 238 sivua ja melkein 12 000 viestiä. Löydät sieltä arvoisen vastustajan mielipiteillesi.
     
    Vox tykkää tästä.
  7. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Ei meidän kannata keskustella, kun yhteistä näkemystä ei tule löytymään. Itse toivon vaan, että sota loppuisi. Rauha ei tule löytymään demonisoimalla toinen osapuoli.

    Offtopic: joistain leffoista ja sarjoista pidän, valtaosa niistä on tietysti kuraa, kuten muustakin viihteestä, musiikkia kuuntelen lähinnä autossa joskus, vahvistimista en pidä. Ei mulla ole mitään kotiteatteria. Politiikkaa en ole tullut alunperin tänne jauhamaan, alkusysäys oli varmaan 4K-levyistä kiinnostuminen jossain vaiheessa. Onpa kamalaa, kun keskustelufoorumilla eli ”torilla” on erilaisia ihmisiä ja erilaisia näkemyksiä. Mitä ihmettä tapahtui ihmisten kyvylle sietää erilaisia mielipiteitä ja toisiaan? Suomalaisista neljäsosa vastustaa NATO-jäsenyyttä (itse todennäköisesti äänestäisin puolesta nyt), pystyisitkö esim. tämän 25% kanssa sosialisoimaan ulkomaailmassa keskustellen ilman lapsellista riitelyä?
     
  8. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Eiköhän se taata niin että paikalle istutetaan nukkehallitus ja nykyinen hallinto tuomitaan pitkiin rangaistuksiin näytösoikeudenkäynnissä. Sitten uusi hallinto pyytää Venäjää jäämään joukkoineen turvaamaan Ukrainaa ”lännen aggressiolta” pysyvästi johon Venäjä armollisesti suostuu.
     
  9. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Omassa arviossani (mikä toivottavasti ei pidä paikkaansa) pelkään, että mikäli Venäjä saisi/olisi saanut nopean ja helpon valloituksen Ukrainasta, saisi Venäjä itseluottamusta ja rohkaisua Ukrainan jälkeen mahdollisesti uhkaamaan ja valloittamaan myös Puolaa, Baltian maita, Suomea ja Ruotsiakin joko Nato-suhteiden takia tai Putinin omien päämäärien takia (tämä toki saattaa olla ''salaliittoteoria-hörhöilyäni''). Mitä kauemmin Ukraina pystyy puolustautumaan ja mitä hankalammaksi ja tappiollisemmaksi ''operaatio'' Venäjälle muodostuu, niin sitä enemmän se syö Venäjän sotilaiden motivaatiota/uskoa jatkaa tätä sotaa tai aloittamaan muitakaan sotia, ja sitä tukalammaksi käy myös Putinin asema, ja tämä saattaa eskaloitua Venäjällä rivien jakautumiseen sekä mahdollisesti myös vallankaappaukseen/vallanvaihtoon.

    Uskon, että myös Ukrainan ilmoittamissa luvuissa on mahdollisesti jonkin verran propagandalisää, joilla pyrkivät lamaannuttamaan Venäjää ja antamaan uskoa Ukrainalle. En tiedä, miten USA on arvioinut tuon 3000:n luvun, mutta todennäköisesti arvioineet alakanttiin, mitä vähintäänkin on kaatunut venäläisiä. Uskon, että totuus on kuitenkin lähempänä Ukrainan ilmoittamaa lukua kuin Venäjän ilmoittamaa lukua, ehkäpä jotain 5000 - 9000 väliltä. Olen muutamasta kohdasta samaa mieltä siitä KILLPATRICK:in aiemmin linkittämästä (Venäjän hallinnon johtamis/ajatusmalli) videosta kuten, esim. Venäjän pravda (= taktinen totuus) ja vranjo (= taktinen valhe) päämääriensä saavuttamiseksi istina (= absoluuttinen totuus) sijasta sekä että Venäjällä korkeassa asemassa olevat saavat tietyn määrän valehdella/varastaa itseään alemmassa asemassa olevilta. Samaa toki tapahtuu jossain määrin muuallakin puolin ja toisin. Mutta enemmän ehkä Venäjän kulttuurissa tämä piirre. USA:lla ja EU:lla on mahdollisesti omat propagandansa ja tietynlaiset korruptionsa, siinä missä Venäjällä taas Venäjän valhepropaganda ja korruptionsa.

    Vaikka Ukraina luovuttaisi Itä-Ukrainan ja Krimin Venäjälle sekä antaisi vielä Putinin valita mieleisensä presidentin Ukrainalle, niin sekään ei välttämättä riittäisi Putinille. Vaikka USA olisikin kehitellyt jotain bio-aseita ja ohjuksia Ukrainan maaperällä, ja vaikka siellä olisikin muutama sata tai muutama tuhat uusnatsia tehnyt rikoksia venäjänkielisiä kohtaan, niin nämä seikat eivät silti oikeuttaisi Venäjän hyökkäystä eikä sotarikoksia Ukrainaa vastaan. Kuulostavat lähinnä tekosyiltä. Toki Putin saattaa oikeastikin (ehkä vainoharhaisesti?) pelätä, että USA/Nato pahoissa aikeissa varustelee EU:n ja Venäjän välistä rajaa ja tulee hyökkäämään tai sitten Putin pitää sitä tekosyynä toimilleen. Venäjällä ei kuitenkaan ole oikeutta hyökätä niin pitkään kun Ukrainan, Naton tai muiden itsenäisten valtioiden alueilta ei ylitetä Venäjän rajaa, vaikka Nato ja Ukraina tekisivät vaikka mitä ydinaseiden kehittelyä Ukrainassa. Onhan Venäjäkin kehitellyt aseteollisuutta ja ydinaseita vaikka kuinka pitkään.

    Tuon linkin laittaminen taas ei ollut ehkä niin rakentavaa, sillä se saattaa ajaa tämän keskustelun ohi aiheesta ''salaliittoteoria-hörhöt'' vs. ''akateemiset rationaalisen älykkäät totuudessa olevat'' -väännöksi ja sivuraiteelle. Mutta sen verran tuosta, että salaliittoja on ollut olemassa, tulee mahdollisesti olemaan ja saattaa nytkin olla, kuten myös niitä, jotka liian herkästi näkevät joka paikassa salaliittoja. Ja tuossa tekstissä on kompastuskiviä kumpaankin suuntaan. Esim. Venäjällä valtaväestö, jotka Z-tunnuksineen ovat Venäjän hallinnon ''operaation'' puolella, saattavat pitää näitä Venäjän ''operaation'' vastaisia (Ukrainan puolella olevia) venäläisiä protestoijia salaliittoteoria-hörhöinä, jotka haastavat Venäjän vallanpitäjiä salaliittoteorioilla. ''Ajatelkaa, tuo joukkio Moskovan keskustassa vihjailee, että Putinilla olisi jokin salaliitto taskussa. Putin ja Venäjän hallintohan on ilmoittanut, että kyseessä on operatiivinen rauhanturvaamisoperaatio. Nuo muutama tuhat protestoijaa haluavat haastaa Venäjän hallitusta omilla salaliittoteorioillansa jostain Venäjän aloittamasta sodan, mutta mehän näemme täällä Venäjällä tv:stä, miten asiat oikeasti ovat''.

    Tuo yliopiston artikkeli salaliittoteorioista on vahvasti provosoiva ja vastakkain asetteleva ''älykkäät vs tyhmät ihmiset''. Ja jatkossa toki, jos jotkut haluavat niin kannattaa laittaa salaliittoväännöt omaan ketjuunsa, ettei tämä lähde sivuraiteelle.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2022
    Matti Virtanen tykkää tästä.
  10. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Kuten sanottua, Venäjä oli pudottanut vaatimuksistaan hallituksen vaihtamisen pois.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tätä juuri toivon, että ne jotka näihin salaliittoihin uskoo, niin laittaa ne tuonne salaliitto ketjuun. Mutta, kun näyttää siltä, että ei siellä kukaan heille vastaile, niin sitten pitää käydä kertomassa sitä omaa älykkyyttä muissa ketjuissa.
    Ja varmaan se ei ole salaliittoihin uskovien mielestä rakentavaa, kun onhan se kauheata, jos huomaa tulleensa huijatuksi.
     
  12. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Venäjä taisi myös aika monta kertaa sanoa ettei se mitään hyökkää, miten kehtaatte edes ehdottaa moista.
     
    Vox, vemkki ja Soni85 tykkäävät tästä.
  13. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Kuka hullu enää luottaa sanaankaan mitä Putinin hallinto suoltaa!!! Täyttä skeidaa. Venäjä joutuu peräytymään häntä koipien välissä, kuinka joku voi edes kuvitella, että sillä olisi tämän jälkeen oikeutta vaatia yhtikäs mitään. Kusipäitä koko saatanan sakki, lapsenmurhaajia.
     
  14. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on antanut ymmärtää, ettei enää tavoittelisi Ukrainalle sotilasliitto Naton jäsenyyttä.

    Zelenskyi puhui asiasta ABC Newsin haastattelussa maanantaina. Hän sanoi ymmärtäneensä, ettei Nato ole valmistautunut hyväksymään Ukrainaa, eikä hän halua "rukoilla polvillaan" jäsenyydestä.

    Ukrainan pyrkimys Naton jäseneksi ja Naton itälaajentuminen ovat olleet Venäjän ilmoittamia syitä hyökätä Ukrainaan.

    Zelenskyi sanoi myös olevansa avoin "kompromisseihin" liittyen Itä-Ukrainan separatistialueiden Donetskin ja Luhanskin statusten ratkaisemiseksi. Venäjä haluaa Ukrainan tunnustavan alueiden itsenäisyyden.

    – Näitä näennäistasavaltoja ei ole tunnustanut kukaan muu kuin Venäjä. Mutta me voimme keskustella ja löytää kompromissin siitä, kuinka nämä alueet voivat jatkaa olemassaoloaan, Zelenskyi sanoi haastattelussa AFP:n mukaan.


    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...pmfyaKR0-UaWXTTnTGz2vN0cYx22tEH7wIs#gs.sd3woe
     
  15. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  16. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Viimeksi muokattu: 09.03.2022
  17. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Katsokaa nyt ihan vaan muistutuksena tätä vielä, ennen kuin kaikki alkoi 21.2.2022
    Järjettömän ylimielinen Putin on turvonneine naamoineen täysin sekaisin omasta vallastaan, lääkkeistä ja/tai aivan kännissä.
    Kukaan normaali ihminen ei vaikuta tuollaiselta väsyneine silmineen ja huulien lipomisineen.
    Jossain oli parempi ja pidempi linkki tuohon, mutta tuostakin selvinnee olennainen.
    Tämä on valitettavasti kokonaisuudessaan paljon miedompi pieni kooste mitä tuolla oikeasti tapahtui ja Putlerin hermostuneet pöytään naputtelut eivät näy tässä.
    Täydellinen nöyryytys, joka kuvastaa sitä pelkoa mitä muilla Putinia kohtaan siellä on. Äijähän on oikeasti ihan kauhuissaan etsiessään oikeita sanoja ja kyseessä kuitenkin turvallisuuspalvelu SVR:n johtaja.
    Maata siis tosiaan johtaa pelolla täydellinen höyrypää. Vaikeaa ymmärtää miksi joku muu täällä voi olla asiasta eri mieltä.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...oooh-puhukaa-suoraan-sergei/8362800#gs.sgsfx9
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2022
  18. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tuo riippuu ihan jos raketti sattuu osumaan tykkitornissa sijaitsevaan ammusvarastoon ja jos kaikki vaunun luukut on kiinni ja säpissä. On varmaan olemassa parempiakin tapoja kuolla kuin tuo. Tuosta on seurauksena lähinnä paistisuikaleita.
    Länsivaunut eivät tuota tee. Ammusvarasto on erillään miehistön osastosta.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jack-in-the-box_effect
     
  19. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Viimeksi muokattu: 10.03.2022
  20. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Vähän samaa mieltä myös. No, toivottavasti Sauli tietää mitä tekee paremmin kuin minä.