Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 25.02.2022.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Netflixillä on ilmeisesti about miljoona tilaajaa Venäjällä. Muistikuva uutisesta koskien Netflixille asetettua velvoitetta esittää tiettyjä Venäjän valtion lähetyksiä, joka tuli voimaan tänään (ja josta Netflix kieltäytyi).
     
  2. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Venäjän talouspakotteiden alla olevien pankkien luottokortit eivät enää toimi ulkomailla tai ulkomaisissa nettipalveluissa. Vaikuttaa Netflixiin ja muihin vastaaviin.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Juu, vastasin edellisen arvuutteluihin tuon vaikutuksesta. Ei koske kovin suurta joukkoa käyttäjiä; Netflixillä on 222 miljoonaa tilaajaa eli kyse on alle puolesta prosentista koko tilaajakannasta. Vastaavasti hieman yli puolesta prosentista Venäläisiä (huomioimatta, että yleensä taloudessa on vain yksi tilaus).
     
  4. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Ei ole.
    Sodan syttymisen eli massiivisen aseellisen konfliktin aloittamisen ainoa syyllinen on hyökkäyssodan aloittanut osapuoli, joka tässä tapauksessa vielä toimi ilman vastapuolen provokaatioita. Hyökkääjään itseensä ei todellisuudessa ole kohdistunut minkäänlaista uhkaa miltään taholta, vaan hyökkääja on perusteettomasti katsonut oikeudekseen pyrkiä valtaamaan ja alistamaan itsenäisen valtion, sekä sen demokraattisesti vaaleilla valitun johdon.

    Aiemmilla puolin ja toisin tapahtuvilla mahdollisilla pullisteluilla tai sotaan mahdollisesti jonkun osapuolen tulkinnoista johtavilla käänteillä ei ole merkitystä siihen, mikä osapuoli on syyllinen itse sotatoimien aloittamiseen.
    Juuri siksi on kautta historian keksitty kaikenlaisia "Mainilan laukauksia" ja nyt tässä tapauksessa "Rauhanturvaoperaatioita".
     
    Rick_Hunter, Vox, klmake and 6 others like this.
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Itse olen hämmästyneenä katsonut miten esimerkiksi Saksa on toiminut. Kertonut selkeät toimenpiteet puollustukseen ja pakotteista Venäjää kohtaan.
    Ennen sotaa, varmaan EU on suostunut kaikkeen, mikä on ollut edes vähän mahdollista lepyttääksen Putinia.
    Nyt siitä huolimatta se hullu hyökkäsi itsenäiseen valtioon Euroopassa. Ihan kuin Aatu 1939.
    Toivoisin saman suuntaisia viestejä myös meidän hallitukselta. Puollustusbudjetti nostettaisiin 3% ja kaikki siteet katkaistaisiin Venäjään. Ei se ilmaista ole ja varmaan sattuu moneen, mutta haluammeko olla jossain vaiheessa Ukrainan asemassa?
    En usko, että tässä on jotain keskiväliä. Oman ja jokaisen Suomen kansalaisen puolesta toivon, että tämä tehdään harvinaisen selväksi. Kun toinen vain valehtelee, keskusteluiden aika on ohi. Viiva on piirretty. Tähän asti, ei tämän pidemmälle.
     
    Rick_Hunter, Miku-91 ja Pazze tykkäävät tästä.
  6. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Minusta välit Venäjään pitää säilyttää. Se on meidän naapurimaa ja yhteinen pitkä raja. En halua hybridisodankäyntiä Venäjän kanssa. Suomalaiset ovat menneet päästään sekaisin ja unohtaneet reaaliteetit.
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 176
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Tuo, jos mikä, on omiaan kuvaamaan nimimerkkiäsi harvinaisen selkeästi. Ymmärtääkseni VR ylläpitää yhä raideliikennettä osittain itärajan tuolle puolen. Veikkaan, että plazalaisilta löytynee tahtoa hatun kierrätykseen, jos junalippuun ei syystä tai toisesta ole varaa, niin pääset paikkaan, jossa kaltaiset ajatukset vielä saanee myötätuntoa osakseen.
     
    Rick_Hunter ja Vox tykkäävät tästä.
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Venäjä maana ja venäläiset kansana on eri asia kuin nykyisen hallinnon toiminta. Suomi tulee aina olemaan halukas rakentaviin diplomaattisiin suhteisiin muiden maiden kanssa, mutta Venäjä on tässä kohtaa tehnyt diplomatian lähes mahdottomaksi, valitettavasti. En sano mitään siitä, kuinka Suomen nyt pitäisi toimia, koska en ole mikään asiantuntija. Kummallista, kuinka tavallisilla ihmisillä on tarve esiintyä asiantuntijoina kriisien keskellä. Korona-pandemiakin marssitti besser-wisserit esiin... ...jokainen hallituksen koronatoimi sai jotkut avautumaan, kuinka tulipaloa sammutetaan väärin.

    Suurin osa venäläisistä tuomitsee maansa sotatoimet, varsinkin Suomessa asuvat venäläiset. Heitä kohtaan on osoitettu vihaa tässä tilanteessa, mutta se on väärin. Tottakai tässä tilanteessa tuntee myös vihaa, mutta se pitäisi kanavoida niin, ettei syyttömät ihmiset joudu kohteeksi. Venäjän kansahan tässä on joutunut ukrainalaisten jälkeen toiseksi pahimpaan paikkaan Venäjään kohdistettujen talouspakotteiden ja toimien vuoksi. Nämä toimet alkavat vasta vaikuttaa ja pahenevat päivä päivältä.

    Olen asiantuntija omien pelkojeni ja huolieni suhteen ja ilmaisen niitä sen sijaan, että sanelisin Suomelle maana jotain askelia tässä tilanteessa. Minua pelottaa ja olen huolissani maailman tulevaisuudesta. Olen järkyttynyt ukrainalaisten hädän takia. Voin vain toivoa, että järki ja ihmisyys voittavat ja että tämä kriisi väistyy nopeasti eskaloitumatta tätä pahemmaksi.
     
    Kristian tykkää tästä.
  9. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Venäläiset ovat ihan itse hyväksyneet johtajansa. He eivät ole uhreja kuten väität. Saksan kansaa pidetään syyllisenä siihen, että päästivät natsit valtaan. Samalla tavalla nyt venäläiset ovat syyllisiä valtionsa rappiotilaan.
    Sitä paitsi ei se Putin siellä Ukrainassa ole painamassa liipaisinta. Ihan tavallisia venäläisiä siellä on tekemässä sotarikoksia ja valloittamassa itsenäistä valtiota.

    On hullu ajatus, että ei voisi kirjoittaa Ukrainan sodasta tai Suomen Natoon liittymisestä, jos ei ole erityinen asiantuntija. Kirjoitathan sinäkin USA:n sisäpolitiikasta paljon olematta mikään asiantuntija.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2022
  10. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    ^^Olikos näillä pakotteilla mm. myös se tavoite, että vaikka lännessä ymmärrämmekin, että Putinilla, hänen sisäpiirin hallinnolla ja upseereilla siellä valitettavasti riittää kaikkein pisimpään ruoat ja juomat, niin että kun tavalliset venäjän kansalaiset joutuvat pakotteiden vaikuttamina riittävän koville, niin kääntyisivät enemmän ja enemmän protestoimaan ja kapinoimaan Venäjän hallitusta ja Putinia vastaan (vallankaappaus?)?

    Voiko muuten olla mahdollista/todennäköistä, että jos USA osallistuu sotaan ja tulee puolustamaan Ukrainaa, niin tuleeko sitten Kiina puolustamaan Venäjää? By the way, kun mietin ensimmäisiä viestejäni tähän aiheeseen, niin jälkeen päin hävettää, että melkein asetin/tai pohdiskelin, olisiko USA yhtälailla syyllinen sodan syttymiseen. Vaikka USA ja Ukraina olisikin rakentanut/vahvistanut jotain sotilaallista Bio-aseellista-puolustusta siellä, niin Venäjän hyökkäys on silti täysin järjetön, ja siihen hyökkäyksen aloittamiseen ja sodan jatkamiseen Venäjä on ainoa moraalinen syyllinen (vaikka kuka olisi provosoinut mitä, tai vaikka olisi mitä salaisia agendoja USA:lla Venäjää vastaan..). Venäjä saisi vasta sitten vastata tulella, mikäli USA/NATO hyökkäisi Venäjään.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2022
  11. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Eli jos mielestäni on fakta että meillä on pitkä yhteinen raja naapurin kanssa niin olen päästäni sekaisin? Tuskin sinäkään haluat että Venäjä esim. päästää miljoona pakolaista rajojensa yli Suomeen? No miten aiot estää? Ammutaanko kovilla? Tätä tarkoitan kun sanon etten halua eskaloida ja miksi jonkinlaisissa väleissä kannattaisi olla. Osa on ilmeisesti jopa valmis kuolemaan ydinsodan seurauksena, koska Venäjä kiukuttaa niin kovasti.
     
    Soni85 tykkää tästä.
  12. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Niin, en tiedä onko Suomi sössinyt asiansa kun on niin voimallisesti liittynyt länteen, esim. EU-jäsenyys. Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi, mutta valitsi ennemmin roolin olla EU:n mallioppilas joka maksaa muiden ravintolaskut.
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213


    Ainakin ymmärrän paremmin...
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ovatko? Onko tuossa maassa mielestäsi todellinen demokratia, jossa kansa pääsee sanomaan mielipiteensä?

    Olkoot mitä ovat, mutta viha ei lisää rauhaa maailmassa.

    Niin, koska Saksa taisi olla jonkinmoinen demokratia ennen sitä. Venäjä ei ole koskaan ollut demokratia.

    Totta, mutta he ovat ERI venäläisiä kuin esim. Suomessa asuvat venäläiset. Sitäpaitsi pitäisi tietää kuinka mielellään siellä ovat tappamassa. Sotaoikeudella/kuolemalla peloteltu...

    Kirjoittaa saa toki ja kertoa mitä mieltä itse on asiasta. Yhdysvaltain politiikassa on eräitä hyvin selkeitä asioita, jotka eivät vaadi valtavaa asiantuntemusta. En tietenkään sano olevani asiantuntija, mutta kyllä minä aika hyvin kärryille pääsin sikäläisistä asioista.
     
  15. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Jos suomalaiset ovat pystyneet rakentamaan sadassa vuodessa hyvän itsenäisen maan lähes nollasta, on se mahdollista muillekin. Venäjällä on esimerkiksi aivan erilaiset luonnonvarat käytössä. Kansa saa katsoa peiliin. Ei voi ainakaan syyttää Ukrainaa, USA:ta, Natoa tai mitään ulkopuolista tahoa, jos oma maa on kleptokratia.

    Jotta ei vaan tule väärää käsitystä, en halveksi ketään yksittäistä rivikansalaista. Kuitenkaan ei pelkästään se, että venäläinen muuttaa esimerkiksi Suomeen, tee ihmisestä yhtään erilaista verrattuna Venäjällä asuviin venäläisiin.
    Kaikkia Suomessa asuvia pitää kohdella yksilöinä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2022
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Ihmettelen näitä provokatiivisia heittoja.
    Jos Venäjä uhkaisi Suomea, pitäisikö antaa periksi, jotta vältetään (ydin)sota?
    Olisiko Ukrainan pitänyt riisua kaikki aseensa ja antaa periksi kaikelle mitä Venäjä vaati, jotta sodan olisi voinut estää?

    Näistä kirjoituksistasi tulee minulle aivan väkisin mieleen Putinin trollitehtaiden vuosia jatkunut myyräntyö ympäri maailmaa. En ymmärrä järjenjuoksuasi ollenkaan. Tässä tilanteessa Venäjän vaatimusten ymmärtäminen on aivan käsittämätöntä.

    Luojan kiitos talvisodan aikaan Suomessa ei ollut montaa ihmistä, joka oli sitä mieltä, että Neuvostoliitolle pitää antaa periksi tuosta vaan ilman vastarintaa.
     
    Rick_Hunter, Vox ja Burkitsville tykkäävät tästä.
  17. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Kiina ei tasan varmasti tule Venäjän avuksi sotimaan, eihän se ole edes tunnustanut Krimiä osaksi Venäjää tai Ukrainan separatistialueita yhtään miksikään. (Kiina ei ikinä tule tunnustamaan mitään separatistialueita jotka eivät nimenomaan halua liittyä Kiinaan.) Kiina haluaa venäläisiltä vain rahaa, luonnonvaroja ja ehkä alueita jos mahdollista. Eli jos kiinalaiset sotimaan lähtisivät niin sitten venäläisiä vastaan.
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Kröhöm... olihan niitä aika monta. Oletko kuullut kommunisteista ja Terijoen hallituksesta?
     
    Snäckby tykkää tästä.
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tästä tuli mieleeni että käsittääkseni Venäjältä on tullut junilla viime päivinä Suomeen paljon venäläisiä, jotka ovat halunneet pois Venäjältä, nykytilanteesta johtuen. Toivottanemme heidät yya-hengessä tervetulleiksi, toki sillä edellytyksellä etteivät ole mitään Putinin lähettämiä agentteja...
     
  20. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Suurin osa ilmeisesti venäläisiä jotka asuvat vakituisesti ulkomailla, lentojen peruutusten takia joutuvat tulemaan junalla Suomen kautta että pääsevät kotiinsa.
     
    Snäckby tykkää tästä.