Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 25.02.2022.

  1. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Sinulla on aika heikot tiedot tai sitten liioittelet aktiivisten kommunistien määrää ennen talvisotaa.

    SKP oli kielletty ja maanalainen toiminta oli pientä vuosina 1918-1944:
    "Ollessaan kiellettynä 1918–1944 SKP toimi Suomessa salaisen soluorganisaation muodossa. Jäseniä puolueessa oli parhaimmillaankin vain pari tuhatta, mutta toiminta ulottui joka puolella maata."
    Olihan niitä satoja kommunisteja tai sellaiseksi epäiltyjä, jotka laitettiin säilöön kun talvisota alkoi. Aika pieni osa 3,6 miljoonan ihmisen kansasta.

    Terijoen hallitus toimi Neuvostoliitossa.
     
  2. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Olen samaa mieltä. Esim. Afrikka on olosuhteiltaan ja luonnonvaroiltaan parasta mitä maapallolla on tarjota, mutta silti eivät ole saaneet asiallisia yhteiskuntia siellä rakennettua.

    Sama pätee Afrikkaan.

    Ihminen muuttuu rajan yli kävellessään yksilöksi, mutta jos on esim. Venäjän rajojen sisäpuolella niin silloin tätä ihmistä pitää kohdella kollektiivina. Selvä homma.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    *Huokaus*
    Sanoit ettei Suomessa ollut montaa ihmistä jotka olisi halunneet antautua Neuvostoliitolle... niin eikös jos niitä kommunisteja yms oli satoja niin sehän tarkoittaa että niitä oli monta? Vaikka olisivat vankilassa, ja puolueen toiminta kielletty, niin ovat kuitenkin olemassa ja haluamassa Suomen liittämistä Neuvostoliittoon. Ja Terijoen hallituksen porukka oli suomalaisia, sama se missä se hallitus sota-aikana toimi. :rolleyes:
     
    Snäckby tykkää tästä.
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Suomen väkiluku oli 3,6 miljoonaa silloin. Vaikka tuhat kommunistia on minun mielestäni hyvin pieni määrä. Missään ei ole todistetta, että kaikki SKP:n kannattajat olisivat olleet valmiit antautumaan Neuvostoliitolle.
    Terijoen hallituksen jäsenet olivat Neuvostoliittoon ajat sitten loikanneita. Eivät olleet suomalaisia enää.
     
    klmake tykkää tästä.
  5. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    No jos USA aloitti melkein maailmansodan Kuuban ohjuskriisin aikaan, niin aika kummallinen täytyy olla maailmankuva jos ei ymmärrä _laisinkaan_ Venäjän näkökulmaa. Lisäksi se jos jenkit on ollut aktiivisesti ajamassa Ukrainaa lännen yhteyteen ja NATOon. Tietysti tältä kantilta Suomenkin NATO-jäsenyys on hankala. Oli miten oli niin en usko, että äkäinen naapuri on Suomen etu oltiin sitten NATOssa tai ei. Jo pelkästään taloudellisista syistä on täysin järjetöntä olla olematta jonkinlaisissa väleissä.

    Oletettavasti Ukraina EU-jäsenenä tulisi olemaan pitkällä aikavälillä osa Puola, Unkari ja muu Itä-Eurooppa blokkia, jotka eivät tule allekirjoittamaan EU:n liberaaleja arvoja. 40 miljoonaa ”konservatiivia” lisää EU:n. Ehkä lopputulos tuleekin pettämään lännen liberaalit.

    Ja kyllä jos vaihtoehtona on ydinsota ja Suomen antautuminen niin silloin pitää antautua. Itsenäisyydellä (Brysselin vallan alla) ei tee mitään jos on kuollut yhdessä perheensä kanssa. Kyllä mä mietin niitä nuoria, jotka Ukrainassa menettää henkensä, tuhottu maa ym. että onko sen väärti.

    Neuvostoliitto vs. Suomi 30-luvulla oli eri todellisuus, silloin kyseessä oli eksistentiaalinen uhka Suomen kansan olemassaololle. Sittemmin meitä on kasvatettu pitkään ja hartaasti sosiaalidemokraattisessa Suomessa ajatukseen, että kansat ja rajat on pelkkiä sosiaalisia konstruktioita eikä niillä tee mitään globaalissa maailmassa.
     
  6. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Kyllä Suomen armeijassa taisteli monenlaista sakkia, eripurainen kansa kuten tänäkin päivänä. Ei siellä kysytty haluatko lähtä sotimaan, oli pakko lähtä. Kuinka moni ampui tahallaan ohi? Aika moni. Fiktio on muokannut ihmisten käsitykset ihan höpöksi. Tragedia se sota on aina kuolleiden ja vammautuneiden ja heidän läheisten osalta. Silti yhä edelleen näistä sodista näytetään rakentavan sankaritarinoita, vaikka käytännössä kaikki sotaan osallistuneet ovat enemmän tai vähemmän vammautuneita sen jälkeen ja pitävät hulluna koko touhua.
     
  7. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Sori vaan, mutta kyllä sun juttus on niin punaisia ettei mitään rajaa...muuta Putlerlandiaan kun se on niin mieleinen.
     
  8. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Juuh harvemmin on äärivasemmistolaiseksi syytetty, jos sitä haet punaisella, mutta aikansa kun elää niin kaiken näkee. En minä valitettavasti osaa elää kuin täällä kotimaassa Suomessa, vaikka nuorempana haaveilin ulkomailla asumisesta. Näin on elämä mennyt.
     
  9. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Kohta ei kenties tarvitsisikaan muuttaa, jos asiat menee sun toivomalla tavalla, Putlerlandia tulee sinun luoksesi. Kotimaasi nimi vain muuttuu..
     
    Rick_Hunter tykkää tästä.
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
    Mitä helvettiä taas höriset siellä! Katsopa kerta kiellon päälle, että mitä tarkalleen ottaen kirjoituksestasi quottasin.

    Ja tuo "pakolaisia rajan yli" -retoriikka on vain yksi lukemattomista kyseisen roistovaltion nykyjohdon kiristyksen välineistä, kuten yleisesti hyvin tiedossa. Aika näyttää onko mahdollisesta keskinäisestä diplomatiasta enää muuta muodollista hyötyä kuin "heidän" riistopolitiikkansa palveleminen. Eihän Venäjää ole koskaan kiinnostanut mitä Suomi sanoo, vaan kuinka Ruotsi reagoi - onhan se jo ulkopoliittisestikin kannattavaa.

    Niin... Sitä sopii miettiä miksi se Venäjä "kiukuttaa niin kovasti". Ja mikähän vittu siinä oikein on, että muiden kuin Euroopassa sodan ihmisyyttä vastaan aloittaneiden pitäisi potea jonkin sortin pelkoa asioiden eskaloitumisesta milloin minkäkin verukkeen varjolla? Venäjä on pitänyt kansainvälistä yhteisöä maltillisestikin ilmaistuna pelkkänä persraiskauksen välineenä kaikki nämä vuosikymmenet, nauranut päälle ja päässyt rikoksistaan kuin koira veräjästä. Ydinaseita tai ei, mitta on täynnä.
     
  11. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Maa joka sotii samaan aikaan Ukrainassa, eikä meinaa saada sielläkään ilmaherruutta aikaiseksi, on päättänyt näyttää Ruotsille mistä kana pissii. Ei varmaan yllätä jos huomenna vuorossa Suomen ilmatila?
    Jos kyse ei olisi näin kammottavasta pelleilystä, niin pitäisi varmaan kohta kaivaa popparit esiin..

    "Venäjän sotilaskoneet ovat tänään loukanneet Ruotsin ilmatilaa Gotlannin itäpuolella merellä, sanoo Ruotsin ilmavoimien komentaja Carl-Johan Edström.
    Edströmin mukaan venäläiset lensivät Ruotsin ilmatilassa yhteensä neljällä hävittäjällä, kahdella Su-27-hävittäjällä ja kahdella Su-24-hävittäjällä. Edströmin mukaan loukkaus otetaan vallitsevassa tilanteessa vakavasti. Hän kuvaa Venäjän toimintaa epäammattimaiseksi ja vastuuttomaksi.
    Hänen mukaansa tilanne on hallinnassa ja tilanne osoittaa, että Ruotsin valmistautuminen on hyvä. Hänen mukaansa ilmavoimat oli paikalla suojaamassa Ruotsin rajoja."

    Edit. Tai vastaus olisi myös voinut olla että seuraavalla kerralla ilmatilan loukkaajat pudotetaan. Venäjän valinta.
     
  12. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Kuitenkin eilen Ylen A-studiossa, kun keskusteltiin Putinista, niin siinä mainittiin, että Olympialaisten aikaan Venäjän ja Kiinan päämiehet olivat yhtä mieltä siitä, ettei Naton tulisi laajentua enempää itään. Kiina on samanlainen ihmisoikeuksia rikkova maa kuin Venäjäkin.

    Ukrainan sota nyt: 9 000 Venäjän sotilasta kuollut, Ukraina väittää – bangladeshilaiseen rahtilaivaan osui ohjus (msn.com)
    (Venäjä toki väittää omalle kansalleen, että ''juu ainoastaan joku alle 500 menehtynyttä...'')

    Lisäksi tuosta yllä olevasta linkistä löytyy tämmöinen maininta:

    ''7.20: Tiedustelutiedoista käy ilmi, että Kiinan virkamiehet olisivat pyytäneet Venäjää olemaan hyökkäämättä Ukrainaan Pekingin talviolympialaisten aikana. Asiasta uutisoiva yhdysvaltalaislehti New York Times (NYT) pohjaa tietonsa tapausta tuntevien Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinnon virkamiesten ja eurooppalaisviranomaisen tietoihin.
    Vaikuttaa siltä, että kiinalaisviranomaisilla oli jonkin tason tietoa Venäjän sotasuunnitelmista ennen viime viikolla alkanutta hyökkäystä Ukrainaan.''
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2022
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
  14. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Muun muassa HBL:ssa toimittajana oleva Anna-Lena Laurén on ainakin artikkeleissaan kovasti sitä mieltä, ettei televisiosta Venäjällä tietonsa hae kuin vähän vanhemmat ikäluokat ja että nuoret hakevat tietonsa verkosta, jota ei samalla tavalla sensuroida kuin esim. Kiinassa.
     
  15. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Ukrainian officials post photos of dead Russian soldiers online (nypost.com)

    Tuossa New York Postin sivun tokassa ja kolmannessa videoklipissä Ukrainan panttivangeiksi joutuneet nuoret venäläissotilaat osoittavat luulleensa tulleen vain rauhanturvaajiksi sen sijaan, että joutuivatkin olemaan se agressiivinen hyökkääjä Ukrainaa ja Ukrainan siviilejä kohtaan. Eivätkä täysin tienneet tehtäväänsä.

    ''In addition to the photos of slain soldiers, Ukrainian officials are parading captured Russian forces on social media by posting videos of them weeping and admitting to war crimes.''

    “We are killing civilians who haven’t done anything wrong,” a Russian soldier said in one video when he was asked what he was doing in Ukraine.

    Another confessed: “Let Vladimir Putin see this. Enough. It’s been a meat grinder here. Children are being killed.”
     
  16. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Mehän ei tiedetä miltä osin nuo jutut on totta ja miltä osin ei. Et kai ole niin naivi että uskot kaiken Ukrainan ja NATOn tiedottamisen olevan 100% totta ja kaiken Venäjän tiedottamisen 100% valhetta?
     
    Snäckby tykkää tästä.
  17. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
  18. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Ei taida pitää paikkaansa, että NATO olisi toiminut vain puolustustarkoituksessa.

    Wikipediasta: ”Bosnian serbit valtasivat kesällä 1995 saarretun Srebrenican kaupungin ja surmasivat tuhansia muslimimiehiä. NATO pommitti Bosnia-Hertsegovinan serbikohteita ja serbit ottivat panttivangeiksi YK-sotilaita kiristääkseen NATOa lopettamaan ilmaiskut. Syksyllä 1995 voimistuneet kroaatit ja muslimit hyökkäsivät rajusti Kroatiassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Serbit joutuivat ahdinkoon. Serbisiviilit pakenivat alueilta johtajiensa käskystä, sillä pelkäsivät kroaattien ja muslimien tekevän etnisiä puhdistuksia. Pian tämän jälkeen serbien ampuma kranaatti surmasi kymmeniä ihmisiä Sarajevon leipäjonossa. Syntyneen kohun seurauksena NATO aloitti ilmaiskut Bosniassa. YK:n rauhanturvaajat oli vedetty pois alueelta, eivätkä serbit enää kyenneet vastustamaan NATOa. 20. syyskuuta serbit vetivät raskaat aseet Sarajevon ympäristöstä. Rauha solmittiin 14. joulukuuta. Kroaattien Krajinassa sodan loppuvaiheessa tekemiin sotarikoksiin ei serbien ja puolueettomien kriitikoiden mukaan kiinnitetty riittävästi huomiota.[45]

    Nato pommitti serbejä vaikka mitään näistä entisen Jugoslavian jälkeisistä valtioista ei käsittääkseni ollut NATOn jäsen. Sittemmin on taidettu olla varovaisempia ja ei ole menty NATO-tunnuksilla maailmalle, käytännössä NATO-maita on osallistunut esim. Irakissa ja Afganistanissa sotatoimiin. Suomalaisia sotilaita on ollut myös Afganistanissa. Mitä helvettiä he ovat siellä tehneet? NATO kehtasi järjestönä toteuttaa Serbian pommitukset, koska Venäjä oli heikko tuolloin. Venäjällä on ilmeisesti huoli siitä, että NATO voi tarvittaessa toimia hyökkäysjoukkona. Siitä olen varma, että syy hyökkäykselle tarvittaessa kyllä löydetään, kuten löydettiin aikanaan Irakissa ja muissa maissa viime vuosina joita USA on pommittanut.
     
  19. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Viimeisimpien tietojen valossa Venäjän diktaattori on seinähullu, uhkaa pudottaa kansainvälisen avaruusaseman...ja tuollaisen kanssa Suomen pitäisi elää...ei perkele...NATOON JA SASSIIN!!!
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2022
  20. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
    Mitä helvettiä Bosnian 90-luvun tapahtumat liittyy otsikon alle? Ja kuvitteletko ihan tosissasi, että Wikipedia olisi "faktoiltaan" jonkinlainen tie tiedon autuuteen herran vuonna '22...? Millainen sää siellä planeetallasi on?